Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Wilbert

Lid
 • Aantal items

  205
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

120 Uitstekend

Over Wilbert

 • Titel
  Survivor
 1. Voor een genuanceerde discussie is het vaak wenselijk dat er uiteenlopende standpunten aan bod komen. Bovendien lijkt het me goed voor de reputatie van de prepper-community in Nederland, als er op dit forum ook kritische, relativerende en gematigde visies te lezen zijn. En dat lijkt me ook zinvol omdat er kinderen kunnen meelezen. Dat betekent niet dat andere visies onjuist zouden zijn, want niemand weet hoe de toekomst eruit zal zien. Wat mij betreft kunnen de verschillende inzichten goed naast elkaar bestaan in dialoog en van elkaar leren.
 2. Ik heb zelf ook al voorgesteld dat iedereen die zich ergert aan mijn berichten, mijn berichten overslaat, of mij in de negeerlijst zet via de persoonlijke foruminstellingen. Dat lijkt me ook beter voor de sfeer op het forum.
 3. De meeste rampen in geïndustrialiseerde landen duren niet langer dan een paar dagen of weken. Preppen is een leerzame en leuke levensstijl of hobby. Maar je bent dertien jaar oud, dus een waarschuwing over de risico's van extreem preppen vind ik op zijn plaats. Weblink: http://preppers.nl/forum/threads/9252-Het-risico-van-obsessief-preppen?highlight=obsessief Praat regelmatig met je ouders of met een paar andere verstandige volwassenen over je belangstelling voor preppen, zodat ze kunnen opletten dat je er niet obsessief of angstig door wordt. Want dan is de oplossing mogelijk erger dan het pr
 4. Er zijn noodsituaties in allerlei gradaties die aanleiding kunnen zijn om een tijdje je huis te verlaten. Bijvoorbeeld een preventieve evacuatie bij een dreigende overstroming of dreigende rellen. Of je kunt later dakloos worden als je niet meer bij je ouders woont. Je kunt naar een ander adres gaan omdat je ziek of gewond bent en verpleegd moet worden, of omdat je huis is afgebrand, of omdat je erg bedreigd wordt. Of je kunt een tijdje naar een ander adres gaan omdat het geestelijk niet goed met je gaat, enzovoort. Of er is bijvoorbeeld een oncontroleerbare bosbrand of een chemische ramp.
 5. Bugging out kan ook betekenen dat je met je ouders met de auto naar een hotel gaat om daar een paar dagen te verblijven, tot de situatie is verbeterd. Of het kan ook betekenen dat je met de trein naar je tante gaat voor een tijdje, of met de fiets naar een noodopvang in een sporthal in de buurt, enzovoort.
 6. Een gespecialiseerde zaak voor medische instrumenten lijkt me voor zulke producten meer geschikt.
 7. Het verdwijnen van de rode ring op de huid zegt niets over het verdwijnen van de Lyme-bacterie uit het lichaam. http://www.lymevereniging.nl/main.php?id=69 In ongeveer 15% van alle gevallen van de ziekte van Lyme verschijnt er geen rode ring op de huid. http://www.zorgatlas.nl/gezondheid-en-ziekte/ziekten-en-aandoeningen/infectieziekten/erythema-migrans-rode-ring-op-de-huid-2009/
 8. Wilbert

  Bugout Bike

  Als je tijdig een nieuwe fiets koopt, heb je heel weinig reparaties. Een fiets met terugtraprem en zonder versnellingen is het makkelijkst te repareren, maar als je regelmatig over heuvels moet fietsen heb je wel versnellingen nodig.
 9. Wilbert

  Bugout Bike

  Als je zware artikelen in je fietstassen stopt (zoals water, multitool, voedsel en batterijen) en lichte spullen (zoals warme ski-kleding of slaapzak en slaapmatje) in en op je rugzak, gaat dat wel goed. Bovendien kun je dan overschakelen op een voettocht met rugzak als je fiets niet meer bruikbaar is.
 10. Alleen de toplaag van de aarde is maar bevroren. Als je even een houtvuurtje maakt, kun je daar gewoon graven. Maar voorkom bosbrand.
 11. Ik vind jouw berichten meestal erg de moeite waard. Maar iedereen die mijn berichten liever niet leest, kan die eenvoudig overslaan. Of men kan me in de negeerlijst zetten via de persoonlijke foruminstellingen.
 12. De kans op de ziekte van Lyme na een tekenbeet wordt geschat op 1-3%. http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Veelgestelde_vragen_Teken_en_de_ziekte_van_Lyme 's Winters zijn teken minder actief. En je kunt talloze prepper-oefeningen doen zonder een vergrote kans op een tekenbeet. Dat kan in huis, in een schuur, op een terras of erf, op een strand, op straat, op de fiets, in een sportzaal, in een zwembad, met een bootje, enzovoort. Je kunt bijvoorbeeld oefenen om in de winter op een terras te slapen of om gas, water en elektra uit t
 13. Je kunt geleidelijk beginnen met de belangrijkste basisvaardigheden te leren in het tempo dat je goed aan kunt en prettig vindt. En zo leer je elk jaar iets bij. Met basisvaaardigheden en een basisuitrusting heb je je kansen om een ramp goed door te komen en anderen dan te kunnen helpen al enorm vergroot. Aan survival-trainingen zit trouwens wel het risico op een infectie met de gevaarlijke ziekte van Lyme door een tekenbeet. Dus misschien geeft het doen van die trainingen meer kans dat je ernstige gezondheidsproblemen krijgt, dan wanneer je het niet doet. Maar over survival lezen is in e
 14. Ik ben het er mee eens. Maar een wetenschappelijke opleiding heeft ook voordelen.
 15. Ik ben benieuwd hoe die bevalt in de regen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...