Ga naar inhoud

zwellever

Lid niveau 2
 • Items

  700
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door zwellever

 1. Een handschakelbak kan je belasten tot hij bij wijze van de motor af kan laten slaan,nog nooit een 4x4 met automaat horen "kreunen",bovendien heb je al minstens 10%vermogensverlies in de vloeistof koppeling,om nog maar niet te spreken over de slip verliezen van dat koppelingssysteem. Automaat is leuk bij een zware 8 of 12 cilinder benzine 4x4 die toch al niet weet waar hij met z'n vermogen moet blijven maar niet bij normale 4x4,anders zou iedere 4x4 wel een automaat zijn ipv een standaard hy/low handbak.
 2. Creativiteit ken geen grenzen; http://www.liveleak.com/view?i=763_1390681949
 3. Couscous kan ook lekker zijn zonder vlees en eindeloos te variëren. Vegetarische couscous; http://www.marokkaanserecepten.com/couscous-met-groenten-vegetarische-couscous/
 4. Ik zit in een roeiboot die met een slijtend touw vastgebonden zit aan de Titanic,voor een redelijke vergoeding trekt die mij voort en voorziet mij van de geneugten van zo'n luxe cruise schip. Het eeuwige dilemma is wanneer het touw te kappen om niet meegezogen te worden in de alles verzwelgende maalstroom als dat schip eenmaal zinkt. Ook hoop ik snel genoeg weg te kunnen roeien van de duizenden drenkelingen die mij en een paar soortgelijke roeibootjes vol hoop,jaloezie en wanhoop,ongetwijfeld,lafjes, een beetje knullig weg zien roeien van het dan gezonken schip.
 5. Gewoon lid worden van zo'n vereniging en iedere week je gezicht laten zien,dan komt de hulp/ondersteuning van zelf,ook zonder cursus. Zo ben ik iig heel wat wijzer geworden:)
 6. Zelfs voor starters is een dalende markt geen probleem, Stel de prijzen dalen 10%, een huis wat je kocht voor een ton is nu nog maar 90000 waard, het huis van oorspronkelijk 150000 wat je daarna wilde kopen is echter ook 10% gedaald naar 135000! Ondanks een dalende markt kost je nieuwe huis dus 5000 minder als dat het gekost zou hebben bij een gelijk blijvende markt en kan de prijs zelfs nog verder zakken,na aankoop, om quitte te spelen ivg met de oorspronkelijke prijs.
 7. Daarentegen als je op zoek bent naar kitscherige betonnen leeuwen voor op je oprit, plastic rozen en Eddy Wally etc..........
 8. Haha,idd; Bubba met-de rode-baret! Wat een loser ben je als je meent je persoonlijke ego te moeten uitdragen door het dragen van een rode baret in een dergelijke freak show?
 9. Liever 80 worden op een boterham kaas als 100 op een bordje linzenpap:eek:
 10. En als je blijft huren weet je een ding zeker,nl. dat je de rest van je leven zeker slaaf van het systeem zult zijn en blijven,zonder ooit uitzicht te hebben op iets wat echt van jou is. Ik heb er geen cijfers van paraat maar volgens mij bestaan er ook bijna geen andere landen waar huren,om onduidelijke redenen, zo op een voetstuk is geplaatst als in NL.
 11. Iedereen die een beetje van pneumatiek weet,weet dat perslucht economisch gezien zo'n beetje de slechts denkbare optie is,google maar eens op "perslucht als energiedrager" Dit autootje is trouwens in 2011 al eens kritisch onder de loep genomen; http://www.scientias.nl/waar-blijft-de-persluchtauto/31100
 12. Toen hier een maand geleden de stroom er 10 uur uit lag,werkte de gsm masten ook niet meer. Het enige wat het nog deed was de vaste telefoon lijn,je moet dan wel nog een ouderwets,voedingsloos,apparaat in huis hebben om te kunnen bellen.
