Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 06/02/20 in alle zones

 1. 7 punten
  Nu heb ik best wel wat begrip voor mensen die tijdens hun ontwikkeling wat tegenslag hebben gehad en/of dat school/studie wat is achtergebleven. Maar om nu dit preppersforum te vervuilen met diverse aantoonbare onzin vind ik best wel jammer. Ik weet dat het geen enkele zin zal hebben en het net zo onzinnig is om met een "flat earther" een discussie te voeren. Maar kan je deze onzin aub op andere forums achterlaten. Het vervuild enorm en er is geen interactie mogelijk omdat je nooit iets zal aannemen dus heeft het sowieso geen zin om het op dit forum te posten.
 2. 5 punten
  Hoi @Pin d"Ar Ik bewonder je volhardendheid. Ik geloof ook dat je echt je idee over wil brengen, en zelf net zo gefrustreerd bent als de reageerders. Je stelt dat wij beter af zouden zijn zonder overheid. Ik neem aan dat je daarmee ook iedereen buiten Nederland bedoelt. En daarmee ook de landsgrenzen en alles wat daarbij komt kijken. Een situatie die (vermoed ik) niemand hier zich goed kan voorstellen. Bij een dergelijke stelling verwacht de lezer dat de schrijver daar een beeld bij heeft, en heeft hier (begrijpelijk) vragen over. Dat leek ook uit je opmerking ("Zonder een "regering" zouden we veel beter af zijn! [...] We kunnen onze boontjes best zelf doppen!"). Wanneer je vervolgens bij vragen het antwoord geeft dat je niet weet hoe we onze boontjes zelf moeten doppen, is dit frustrerend en voelt de discussie doelloos. Ik geloof dat je ons wil laten beseffen dat belastingen diefstal zijn, gevangenissen kidnapping zijn, NOS nieuws propaganda is, en de overheid daarmee slecht is. Ik denk dat je een stapje terug moet doen en dit eerst moet benoemen zodat we mee kunnen groeien met het beeld dat je neer wilt zetten. Het blijft nu te abstract. Vergeet niet dat de meeste hier jouw visie op de overheid/regering niet delen. Dit topic is inmiddels te vervuild voor een vruchtbare discussie. Ik gooi hem op slot.
 3. 5 punten
  Dit is natuurlijk geen onderbouwing, uitbouw van je argumenten, fundering van je argumenten oid. 1. Simpel toch? .... Met regering Meer chaos, zonder minder.... Waarom? Hoe zit dit? Hoe werkt dat? En hoe kom je erbij dat dat zo is, heb je een boek gelezen? een artikel? heb je het zelf bedacht? 2. .... een logische onmogelijkheid een regering.... kan niet bestaan.... Waarom niet? Wat maakt dit een logische onmogelijkheid, onderbouw je argumenten eens anders dan "zo zie ik dat" "dat is mijn mening"... hoe kom je aan die mening? 3. ... waarom zou je een overheid opzetten? ..... waarom niet? Hoe zie jij een samenleving voor je zonder autoriteit? zonder regering? (let wel dit schrijf ik dus om je een handreiking te doen om een discussie vruchtbaar te laten verlopen. We hebben hier duizenden topics en vele discussies gevoerd en over het algemeen wordt een discussie / mening aangevoerd met onderbouwde argumenten, het wat, hoe, waarom verhaal) En ik ben iemand die liever ook een samenleving ziet zonder leidende macht. Punt is ook gewoon hoe zie jij een samenleving zonder regering, zonder leidende macht? <mod>Als je niet op deze manier kan leren een discussie te voeren, dan lijkt het me nutteloos om hier nog op door te gaan, want dan blijven we in cirkels redeneren.</mod>
 4. 5 punten
  Inderdaad. En tevens een heel goed voorbeeld van wat er zou gebeuren als er geen regering meer zou zijn. Gooi een willekeurige 100 man op een eiland en volgens de natuurlijke rolverdeling die in de aard van de mens zit, heb je binnen de kortste keren arbeiders, verzorgers, jagers, beveiligers etc. Omdat er altijd in het leven kleine danwel grote problemen zullen ontstaan in een gemeenschap, zullen knappe koppen of sterke personen die hard kunnen schreeuwen opstaan en automatisch als leider van de groep fungeren. We zijn een diersoort en de mens heeft dit kuddegevoel nodig, alsmede natuurlijke leiders. Zodoende zal er altijd enige vorm van regering bestaan. De huidige regeringen zijn kut en moeten vervangen worden voor een beter en nieuw model, zou ik een passender titel voor dit topic vinden. Dan filosifeert een ieder mee met zijn/haar ideeën over hoe het beter kan en kan zelfs het schoolaanbod waarover je sprak besproken worden..... Doe er je voordeel mee
 5. 5 punten
  Reacties van “Het valt mee”, “niet meer dit”, “niet meer dat”. Met een oversterfte wereldwijd, kans op een 2e golf, (griep is aan zijn 2 miljoenste bezig), kan ik maar één ding concluderen. Misschien is/ was de lockdown overdreven, maar er is veel minder buikgriep, bijna geen virale infecties, verkoudheid, en andere via lucht verspreidbare (kinder) ziekten. Als je longontsteking krijgt, heb je de rest van je leven minder longcapaciteit. Je krijgt littekenweefsel. Het ziet er naar uit dat het ,CORVID-19 virus, verminderd is door de diverse maatregelen. De rest is allemaal “wat als” , dus speculatief. En het is overdreven? Een Belgische prins is naar een feestje in Spanje gegaan, en heeft COVID 19 gekregen, was hij bij pa en ma gebleven, was hij niet besmet. Ik denk dat de 1.5 meter veel ziektes voorkomt, maar...... Baat het niet, het schaad ook niet, ik vind de 1.5 regel een zegen. Gedaan met kleffe kussen en handjes van collega’s die het niet menen. Mannen kennen al hun hele leven de knik, ook bekent als “the man nod” En het is universeel, ben ooit een Japanner in traditionele kleding tegengekomen, (niet toeristische onzin) , en hij deed hetzelfde. Zijn vrouw die de handen vouwde en knikte , snapte het ook. Die beweging zit er niet voor niets ingebijteld. Knik, zwaai, glimlach of wat dan ook als herkenning/begroeting , maar stop met dat onnodige afgelebber. Je wordt een stuk minder snel ziek, en dat heet dus Preppen. Wat er ook van is, “blijf gezond, en geniet van de kleine dingen”
 6. 4 punten
  Hoe zie je dat met die nano-chips? Werken die zonder stroom? Wat is ongeveer de oppervlakte van zo'n nano-chip? Wat is ongeveer de oppervlakte van een ader? Denk je niet dat het wat onrealistisch is ? En waarom zou je zo moeilijk gaan lopen doen terwijl 98% van de bevolking een mega chip (zijn smartphone) op zak heeft? Ik heb enorme waardering voor je bijdrages dus ik ga je niet afbranden. Maar als je puur rationeel nadenkt en even wat referenties naloopt dan moet je toch tot de conclusie komen dat het totale onzin is wat er over dit onderwerp is gepost via de diverse media? Kritisch zijn over de informatie die we voorgeschoteld krijgen is (naar mijn idee) een goede eigenschap. Maar dan moet je ook kritisch kijken naar de alternatieve informatievoorziening en deze ook zelf even kritisch toetsen of het zin of onzin is.
