Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Advivo

Lid
 • Aantal items

  622
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Advivo

 1. Test Test Test

 2. Test Test Test Test

 3. Zie ook : Lucht- & Water-dichte PVC 'Prep Buizen' ™ , om te begraven...
 4. "Buddyburners" ??? Hmmm , weer wat geleerd : Ga ik zeker ook eens proberen. Thanks!
 5. @Bla Bla Ik heb niks tegen konijnen (mijn beste vriend vroeger op de basisschool, was een konijn). Tevens zie ik net zo graag witte als zwarte konijnen. Daar maak ik ook geen onderscheid in En mijn bedoeling was ook absoluut niet om hier een flame-war te starten over voornoemde pluizenbeesten. @Loreen, in post #96, verwoordt eigenlijk het beste de reden waarom ik erover schrijf : Ik vind het belangrijk om te vermelden, omdat ik van mening ben dat men als Prepper goed geïnformeerd dient te zijn. En konijnenuithongering is nou eenmaal geen al te bekend fenomeen. Sterker
 6. Wel gaarne correct en volledig citeren ... mijn stelling werd vervolgd met: " Dat het verder niet gezond is vanwege eenzijdige vitaminen/mineralen, etc. is een heel ander verhaal "
 7. U begrijpt het niet, of wilt het simpelweg niet begrijpen? Hebt u het artikel in de link wel gelezen?? Heb niet echt zin om er nog verder over te discusiëren , Maar konijnenuithongering heeft niks -maar dan ook helemaal NIKS- te maken met eenzijdige voeding. Het heeft te maken met de energieopname. Simpel gezegd : Konijn verteren kost meer energie dan het oplevert. Je pleegt derhalve roofbouw op je lichaam. Het gevaar van eenzijdige voeding is van een geheel andere aard (eigenlijk het omgekeerde van konijnenuithongering). Je krijgt dan energie genoeg, maar mist essentiële
 8. Dat heeft het dus juist wèl ... :confused: Enkel overleven op kroppen sla / mais / wortels / whatever, is prima mogelijk. Deze leveren namelijk wel energie, en houden het lichaam in staat om in leven te blijven ( leven = lichaamstemperatuur op 37 graden houden en bloedcirculatie in stand houden ). Dat het verder niet gezond is vanwege eenzijdige vitaminen/mineralen, etc. is een heel ander verhaal. Maar dat doet niet ter zake in de discussie over het specifieke geval van konijnenuithongering, waar het om de energie-opname gaat. Getuige de eveneens
 9. Ik volg u niet helemaal? Het fenomeen Konijnenuithongering heeft betrekking op het ènkel overleven op konijn. En precies dat werd expliciet bediscussieerd. Om dan de schijf-van-vijf en het nut van gevarieerde voeding te gaan aanhalen is overbodig lijkt me.
 10. Het maakt niet uit wat men hier wel of niet aanneemt, daar gaat het niet om. Maar denk wel dat men zich hier zelf in kan verdiepen. Het is in elk geval een goed idee om op de hoogte te zijn. En valse van correcte informatie scheiden, zal men door verdere naspeuring zelf kunnen doen. Maar ik vind het ronduit gevaarlijk om willekeurig wat te roepen, of belachelijk te maken, zonder kennis van zaken. ( zoals het feit dat konijnenuithongering "niet zou gelden voor tamme konijnen"... ) Konijnenvlees is mager. Het maakt dan NIKS uit of het wild of tam konijn betreft. Het fenomeen
 11. Eekhoorns, Cavia's, en dat soort dieren, zonder lichaamsvet. "Konijnenuithongering" is eigenlijk een beetje misleidende naam. "Proteïne Vergiftiging" is de betere term : - http://www.livestrong.com/article/519284-what-is-protein-poisoning/ - http://thepaleodiet.com/overkill-hypothesis-why-eating-antelope-is-preferable-to-500-squirrels/ Maar het is een serieus gevaar waar men zich bewust van dient te zijn.