 13. Een actief bodemleven is vooral van het organische stof gehalte in de bodem,die O.S. wordt omgezet in voedingsstoffen en dragers van die voedinsstoffen,ook is deze O.S. van belang voor de structuur van de grond. In de moderne landbouw is het O.S. gehalte een stuk lager en vooral anders van structuur,waardoor het bodem leven is veranderd en verminderd. Dit wordt gecompenseerd door anorganische stoffen in de vorm van kunstmest die echter veel slechter vast gehouden wordt door die bodem maar wel direct en eenvoudiger opgenomen kan worden door de planten. Dit is efficiënter,of dat ook beter is voor de kwaliteit,is maar de vraag. Tevens geloof ik niet dat oppervlakkige grondbewerking beter zou zijn,de organische stof blijft veel meer aan de oppervlakte waardoor vooral stikstof houdende meststoffen eerder verloren gaan,je een aan de oppervlakte,voedsel rijke bodemlaag krijgt en een ivh armere onderlaag die slechts gevoed wordt door hetgene er van de meststoffen door beregening in gespoeld wordt.(het is tegenwoordig niet voor niets verplicht je drijfmest te injecteren ipv over het land te sproeien,dit ivm de stikstof immisie dus) Verder geloof ik niet dat 2000 jaar landbouwontwikkeling,ten aanzien van grondbewerking, het helemaal fout heeft gezien en dat twee generaties hippie's,meestal zonder een eeuwen lange binding met de grond het ineens allemaal beter weten. Het werkt,maar ik zou wel eens een resultaat vergelijking willen zien wat bij gelijke hoeveelheden O.S.giften ingewerkt in de grond en aan de oppervlakte gehouden,de resultaten zijn. Iedere boer kan je vertellen dat er niks boven organische bemesting gaat om vruchtbare grond te krijgen,kosten en efficiëntie gericht produceren heeft echter tot gevolg dat dat tegenwoordig iets anders geproduceerd wordt.
 14. De vraag is of je dat spul er met een standaard filtertje dus ook uit zou kunnen filteren. Iemand?
 15. Wetten en regeltjes zullen hoe dan ook ontstaan en zijn ook al ontstaan. Verder vraag ik me af wat de selectie criteria waren,waar is naar gekeken;zoveel borderliners tegen even zoveel godsdienstfanaten tegen zoveel realisten etc. Verder zal er nooit natuurlijk gedrag ontstaan,ondanks die wetjes; het periodiek verplicht weg stemmen van een kandidaat,de winnaar zal wel een ton kunnen winnen of zo,dus zal calculerend ratten gedrag tot kunst verheven gaan worden.
 16. Jonge konijnen kun je tot een week of 6 als nestje bij elkaar blijven,daarna moet er op geslacht gescheiden worden,als je tenminste geen zwangere en aan de geslachtsdelen gewonde jongen hebben. Mits voldoende ruimte kunnen vrouwtjes van verschillende nesten samen maar nogmaals;geef ze de RUIMTE. Mannetjes uit een nest kunnen samenblijven tot ze slachtsrijp(als je niet al te lang wacht tenminste) zijn maar liefst ook met ruimte,verschillende nesten jonge mannetjes samenvoegen is vragen om problemen. Als er geen honden,vossen en weet ik wat in de buurt zit en je hebt de ruimte,kun je een nestje ook gewoon los laten en bij voeren indien nodig,als je een beetje beschutte omgeving hebt,lopen ze niet weg. De jonge mannetjes worden uit de groep verbannen maar blijven rond de groep zwerven. Om ze "los" te laten fokken is minder;een paar moeders zijn dan constant zwanger en de jongen gaan dood op het moment dat ze gras gaan eten aan verstopping. Konijnen puur opfokken op een handje hooi en een plukje gras is ook bijna onmogelijk,ze hebben een vrij uitgekiend voer nodig,bestaand uit diverse granen en ander droogvoer,anders krijg je gegarandeerd veel uitval en/of een overmaat aan zieke/zwakke dieren die niet groeien. Raskeuze is ook belangrijk maar ben ik nog niet helemaal uit,in NL heb ik geexpirimenteerd met kruisingen tussen Californiers x Hollandertjes, dat gaf een sterk,gedrongen konijn met een flink bevleesde rug. Hier in Frankrijk heb ik wat gewerkt met plaatselijke rassen,drie nesten los gelaten die het twee jaar volgehouden hebben tot ze "op" waren,verbazingwekkend te zien hoe snel ze leren,als ze vrij zijn,zeker ook als er al andere nesten eerder vrij waren waarvan ze kunnen leren.
