Ga naar inhoud

Kaetje

Lid
 • Aantal items

  82
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kaetje

 1. Kaetje

  Bug out oefenen

  Helemaal gelijk Jada, op de meeste punten. Natuurlijk moet je weten hoe je gear werkt en het dus ook minstens een keer getest hebben. In het geval van tent opzetten bij voorkeur ook een keer 's nachts in de regen. Maar hoe/of mijn rantsoenen smaken? I couldn't care less. Als het maar licht is, alles bevat en lang houdbaar. Dan heb ik het over de BOB rantsoenen uiteraard. De grotere voorraden (long term voedsel) moet natuurlijk wel smakelijk zijn. En testen of ik mijn rugzak kan dragen voor 35 km door ongelijk terrein met een jengelend kind aan mijn arm? Als ik dat elke maand moet oefenen weet ik zeker dat ik de SHTF niet ga overleven want tegen die tijd is mijn belastbaarheid te laag. Nadeel aan fibromyalgie... overbelasting -> belastbaarheid gaat omlaag. Maar ik werk wel aan mijn conditie: elke week 2,5 uur dansles (aan één stuk) en vaak in de weekenden een bal of festival. 3 jaar geleden was 1 uur dansles al te veel dus het gaat al beter. En ik weet: als het moet kan ik bergen verzetten.
 2. In de zomer heb ik dit wel gedaan op erg warme dagen. Ik zal het ook nog eens de kans geven onder normale nederlandse temperaturen. Vooral het deel over bruin vet spreekt me erg aan
 3. Schijnt dat Anonymous Netherlands een revolutie op poten wil zetten van aanstaande vrijdag: http://anonymousnetherlands.nl/ en https://www.facebook.com/events/622092337819330/ Ze hebben wel een aantal goede punten, maar nog te weinig antwoorden imho. En sommige van hun eisen zijn simpelweg niet haalbaar, maar als je gaat onderhandelen moet je natuurlijk hoger inzetten... Ik ga zelf niet, maar vroeg me af of er preppers zijn die wel van plan zijn te gaan?
 4. @darius ik heb nooit rook gezien boven mijn campinggasstelletje.... Behalve dan de stoom van het kokende water ;-)
 5. @Keyser Suze Ik ben niet geïnteresseerd in deze set, maar zou wel graag van je willen weten wat jij dan wel een goede hecht-set vind en waar ik die kan verkrijgen.
 6. Als je een lastdier hebt, zou ik zelf eerder kijken naar een manier om de kids op het dier te vervoeren. voor kleine kinderen dmv een mand aan weerszijden, voor grotere kinderen gewoon op de rug. Met kind op het lastdier heb je meer beweeglijkheid dan met kind in kar achter lastdier.
 7. Ik zie hier wel een hoop zwart/witte reacties. Ten eerste: in dit leven is alles een keus. De alternatieven zijn helaas niet altijd even geweldig. Met dit in je achterhoofd is bijstand ook een keus, maar kiezen om geen bijstand te accepteren terwijl je geen inkomen of vermogen hebt is vaak erg slecht voor je gezondheid. Ik vind het geen probleem dat mensen in de bijstand verplicht worden om werkzaamheden uit te voeren binnen de gemeente. Zolang de gemeente er ook rekening mee houdt dat werken voor de personen in kwestie soms ook onkosten met zich mee brengen en daarvoor compenseert. Bijvoorbeeld kinderopvang. Ik zie mezelf nog geen vuilnis ophalen met een kind op de rug. Bovendien vind ik dat arbeid ook beloont mag worden. Aan de ene kant korten bij niet meewerken, tenzij goede redenen (kind, fysiek beperkt, etc), aan de andere kant belonen bij meewerken. Hoeft niet persé bijster veel te zijn, 5% erbovenop ofzo. En ik ben geen fan van uitbuiting. De straatveger ontslaan om daarna bijstanders dat werk te laten doen is erg goedkoop. Letterlijk en figuurlijk.