 12. Dat is mooi. Maar U heeft in elk geval wel notie genomen van de links ? https://en.wikipedia.org/wiki/Rabbit_starvation https://nl.wikipedia.org/wiki/Konijnenuithongering
 13. 1. Ja , als je er genoeg eet wel. Je pleegt dan dus roofbouw of je lichaam. 2. Nee, bij 1 konijn niet, maar het levert dus geen energie op, het kost energie.
 14. Inderdaad. Ik wilde ook linken naar dit fenomeen (Rabbit Starvation) , maar U was me reeds voor. Eén van de eerste dingen die ik leerde op een survival training, jaren geleden. Vlees van knaagdieren (dus niet gelimiteerd tot konijnen) is te mager. Wat ik ervan begrijp : Het eten van dit vlees kost het lichaam meer energie om het te verteren, dan dat het energie oplevert.
 15. Heb je de 30kg met 5-7kg gereduceerd (naar 23-25kg) , of weegt je BOB nu 5-7kg ??
 16. Excuses, maar dat hele "72 uur" verhaal heeft volgens mij geen bal met je rugzak/bob te maken. Het is enkel een catchphrase die in Amerika ontstaan is. Een overblijfsel van orkaan Katrina, waar het destijds 3 dagen duurde voor de hulpverlening op gang kwam. Ze adviseren sindsdien dus om gewoon voor 3 dagen voedsel/water in huis te hebben. Niks over "rugzakken om mee te vluchten" of überhaupt preppers-gerelateerd.
 17. De "verlichte" oppervlakte is gelijk aan dat van de Maglite zonder filter. Het lengte-bereik natuurlijk iets minder vanwege verlies door de filter en de golflengte van IR. Maar op 100-150 meter een compleet flatgebouw (pak-m-beet 7 etages) aanstralen is mogelijk. Dat schreef ik ook. Maar de lichtopbrengst van een IR-Led is te verwaarlozen, vergeleken met een echte gloeilamp. ( zie ook bericht hierboven van @QuickFix ). Begrijp tevens --> Infrarood-spectrum = Warmte Infrarood is ook geen "licht", maar Electro Magnetische straling. Dit krijg je enkel en a
 18. Heel mooi allemaal, maar nogmaals : dit topic gaat dus over Infrarood stralers. Daar kan een LED helaas van geen enkele betekenis zijn.
 19. Ja, dat schreef ik zelf : 250 lumen. De lamp aan uw sleutelbos is waarschijnlijk een led. En zoals ik ook al schreef bevat led-licht géén infrarood spectrum. (zet daar een IR filter voor en er komt dus niks door). Daarnaast straalt een led enkel gericht licht. In tegenstelling tot een gloei-/halogeen-lamp, die rondom straalt. Dit licht kun je dus spiegelen, focussen en diffuseren. Lichtbeeld is een aspect dat niet velen begrijpen. Tot je ze naast elkaar houdt en vergelijkt ... Dan heb je met de led een mooie felle cirkel in de verte en de gloeilamp verlicht de complete om
 20. ?? 6D Maglite is toch echt de felste.. 250 + lumens en een lichtbeeld waar geen 1000 lumen LED aan kan tippen. (daarnaast bevat ledlicht geen Infrarood).
 21. Dit is een generatie 1 buis. Blijf daar alsjeblieft van af ... Neem maar van mij aan dat je daar absoluut geen steek mee ziet in het donker. (en waarschijnlijk vervormde optiek alsof je door een kerstbal kijkt). Daarnaast echt belachelijk duur voor een Gen 1, zeker als zelfbouw. Een fabrieks Gen 1 (Nightowl bijv.) koop je al voor pak-m-beet €250 Maar het blijft waardeloze troep. Alles onder Gen 3 kun je beter laten liggen. Restlichtversterkers werken altijd beter met IR bijverlichting (zelfs een Gen 3+). Anders heb je enkel het sterrenlicht, wat bijzonder zwak is.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...