 7. 4 punten
  https://www.dailymail.co.uk/news/article-8432321/Government-orders-review-vitamin-D-role-Covid-19.html?ito=email_share_article-top Terrifying chart shows how Covid-19 patients who end up in hospital may be almost certain to die if they have a vitamin D deficiency - Indonesian experts analysed hospital records of 780 people who tested positive - 98.9% of Covid patients defined as vitamin D deficient — below 20ng/ml — died - Yet this fell to just 4.1% for patients who had enough of the nutrient, data showed - SACN will review existing scientific evidence on whether vitamin D lowers risk - Public Health England and NHS regulator NICE are doing a separate review Geen tweede golf in de zomer, zeker niet met het weer dat op het moment voorspeld wordt. Eventueel tweede golf in de herfst? Misschien, maar de primaire vector in de eerste golf was ziekenhuis en verplegend personeel en die zijn inmiddels allemaal immuun of hebben een zeer hoge natuurlijke weerstand. Een tweede golf in de herfst zal dan ook -imo- veel kleiner uitvallen, plus, nu we weten dat vit-D helpt,... waar zit je nog op te wachten? nu al vit-D inslaan voor de herfst? zijn we preppers of niet?
 8. 4 punten
  De regel over loting staat er waarschijnlijk omdat er altijd weer een lulhannes of trezebees van een journalist blijft doorvragen naar de bekende weg. Zeggen ze loting, dan kunnen ze daar over doorzagen. Tegenwoordig spreekt men niet van komkommertijd ,maar van corona tijd. Er is geen nieuws, dus moet je er gaan zoeken/maken. Eigenlijk weten we allemaal ,de arts beslist, en loting zal er niet komen. Vol is vol, en als er dan eentje vertrekt uit de ic , dan heeft een dokter al lang die plaats virtueel ingevuld.
 9. 4 punten
  Hoe wij winkelen. Op momenten dat er amper een mens in de winkel is en lopen ook niet achter een ander aan (in de luchtstroom.) Als iemand gehoest of geniest gaan we via een andere gangpad weer uit de winkel, eventueel laten we de paar boodschappen in de winkel staan en vertrekken direct. (Alle kleine beetjes helpen.) We trekken steeds handschoenen aan, we hebben zelf doekjes bij ons waar echt desinfecteer middel in zit, die gebruiken wij om de handschoenen voor dat we de karretjes aanpakken, de doekjes zijn kletsnat zo ook de handschoenen waar mee we de karretjes desinfecteren, in de winkel aan gekomen pak ik meestal een lege doos waar we de boodschappen in doen, niet in de mogelijk besmette karretjes. Wat we ook wel doen,,,, als er echte desinfecteer middel staat deze zelf te desinfecteren, dan met de spuitbussen de bodem van de karretjes inspuiten, dan zou je redelijke wijs kunnen verwachten dat je daar je boodschappen in kunt leggen, trouwens al voor de corvit-19 deden we ook al lege dozen op de bodem want ouders zetten hun kinderen ook wel in de karretjes, kinderen lopen ook door de kroketten en frikandellen van de honden, die schoentjes worden niet door de ouders schoon gemaakt en gedesinfecteerd Bhah wat vies. Soms vraag ik ook bij de kassa's of ze even de boel willen desinfecteren, want ook veel mensen raken de boodschappen aan zonder dat ze hun handen en karretjes hebben gedesinfecteerd hebben, dus de handen van de kassières en kassascherm kunnen zeker gedesinfecteerd zijn. Maar ik moet er bij zeggen dat we het wel heel moeilijk vinden dat aan de kassières te vragen, het geeft onrust en je brengt de werknemers in verlegenheid, dus desinfecteer ik ook vaak de paar boodschappen we hebben gekocht, alle beetjes helpen tegen zelf geïnfecteerd te worden, mijn vrouw zou het niet overleven, ze verdraag geen medicatie, en op de IC ziet ze het in geheel niet zitten, dus dat zou einde verhaal kunnen betekenen. Graag geen verdere vragen stellen over mijn vrouw op het forum, via PB kan eventueel. Ps, de boodschappen komen als voorraad in de kast en staan daar bij wijze van spreken wel twee weken in quarantaine. Verse groenten en fruit doen we in de winkel al en plastiek zakjes, en worden thuis ook weer met beleid verwerkt. Ik had het ook over de paar boodschappen die we doen, we leven behoorlijk sober die veel verschillende boodschappen ( Luxe artikelen) doen we nooit (zeer zelden) dat houd je ook stuk gezonder. Griep of verkoudheid hadden in het verre verleden, nu een paar maanden geleden paar keren had mijn vrouw hele lichte verschijnselen.
 10. 4 punten
  Grafieken voor 2020-06-12 Als je bovenstaande ziet dan zou je denken dat er een tweede golf is cq aankomt. Maar dit wordt door de volgende grafiek bestreden: En de uitvergroting van het laatste deel: En tenslotte de sterfgevallen: Het aantal geteste personen is sterk aan het groeien, maar het percentage positieve uitslagen is gezakt tot beneden de 2% (was bijna 30%tijdens de top).
 11. 4 punten
  4 pagina's meegelezen. 4 pagina's lang meerdere keren mezelf tegengehouden om te reageren..... Na 4 pagina's is het me duidelijk geworden dat @Pin d"Ar er een dubbele agenda op na houd. Zijn teksten passen prima in het plaatje van de huidige demonstraties en pogingen om totale Anarchie te creeëren en zodoende een wereldwijde burgeroorlog uit te lokken waarin mens tegen over mens staat, een ieder elkaar wantrouwt, geweld de norm zal worden en de agenda die met de invoer van Covid-19 van start is gegaan uitgerold zal worden. Zijn teksten hoeven niet perse kant of wal te geraken. Slechts een paar schapen over de dam erbij en we zijn weer een stuk verder bij het ontmantelen van de huidige westerse maatschappij. Blij om te lezen dat Nederlandse Preppers nog steeds nuchtere mensen zijn die niet zomaar in onzin geloven. Zelfs mijn tekst over wat ik denk dat hier gebeurd hoeft niet geloofd te worden. Maar de totale onzin van @Pin d"Ar moet lekker ergens anders verkondigd gaan worden. Probeer het anders eens bij Antifa. Of kom je daar al vandaan?
