Ga naar inhoud

Koolmees

Lid
 • Aantal items

  40
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Koolmees's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

25

Community reputatie

 1. Kun je die adressen plaatsen? Ik wil een vat vullen met petroleum. Vast bedankt!
 2. Het klinkt plausibel, maar toch zie ik via Google vaak dat kikkers en padden slakken eten https://www.google.nl/search?hl=nl&q=eten+slakken+padden Ik wil natuurlijk niet op elk slakje zout leggen...
 3. Ik ben al bijna mijn hele leven vegetariër. Je kent me niet, maar ik kan je verzekeren dat ik er niet 'witjes en ongezond' uit zie. Ik ben ook niet zwakjes.
 4. In augustus heb ik in het park veel bramen geplukt en nu begint het notenseizoen weer. Gisteren zag ik een buitenlandse man met een stok in een boom gooien. Wat eruit viel, deed hij in een plastic zak. Ik ben doorgefietst, maar eigenlijk wel benieuwd wat hij daar aan het plukken was. Grappig dat het vaak buitenlanders zijn, die je ziet wildplukken. Zal toch wel komen doordat zij zijn opgegroeid in landen waar mensen nog meer met de natuur leven. Ik dacht dat het misschien hazelnoten waren die hij verzamelde, maar ik zie op het internet dat hazelnoten niet in bomen, maar in struiken groeien. Ik ga er toch wat meer op letten en hoop binnenkort wat noten mee naar huis te kunnen nemen. Deze stek vond ik het handigst: http://plazilla.com/wilde-eetbare-planten-noten-en-zaden
 5. Ik had eerst veel slakken, maar nu een stuk minder. Volgens mij komt het door de pad, die in een smalle groenstrookje in de tuin huist. Zo'n pad zie je verder niet, alleen als het donker en stil wordt, komt hij uit zijn schuilplaats. Hij kwaakt ook niet. Soms hoor ik hem in de zomer zachtjes knorren. Maar hij eet wel mooi alle slakken op! Dus misschien zijn er mogelijkheden om je tuin "padvriendelijk" te maken en zo de slakken te bestrijden.
 6. Veel mensen zien het koude douchen als een straf. Ik begrijp dat echt heel goed, want zo dacht ik er zelf ook altijd over. Maar inmiddels is het voor mij niet een straf, geen kwestie van afzien, maar juist iets lekkers!! Het water voelt op een gegeven moment niet meer onaangenaam koud en zeker na afloop voel je je heerlijk en warm, zoals Driehuis en Bandoeng ook zeggen Verder natuurlijk altijd goed om een solardinges achter de hand te hebben voor een SHTF-situatie, want ik begrijp dat vrouw en kinderen toch liever een beetje warm water willen. En ik zou zelf ook niet altijd koud (af)douchen (maar toch wel bijna altijd). Zelf heb ik trouwens de ultieme waterbesparing gevonden, want ik stap 's ochtends na een kattenwasje op de fiets naar mijn werk en ga daar lekker douchen en omkleden. Geen file, geen stress, geen sportschool nodig, geen parkeerkosten, geen benzineverbruik, wel een goede conditie, weinig water- en energieverbruik thuis, en een goed gevoel over mezelf (vooral als ik ondanks de regen langs die stumperds in de file fiets)
 7. Voor de Rotterdammers: de Kijkshop op de Meent heeft opheffingsuitverkoop. Ze hebben een speciaal hoekje outdoor/survival. Extra kortingen van 5 tot 25 procent.
 8. Sinds een week douche ik koud. Het heeft diverse voordelen: een beter immuunsysteem, een betere stofwisseling, goed voor huid en haar, enzovoorts. Verder bespaart koud douchen natuurlijk veel energie. Je staat ook korter onder de douche, dus ook verbruik je minder water. Specifiek voor preppers lijkt het me goed omdat je niet meer afhankelijk bent van gas of elektriciteit om je water mee te verwarmen. In een (kleine) SHTF zal de energievoorziening een tijdje uitvallen. Zolang er nog water uit de kraan komt, is het dan 'business as usual' qua douchen. Veel mensen vinden het een verschrikkelijk idee om koud te douchen. Ik moet zeggen dat ik er ook jaren zo over dacht. Ik was zelfs een enorm liefhebber van een lange warme douche. Maar het is echt zo: het went heel snel en daarna is het heerlijk! Iedereen moet voor zichzelf uitzoeken hoe hij of zij het aanpakt, maar ik ben als volgt begonnen: normaal beginnen (met warm water dus) en dan een draai aan de kraan geven naar lauw. Met enige vertraging komt het uit de douchekop, dus je bent al voorbereid. Even wennen en daarna nog zo'n draai. Het is in het begin verbazingwekkend hoe koud het water kan zijn! Twintig graden voelt al ijskoud, maar dat wordt nog een stuk erger als je hem helemaal doordraait naar het blauwe gebiedje. Je kunt ook koud beginnen. Maak dan eerst je polsen nat en ga zo richting je hartstreek. Toch is het zo dat het snel went! Ik gebruik nu bijna geen warm water meer en sta een paar minuten met de kraan op maximaal koud. Je hapt even naar adem, dat hoort zo. Maar na korte tijd lijkt het water warmer te worden. Na afloop begint het echte genieten. Je voelt je tintelend en fris! Het voelt ook als een overwinning, alsof je net een heel stuk hebt gesport. Je krijgt een goed gevoel over jezelf. Ik zou zeggen: probeer het! Niet één keertje, maar probeer het minimaal vier dagen. Baat het niet, dan schaadt het niet. Hier een linkje met de gezondheidsvoordelen (er zijn tientallen van dit soort artikelen te vinden) http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/117668-is-een-koude-douche-gezond.html N.B. Niet doen als je zwanger bent of een zwak hart hebt! P.S. Sorry als er al een onderwerp over koud douchen bestaat. Ik heb de zoekfunctie gebruikt
 9. Goud gaat nu weer naar beneden. http://www.businessinsider.com/gold-is-getting-slammed-20-2013-9
 10. Ik heb sinds kort deze: http://www.bespaarbazaar.nl/hooimadam-p-2025.html Werkt perfect!
 11. Heel goed voor je voorraad: noten. Bevatten veel goede vetten, eiwitten en een prima voedingswaarde. Je hebt er weinig van nodig om toch een verzadigd gevoel te hebben en het is nog gezond ook. Bij sportnuts hebben ze nu een actie waarmee je 10% korting krijgt. Ze hebben ook superfoods als incabessen enz. Kortingscode: hfstac02 N.B. Ik heb er geen aandelen en verder ook geen belang bij. Ben wel al een tijdje klant en tot tevredenheid. Droog en donker bewaard kunnen noten minstens 6 maanden mee, maar ik denk ook nog wel een heel stuk langer.
 12. Veel rioolwaterzuiveringsinstallaties lopen wel door op eigen stroom (zelf opgewekt uit biogas) als de stroom uitvalt. Dat dan weer wel.
 13. Mini SHTF is misschien overdreven maar gisteren was na een lek in de waterleiding in Ridderkerk wel alle bronwater in de wijde omtrek uitverkocht. Kun je nagaan hoe snel dat kan gaan... Twitterbericht van het AD (editie Rotterdam): RDStad (@RDStad) 23-10-12 09:19 Run op drinkwater in Ridderkerk. Schappen in winkels leeg. 26.000 inwoners moeten, na lekkage, water deze week voor het drinken koken. #ADRD
×
×
 • Nieuwe aanmaken...