Ga naar inhoud

Advivo

Lid niveau 2
 • Items

  622
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Advivo won de laatste dag op 23 juli 2015

Advivo had de meest gelikete inhoud!

5 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Down South

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Advivo's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

273

Reputatie

 1. Test Test Test

 2. Test Test Test Test

 3. Zie ook : Lucht- & Water-dichte PVC 'Prep Buizen' ™ , om te begraven...
 4. "Buddyburners" ??? Hmmm , weer wat geleerd : Ga ik zeker ook eens proberen. Thanks!
 5. @Bla Bla Ik heb niks tegen konijnen (mijn beste vriend vroeger op de basisschool, was een konijn). Tevens zie ik net zo graag witte als zwarte konijnen. Daar maak ik ook geen onderscheid in En mijn bedoeling was ook absoluut niet om hier een flame-war te starten over voornoemde pluizenbeesten. @Loreen, in post #96, verwoordt eigenlijk het beste de reden waarom ik erover schrijf : Ik vind het belangrijk om te vermelden, omdat ik van mening ben dat men als Prepper goed geïnformeerd dient te zijn. En konijnenuithongering is nou eenmaal geen al te bekend fenomeen. Sterker nog : het voelt behoorlijk tegen-intuïtief aan. Maar ik krijg ergens een beetje het idee dat U het niet wilt horen? Ik krijg er een beetje het "Shoot the messenger"- gevoel bij. Misschien heeft U uw hele post-SHTF planning gebaseerd op konijnen? En er een hoop tijd en geld in geïnvesteerd. Dan wilt U dit alles (begrijpelijkerwijs) niet aannemen. Wellicht zoekt u naar willekeurige aangrijpingspunten om het bestaan van het fenomeen te ontkrachten of ontkennen. Zodat het in uw gedachten "niet bestaat" (of specifiek niet voor uw konijnen geldt). Maar dat is naar mijn mening niet echt een prepper-waardige denkwijze ... Er is niks mis met konijn, maar wees enkel geïnformeerd en pas uw plannen er op aan. Niks zo irritant om er na de SHTF achter te komen dat het toch waar blijkt te zijn... En dan zit je met een roedel nutteloze konijnen opgescheept die uw moestuin kaal grazen
 6. Wel gaarne correct en volledig citeren ... mijn stelling werd vervolgd met: " Dat het verder niet gezond is vanwege eenzijdige vitaminen/mineralen, etc. is een heel ander verhaal "
 7. U begrijpt het niet, of wilt het simpelweg niet begrijpen? Hebt u het artikel in de link wel gelezen?? Heb niet echt zin om er nog verder over te discusiëren , Maar konijnenuithongering heeft niks -maar dan ook helemaal NIKS- te maken met eenzijdige voeding. Het heeft te maken met de energieopname. Simpel gezegd : Konijn verteren kost meer energie dan het oplevert. Je pleegt derhalve roofbouw op je lichaam. Het gevaar van eenzijdige voeding is van een geheel andere aard (eigenlijk het omgekeerde van konijnenuithongering). Je krijgt dan energie genoeg, maar mist essentiële bestanddelen die je lichaam ook nodig heeft. Ik heb het idee dat u daar een beetje mee in de war bent? Konijnenuithongering is een fenomeen dat echt specifiek voor mager vlees, zoals konijnen (wild of tam) geldt. Tevens een vrij gevaarlijk fenomeen, aangezien het niet goed herkenbaar is, tot eigenlijk al te laat is. Uit het artikel op Wikipedia : " Mager vlees, dat grotendeels uit proteïnen bestaat, moet worden afgebroken tot aminozuren en dan worden omgezet in glucose (via gluconeogenese) om als energiebron gebruikt te kunnen worden. Hoewel dit proces tijd nodig heeft, kan het snel genoeg plaatsvinden om aan de energiebehoeften van een actieve persoon te voldoen. Er kunnen echter niet genoeg calorieën worden geconsumeerd om te voldoen aan de extra energiebehoefte om lichaamswarmte te genereren in een koud klimaat. Nadat de vetreserves in het lichaam zijn uitgeput, is er onvoldoende energie om de basale levensprocessen van het lichaam te onderhouden "
 8. Dat heeft het dus juist wèl ... :confused: Enkel overleven op kroppen sla / mais / wortels / whatever, is prima mogelijk. Deze leveren namelijk wel energie, en houden het lichaam in staat om in leven te blijven ( leven = lichaamstemperatuur op 37 graden houden en bloedcirculatie in stand houden ). Dat het verder niet gezond is vanwege eenzijdige vitaminen/mineralen, etc. is een heel ander verhaal. Maar dat doet niet ter zake in de discussie over het specifieke geval van konijnenuithongering, waar het om de energie-opname gaat. Getuige de eveneens door u aangehaalde Wikipedia-link, betwist ik dat. Google levert ook genoeg resultaten.
 9. Ik volg u niet helemaal? Het fenomeen Konijnenuithongering heeft betrekking op het ènkel overleven op konijn. En precies dat werd expliciet bediscussieerd. Om dan de schijf-van-vijf en het nut van gevarieerde voeding te gaan aanhalen is overbodig lijkt me.
 10. Het maakt niet uit wat men hier wel of niet aanneemt, daar gaat het niet om. Maar denk wel dat men zich hier zelf in kan verdiepen. Het is in elk geval een goed idee om op de hoogte te zijn. En valse van correcte informatie scheiden, zal men door verdere naspeuring zelf kunnen doen. Maar ik vind het ronduit gevaarlijk om willekeurig wat te roepen, of belachelijk te maken, zonder kennis van zaken. ( zoals het feit dat konijnenuithongering "niet zou gelden voor tamme konijnen"... ) Konijnenvlees is mager. Het maakt dan NIKS uit of het wild of tam konijn betreft. Het fenomeen geldt voor knaagdieren in het algemeen. Hoe 'vet' je je konijn ook mest, het 'type vet' dat een konijn opbouwt is van een geheel andere soort dan wij nodig hebben. http://www.raising-rabbits.com/rabbit-starvation.html http://floridahillbilly.com/my-take-on-rabbit-starvation/ http://thewannabehomesteader.com/why-rabbit-meat-is-not-the-best-survival-food/
 11. Eekhoorns, Cavia's, en dat soort dieren, zonder lichaamsvet. "Konijnenuithongering" is eigenlijk een beetje misleidende naam. "Proteïne Vergiftiging" is de betere term : - http://www.livestrong.com/article/519284-what-is-protein-poisoning/ - http://thepaleodiet.com/overkill-hypothesis-why-eating-antelope-is-preferable-to-500-squirrels/ Maar het is een serieus gevaar waar men zich bewust van dient te zijn.
 12. Dat is mooi. Maar U heeft in elk geval wel notie genomen van de links ? https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_starvation https://nl.wikipedia.org/wiki/Konijnenuithongering
 13. 1. Ja , als je er genoeg eet wel. Je pleegt dan dus roofbouw of je lichaam. 2. Nee, bij 1 konijn niet, maar het levert dus geen energie op, het kost energie.
 14. Inderdaad. Ik wilde ook linken naar dit fenomeen (Rabbit Starvation) , maar U was me reeds voor. Eén van de eerste dingen die ik leerde op een survival training, jaren geleden. Vlees van knaagdieren (dus niet gelimiteerd tot konijnen) is te mager. Wat ik ervan begrijp : Het eten van dit vlees kost het lichaam meer energie om het te verteren, dan dat het energie oplevert.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...