Ga naar inhoud

3th little Pig

Lid
 • Aantal items

  51
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

3th little Pig won de laatste dag op 5 januari 2014

3th little Pig had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

3th little Pig's Achievements

Adventurer

Adventurer (3/11)

76

Community reputatie

 1. Dat is precies het scenario waar Gerald Celente ook al jaren voor waarschuwt; een oorlog als afleidingsmanoeuvre voor de financiële meltdown. It's history repeating en het lijkt met de dag dichterbij te komen...helaas.
 2. Duidelijk interview inderdaad. Hier nog beelden van Kiev in het heetst van de strijd. Trieste en heftige beelden...(de titel van het filmpje ´Best Moments´ is overigens wat minder goed gekozen). Knap staaltje camerawerk trouwens om 40 minuten in de vuurlinie te blijven filmen. http://www.youtube.com/watch?v=2IuGNSNiASM
 3. Ingehuurde knokploegen in een democratische rechtstaat?...daar lijkt op z´n zachts gezegd toch een tegenstelling in te zitten... Prima dat mensen pro-regering zijn maar kom er dan voor uit. Titushky´s doen zich voor als medestanders van de demonstranten om ze vervolgens op een onbewaakt moment af te maken. Mensen van het laagste soort. Hoop dat ik in een Shtf situatie zover mogelijk van mensen vandaan ben die dezelfde denkbeelden als jou erop nahouden. Hier nog wat foto´s van het vakantiehuisje van Ome Jan: http://zyalt.livejournal.com/1007568.html Net de speech van Timosjenko online gezien...indrukwekkend!
 4. Ik denk dat we inmiddels toch wel kunnen stellen dat het niet meer om een 'kleine opgehitste menigte' gaat. De mensen die ik daar ken zijn bezig met hulp verlenen in ziekenhuizen, transporteren van gewonden naar ziekenhuizen, etc. Er komt meer bij kijken dan alleen een steentje werpen. Laatste zin ben ik het helemaal mee eens, maar zoals ik eerder al aangaf is 'n lidmaatschap bij (een failliet) EU voor de meeste mensen ook niet de inzet van de opstand (ook al wordt het door de MSM vaak wel zo gebracht). @Dick Sluit me aan bij je verhaal. Het is een wespennest. De waarheid is altijd het eerste slachtoffer in een situatie zoals in Oekraïne, dus wat er allemaal achter de schermen speelt zullen we nooit weten. @tom666 Er wordt inderdaad 'voor echtes' geschoten, en men vermoedt door Russische sluitschutters. https://www.youtube.com/watch?v=0DxkDiAcSF8#t=11 Laatste nieuws is dat de regering in Oekraïne blijkbaar opdracht heeft gegeven de oproerpolitie en sluipschutters terug te trekken van het plein. De toegangswegen naar Kiev gaan weer open. (nieuws even onder voorbehoud want ik hoor 't net via de telefoon) Het gevaar op straat blijkt nu vooral te komen van de zogenaamde Titushky's ; de Oekraïense variant van de Nsb'er... Iemand hier nog suggesties wat passende maatregelen zijn tegen dit soort figuren?
 5. Ben het bijna helemaal eens met je reactie, alleen de inzet van de meeste mensen in Kiev (en andere steden in de Oekraïne) is niet 'n lidmaatschap van de EU maar om verlost te worden van 'n corrupte regering. (Het balletje is wel gaan rollen na het hardhandig neerslaan van een pro EU demonstratie).
 6. Klopt, het is niet zwart/wit en er zullen zeker mensen zijn met een dubbele agenda, maar wat ik hoor van familie en vrienden in Kiev is dat het een breed gedragen opstand is. Niet om bij de EU te komen maar om verlost te worden van een corrupte regering. De VS, EU en Rusland zullen zeker proberen de uitkomst te beïnvoeden. Hoor zojuist dat de banken geblokkeerd zijn, de supermarkten leeg en lange files bij de benzinestations. Gelukkig zijn Oekraïners geboren Preppers. De meesten hebben een eigen groententuin en een aardig voorraadje Weckpotten staan. Hier nog een filmpje van de tragiek die er zich momenteel afspeelt (Let op, kan schokkende beelden bevatten).
 7. Ik denk dat niemand geniet van het vernietigen van andere mensen; waar ik wel van geniet is dat gewone mensen de handen ineen slaan en hun leven in de waagschaal durven te leggen om in opstand te komen tegen een verrot regime in de hoop op een betere toekomst. Het risico wat deze mensen durven te nemen is bewonderenswaardig. Uitkeringen kent men in Oekraïne niet dus raakt men gewond of arbeidsongeschikt dan ben je de klos. Overleef je het niet dan is er geen weduwe/-wezenpensioen dus is je familie de pineut. Kortom, diep respect voor de mensen die daar op de barricade staan. Op die mentaliteit kunnen we hier in NL alleen maar jaloers zijn... In tegenstelling tot de NL politie vertegenwoordigt de politie in Oekraïne mijn inziens de verkeerde kant van het goed en kwaad. Als