 12. 4 punten
  QUERCETINE MET ZINK Zink speelt een grote rol in het remmen van virale infecties waaronder Corona. Bij sommigen en vooral ouderen wordt zink slecht opgenomen en deze groepen lopen het risico op een morbide verloop van een COVID19 besmetting. Maar supplementeren van Zink alleen heeft maar marginale effecten aangezien Zink slecht wordt getransporteerd in de cel. Zink ontplooit vooral antivirale activiteit intracellulair. Zink heeft een zogenaamde ionofoor nodig om de celwand naar binnen te passeren. Goede ionoforen zijn bijvoorbeeld chloroquine en hydroxychloroquine. Het vermaledijde en verketterde medicijn hydroxychloroquine is dus een transportmiddel. Zónder Zink werkt dus ook (hydroxy)chloroquine niet en de meeste studies gedaan met hydroxychloroquine om te kunnen bewijzen dat dit middel niet werkt zijn gedaan ZONDER Zink. QUERCETINE is een stof waarvan bekend is dat het ook een Zink ionofoor is (Veel referenties). Het wordt een natuurlijk alternatief voor Hydroxychloroquine genoemd. Dit impliceert dan dat ook Quercetine moet worden ingenomen samen met Zink. Quercetine wordt gelukkig nog wel overal gekocht. Het gebruiken van Zink/Vitamine C zuigtabletten samen met Quercetine zal ongetwijfeld bijdragen aan een goede profylaxe tegen een Corona besmetting. Referenties: Zinc and respiratory tract infections: Perspectives for COVID 19 The Natural Alternative to Hydroxychloroquine? De hydroxychloroquine-oorlog Google: quercetin zinc ionophore
 13. 4 punten
  @mods: ik weet niet of het "not done" is om zo'n oude draad weer nieuw leven in te blazen. Dus, als ik hiermee op iemand z'n tenen ga staan, m'n excuses. Maar toch: Ik zat deze oude draad door te kijken en kwam best veel links tegen die niet meer werken, of waarvan de winkel inmiddels opgedoekt is. Ik heb dus "even" alle links gevolgd en hier is een lijst van alle links uit deze draad die het nog doen. Sommige verwijzen inmiddels naar een andere site, dan staat hier nu de nieuwe. Ik heb geprobeerd om dubbele te voorkomen, ik denk dat dit aardig gelukt is. Inhoudelijk heb ik niks over al deze winkels te melden, dus deze lijst zegt niks over kwaliteit of betrouwbaarheid. Enjoy ! Gegroet, Nunya. http://shop.dehoopklarenbeek.nl/ https://weckenonline.eu/het-weckproces/ https://www.noorloos-se.com/ https://darksucks.com/ https://www.braumarkt.com/ https://www.unibrew-nederland.nl/index.php https://www.urbansurvival.nl/ https://www.dumpcompany.com/nl/ https://www.darkshop.nl/ https://www.noodzaken.nl/ https://workplanet.nl/veiligheidskleding https://shop.conserva.de/de/ https://www.countrystore.nl/ https://benscore.com/ https://www.wingsdump.nl/ http://raamfolies.nl/ https://www.bombersonline.com/ https://www.hard2find.nl/ https://firstcarecompany.nl/ https://www.obelink.nl/ https://www.shogun.nl/ https://www.outdoorsportshop.nl/ http://www.dumpstore.nl/ https://www.wereldzaden.nl/ https://www.vreeken.nl/ https://www.allimax.nl/ https://www.militarycollectibles4u.nl/ https://www.survivalgear.nl/nl/ https://globetrotter.nl/ https://survival.eigenstart.nl/ https://www.risicokaart.nl/ https://www.dicks.nl/ https://www.knivesandtools.nl/ https://www.kotte-zeller.de/ https://www.celticwebmerchant.com/nl/ https://www.spysecurityshop.nl/ http://www.com-anders.nl/ https://iversonssnowshoes.com/ https://www.reddingshop.nl/ https://www.countrystore.nl/ https://www.noodzaken.nl/ https://www.tarpshop.nl/ https://www.kampeergoed.nl/ https://www.aanhangerstore.nl/ https://www.camp4.de/ https://www.moosecampwebshop.nl/ https://militaria4you.com/ https://www.xmilitarystore.com/ https://private-security.nl/ https://www.zaadhandelvanderwal.nl/ https://www.newstartcenter.biz/ https://www.naturalspices.eu/ https://www.orientalwebshop.nl/ https://www.klimwinkel.nl/klettersteigen.html https://www.firmajorna.nl/nl/ https://www.sietsma-armygoods.nl/ https://www.deveteraan.nl/N_frame.html?https://www.deveteraan.nl/ https://www.qvist.nl/ https://amerikaantje.be/ http://home.kpn.nl/r.mveloo/ https://www.wietzaadjes.nl/ https://www.levenvanhetland.nl/ http://www.colloidaalzilver.nl/ https://www.vitexnatura.com/ http://www.fantastipack.com/nl/ https://www.hard2find.nl/ https://www.outdoorentravelemmeloord.nl/ https://www.conrad.nl/ https://www.airsoft-legends.nl/nl/ https://www.jerrycanshop.nl/ https://www.wolfswinkel.nl/ https://dump.startpagina.nl/ https://www.zaklampwinkel.com/ https://www.gearpoint.nl/ https://www.zwerfkei.nl/ https://www.rescuetools.eu/nl/ https://www.asmc.de/ https://www.olielampen.nl/ https://www.amazon.co.uk/ http://www.lowlandsdumptrading.nl/lowland/index.php?pag=home https://www.hiking-site.nl/winkels.php https://www.klimwinkel.nl/ https://www.aliexpress.com/ https://bedrijfskleding-best.nl/ https://boerenbond.nl/ https://www.bushcraftshop.nl/ https://www.noordhaghe.nl/ https://www.hesvanzweeden.nl/ https://www.notenstore.nl/
 14. 3 punten
  Positief feitje van de dag: Vandaag voor het eerst sinds het begin, geen COVID-19 sterfgevallen gemeld. Een klein hoeraatje?
 15. 3 punten
  Ik heb hier even op zitten broeden want ik vind het interessant hoe de maatschappij nu met de dood omgaat. Er zitten zoveel 'mixed messages' in de media dat ik het ff uitsplits: (Voor diegene die iemand verloren zijn, neem het volgende niet persoonlijk ajb. Het zijn mijn observaties van trends, niet van individuele gevallen) A. Sterven is bijna iets moois (social media) B. In ieder geval ook iets goeds (donor zijn) C. Oud worden is een belasting voor omgeving, saai + moeilijk en zelf kiezen voor de dood is een mooi einde ("voltooid leven") Maar ook: 1. Strijd om ziekte verliezen (nederlaag, impliceert ook iets fout gedaan te hebben) 2. Technische ontwikkelingen die levensverlengend werken (en als je die kans niet pakt ben je suf/dom of gewoon te arm om dat te kunnen betalen) 3. De wens om heel oud te worden (100jr+) of opnieuw te leven (clonen van huisdieren nu) is een drive tot innovatie van gezondheidszorg en techniek. En de combinatie daarvan. (Wil je dat niet, blokkeer je de ontwikkeling van de mensheid) 4. Ziek zijn is je eigen schuld (voeding, bewegen, ontspannen enz) (zie ook 1)(investeren in je gezondheid is een must) In beide insteken lijkt de factor "geld" een enorme rol te spelen. Het arme deel van de mensheid krijgt de pil van Drion als optie aangeboden, de rijkeren juist de levensverlenging. In beide scenarios lijkt de natuurlijke factor bijna geheel verdwenen: dat sterven er nou eenmaal bij hoort, en ook zonder veel toeters en bellen geaccepteerd kan worden als "het is (erg) verdrietig voor de achterblijvers maar het leven gaat (ook) door: waardig en in relatieve stilte rouwen. Waarom ik dit nu zo uitgebreid aanhaal is omdat ik deze trends ook herken in de reacties op én aanpak van het beleid rondom corona. En dan kom ik dus uit bij de maatregelen. En die nu loslaten of niet. 2e golf of niet. De ANGST. Persoonlijk vind ik dat pas bij VEEL hogere cijfers (R én sterfte %) men over lockdown zou kunnen gaan praten. Als al überhaupt het als optie zien. Enorme aantallen overlijdens zijn triest en schokkend maar horen nu eenmaal bij mens zijn. Zeker in het geval van virale ziekte(s). Isoleer de zieken, bescherm de zwakken (maar overdrijf daar in niet) en leef. Dat is mijn gevoel er bij.
 16. 3 punten
  Het is hier geen dagboek, dat weet ik lol Maar ik wil wel iets fijns kwijt. Een vriend van mij heeft een ernstige progressieve ziekte. Heeft *geen* kanker maar krijgt wel een soort chemo ter ondersteuning. Al máánden wacht hij op zijn kuur. Ging hard achteruit en mn hart brak om dat aan te moeten kijken. Maar hij werd ook mijn graadmeter voor de zorg: als ze hèm oproepen zit er ruimte....gaat het beter...is hij veilig daar...en wordt er dus een begin gemaakt met 'achterstallig onderhoud' en uitgestelde behandelingen. Ik schatte zijn ernstige situatie in al groep 1B zeg maar. 1A: de heupbreuken, hartproblemen etc 1B: chemo et al. En ....tadaaahhhh.... vandaag wordt hij behandeld. Zo blij voor hem. Blij. ❤ Dus: corona is idd wat in de luwte nu. Hoe lang ... geen idee. Maar ik hoop door dit bericht andere mensen die ook wachten wat hoop te geven 🥰
 17. 3 punten
  Oh. Uitgavenpatroon. Ik kreeg in het voorjaar, vòòr de lockdown, moppers van een buurvrouw over de hoeveelheid pakjes die ik liet komen. "Moet dat nou 🤨". Uitleg gegeven, en een paar weken later stond ze voor mn deur met een verzoek om desinfectie middel. Heb ik blij gegeven. Nù kreeg ik moppers over "jullie laten zò vaak eten komen! 🧐🤨". Uitleg gegeven over dat vrienden een restaurant hebben en we ze graag nu wat omzet gunnen. In gesprek blijven en de angel er uit halen...
