Ga naar inhoud

longsurviver

Lid niveau 2
  • Items

    104
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door longsurviver

  1. hey mensen, kan iemand mij een beetje een review geven over de sawyer mini? ik wil graag weten of hij een beetje sterk is en of iemand er ooit ziek van is geworden, want hij filter namelijk (sommige) virussen niet uit. ook wil ik graag weten of je 'm op gewone colaflessen en dat soort dingen kan bevestigen. dus als iemand mij er wat over kan vertellen,...graag!
  2. ik heb kraanwater een week nadat ik er uit gedronken had weer gedronken(volgens de waterbedrijven is het maar +/- 8 uur houdbaar) en er was niks aan de hand.
  3. ik heb er al meerdere slechte comments over gehoord en gelezen en ga hem daarom niet kopen maar ik ga wel verder op zoek naar het perfecte survival mes en tegen die tijd horen jullie het wel;)
  4. ik wil ze best reviewen, dan test ik ze tijdens m'n freerunning(grip), als ik ga boogschieten(flexibiliteit),in de winter(warmte) en bij het maken van een vuur (brandvastheid)
  5. misschien een rare vraag maar waarom heb je eigenlijk niet gewoon zo'n gasbrandertje gekocht voor 20 euro ofzo?
  6. ze heeft veel "secundaire" skills: inderdaad dingen zoals eten koken, wat EHBO, maken van kleding, etc. ,maar de meeste dingen zijn in eerste instantie niet nodig om te overleven, maar meer voor comfort en extra voorzieningen. denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de smaak van eten, het maken van meer kleding, het verzorgen van jongeren als je bijvoorbeeld in een prepgroep komt, enz. en dit komt allemaal totaal niet door het feit dat ze invalide is, maar gewoon door het feit dat ze niets te maken wil hebben met preppen en survival.
  7. mijn moeder is invalide en mijn hele gezin heeft geen survival skills en wil niet preppen. dusssssss ja daarom is het strategisch gezien niet slim om ze mee te nemen, maar ik zal het sowieso toch wel doen.
  8. dat heb ik er inderdaad ook in zitten
  9. ja, inderdaad ik heb in mijn EHBO doos ook nog een paar extra dingen, een handige ruimte-bespaar-tip
  10. ja ik zou naar een sc in noord holland gaan, maar die is helaas afgelast, dus nu ga ik mijn tas gewoon bij mij thuis proberen(in de achtertuin ofzo zodat ik in geval van onderkoeling meteen hulp kan krijgen)
  11. nee natuurlijk niet, mijn plan is voor ong. 4 dagen eten(kcal) mee te nemen, een paar voedingssuplementen, mijn survivalhandboek met daarin eetbare dingen uit de natuur en mijn jachtmateriaal, maar daarover ga ik verder niet uitwijken. op deze manier kan ik op de dagen dat ik (net) niet genoeg eten kan vinden mijn voorraad gebruiken. en sorry als je een bericht van mij als kritiek opvatte, maar naar mijn idee is een BOB voor minstens een week.
  12. nee wel een uurtje of twee in gelegen voor de lol, maar nog niet om te slapen. ik denk dat ik hem een weekendje ga testen in de winter, om te zien of ik genoeg heb en of er dingen zijn die ik moet verbeteren. en wat het gewicht betreft: ik ga mee met een hike van in totaal +/- 3 uur lopen, dus dan heb ik dat ook weer getest.
  13. een BUG OUT bag is voor een BUG OUT situatie waarin je waarschijnlijk niet terugkeert naar je huis, dit houdt in dat je wel eens weken weg kan zijn. wat je waarschijnlijk bedoeld is een 72 hours bag. en mag ik vragen wat voor tent en matje je hebt want als het lichter is dan een 200g hangmat wil ik die ook wel hebben:D en wat betreft die flessen water, wat nou als er geen meer, rivier of waterput in de buurt is? dan kom je nog niet heel ver met je fles en je chloortabletten:p
  14. de sawyer mini lijkt me inderdaad wel een goede optie, maar hoeveel liter filtert ie @Raycoupe?
  15. ik WIL mijn gezien mee, maar strategisch gezien is het beter als ik in m'n eentje zou gaan.' maarja dat doe ik waarschijnlijk toch niet.
  16. voor gevonden worden heb ik mijn glow-in-the-dark stick en ik kan een vuur maken. maar een extra (en goede) lamp is denk ik teveel extra gewicht (tenzij jullie een lichte goedkope variant kennen).