je je dan bij die club aansluit vind ik het meer dan terecht dat je even een 'corrigerende tik' krijgt. Zou persoonlijk ook liever zien dat men de agent in kwestie van z'n spullen ontdoet en nakend laat terugkeren naar de afzender, maar ik kan me de woede van de mensen heel goed voorstellen. Als m'n familie en vrienden zouden worden mishandeld en neergeschoten zou bij mij waarschijnlijk ook een licht gevoel van wraak opkomen. Ik hoop niet dat ik in een SHTF situatie mensen om me heen heb die daar anders over denken. Vraag me af of de mensen die hun bedenkingen hebben bij de handelswijze van de demonstranten zich weleens afvragen waarom deze website Preppers.nl genaamd is en niet Die Preppers.de. ;-) Valt het gedrag van verzetslieden in WW2 wel binnen het toegestane in jullie belevingswereld? Ik geloof niet dat zij alleen met bloemenkransjes rond een vuur stonden te dansen om de Duitsers te dwarsbomen... Geweld het liefst zo min mogelijk maar in bepaalde situaties helaas een noodzakelijk kwaad vrees ik.
 8. Helemaal mee eens. De mensen staan daar al maanden te demonstreren in temperaturen tot -20, worden afgeranseld, met waterkanonnen bestookt en door snipers beschoten. Er vallen doden en er zijn vele gewonden. Dat naast het corrupte systeem wat al jarenlang de mensen uitbuit en onderdrukt. Nee, dan vind ik het niet zo vreemd dat men zich even laat gaan op "de mensen die gewoon hun werk doen''. De mensen die de gaskamers in WW2 volpropten deden ook gewoon hun werk...is toch een belabberd excuus! Als ik daar politie was zou ik zeggen: "De groeten ermee, hier heb ik niet voor getekend. Ik ga niet op m'n eigen volk staan schieten.'' Heb je als politie de ruggengraat niet om dat te doen dan verdien je in mijn ogen ook niet beter. De wereld is 'n stuk beter af zonder dit soort mensen; mensen die klakkeloos opdrachten uitvoeren zonder zelf na te denken. Het doet me een beetje denken aan dit filmpje:
 9. Ja ja, dus door het nieuws mooier te maken dan het daadwerkelijk is zou het allemaal weer beter moeten gaan? Die self fulfilling prophecy waar deze 'expert' het over heeft zal misschien op de hele korte termijn werken (al betwijfel ik dat ten zeerste aangezien de meeste mensen niet bepaald veel meer te besteden hebben), maar voor de lange termijn gaat het alleen maar meer problemen opleveren. We hebben nu eenmaal met z'n allen decennia op te grote voet geleefd, de schulden zijn niet meer te hanteren en de machtsverschuivingen in de wereld zijn ook niet te ontkennen. Je kop in het zand steken (oftewel het nieuws manipuleren) gaat deze problemen niet oplossen. Wat betreft die uitkering; zoals ik het zie bestaat het fenomeen WW-uitkering straks helaas niet meer want dan is de tent gewoon failliet. Maar goed, ieder z'n ding. Ik geef slechts aan dat je waarschijnlijk een hele koude douche gaat krijgen als je je toekomstplannen baseert op de beweringen die in de MSM worden gedaan. Iets wat de verklaring van de 'professor' in mijn ogen alleen maar onderstreept.
 10. We wisten hier waarschijnlijk allemaal al dat de media 'enigszins' gekleurd het nieuws brengt, maar deze 'professor' legt het nog even duidelijk uit. Als er een storm aankomt en we kijken met z'n allen de andere kant op zullen we er niets van merken...wat een Clown die man!
 11. Helemaal mee eens @Kans. De termijn is heel moeilijk te voorspellen maar dat we op een doodlopende weg zitten is mij wel duidelijk. Wat betreft het leengedrag van mensen; dat je in deze tijd van lage rentes en overheidssubsidie op lenen (hypotheekrente aftrek) hoge schulden op je neemt kan ik begrijpen als je daarnaast een soortgelijk bedrag ook in PM stopt. Als ik bijvoorbeeld 20.000 euro over zou hebben zou ik daar mijn hypotheekschuld een deel mee kunnen aflossen. Weet niet exact wat de huidige, gemiddelde rentestand is op een hypotheek maar netto zal het ergens tussen de 3 en 5% liggen. Ik verwacht met PM op de lange termijn een hoger 'rendement' dus steek ik het liever daar in ipv het aflossen van een hypotheekschuld. (Rendement heb ik tussen aanhalingstekens geplaatst omdat ik vooral en stijging van PM verwacht door inflatie). In de tussentijd is het natuurlijk wel de kunst je hypotheeklasten te kunnen dragen zodat je niet vroegtijdig genoodzaakt bent je metaal te verkopen. Gerald Celente hoorde ik laatst in een interview ook zeggen dat hij enkele historische gebouwen had gekocht met geleend geld precies vanwege het hiervoor genoemde. Maar goed, het blijft lastig spelletje.
