Ga naar inhoud

Dontor

Lid niveau 2
 • Items

  345
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Dontor

 1. Valt nogal mee hoor. Vanaf 5 personen zal zich sowieso een leider manifesteren.
 2. Dan gaat er zich vermoedelijk automatisch een leider ontplooien. Die leider zal niet alle taken op zich kunnen/willen nemen en zal afgevaardigden aanduiden (lees: "ministers") Je community zal niet overweg kunnen met bepaalde leiders en zal in opstand komen en verkiezingen willen ... ... klinkt bekend, niet?
 3. @Vladimir: veel soldaatje moeten spelen ;-)
 4. Geloof me vrij, met deze info kunnen we je totale achtergrond achterhalen. Het "leger" geeft geen f*ck om je privacy... @Geert: je zou wel eens gelijk kunnen hebben :-)
 5. Ik kwam enkele jaren geleden eens op een winteravond van mijn werk. Toen ik de wijk binnengereden kwam was alles geblokkeerd. Politie, brandweer, ambu, alles erop en eraan. Er bleek een gasgeur te zijn waarvan ze de bron niet konden terugvinden. Alles was afgesloten: gas, water, elektriciteit. De politie was de straat af gegaan, alles neerleggen en onmiddellijk meekomen was de boodschap. Veel tijd was er dus niet. Daar stonden ze allen op straat in de kledij die ze aanhadden en snel een jas kunnen aantrekken. Na enige tijd "onderhandelen" (lees: omkopen met bier) met de brandweer hebben ze me doorgelaten en kon ik alles van nabij volgen. Zo zie je maar dat evacuatie relatief is, maar dat je op het moment zelf nog niet teveel keuze krijgt ... Terzijde: Later die nacht hebben we de brandweer nog moeten lostrekken, want ze hadden hun wagens vastgereden in de modder :-)
 6. 't is toch iets waar ik af en toe eens bij stil wil staan. "Ze" vinden ons sowieso al minder "sympathiek" omdat we een voorraad hebben en sommigen zelfs bijna zelfvoorzienend zijn. Ik denk ook dat als het moment daar aangebroken is, dat het onbegonnen werk is om alles te barricaderen, afsluiten, boobytraps en wat lees ik soms allemaal ;-) te gaan uitvoeren. Je moet er ten eerste de tijd voor hebben, je moet thuis zijn op dat moment en dan als laatste, het mag eigenlijk niet opvallen... @wodan, als je markeringen op je voordeur zet als enige in de straat. Gaan ze dat niet verdacht vinden?
 7. Ben je bij evacuatie eigenlijk verplicht om mee te gaan of kan je ook weigeren?
 8. Het is eigenlijk een bedenking die ik me al enige tijd maak. Ik merk soms dat er wat mensen zijn die zich vooral focussen op een Bug-In, maar dat kan volgens mij ook snel fout lopen. Anderen zijn in de mogelijkheid om je "uit te drijven".
 9. Ok, je doet niet open. Vanaf dat moment verblijf je in een cordon. Iedereen die op één of andere manier het cordon wil verlaten zal aanzien worden als gecontamineerd en krijgt een kogel op een ongelukkige plaats ...
 10. Even advocaat van de duivel spelen. We hadden het er over met enkelen op de SC veluwe. Stel je voor dat je prepvoorraad op peil staat. Je hebt enkele maanden/jaren aan voorraad staan. Het moment is aangebroken, een SHTF. We kiezen voor een Bug-in! En dan, enkele uren later: "bonk, bonk" op de deur. Je doet open en er staan 4 mannen bepakt en met gasmasker aan je deur die je verplichten om onmiddellijk te evacueren. Dan sta je daar, heb je jaren, maanden zitten preppen en alles is verloren/waardeloos, want je moet onmiddellijk het pand verlaten. Hoe reageer je hier op? Wat doen jullie? ...
 11. Ik volg die site al een tijdje. Die Jelle heeft idd wel een goeie visie ... Al staan er soms wel tegenstrijdigheden als je de verschillende artikelen leest. dat terzijde, het is een echte bron van inspiratie hoor.
 12. In combinatie met een streepje ruis door de speakers = succes
 13. Als je je halogeenspots wisselt met LED, kan je dan nog dimmen?
 14. Wat is nu precies ons plan? Zoals een wijze me ooit zei: "Er moet minder buiten gaan, dan er binnenkomt". Dat is inderdaad een goed uitgangspunt . We stonden er niet bij stil wat er allemaal buiten gaat in een maand aan geld voor nutteloze dingen. Je kan je geld evengoed op de stoep leggen en wachten tot iemand ze mee neemt. Wat is er nu al concreet gebeurt? - Ik beken, we hadden een kleine afbetalingen lopen aan mijn ouders. Die hebben we nu in één keer volledig afgelost = +€ 200/maand; - Onze wasdroger was deze week defect, we hebben besloten om deze niet te vervangen = € 500 aankoop uitgespaard + € 210/jaar aan stroom; - Ik heb een aanbieding gekregen voor een wagen van het werk, omgerekend een besparing van € 3000/jaar; - Timerklok op o.a. modem, televisie's, ... - Opletten bij gebruik van wasmachine en vaatwasmachine dat het met nachttarief is; - We nemen nu meer de fiets ipv de auto (je wil niet weten waarvoor ik vroeger mijn wagen uithaalde); - Zoals jullie weten uit eerdere posts heb ik enige tijd geleden mijn dure smartphone vaarwel gewenst, toch kreeg ik 2 weken geleden een "terugval". Ik moest en zou weer een dure smartphone hebben (Zo'n type met een appel waar een stuk uit gebeten is), ik wou weer continue online zijn en op de hoogte blijven. Ik ben braaf in een hoekje gaan zitten tot het weer over was. besparing € 700 in één slag! - ...
 15. Gisteren hadden we bezoek en ging mijn vrouw een taart halen voor bij de koffie. Toen ik nietsvermoedend de taart uit de koelkast haalde ging er een kreet door mijn hoofd: "BUSTED"! Ze gaat nu ook stilaan mee in het verhaal van beseffen wat iets kost. Tot mijn grote verbazing zag ik op de doos een sticker hangen -40% snelverkoop. Waar ze vroeger de grootste, mooiste taart kocht, zag ik nu een normale afgeprijsde taart staan :-) Sinds vorige week is onze droger kapot. We hebben samen besloten om hem niet te vervangen en drogen weer zoals weleer, aan de waslijn. thanks @lewieke
 16. Het systeem van "start to run" werkt ook goed. Mp3 waarin de bevallige Evy Gruyaert je zal begeleiden tot je (ik dacht) 30 minuten kan joggen. In combinatie met een leuk muziekje. Werkt op het principe van de interval training. Als je de opdrachten correct volgt dan ben je in relatief korte tijd weer fit.
 17. @lewieke wat een leuke pers heb je daar gevonden!
 18. Ik heb regelmatig het probleem dat er schimmel tussen de kiemen komt, waarschijnlijk gebruik ik teveel vocht?
 19. Als de nood het hoogst is, ...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...