 8. Als je echt in Nederland wat wil gaan kopen kan je ook gewoon op Funda kijken. Staan nog wat vervallen boerderijen op met 5000 - 10000 m2 grond erbij voor onder een ton.
 9. Navulbare aanstekers, en vloeistof om na te vullen zijn goede ruilmiddelen. Chocola? En ik vraag me af als water een issue is (in nederland vast niet) of billendoekjes het goed zouden doen... all-purpose cleaning towel. En vooral voedsel. Denk dat lifestraws het ook wel goed zouden doen als ruilmiddel, voor al die mensen die níet geprept hebben ;-) En wat al door anderen is genoemd: alcohol (goedkope bekende whiskey), tabak, voedsel, kleding / stof, WC papier Maar ook: dekens, batterijen, vuilniszakken. En inderdaad seks... Het is hard, maar waar. Zorg dus ook dat je condooms hebt. Niet persé voor jezelf, maar condooms kunnen ook als ruilmiddel dienen. Neem dan trouwens wel Durex.
 10. Nee, je kan vast nog naar een hoop plaatsen toe, maar de oorlog zit overal. De truc is om ergens heen te gaan waar je denkt dat je jezelf ook kan redden als de winkels niet gevuld zijn, het water niet de kraam uit stroomt en er geen elektriciteit meer uit het stopcontact komt. En dat zie ik mezelf in Nederland nog niet doen.
 11. In sneltreinvaart de rest van mijn prepvoorbereidingen afraffelen en Nederland uit.
 12. Een aantal mensen weten ervan, naaste familie, een aantal goede vrienden. Met name mensen die ook hart voor natuur en milieu hebben en/of die de politieke/economische bui al zien hangen. Op mijn werk heb ik het er nog niet over. Ook wegens de Hongarije plannen. Ik heb geen zin om ze tijdens de huidige bezuinigingsronde een reden te geven om me te ontslaan zo lang ik nog niet klaar ben voor de grote stap. Aan de ene kant is het belangrijk om onder de radar te blijven, maar aan de andere kant is het ook fijn om medepreppers te hebben die je al kent, zodat je weet met wie je samen sterk staat. En de beste manier om medepreppers in je vriendenkring te krijgen (buiten preppers.nl om) is door mensen die er gevoelig voor zijn over te halen om te preppen.
 13. Letterlijk heb je helemaal gelijk. Maar. Dat het niet verdwijnt betekend niet direct dat het in de praktijk nog voor ons beschikbaar is. Ik heb mbt energie geen goed voorbeeld, maar wel mbt grondstoffen: Helium. Weet je wat er gebeurt met de helium in zo'n mooie heliumballon die je voor je kinderen koopt? Na een paar dagen is zo'n ding helemaal leeg en zielig. Waar is die helium dan gebleven? In de lucht? Yup. In de lucht. Onderweg naar het heelal. Want helium stijgt (vandaar die mooie ballonen) en ontsnapt uiteindelijk aan de dampkring. Dag helium! Met energie (en massa) is het uiteindelijk niet anders. Energie komt vaak niet terug in een vorm of op een locatie waar wij wat aan hebben. En energie is niet eens ons grootste probleem als ik sommige mensen mag geloven: de hoeveelheid zuurstof in de lucht loopt terug. Uiteraard wordt de totale hoeveelheid zuurstof op aarde niet minder, maar blijkbaar zit die zuurstof ergens anders, of in een andere vorm (CO2?). Maar de mens vindt er vast wel iets moois op om die zuurstof terug te winnen. O ja, daar hadden we regenwouden voor en fytoplankton. Oeps.
 14. Dat is cool! Maar met vijfjes had je 2x zoveel biljetten gehad ;-)