 18. 3 punten
  Heb je er al bij stil gestaan dat als er na 4 pagina's mensen nog steeds niet begrijpen wat je dan WEL precies bedoelt te beargumenteren, het dan misschien aan jou ligt en niet aan de anderen? Dus laten we anders beginnen.... "We zijn beter af zonder regering" Dat is je stelling. Leg uit waarom, zonder alleen te roepen dat het een feit is en onderbouw je mening en hoe jij het voordeel ziet als we het afschaffen. Wat zijn de pluspunten. Wat zijn de minpunten. Hoe gaan we het aanpakken. Kunnen mensen die over het algemeen een leidend voorbeeld nodig hebben, wel zonder autoritair gezag? Als de mensen zelf politie gaan spelen, dan heb je dus gewoon weer politie, hoe je het beestje ook een andere naam wilt geven. Hoe zie jij de wereld voor je met het afschaffen van. Hoe denk jij dat het gros van de mensheid hier mee kan leven en waarom ben jij niet van mening dat er uiteindelijk wederom een regering gevormd zal worden. Bedenk dat jij de stelling hebt neergezet. Luister (lees) inhoudelijk naar mede reaguurders en probeer antwoord te geven op hun vragen. Want als je het wel goed bedoeld namelijk, dan komt dat op dit moment niet echt over door alleen te roepen dat je gelijk hebt en niet met eventuele bijdragen tot een oplossing voor een beter alternatief te komen. (Disclaimer: Gamble is helemaal niet blij met de hedendaagse (Westerse) Regering(en). Elke oplossing voor een betere maatschappij waar "We the people" aan kunnen bijdragen, worden van harte gesteund door ondertekende.)
 19. 3 punten
  Beste #Pin d"Ar is er eigenlijk iets wat er wel deugd, in deze wereld? Bij al je ideeën, veronderstellingen , aannames en uitlatingen, hoor ik alleen , wat er niet deugd. Als je niet meer in de mensheid gelooft, waarom leef je dan nog tussen al deze mensen? Ik heb gemerkt dat je bij elke mening , een andere er op na houd. Ik maak hier dan ook mijn laatste mededeling ,aan U, van. Geniet van Uw ideeën, blijf vooral pessimistisch over alles, maar maak van deze discussie pagina geen privé blad. Maak dan gewoon een blad aan met "Pin D"ar's inzichten". Groeten, geniet van het leven, en veel inzicht en wijsheid toegewenst. Steve out.
 20. 3 punten
  <mod>Het moet hier geen topic worden dat alleen nog maar gaat over de door jou aangehaalde onderwerpen, met post na post na post. Probeer dingen in 1 post samen te plaatsen ipv meerdere posts na elkaar (je kunt de quote knop uit verschillende reacties gebruiken om in 1 reactie te zetten en te reageren, dat zal al schelen) Wat ik dus zei, het moet hier geen topic worden van jou over jouw zienswijze, dus gaat het door met een select groepje personen die reageren dan is een andere plek beter om door te gaan (heb gezien dat je ook in complotten al topic heb gemaakt, Top!) De bedoeling van dit topic is om nieuws mbt corona te delen en lopende zaken te bespreken die niet altijd even gangbaar zijn (vandaar de scheiding met actualiteiten en msm) Mocht je verder nog vragen hebben, dan graag per pb, want ook dit is niet iets om hier verder te bespreken.</mod> p.s. wat respect betreft, gaat het dan ook om respect toe naar mensen die WEL in iemand geloven en daar wel een goed gevoel bij hebben, dus dat heeft niks te maken met of die persoon zelf hier leest.
 21. 3 punten
  <<MOD>> @Pin d"Ar Respect is hier op het forum erg belangrijk. Omschrijvingen van andere mensen vallen ook binnen die regel. "Kill Gates" is niet acceptabel, wat je mening ook is.>>
 22. 3 punten
  Ik denk dat je de definitie van vrijheid dan te ver opgerekt hebt. Vrijheid heeft m.i. altijd plaats binnen een gestructureerd kader, vrijheid zonder kader is chaos. Maar als je dat zo ziet, dan is vrijheid niet zo heel erg vrij meer. Voor mijzelf heb ik dan ook de conclusie getrokken dat het begrip vrijheid vooral om emotionele/manipulatieve redenen gebruikt wordt. Op zich niet zo heel erg verassend want er bestaat geen "ding" dat vrijheid is. Vrijheid is een mentale voorstelling, een concept, dat enkel binnen het brein leeft. En als zodanig zal iedereen vrijheid anders beleven en anders willen invullen. Onvrijheid leeft daarmee ook in het brein, en wat de een als onvrij ervaart zal de ander juist prettige stabiliteit noemen. Ik kan er in ieder geval niets meer mee. En paradoxaal genoeg geeft mij dat juist meer vrijheid dan ooit tevoren 😉 (zelfs het idee 'vrijheid' beperkt me niet langer)
 23. 3 punten
  De mens is in zijn kern een opportunist + narcist. (Fight or flight) Dus verwachten dat die uit zichzelf "het beste"* zal (gaan) doen, is verwachten dat een olifant gaat vliegen: het zit niet in zijn aard. *Elk "goed" gedrag is aangeleerd en sterk cultureel bepaald als wat men als 'goed' bestempeld. En dan heb je ook nog het verschil tussen 'goed' voor het individue of 'goed' voor de groep. Intrinsieke motivatie, dus helpen-werken-broederschap, zijn allemaal gestoeld op survival instinct: zonder werk geen eten, zonder helpen word ik zelf niet geholpen, zonder broederschap is eenzaamheid en mogelijk de dood mijn lot. Of te wel: puur individueel instinct wat vorm krijgt/gegeven wordt via cultuur. Zodra er een vorm van overvloed of vaardigheid is, b.v. X kan vuur maken of koken, ontstaan er "rollen" en taakverdeling. Een regering is precies dat: het uitbesteden van taken. Of dat goed/slecht/positief/negatief gedaan wordt ligt aan een veelvoud van oorzaken. De vragen die OBL stelt zijn erg logisch en een gevolg van je stellingen. Wat doe je met mensen die *niet* in het ideaal meelopen? Ga je die straffen? En hoe handhaaf je dat? Voila, nu heb je de politie bedacht en de rechtspraak. Niet iedereen is gezond: dus zijn uitkeringen etc nodig. Ziekenhuizen zijn nodig, wegen enz. Wel handig als dat eerlijk verdeelt wordt en uitgevoerd via belastingen en ambtenaren. Enz. Uitbesteden van taken dus. Vrijheid is een mooi ideaal, maar gezien hoe de mens in elkaar steekt écht een utopie. Plus, zonder tegenslag geen groei... zonder kwaad geen goed.... licht is alleen zichtbaar in het donker... het leven zou maar saai zijn zonder weerstand, en eigenlijk ook zonder nut: leven is in mijn ogen leren. En leren kan niet zonder weerstand/slechte ervaringen. En om al die leer-ervaringen te ondervangen, te sturen en te begeleiden is er een regering. En bijna iedereen heeft dat ook nodig, leven zonder regels, zonder houvast (hoe oneerlijk of onrechtvaardig ook maar wel voorspelbaar) en zonder voorbeeld/leider...zonder zélf te vervallen in machtzucht...dat kan haast niemand. Edit: creativiteit ontstaat door veel kennis te hebben. Kennis die je dan kan combineren en toepassen in andere / nieuwe situaties. Creatief zijn is dus ook erg gekoppeld aan intelligentie en toegang tot kennis. Als je moe, arm en hongerig bent kom je niet toe aan creatief denken. Liefde is niet waarde-vrij. In de ene cultuur is vrije liefde over geslacht en leeftijdsgrenzen + aantallen , culturen, rangen, standen, castes of zelfs families heen toegestaan, in andere culturen niet. Meer liefde leidt dan dus ook al snel tot meer conflicten. Ook omdat er een oerinstinct in liefde zit. (Die erg gezins/familie-gebonden is: "míjn familie) "Meer liefde" voelt als opgedrongen intimiteit, als ongekozen gedwongen eenheid. "Meer liefde" wordt ook vaak gezegd als excuus voor wangedrag en dwang tot acceptatie daar van. Begrip, respect en geduld worden bedoeld maar het wordt onder Liefde weggeschoven. Dat is natuurlijk grote onzin. Liefde is wederzijds en vrijwillig. En eigenlijk onstuurbaar en niet afdwingbaar Het is er, of het is er niet. Meer liefde willen is dus eigenlijk als concept al kansloos omdat liefde geven een gunst is. En de mens in de kern een opportunistische narcist. Waarbij liefde dus eigenlijk alleen via biologische lijnen (bloedverwanten of (potentiele) kind-verwekker) aanwezig is: nurture. Alles daar buiten verzwakt de fight and nurture reflex. En is dus kansloos.
