Ga naar inhoud

Wilbert

Lid niveau 2
 • Items

  205
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Wilbert won de laatste dag op 24 mei 2022

Wilbert had de meest gelikete inhoud!

Wilbert's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

121

Reputatie

 1. Voor een genuanceerde discussie is het vaak wenselijk dat er uiteenlopende standpunten aan bod komen. Bovendien lijkt het me goed voor de reputatie van de prepper-community in Nederland, als er op dit forum ook kritische, relativerende en gematigde visies te lezen zijn. En dat lijkt me ook zinvol omdat er kinderen kunnen meelezen. Dat betekent niet dat andere visies onjuist zouden zijn, want niemand weet hoe de toekomst eruit zal zien. Wat mij betreft kunnen de verschillende inzichten goed naast elkaar bestaan in dialoog en van elkaar leren.
 2. Ik heb zelf ook al voorgesteld dat iedereen die zich ergert aan mijn berichten, mijn berichten overslaat, of mij in de negeerlijst zet via de persoonlijke foruminstellingen. Dat lijkt me ook beter voor de sfeer op het forum.
 3. De meeste rampen in geïndustrialiseerde landen duren niet langer dan een paar dagen of weken. Preppen is een leerzame en leuke levensstijl of hobby. Maar je bent dertien jaar oud, dus een waarschuwing over de risico's van extreem preppen vind ik op zijn plaats. Weblink: http://preppers.nl/forum/threads/9252-Het-risico-van-obsessief-preppen?highlight=obsessief Praat regelmatig met je ouders of met een paar andere verstandige volwassenen over je belangstelling voor preppen, zodat ze kunnen opletten dat je er niet obsessief of angstig door wordt. Want dan is de oplossing mogelijk erger dan het probleem.
 4. Er zijn noodsituaties in allerlei gradaties die aanleiding kunnen zijn om een tijdje je huis te verlaten. Bijvoorbeeld een preventieve evacuatie bij een dreigende overstroming of dreigende rellen. Of je kunt later dakloos worden als je niet meer bij je ouders woont. Je kunt naar een ander adres gaan omdat je ziek of gewond bent en verpleegd moet worden, of omdat je huis is afgebrand, of omdat je erg bedreigd wordt. Of je kunt een tijdje naar een ander adres gaan omdat het geestelijk niet goed met je gaat, enzovoort. Of er is bijvoorbeeld een oncontroleerbare bosbrand of een chemische ramp.
 5. Bugging out kan ook betekenen dat je met je ouders met de auto naar een hotel gaat om daar een paar dagen te verblijven, tot de situatie is verbeterd. Of het kan ook betekenen dat je met de trein naar je tante gaat voor een tijdje, of met de fiets naar een noodopvang in een sporthal in de buurt, enzovoort.
 6. Een gespecialiseerde zaak voor medische instrumenten lijkt me voor zulke producten meer geschikt.
 7. Het verdwijnen van de rode ring op de huid zegt niets over het verdwijnen van de Lyme-bacterie uit het lichaam. http://www.lymevereniging.nl/main.php?id=69 In ongeveer 15% van alle gevallen van de ziekte van Lyme verschijnt er geen rode ring op de huid. http://www.zorgatlas.nl/gezondheid-en-ziekte/ziekten-en-aandoeningen/infectieziekten/erythema-migrans-rode-ring-op-de-huid-2009/
 8. Wilbert

  Bugout Bike

  Als je tijdig een nieuwe fiets koopt, heb je heel weinig reparaties. Een fiets met terugtraprem en zonder versnellingen is het makkelijkst te repareren, maar als je regelmatig over heuvels moet fietsen heb je wel versnellingen nodig.
 9. Wilbert

  Bugout Bike

  Als je zware artikelen in je fietstassen stopt (zoals water, multitool, voedsel en batterijen) en lichte spullen (zoals warme ski-kleding of slaapzak en slaapmatje) in en op je rugzak, gaat dat wel goed. Bovendien kun je dan overschakelen op een voettocht met rugzak als je fiets niet meer bruikbaar is.
 10. Alleen de toplaag van de aarde is maar bevroren. Als je even een houtvuurtje maakt, kun je daar gewoon graven. Maar voorkom bosbrand.
 11. Ik vind jouw berichten meestal erg de moeite waard. Maar iedereen die mijn berichten liever niet leest, kan die eenvoudig overslaan. Of men kan me in de negeerlijst zetten via de persoonlijke foruminstellingen.
 12. De kans op de ziekte van Lyme na een tekenbeet wordt geschat op 1-3%. http://www.rivm.nl/Documenten_en_publicaties/Algemeen_Actueel/Veelgestelde_vragen/Infectieziekten/Veelgestelde_vragen_Teken_en_de_ziekte_van_Lyme 's Winters zijn teken minder actief. En je kunt talloze prepper-oefeningen doen zonder een vergrote kans op een tekenbeet. Dat kan in huis, in een schuur, op een terras of erf, op een strand, op straat, op de fiets, in een sportzaal, in een zwembad, met een bootje, enzovoort. Je kunt bijvoorbeeld oefenen om in de winter op een terras te slapen of om gas, water en elektra uit te schakelen voor een week. En je kunt werken aan een netwerk van mensen die elkaar helpen in nood. Bovendien kun je de kans op een tekenbeet verkleinen door de juiste manier van kleden, door teekwerende middelen, controle van je lichaam met een spiegeltje enzovoort. Maar teken in het nimf-stadium zijn te klein om te vinden als ze in je haar kruipen en kunnen toch de ziekte van lyme overbrengen. Bepaalde survival-oefeningen geven volgens mij een sterk vergrote kans op een tekenbeet en daarmee op de ziekte van Lyme. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het maken van een hut van takken en bladeren in de zomer. Ik zeg niet dat je alle risico's op een tekenbeet kunt uitsluiten, maar je kunt de kans er op wel sterk verminderen door er veel over te weten en door je gedrag erop aan te passen. Ik denk dat tekenbeten in de prepper-wereld wereldwijd een sterk onderschat risico vormen, evenals hoarding disorder, overbelasting van de rug, en onderkoeling 's winters door het ontbreken van zeer warme ski-kleding in de bug out bag. Terwijl andere risico's volgens mij in sommige prepper-communities veel te groot worden ingeschat, zoals het ontstaan van een jarenlange anarchie met extreem wapengeweld als gevolg van een ramp, een invasie van aliens, verwoestende komeetinslag, enzovoort.
 13. Je kunt geleidelijk beginnen met de belangrijkste basisvaardigheden te leren in het tempo dat je goed aan kunt en prettig vindt. En zo leer je elk jaar iets bij. Met basisvaaardigheden en een basisuitrusting heb je je kansen om een ramp goed door te komen en anderen dan te kunnen helpen al enorm vergroot. Aan survival-trainingen zit trouwens wel het risico op een infectie met de gevaarlijke ziekte van Lyme door een tekenbeet. Dus misschien geeft het doen van die trainingen meer kans dat je ernstige gezondheidsproblemen krijgt, dan wanneer je het niet doet. Maar over survival lezen is in elk geval wel goed.
 14. Ik ben het er mee eens. Maar een wetenschappelijke opleiding heeft ook voordelen.
 15. Ik ben benieuwd hoe die bevalt in de regen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...