  17. even een paar mentions zodat jullie mijn vorige bericht zien: @Raycoupe @TREMOR @Keyser Suze @Paratoi @RayCokes @zwellever @Overlever @Mecanical Dog
  18. de klim spullen kan ik er misschien beter uit halen inderdaad, want dat is inderdaad niet nodig in nederland. de glow in the dark stick kan je aan je tas hangen om beter gezien te worden en bij. rondzwaaien met een touw om een signaal af te geven aan een vliegtuig/ heli. droge sokken heb ik al mee (4 paar). een isolerende mat in de hangmat is naar mijn idee niet nodig, ik kan me warmer kleden, ik heb een slaapzak en als het echt koud is pak ik m'n ruimtedeken. het swissmes dat ik mee heb is een Victorinox, en ik heb een goed vast mes, maar op de Victorinox zit geen tang en die zit wel op m'n multitool. (ik vind een tang voor urban survival een must) een waterfilter is wel iets wat ik wil maar daar heb ik het geld niet voor:(. mijn opwindbare lamp doet het goed en zolang je hem eens in de zoveel tijd een keertje gebruikt blijft hij het wel doen. en een handdoekje er bij is inderdaad wel een goed idee. en wat betreft de stopwatch, ik wil geen horloge mee en hierop staat ook de tijd en de datum, je kan ermee timen hoelang iemand weg is, je kan er mee aangeven hoelang jij al weg bent etc. en tegelijkertijd weegt het niks en kan je hem gewoon om je nek hangen. de tentharingen zijn ervoor om m'n tarp op te zetten. de messenslijper zit er in omdat ik als ik lang weg ben geen bot mes wil hebben. en de noodfluit is omdat het makkelijker en duidelijker is dan schreeuwen.
  19. en het gewicht weet ik nog niet omdat hij nog niet af is
  20. hey allemaal, ik wilde jullie graag laten zien wat ik in mijn BOB heb zitten zodat jullie suggestie kunnen geven (wat moet erbij/eraf) dus hier is de inhoud van mijn BOB: Aansteekmateriaal Aansteker Bestekset Bijl Duckedtape EHBO-doos Eten Firestarter Flessen water Foto van gezin Glow in the dark stick Gsm+oplader handschoenen Handwarmer Hangmat Hersluitbare zakken Id kopie Ijzerdraad Insectenspray Kaars Kaart Klimhaken Klimtouw Kompas Kookpot Kruiden lippenbalsem Lucifers Medicijn tegen diaree messenslijper multitool Muntgeld Muts Naald en draad Noodfluit Oordopjes Opvouwbare waterzak Opwindbare lamp Paracetamollen Pincet Plastic zakken Ponchos Radio Rubber handschoenen Ruimte deken Schepje Schoon ondergoed Slaapzak Spiegeltje Spijkers Stofmasker Stopwatch Survival instructies Swiss mes Tandenborstel Tandpasta Tarp Tentharingen Touw Ty-rips Vast mes Veldfles Verrekijker Vissetje Waterzuiveringspillen Wc papier zaagje Zakdoek Zeep Zonnebrand Zonnebril p.s. kritiek geeft mij de kans mijn BOB te verbeteren, dus dat vind ik niet erg;)
  21. is 15 km niet een beetje te lang lopen voor een zo'n klein voorraadje? je moet er natuurlijk rekening mee houden dat de wegen onbegaanbaar worden of dat je auto onbruikbaar wordt
  22. ik zou voor mijn spullen in mijn BOB(jachtartikelen waterzuivering spullen om vuur mee te maken enz.) gaan en dan in mijn huis blijven omdat je dan wel alle comfort en veiligheid hebt van je eigen huis
  23. hey allemaal, ik denk dat dit de beste messenset is. kijk op http://www.deveteraan.nl/N_frame.html?http://www.deveteraan.nl/ en zoek naar "digitaal camo messen" dan is het de eerste in de lijst. ik ga hem kopen(als ik het geld heb) en zal er dan wel een review over plaatsen
  24. tijdens een SHTF is gewoon eenvoudig water en eten een perfect ruilmiddel, dus een voorraadje water en zuivermethodes, en genoeg blikken eten en jachtartikelen om een paar jaar een groep mensen te kunnen voorzien en klaar is kees (voor de budgetpreppers zijn de jachtartikelen waarschijnlijk het beste omdat dat niet zo heel duur is en je het meestal oneindig vaak kunt gebruiken;))
  25. ja dat is inderdaad een mooie multitool met meer functies @Vempain , maar zoiets heb ik al en ik vind dit echt een ultiem survival mes
×
×
  • Nieuwe aanmaken...