 24. 3 punten
  Hai! Ik moest glimlachen toen ik je bericht(en) las. Welkom! De informatie, oorzaken en redenen die jij nu benoemt is iets waar ik -ook- al jàren onderzoek naar doe. Alleen was niet het virus, maar 2 andere redenen de trigger voor mij: 1: waarom maken bijna alle landen nu zulke onmetelijke grote schulden terwijl dat 'vroeger' toch echt niet zo was en 2. Wat is dat toch met dat eindeloze gepush op klimaatverandering, wat speelt er nu ècht??? In die speurtocht kwam ik veel tegen wat ik wilde weten, maar ook dingen waar ik mijn wenkbrauwen bij optrok en zaken die in mijn ogen belachelijk waren. Het werd een trektocht langs vaststaande ideeen die ik langzaam los ging laten en nieuwe ideeen die ik wilde staven aan meerdere bronnen en gezond verstand. Al met al was het een emotionele achtbaan waar na járen pas wat rust in kwam, omdat grote lijnen zichtbaar werden én ik gewend raakte aan hoe bizar sommige dingen kunnen zijn. En ik moest leren dat wat IK geloof/denk/voel/wil/acceptabel vind geen maatstaf is voor 'de andere kant', dat ik dat echt los van elkaar moest gaan zien. Dus loskoppelen van mijn eigen belevingswereld, ervaringen en verlangens. Op afstand kijken en analyseren. Observeren. En lijnen trekken. Inmiddels is dat een tweede natuur geworden en is de speurtocht langs broodkruimels van informatie een leuke interessante bezigheid. Daarom ben ik een eigen topic gestart om niet te storen in de al lopende gesprekken op dit forum, en ruimte te bieden aan anderen om het wel of niet te willen lezen. Dus kom er gerust kijken 😁 Want het is nogal wat, ontdekken dat dingen anders zijn dat je dacht, meer georganiseerd dan je dacht, slechter dan je dacht, groter dan je dacht enz. Veel dingen staan op zn kop als je jezelf toelaat om te kijken naar dingen waar je eigenlijk helemaal niet anders naar durft te kijken, wilt kijken of kàn kijken omdat het je boos, bang, verdrietig of overstuur zou kunnen maken. Of gewoon omdat je het (terecht) onzin vindt. (Dat programmas als Follow The Money dat nu zoetjes aan wel gaan doen is een erg interessante ontwikkeling.) En dat is prima en goed. Iedereen leeft op zn eigen manier, in zn eigen tempo, met zijn eigen sores en fijne dingen. Eigen interesses en eigen voorkeuren. De meesten zullen niet anders gaan kijken, een enkeling wel. Of maakt een klein uitstapje... En ook dat is prima, vrijheid en respect voor alles 🥰 In het corona-topic heb ik Event 201 geanalyseerd op standpunten en conclusies. Je zal het vast snel kunnen vinden via de zoekfunctie. Ook een andere, eerdere, simulatie heb ik bekeken en hier met bullitpoints beschreven. Er is inderdaad veel overlap, maar dat weet je vooral als je ze zélf bekeken hebt. Termen als 'psychopaat' , 'hoax' en 'samenzwering' zijn pittig. Ik begrijp wel dat je ze gebruikt, op diverse websites en in videos zie je mensen in die termen praten. Hier, op preppers, gaat het allemaal een stuk milder en subtieler, en dat is fijn, vind ik. In mijn ogen is het virus en alles wat daardoor nu gebeurd vooral een octopus van mensen en kansen leunend op jàrenlange plannen, wensen en wereldwijde doelen (b.v. Agenda2030). *Edit: wil toevoegen dat het virus wel degelijk écht is. Heb zelf 3 mensen er door verloren en woon in Brabant, dus veel zelf gezien.* Stuur me maar een priveberichtje/message als je het er over wilt hebben en kijk ff in mn topic als je zin & tijd hebt 🤗
 25. 2 punten
  Nee hoor, hij bedoelde wat anders. (of hij snapt het zelf niet) Op github is voldoende te vinden hoe de apps werken maar het is redelijk goed doordacht. (dan heb ik het over de API en hoe het OS via de API gebruik kan maken van de traceer functie) Met "contacten" bedoelen ze de daadwerkelijke contacten die in geval van een besmetting van persoon A in de buurt zijn geweest. Dus niet de contacten in je telefoon Het staat in deze link redelijk eenvoudig uitgelegd. https://www.appletips.nl/traceerfunctie-corona-apps/ En uiteraard is het mogelijk dat een incapabele applicatieontwikkelaar alsnog iets in elkaar gaat flansen vol met fouten en privacy-bugs. Maar dat staat dan weer los van het OS en de API want die zit echt wel goed doordacht in elkaar.
