Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

CityPrepper

Lid
 • Aantal items

  349
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

CityPrepper won de laatste dag op 17 oktober 2015

CityPrepper had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

125 Uitstekend

1 Volger

Over CityPrepper

 • Titel
  Senior Prepper

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Tja..... Mijns inziens is de focus/moderatie v/h het forum altijd fout geweest. Heel veel discussies gingen eigenlijk niet over echt preppen. Als alle discussies over de aanschaf v/e extra zak chips direct gesloten zouden worden, dan zou de moderatie ook eenvouder zijn geweest. De gevechten komen vooral omdat trollen/negativelingen v/h eerste uur nooit aangepakt zijn.
 2. Beste AWOL, konijnen is maar een voorbeeld. Kippen, ganzen, vissen, geiten, etc etc. Allemaal prima ideeen. Zie mij postje als een idee om te varieeren. Ipv dagelijks kipproducten afentoe konijn. Konijnen kun je overigens ook ruilen. De hoeveelheid vlees is ook een voordeel. Misschien is konijnenvoer in bepaalde omgevingen beter te vinden dan kippenvoer?
 3. Konijnenvlees is gezond maar zoals met alle voeding is eenzijdig eten ongezond. Je kunt bv geen jaren overleven op alleen appels. Toch zijn appels gezond. Ik weet uiteraard niet naar welk artikel jij verwijst maar ik ken een verhaal van een groep stropers/jagers die de hele winter overvloedig konijn aten. Alleen maar konijn. Die mannen zijn verhongerd. Te eenzijdig. Persoonlijk zal ik ten alle tijden mijn maaltijd aanvullen met bv riijst en bonen. Stukje fruit. Brandnetel thee. Of vitamine C uit dennenaalden thee. Etc. Konijn is lekker. Maar na 10 jaar 3x daags gaat het toch wel een beetje
 4. Konijnenvlees ga je wel lekker vinden met flink wat honger. Je kunt natuurlijk de konijnen ook ruilen. Als je gezinsleden konijnen eten kun jij extra eten v/d andere voorraad die je hebt
 5. Goede tip. Je hebt ook nog de bot vlees verhouding die kan varieren per ras. Ze hebben inderdaad grotere kooien nodig maar je hebt dan ook meer vlees. Dat ze per kg vlees meer eten was mij onbekent. Ik zou daar graag meer over weten. Een soort tabel per ras. Over inteelt verschillen de meningen. Als je ver doorfokt heeft dat inderdaad invloed. Maar dat gebeurt eigenlijk niet met vleeskonijnen. Zoals je al schreef is het konijn snel uitgeput. Dat komt dan neer op slachten en vervangen. Als je voor je eigen gezin fokt heb je waarschijnlijk 1 actief vrouwtje en de nakomeling
 6. Konijnen kunnen een prima bron van vlees zijn. Je kunt jagen en vallen zetten. Buiten het feit dat het verboden onderwerpen zijn op dit forum kan kweken grote voordelen hebben. Met konijnen kun je namelijk simpel veel vlees op tafel krijgen. Toch moet je vooraf goed uitzoeken of je aan de eisen van konijnenfokker kunt voldoen. De konijnen moet je namelijk zeer goed verzorgen. Schone kooien, veel schoon water, veel voedsel, het juiste soort eten, juiste temperatuur etc etc. Verzorg je de konijnen niet optimaal dan zal de vleesproductie (hard) inzakken. Hieronder mijn 'handleiding' voor k
 7. CityPrepper

  Cornbread

  Strikt genomen is maïsbrood een correcte vertaling van het Engelse woord cornbread. Het Nederlandse maïsbrood lijkt echter totaal niet op cornbread. Maïsbrood heeft de structuur van brood. Cornbread lijkt meer op stevige cake. De smaak is ook heel anders. Basis recept: Oven voorverwarmen op 190 graden C. Meng: 1.00 kop maïsmeel. Klik 1.75 kop bloem. 0.50 theelepel zout. 0.25 theelepels baking soda. Klik 2.00 theelepels bakpoeder. 0.25 kop suiker. Daarna toevoegen: 0.25 kop gesmolten boter. 1.00 groot ei. 1.25 kop melk. In een vorm gieten en 15 minuten
 8. Sorry hoor maar dat is slechts theoretisch geneuzel. Wat echt telt zijn de volgende punten: - Hoeveel neemt de calorische waarde af? - Extra stank, walm , etc? - Is het nog bruikbaar voor brander type X?
 9. http://www.olino.org/articles/2008/03/16/verwarming-en-ventilatie Lees eens vanaf post #8 (vooral #17)
 10. Ik denk dat zo'n lifestraw geen toegevoegde waarde heeft uit het oogpunt van veiligheid/drinkbaarheid. Het gebruikersmak.......tja dat is een persoonlijke inschatting die iedereen zelf moet maken.
 11. http://www.backpackgeartest.org/reviews/ Heel veel Engelstalige veldtesten van allerlei survial gear.
 12. Het huidige tariefverschil tussen rode diesel en “gewone” diesel (groot ongeveer 17 cent per liter) wordt met ingang van 1 januari 2013 weggenomen door de accijns van rode diesel op het niveau van de “gewone” diesel te brengen. Bron: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/btw-en-accijns/vraag-en-antwoord/wat-is-rode-diesel-en-wie-mag-hier-gebruik-van-maken.html Rode diesel is vanaf 1 januari 2013 bij veel minder verkooppunten verkrijgbaar.
 13. Ik kan je garanderen dat die dokter lager op de lijst staat dan mensen die minder van belang zijn. De prioriteitenlijst is als volgt. - De elite bovenlaag. - Vriendjes van die elite. - Daarna een enigsinds logische lijst Buiten dat het gaat simpelweg niet werken. Denk bv aan de varkensgriep. Eigenlijk niets aan de hand, maar het systeem raakte flink overbelast.
 14. Beste Dick, Een groot deel v/d mensen luistert niet echt naar een interview. (niet speciefiek dit interview) Een deel zal je een idioot noemen. Toch verwacht ik dat je toch minimaal 1 luisteraar aan het denken hebt gezet. Ik weet zeker dat heel veel hongerige Grieken graag een kelder voor prepvoorraden willen hebben. Grieken zijn ook onderdeel van dat onverwoestbare Europa van Alex Klein. Veel mensen kopen vaak wat extra als het in de aanbieding is. Dat zijn slimme mensen kostenbewuste mensen. Maar als je hetzelfde doet als prepper ben je een idioot. Elke waarhe
 15. Haat? Die term heb ik nooit gelezen. Gek en paranoïde wat vaker. Toch zijn preppers niet de enige die tegen het systeem zijn. Lees eens een willekeuringe discussie over de Euro, EU, Griekenland, banken, etc. Allemaal niet preppers die alle vertrouwen verloren hebben. Hoe zie je dat precies? Stel je koopt dit weekend voor e1000 survival spulletjes. Je werkt dan mee aan het systeem. Je betaalt BTW. De betalingen lopen waarschijnlijk via banken. En het kabinet gaat lekker door.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...