Ga naar inhoud

zwellever

Lid niveau 2
 • Items

  700
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Recente bezoekers van dit profiel

17345 profielweergaven

zwellever's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

726

Reputatie

 1. Een handschakelbak kan je belasten tot hij bij wijze van de motor af kan laten slaan,nog nooit een 4x4 met automaat horen "kreunen",bovendien heb je al minstens 10%vermogensverlies in de vloeistof koppeling,om nog maar niet te spreken over de slip verliezen van dat koppelingssysteem. Automaat is leuk bij een zware 8 of 12 cilinder benzine 4x4 die toch al niet weet waar hij met z'n vermogen moet blijven maar niet bij normale 4x4,anders zou iedere 4x4 wel een automaat zijn ipv een standaard hy/low handbak.
 2. Creativiteit ken geen grenzen; http://www.liveleak.com/view?i=763_1390681949
 3. Couscous kan ook lekker zijn zonder vlees en eindeloos te variëren. Vegetarische couscous; http://www.marokkaanserecepten.com/couscous-met-groenten-vegetarische-couscous/
 4. Ik zit in een roeiboot die met een slijtend touw vastgebonden zit aan de Titanic,voor een redelijke vergoeding trekt die mij voort en voorziet mij van de geneugten van zo'n luxe cruise schip. Het eeuwige dilemma is wanneer het touw te kappen om niet meegezogen te worden in de alles verzwelgende maalstroom als dat schip eenmaal zinkt. Ook hoop ik snel genoeg weg te kunnen roeien van de duizenden drenkelingen die mij en een paar soortgelijke roeibootjes vol hoop,jaloezie en wanhoop,ongetwijfeld,lafjes, een beetje knullig weg zien roeien van het dan gezonken schip.
 5. Gewoon lid worden van zo'n vereniging en iedere week je gezicht laten zien,dan komt de hulp/ondersteuning van zelf,ook zonder cursus. Zo ben ik iig heel wat wijzer geworden:)
 6. Zelfs voor starters is een dalende markt geen probleem, Stel de prijzen dalen 10%, een huis wat je kocht voor een ton is nu nog maar 90000 waard, het huis van oorspronkelijk 150000 wat je daarna wilde kopen is echter ook 10% gedaald naar 135000! Ondanks een dalende markt kost je nieuwe huis dus 5000 minder als dat het gekost zou hebben bij een gelijk blijvende markt en kan de prijs zelfs nog verder zakken,na aankoop, om quitte te spelen ivg met de oorspronkelijke prijs.
 7. Daarentegen als je op zoek bent naar kitscherige betonnen leeuwen voor op je oprit, plastic rozen en Eddy Wally etc..........
 8. Haha,idd; Bubba met-de rode-baret! Wat een loser ben je als je meent je persoonlijke ego te moeten uitdragen door het dragen van een rode baret in een dergelijke freak show?
 9. Liever 80 worden op een boterham kaas als 100 op een bordje linzenpap:eek:
 10. En als je blijft huren weet je een ding zeker,nl. dat je de rest van je leven zeker slaaf van het systeem zult zijn en blijven,zonder ooit uitzicht te hebben op iets wat echt van jou is. Ik heb er geen cijfers van paraat maar volgens mij bestaan er ook bijna geen andere landen waar huren,om onduidelijke redenen, zo op een voetstuk is geplaatst als in NL.
 11. Iedereen die een beetje van pneumatiek weet,weet dat perslucht economisch gezien zo'n beetje de slechts denkbare optie is,google maar eens op "perslucht als energiedrager" Dit autootje is trouwens in 2011 al eens kritisch onder de loep genomen; http://www.scientias.nl/waar-blijft-de-persluchtauto/31100
 12. Toen hier een maand geleden de stroom er 10 uur uit lag,werkte de gsm masten ook niet meer. Het enige wat het nog deed was de vaste telefoon lijn,je moet dan wel nog een ouderwets,voedingsloos,apparaat in huis hebben om te kunnen bellen.
 13. Een actief bodemleven is vooral van het organische stof gehalte in de bodem,die O.S. wordt omgezet in voedingsstoffen en dragers van die voedinsstoffen,ook is deze O.S. van belang voor de structuur van de grond. In de moderne landbouw is het O.S. gehalte een stuk lager en vooral anders van structuur,waardoor het bodem leven is veranderd en verminderd. Dit wordt gecompenseerd door anorganische stoffen in de vorm van kunstmest die echter veel slechter vast gehouden wordt door die bodem maar wel direct en eenvoudiger opgenomen kan worden door de planten. Dit is efficiënter,of dat ook beter is voor de kwaliteit,is maar de vraag. Tevens geloof ik niet dat oppervlakkige grondbewerking beter zou zijn,de organische stof blijft veel meer aan de oppervlakte waardoor vooral stikstof houdende meststoffen eerder verloren gaan,je een aan de oppervlakte,voedsel rijke bodemlaag krijgt en een ivh armere onderlaag die slechts gevoed wordt door hetgene er van de meststoffen door beregening in gespoeld wordt.(het is tegenwoordig niet voor niets verplicht je drijfmest te injecteren ipv over het land te sproeien,dit ivm de stikstof immisie dus) Verder geloof ik niet dat 2000 jaar landbouwontwikkeling,ten aanzien van grondbewerking, het helemaal fout heeft gezien en dat twee generaties hippie's,meestal zonder een eeuwen lange binding met de grond het ineens allemaal beter weten. Het werkt,maar ik zou wel eens een resultaat vergelijking willen zien wat bij gelijke hoeveelheden O.S.giften ingewerkt in de grond en aan de oppervlakte gehouden,de resultaten zijn. Iedere boer kan je vertellen dat er niks boven organische bemesting gaat om vruchtbare grond te krijgen,kosten en efficiëntie gericht produceren heeft echter tot gevolg dat dat tegenwoordig iets anders geproduceerd wordt.
 14. De vraag is of je dat spul er met een standaard filtertje dus ook uit zou kunnen filteren. Iemand?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...