 26. 2 punten
  Ik heb geen ervaring met zandgrond ,maar zand wat onder tegels is gebruikt( opvulzand)is doorgaans zout en niet zo geschikt om als teeltlaag te gebruiken. Je zou kunnen overwegen om te kweken in potten of bakken of maak een bak van rechtop gezette tegels en vul dan met goede grond : potgrond,tuinaarde,compost,turf,meng gewoon van alles wat door elkaar (wat het goedkoopst is!) voedingstoffen vul je zelf gemakkelijk aan ,dat hoeft nog niet in je teeltaarde te zitten. Dit maakt ook het onkruidvrij houden makkelijker,want je hoeft minder te bukken of op de knieen 😉 . Ook makkelijk te verplaatsen ( de potten en losse bakken dan ),als het eens in de weg staat of uit of in de zon moet. En als je gaat verhuizen kan er mss wat mee! Kennis hebben hoeft niet ,die vind je op het internet wel , tuinsites genoeg en forums waar je mss vragen kan stellen( mss ontdek je zo wel een nieuw leuk forum!) en op de pakjes zaad staat ook altijd wel hoe en wanneer je iets het beste kan doen. Voor potten/bakken/evt.teilen kun je mss wel iets bij de kringloop scoren .Maak evt. zelf gaatjes in de bodem zodat overtollig water weg kan lopen. Is er in jullie omgeving een volkstuincomplex oid ? Daar kan je mss ook wel advies krijgen van ervaren tuiniers en wie weet hebben ze weleens zaai-of pootgoed over! Qua soorten zou ik alleen kiezen voor dingen die je ook echt graag lust,want als het goed gaat moet je soms wel een paar keer per week hetzelfde eten om iets op te krijgen!! En er is best nog wel tijd om iets te telen,hoor.Dan kies je gewoon dingen die je pas in de herfst hoeft te oogsten.Kijk mss hier eens: https://zaaikalender.com/ groet,mevr.Grijpstra
 27. 2 punten
  Je mag boos zijn, geen excuses voor nodig 🙂 Maar je bent boos omdat er een draaiboek is opgesteld? Of omdat bepaalde stappen in het draaiboek je niet aanstaan? Nogmaals(bron NOS) (Bron RTL) Dit gaat dus over situaties waar er echt geen enkele andere mogelijkheid is. Een handvat voor artsen in het uiterste noodgeval. Die loting zal dus waarschijnlijk ook niet zomaar toegepast gaan worden. Dit is puur ter voorbereiding op de zeer uitzonderlijke situatie.. Wat áls...? Zolang er een medisch verschil is zal het draaiboek dus ook niet zomaar op tafel komen. Loting lijkt eerlijk op het moment dat dus de andere vragen ook geen uitsluitsel kunnen geven. Als alle andere mogelijkheden verkend zijn, maar er geen verschil te vinden is.. Gewoon voor het zeldzame moment ''Wat áls...?'' Die opmerking van mij dat het draaiboek is opgesteld door artsen was vooral op een eerdere opmerking van jouw kant: ''Laat artsen gewoon hun werk doen. '' In andere oorlogen en pandemieën werd er vast en zeker ook geselecteerd op wie wel en wie niet geholpen zou worden. Alleen wers het toen niet zo breed uitgemeten in de media. Dit is puur opgesteld voor het uitzonderlijke geval dat er geen andere criteria te vinden zijn. Wat áls... de IC capaciteit met noodvoorzieningen werkt, patiënten worden verdeeld over Nederland, opgevangen worden door het buitenland, en nog steeds is er meer capaciteit nodig? Wat áls... er zelfs na de eerste stappen medische selectie/triage nodig is, en zelfs dan nog meer capaciteit nodig is? Wat áls... we in de uitzonderlijke situatie komen dat er écht geen fatsoenlijke afwegingen meer te maken zijn? Dán pas komt het draaiboek in beeld. Wat áls... zelfs het draaiboek geen richting aan de beslissingen van artsen kan geven? Dán pas zal er een loting plaats moeten vinden. Dit is een noodzakelijk kwaad. Kwaad, maar wel noodzakelijk.
 28. 2 punten
  😂 ik hèb verhalen 🙄🤫 Doekjes wàren fijn. Samenstelling én geur lijken veranderd te zijn. Kreeg er ineens mega allergie van 🥴 Edit - 1 dag later. @mevr.Grijpstra De joekel van een fles is binnen 🤩 Ik hoop dat dìe samenstelling niet veranderd is... Ps: vandaag kreeg ik eerst 1 onverwacht pakje, een kado, iemand die ik geholpen had had goed geluisterd naar mijn verhalen 😬🤭: een kruimeldief met meerdere opzet stukken 🥳 ik blij.... toen DHL met pakje voor buurvrouw... toen gewone post met pakje voor zelfde buurvrouw....en tòen kwam mijn 4711. Ze zullen wel denken 🙄😂
 29. 2 punten
  Mooi , heeft de buurvrouw ook weer eens een verzetje LOL! Btw, eau-de-cologne doekjes zijn ook heel handig voor in de tas. groet,mevr.Grijpstra
 30. 2 punten
  Ik spreek dagelijks met een Amerikaanse vriendin. Daar rommelt het nu nogal. Dat wat Steve schrijft ben ik het helemaal mee eens. Met vriendin besprak ik dat ook. Ze wilde in de rimboe gaan wonen met 'beveiliging'. Ik zei: jullie zitten daar met 2 personen. De groepen die wegtrekken uit de stad zijn veel groter dan 2. En nog meer bewapend. Èn, een aansteker met een stuk hout werkt ook om je naar buiten te jagen zodat ze jouw voorraden en dieren kunnen stelen. Ik persoonlijk zou doodsbang zijn in de rimboe. Vroeg of laat komt de bange hongerige meute ook daar voorbij op hun strooptochten... Een gehucht heeft voordelen idd. Maar voor mij persoonlijk had de stad de voorkeur ivm voorzieningen als apotheek dokter en tandarts op loopafstand. En veel buren. Zit altijd wel iemand tussen met wie het klikt en die elkaar helpen. Bij mot zijn er dan weer anderen die kunnen sussen. In een gehucht kan het snel omslaan naar 'wij de oude garde tegen de nieuwkomer'. Lokatie en pand + tuin heel bewust gekozen. Zelfvoorzienend zijn als idee heb ik opgegeven. Teveel grond voor nodig, tegenslag in opbrengst te risicovol. En teveel werk voor beginner zonder kennis. Althans om genoeg opbrengst te genereren. Plus: diefstal. Je moet wel heel erg afgelegen wonen zal je tuin niet worden leegeroofd when shtf. Je bol (hutje/klein huisje) heeft ook nooit dat wat je huis wel heeft: veiligheid tegen fikse weersomstandigheden, warmte en voorraad van de kleinste, handigste dingen. Of qua hoeveelheid. Mocht hier de stroom uitvallen kunnen we minstens 1 ruimte goed warm houden, met de voordelen van thuis zijn. Vertrekken zou ik echt alleen doen in pure paniek, als moordende, brandstichtende bendes door de straten trekken... maar waar naar toe? Geen idee... Uit verhalen over WO2 begreep ik dat de enige echt veilige plekken de ommuurde zelfvoorzienende kloosters waren. Maar bepaald gelukkig was men daar niet. Dus tsja... de keuzes zijn erg persoonlijk. We zullen zien wat de toekomst brengt. Foto met uitzicht is wel prachtig moet ik zeggen 😁
 31. 2 punten
  Als je het niet erg vind ga ik er geen tijd meer insteken. @Paraatpaal Deze kan denk ik wel gelijk op slot want ik kan je nu al garanderen dat de TS niet instaat zal zijn om vragen te beantwoorden of argumenten te gebruiken. De TS heeft vermoedelijk geen kennis van terminologie. De vraag "waar komt geld vandaan" is heel eenvoudig te beantwoorden. Wat hij vermoedelijk bedoeld is "wie/wat bepaald de waarde van het geld" maar dat is een compleet andere vraag. En normaal gezien zou je de TS proberen te helpen met zijn vraag. De TS heeft echter geen enkele interesse om geïnformeerd te worden. @Pin d"Ar Maak een website en post alle zaken die je bezighouden op deze website. Dat werkt veel beter als het gaat om eenrichtingsverkeer. Dit is echt (zoals ik in mijn eerste reactie reeds opmerkte) het vervuilen van een forum.
 32. 2 punten
  De vraag "waarom worden er überhaupt een overheid gecreëerd" Dat is een proces wat altijd in een samenleving zal ontstaan. Maar volgens mij begrijp je dat niet en zal je dat ook nooit begrijpen. Dus het heeft ook geen zin om er verder op te reageren. Ook het stukje over autoriteit is al besproken en je kan op iedere reactie gewoon doorvragen maar dat doe je niet. Als jij met 100 man op een eiland terecht komt dan zal er na verloop van tijd een samenleving ontstaan. Hierna zullen er afspraken worden gemaakt en er een autoriteit volgen. Ik ben bang dat het echt te hoog is gegrepen om op dit forum een stelling te maken zonder dat je de capaciteit bezit om je stelling te onderbouwen. Als we het nu zouden hebben over kwantummechanica dan begrijp ik dat het lastig zal zijn om het te volgen. Maar we hebben het hier over het onderbouwen van een stelling. Op deze manier ga je niet verder komen. Lees het anders nog eens een paar keer terug en probeer eens wat te doen met de feedback die er reeds is gegeven. Begrijp je het verschil tussen samenleving/overheid/gezag/regering ? Kan het zo zijn dat je bepaalde woorden niet begrijpt ? (dit bedoel ik niet beledigend). Dat je bijvoorbeeld oorspronkelijk met een andere taal bent opgevoed? Want dan zou ik het kunnen begrijpen dat je steeds vast blijft zitten in het zelfde cirkeltje.