 15. Hai, Een goede vriend van mij houdt zich hobby-matig bezig met o.a. permacultuur en levend bouwen (google op "levend bouwen" voor meer info). Om meer ervaring hiermee op te doen én om zelfvoorzienendheid (nieuw woord?) te promoten biedt hij graag zijn hulp aan bij tuinontwerp en/of tuinaanleg op basis van permacultuur. Hij is geen prepper, maar de natuur ligt hem na aan het hart, en hij is ervan overtuigd dat de mens zelf veel meer hun eigen voedsel zal moeten gaan verbouwen, o.a. in stadstuinen, om in de toekomst nog over voldoende voedsel te beschikken. Hij heeft geen vaste baan, maar doet vrijwilligerswerk op een stadsboerderij en heeft meegewerkt met diverse projecten van levend bouwen. In verband met zijn, momenteel, gebrekkige praktijkervaring wil hij de eerste twee projecten doen op basis van onkostenvergoeding. Als je geïnteresseerd bent laat het me dan per pm weten, dan breng ik jullie met elkaar in contact. Karin
 16. tjsa, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn hoofdhuid vind ongewassen haar toch echt niet fijn, als ik het een paar dagen niet heb gewassen gaat het jeuken. Voor mij gaat de shampoo dus echt wel mee. Samen met deo houdt het daar voor mij dan wel mee op. Hm, en haar elastiekjes.
 17. Als je voor bugging out wilt preppen is het een goed idee om duurdere shampoo enzo te nemen, aangezien je daarvan veel minder nodig hebt per wasbeurt, dat scheelt in hoeveel je mee moet nemen. Bijvoorbeeld de shampoos van Weleda (biologisch verantwoord) of Biotherm (esthetisch verantwoord). Beiden heb je vaak aan een koffielepel shampoo al voldoende voor haar wat net over de schouder valt. Van Andrelon heb ik al 3 koffielepels nodig...
 18. Ik ben zeker ook wel geïnteresseerd!
 19. Het is niet echt mijn stuk kaas, maar het is me wel duidelijk dat je qua zendbereik met de in Nederland toegestane apparatuur niet verder komt dan circa 50 kilometer als je gelukt hebt. Maaaar.... na TEOTWAWKI gaat Nederland mij niet meer de wet voorschrijven. En ik neem aan dat het in eigendom hebben van apparatuur om verder te zenden niet illegaal is? Dus... zou je daar wat meer over kunnen vertellen misschien?
 20. Ik ben ook wel geïnteresseerd. Wil volgend jaar aan de slag gaan met de moestuin en we willen toch een (groot) deel binnen voorkiemen. Als de lente net zo laat komt als dit jaar is dat geen overbodige luxe.
 21. Ik heb dit ding gelezen, filmpje gezien en ik trek een aantal conclusies: - Goud op een bellegingsrekening is een illusie, het is gewoon een andere manier om euro's uit te drukken... - Goud in een doaune depot (zoals sommige online goudverkopers voor je regelen) is eigenlijk een andere manier van fractional banking. Wederom, dit goud is een illusie. - Goud is alleen zinvol als je het zelf fysiek in je handen kan houden. pfft.... laten we in ieder geval hopen dat de goud-bubbel minder stinkt als die barst dan de vis-bubbel van IceSafe deed.
 22. Inderdaad. Nou is bovenstaande vitara niet degene waar wij mee rijden, maar standaard is die van ons inderdaad niet meer. Er zitten iig terreinbanden onder en hij is volgens mij ook verhoogt. Wat er verder aan gesleuteld is zou je mijn vader moeten vragen. Bovenstaande foto was meer bedoeld als pun op de term "Baggerding". Ook al heb ik ze nog viezer gezien...
 23. met stuiteren bedoel ik écht stuiteren. Ze doen het juist prima off-road. maar als je rijdt alsof het een quad is vindt geen enkele auto dat leuk. En een Grand Vitara is nogal wat anders dan een gewone Vitara.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...