 17. Jaja,dus hier de negatieve reactie's en in het andere de halleluja reactie's;zal mee en lekkere "discussie" opleveren:cool:
 18. Ik snap niet hoe ze aan die mensen komen;Ok,als je net afgestudeerd bent is het wel leuk om eens een jaartje wat anders te doen maar als je van middelbare leeftijd bent en niet zoiets als een baan,gezin en/of zaak hebt opgebouwd waardoor je gerust een jaar gemist kan worden,is er toch iets mis met je. Zie het al voor me dat je als aannemer zomaar een jaartje met vakantie kan,die vent zal wel failliet zijn en anders is hij het wel als hij weer vrij komt.
 19. Als ik 850 euro te besteden had voor een graanmolentje kocht ik voor dat geld liever een dieseltje,een tweedehands agrarisch tarwemolentje van 100a200 euro en een voorraadje diesel. Kun je tevens een aggregaat en diverse andere machines mee aandrijven.Als je dan ook nog een bigbag van een ton voor de normale groothandelsprijs van rond de 20 cent per kilo een goede tarwe kunt kopen,ben je helemaal het mannetje. Een handzwengel kun je dan altijd nog in de kast leggen.
 20. Ik heb er de balle verstand niet van maar wees toch maar voorzichtig;uit een wetenschappelijk artikel; ”Recentere onderzoeken, op mensen geven aan dat het aanbrengen van jodium op de huid niet effectief is in het voorkomen van de opname van radioactieve jodium door de schildklier, alhoewel is het een langzame maar effectieve manier om te voorzien in jodiumsupplementatie en het verhogen van serumnivo’s van ca. 10-40 % vergeleken met een orale opname (Abrahams GE. De biologische beschikbaarheid van jodium die op de huid wordt aangebracht. http://www.westonaprice.org/dutch/the-great-iodine-debate-dutch-translation
 21. Brinta...... Ik heb een jeugdtrauma aan dit product over gehouden. De gedachte aan die lauwe slijmerige brij met de weeë geur van ontbinding alleen al doet me kokhalzen. Chapeau voor degenen die dit kleutervoer wel dagelijks door hun strot krijgen maar ik sla met graagte over. Bah viiiiiiieeeeeeeeeees:)
 22. This is important;someone is WRONG at internet:) @ [mention=1994]lewieke[/MENTION]; http://www.ivago.be/sites/default/files/u3/bestanden/OVAM/brochure_snoeihout_verwerken_in_de_kringlooptuin_-_definitief%5B1%5D.pdf Vooral goed nat maken dus. Als je het puur als bodembedekker gebruikt,moet je er rekening mee houden dat deze toplaag tijdens het onontkoombare rottingsproces zelfs bepaalde elementen tijdelijk zelfs onttrekt aan de bodem,de theorie hierachter weet ik niet meer precies maar wel weet ik dat indien gehakseld snoeihout als bodembedekker gebruikt wordt,er extra gemest word met bepaalde meststoffen.
 23. Snoeihout kan en wordt in grote hoeveelheden gewoon gecomposteerd hoor,blijft de vraag waarom je er houtskool van zou maken.
 24. Houtskool vergaat niet of nauwelijks in de grond,ik kan me voorstellen dat als je een onbeperkte voorraad hebt het zeker een positieve uitwerking op je bodemgezondheid kan hebben. Aangezien we dat niet hebben,lijkt het me uit prep en praktische overwegingen een no-go. Bovendien zou ik wel eens een vergelijking willen zien tussen de bemestingswaarde van organisch materiaal tov die zelfde hoeveelheid organische stof omgezet in houtskool,die is sowieso lager gezien het verlies aan "energie" door de gedeeltelijke verbranding tot houtskool.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...