 33. 2 punten
  Die vraag is reeds beantwoord. Wat was er niet duidelijk aan de uitleg van @Loreen ? Stel dat je bepaalde zaken niet begrijpt dan kan je dit kenbaar maken zodat we het verder kunnen toelichten. Een regel die je niet mag vergeten is dat we het niet met elkaar eens moeten zijn. Het mag wel, maar het moet niet. Ik zal het stukje nog een keer quoten: Ik weet niet hoe jij het ziet m.b.t. collectieve zaken regelen? Ieder voor zich? of toch een centraal punt als het gaat om zorg? Iedereen zelf op zoek naar water? of toch een gezamenlijk systeem proberen uit te rollen? Iemand die lichamelijk beperkt is aan zijn lot overlaten? Of toch een soort van vangnet creëren? Stel dat een op de 3 bovenstaande vragen ja zou zijn, hoe ga je het dan regelen om het zowel financieel als bestuurlijk te laten functioneren?
 34. 2 punten
  The beatings will continue until morale improves. (Geen bekende bron voor deze spreuk)
 35. 2 punten
  @Pin d"Ar, Wij als mensen zien dat over de gehele wereld regeringen heel vaak de mist in gaan, met behoorlijke gevolgen. Het is haast met geen pen te beschrijven. We gaan er even van uit dat ik open sta voor jou ideeën. Even van uit gaande dat de wereld over bevolkt is, en in eens over de gehele wereld geen regeringen meer is, niemand houd de vinger aan de pols. Al gauw moet en zal een ieder voor zich leven. Hoe zie jij dat in zijn werking gaan? Hoe welvarend zal de mens zijn? na een tijdje. Laat je fantasieën maar even de vrije loop, het mag een heel verslag worden het is jou Topic, jij mag ons verrassen. Laat ons zien dat, zonder-een-regering-zouden-we-veel-beter-af-zijn
 36. 2 punten
  De natuurlijke temperatuur van de bunker licht zo rond de 12 graden, dus veel verwarming is niet nodig, op dit moment verwarmen we puur door de warme buitenlucht naar binnen te trekken en dat werkt erg goed, het is er nu zo'n 18 graden binnen en dat is een heerlijke temperatuur om bij te werken en om in te slapen. In de luchtinlaat zit een verwarmingselement wat in de winter de binnenkomende lucht kan opwarmen, daarnaast wordt het grootste deel van de lucht binnen gecirculeerd, de buitenlucht is vooral voor de zuurstof toevoer dus daar hoeft normaal weinig aan verwarmd te worden. Geld over hebben we niet hoor, het is voornamelijk een zakelijk project wat deels dus ook als hobby gebruikt wordt en geschikt moet zijn voor het geval de SHTF, maar dat is zeker niet het primaire doel. Een aardwarmtepomp installatie moet tot in 't grondwater geboord worden, aangezien dat op zo'n 70 meter diep zit moet je al snel rekenen op 20.000 euro voor het boren alleen, dan nog de installatie erbij waar in dit geval dus een hele hoop voor gegraven zou moeten worden aangezien het plafond alleen al op 5 meter diepte zit. Dat wordt dus belachelijk duur voor iets wat niet nodig is. Zonnepanelen voor stroom staan nog wel op de planning, vooral omdat daarmee de lopende kosten ook langdurig omlaag kunnen, dat is dus altijd interessant. Een paar daglichtlampen in de eetzaal is wel een goed idee, daar zal ik eens naar kijken en met m'n collega's overleggen. Overigens is het dus niet de bedoeling om maanden lang binnen te blijven zitten tenzij het echt echt niet anders kan; de bedoeling is vooral om veilig te kunnen slapen en schuilen, maar om overdag zoveel mogelijk buiten te werken aan voedsel verbouwen en bij een echte langdurige SHTF, dus ook een stuk bosbouw en huisjes bouwen e.d.; ook zullen er in dat geval kippen e.d. moeten komen. De wc's werken met een eigen septic tank met infiltratiebed, dus kalk e.d. is niet nodig, de tank zal alleen zo nu en dan geleegd moeten worden maar dat is hier zo normaal dat dat geen enkel probleem mag zijn; de gemeentelijke water en riool installaties zitten langs dezelfde weg naar boven, de berg op, dus de vrachtwagens met die pompen enzo die dat werk normaal doen, zullen dan ook wel beschikbaar zijn (in ruil voor wat diesel, maar dat hebben we genoeg). Een voedselbos is vooral handig als het niet opvalt, en dat kan hier makkelijk. Het bos is enorm en een stuk afzetten en daarin een en ander verbouwen, zal niemand zien. Daarnaast is het dus wel het idee dat we de boel actief bewaken als het eenmaal nodig zou zijn. 's Winters knollen en wortels uit de grond graven gaat hier echt niet, de grond bevriest zo extreem hard dat zelfs graafmachines er niet doorheen komen. Wild is er al een hoop (elanden, herten e.d.), en dat is in zo'n geval alleen maar handig want die zijn goed te eten. Uiteraard moet de moestuin wel afgeschermd zijn met een stevig hek, maar dat komt in het geval het nodig is ook absoluut; bomen genoeg in de buurt en een flinke voorraad spijkers en schroeven komt er ook te liggen, naast gereedschap (wat er inmiddels deels al ligt). Wild vangen en een soort wild-wat-je-kunt-opeten-boerderij beginnen is zeker wel een interessant idee voor als 't nodig mocht zijn! Beheer doen we zelf, deels ter plekke en deels op afstand vanaf kantoor; ik ben bezig zoveel mogelijk te automatiseren zodat alles op afstand aan/uit kan, deur sensoren gekoppeld zijn en het dus direct zichtbaar wordt op een scherm op kantoor als er een of meerdere deuren open zijn. Temperaturen zijn inmiddels al beschikbaar en de luchtcirculatie en inlaat zijn al op afstand te bedienen 🙂 Het zou overigens best kunnen dat we er nog eens wat tiny houses neerzetten, een kennis van me bouwt die zelf dus wie weet bouwen we er daar ook wel een paar, deels voor de gein, deels om het te leren en deels om de plek te hebben mocht 't nodig zijn (en altijd handig als er een of twee bruikbaar zijn als kippenhok!)