 12. Interessante grafieken. Bedankt. Je zou toch denken dat 't niet lang meer kan duren met al die uitstroom van fysiek naar het Oosten...maar dat dacht ik een jaar geleden ook al. Op zich wel lekker want dat geeft nog mooi wat extra tijd om bij te sparen/kopen.
 13. Zow, aardig wat reacties. Vandaag de dag is het gebruik van een graanmolen niet echt noodzakelijk en is het zelfs goedkoper om meel/bloem in de supermarkt te halen. Heb m'n graankorrels bij een molen in de buurt gehaald en dat was per Kg zelfs duurder als een Kg kant en klare bloem. Maar zoals Dick al aangaf is een graankorrel langer te bewaren als reeds gemalen graan. Voor langere tijd bloem opslaan is zover ik weet niet mogelijk. Verder sluit ik me volledig aan bij het verhaal van Kans. Het is vooral bedoeld voor ná een SHTF. Voor mij is het doel om een langere tijd te kunnen beschikken over bloem/meel en de mogelijkheid een bepaalde dienst te kunnen leveren ná een SHTF situatie. Het gemalen product (of de molen zelf) kan dan weer geruild worden voor andere producten. De Diamant molens zijn prijzig maar ik heb ze allemaal tweedehands gekocht voor rond de 450 euro per molen. Een gewone graanmolen zou ik niet snel tweedehands kopen, maar deze molens zijn praktisch onverwoestbaar dus goed te doen tweedehands.
 14. Ik heb meerdere Diamant D525 graanmolens staan. Het leek me voor mensen die op zoek zijn naar 'n graanmolen handig wat info te posten over dit type graanmolen. Er zijn 2 verschillende soorten Diamant D525 molens, nl. met stenen maalschijven en met metalen maalschijven. De D525 werd oorspronkelijk geleverd met stenen maalschijven. Tegenwoordig is hij alleen nog maar leverbaar met metalen maalschijven. Ik heb begrepen dat het malen van natte/vettige producten nog weleens problemen wilde geven met de stenen maalschijven en dat men daarom de schijven vervangen heeft door metalen schijven. De metalen schijven zijn er in 3 varianten (3 verschillende groften). Welk typenummer metalen schijven overeenkomt met de grofte van de oorspronkelijke stenen maalschijven weet ik nog niet. De behuizing van de molens van beide molens is exact hetzelfde, echter er zijn een paar belangrijke verschillen. Doordat de stenen maalschijven dikker zijn dan de metalen schijven heeft de molen met stenen schijven een bredere maalkamer. Er werd een vulring gebruikt om de kamer te verbreden. Bij de molen met metalen schijven is deze vulring niet nodig omdat de maalschijven een stuk dunner zijn. Naast dit verschil is er nog een belangrijker verschil; de wormas van een molen met stenen maalschijven is langer als de worm-as van de molen met metalen schijven. Wil je dus metalen schijven monteren op een oude molen waar oorspronkelijk stenen schijven op zaten dan zul je de worm-as moeten vervangen (duur) of aanpassen. Wil je dus een 2e hands Diamant molen aanschaffen let er dan op voor welke maalstenen hij bedoeld is. (Het aanpassen van de worm-as is mogelijk maar vereist slijpwerk aan de as en het gebruik van een vulschijf). Ik heb tot nu toe alleen nog de molen met stenen maalschijven en tarwekorrels getest. Wat meteen opviel is de snelheid waarmee hij maalt. Met de stelschroef is de grofte goed te regelen. Dit heb je snel genoeg door. Stel je hem strak dan draait hij zwaar en heb je in één keer fijne bloem. Wil je wat minder weerstand dan draai je de stelschroef gewoon wat terug, gooi je het maalsel opnieuw in de molen en ga je voor ronde twee. Het is verstandig de molen op een houten plaat of tafel te bevestigen zodat je je volledig kunt uitleven op het draaien van het wiel. Omdat ik de molen sporadisch gebruik heb ik hem na gebruik uit elkaar gehaald (1 minuut werk) en de kale metalen onderdelen (worm-as, maalkamer) met een kwastje ingesmeerd met wat sla olie om roest te voorkomen. Bij dagelijks gebruik van de molen is dit uiteraard niet nodig. Ik wil binnenkort ook de molens met metalen schijven gaan proberen met tarwekorrels. Ben benieuwd naar het verschil in eindproduct bij gebruik van de stenen en metalen schijven. Zal proberen wat filmpjes te maken als ik de molen ga testen. (op Youtube zijn overigens al de nodige filmpjes van de Diamant D525 molen te vinden). Positief - Oerdegelijk en zwaar gebouwd (+/- 22 Kg); gaat generaties mee. - Ziet er nostalgisch uit maar wordt nog gewoon geproduceerd dus alle onderdelen zijn nog nieuw te bestellen. - Met snaar aan te drijven. - Zwaar vliegwiel dus soepele draaibewegingen. - Groot maalvermogen. - Makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. Negatief - Prijs (Nieuwprijs 840 euro). Hoop dat iemand wat heeft aan deze info.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...