 37. 2 punten
  Hier bij ons in belgie worden er gratis 6 miljoen clipeez uitgedeeld onder de klanten,dit zijn klikhandvaten die je er na het winkelen kan afhalen en thuis kunt ontsmetten of zelfs in de vaatwasser droppen. grtn verkenner
 38. 2 punten
  Hoi @Pin d"Ar, Neem even wat gas terug, geniet even van de veelheid aan kennis die hier is, er is vast wel wat bij wat jou interesseert. Ik heb ook een tijd gehad dat ik mij ei kwijt moest, daar was ik te veel mee bezig, ik stuitte op veel onbegrip (het is ook niet te begrijpen), maar ook hele lieve mensen die begrip konden op brengen, en heel aardig waren zo ben ik over de meeste pijn heen gekomen, ik schrijf amper nog over de benarde situatie waar we in zitten, en doe mijn best genieten van wat we nog hebben en kunnen, probeer dat ook geniet van wat je heb en nog kan, dan gaat er een andere wereld voor je open, laat het even los ga genieten. Doe wij ook we leven al jaaaren in een totale isolement, heel vaak verhuist ik ben getint met bruin ogen en haar, en te aardig en vriendelijk, dan ben je een rare anders als andere mensen, wij hebben ontzetten veel mee gemaakt en we zijn er steeds maar weer boven op gekomen. Ook een aantal keren dakloos geweest niet door eigen schuld, ook mijn vrouw lief voor dat we bij elkaar zijn gekomen, ja ons leven is ook een hel geweest, maar hebben ook kunnen genieten van de leuke dingen die ook op ons pad is gekomen, en blijven deze dingen koesteren. Geloof me hier zitten hele fijne mensen, met ook veel geduld maar een ieder heeft ook zijn sores, en kunnen dat van jou en mij er even niet bij hebben. Probeer wat ik je vertel even toe te passen het grote woord is GENIETEN, van wat je nog hebt en nog kan, DOEN echt geloof me. Groet, JJ&A
 39. 2 punten
  Beste PCP luchtbuksen voor een beperkt budget zijn: De Kral Arms Puncher Breaker Diana Outlaw (Artemis M16) Beide kosten rond de 500 euro. Ik zou persoonlijk dan voor de Puncher Breaker gaan omdat dit een Bullpup model is (klein). Maar let op! Dit zijn PCP geweren. Perslucht. Dit betekent dat je de geweren moet oppompen. Je kan dit doen met speciale tanks of met een soort fietspomp. Een fietspomp kost rond de 150/250 euro en tanks gaan zo duur als jij wilt. De persluchtflessen beginnen vanaf 150 euro. Voordeel van PCP geweren is dat deze vaak krachtiger zijn en je kan semi automatisch schieten of soms vol automatisch (Hatsan Blitz). Nadeel is natuurlijk dat na SHTF dat jij een duikfles/persluchtfles moet hebben met druk of een fietspomp. Mocht de fles leeg raken of de pomp kapot gaan dan is jouw buks waardeloos. Je hebt ook Buksen met een veer en deze gaan tot 45 joule. Als jij straks wilt jagen na SHTF dan zou ik hier voor kiezen. Er zijn buken van zo'n 200 euro die 5.5mm pellets gebruiken met een kracht van 45J. Dit is je beste optie vind ik. Legt er geen zwijnen mee neer maar een duif of als je een nette richtkijker hebt en kan richten, een konijn. Mondingsnelheid heeft in principe weinig te maken met kracht. Je kan een 4.5mm bijvoorbeeld afknallen met 40J. Uit mijn hoofd haal je dan een mondingssnelheid van 380ms. Dat is GIGANTISCH. Maar hier heb je niets/weinig aan... Een kogeltje gaat dan de eerste 10meter sneller dan het geluid. Na 10 meter zal het kogeltje onder de snelheid komen van het geluid en wat er op zo'n moment gebeurd is dat het kogeltje 'botst' en gaat tollen. Ik dacht dat geluid ongeveer 330m per seconde gaat dus blijf daar onder. 300M/s is perfect. Stel je schiet dan een 5.5mm met 40J dit kogeltje zal dan 290ms gaan of iets dergelijks. Veel beter! Je hebt bijvoorbeeld ook 9mm kogels en groter die maar 180m/s gaan maar toch een veel grotere impact hebben. Deze kogels gaan natuurlijk ook minder ver. Hoop dat je hieraan wat hebt
 40. 2 punten
  In mijn huis heb ik zeggenschap. Over mijn regels valt altijd te praten, maar het uiteindelijke gezag ligt bij mij. Niemand wordt daartoe gedwongen, iedereen is vrij om weg te gaan. Het is dus een algemeen aanvaarde macht, door de aanwezigen in mijn huis. Als ik bijvoorbeeld zeg dat ik niet wil dat er in mijn huis gerookt wordt, dan hebben de mensen in mijn huis dat maar te accepteren. Hiermee dwing ik niemand om te stoppen met roken, buiten mijn huis mag men doen wat ie wil. Dus staat het ze niet aan, dan kunnen ze in alle vrijheid mijn huis verlaten. Dat is dus mijn autoriteit, omdat algemeen aanvaard wordt dat ik bepaal wat er in mijn huis gebeurt. Dat is in de westerse samenleving een van onze normen en waarden, oftewel een sociaal construct. Er is een algehele consensus 'dat het zo heurt'. Dat geldt dus ook voor de overheid. De samenleving heeft bepaald dat we in een constitutionele monarchie wonen, geregeerd door volksvertegenwoordigers. Dat is niet zomaar vanzelf van de een op de andere dag opgedrongen, dat is zo ontstaan onder acceptatie van 'het volk'. Vandaar dat de overheid een autoriteit is: het volk aanvaardt zijn macht. Bevalt het je niet, dan staat het je vrij daar wat mee te doen, net zoals iedereen vrij is mijn huis te verlaten. Je kan je onvrede uiten, je kan protesteren, je kan emigreren, je kan jezelf soeverein laten verklaren. Het overgrote deel van de bevolking accepteert echter de overheid als machthebbende instantie, en daarmee geven ze de overheid autoriteit. Nou is dit allemaal niet zo boeiend, maar wel handig als je een enigszins zinnig gesprek wil voeren. Het lijkt er namelijk op dat je iets heel anders probeert te zeggen dan wat je daadwerkelijk zegt. Althans, dat hoop ik, want anders vlieg je echt alle kanten op. Als ik moet gokken, denk ik dat je probeert te zeggen dat de overheid claimt er 'voor het volk' te zijn, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Ik gok dat je probeert te zeggen dat het handelen van de overheid immoreel is, ipv het bestaan van een overheid an sich. Dat hun handelen juist schadelijk voor de bevolking is, en daarmee immoreel. Daarnaast gok ik dat je probeert te zeggen dat een ander jou niet kan dwingen om dingen te doen die je niet wil doen. Dat dwang puur en alleen onder dreiging van macht door een kleine elite-groep een illusie is, omdat ze helemaal geen macht over jou hebben als je ze die macht niet zelf geeft. Dat is echter iets heel anders dan stellen dat autoriteit niet bestaat, aangezien autoriteit simpelweg een woord is dat verwijst naar een algemeen aanvaarde macht. En die is er dus per definitie wel, zo lang hij geaccepteerd wordt. Vandaar het eerste voorbeeld over mijn huis, aangezien dat een simpel voorbeeld van autoriteit is. Bovenstaande kan je wel afserveren als 'ieder vogeltje, gebekt, blablabla', maar woorden hebben gewoon een betekenis, dus óók 'autoriteit' en 'immoraliteit'. Als je met andere mensen een gesprek wil voeren, is het wel handig als je in ieder geval dezelfde definities van woorden gebruikt. Ik denk dat er een hartstikke boeiende discussie gehouden kan worden over de voor- en nadelen van een overheid, hoe het beter of anders zou kunnen, waar de grens ligt tussen sturing en machtsmisbruik, etc etc. Als je echter na 3 pagina's niet verder komt dan wat geroeptoeter, omdat je steevast reageert op wat je denkt te lezen ipv op wat de ander daadwerkelijk zegt, tja dan wordt het weinig interessant.
 41. 2 punten
  Even wat uitleg over waarom mijn naam hier Info_junky is: (Ik neem even die planeten man als voorbeeld, maar het kan èlk ander onderwerp zijn, het proces gaat altijd hetzelfde bij mij: elk onderdeel van een statement, mening of feit pluis ik uit.) Startpunt: Wat speelt er nu écht rond dat "klimaatverandering" gedoe? Duik in internet en youtube..., eerst maar eens een feeling krijgen met welke grote lijnen er zijn: Ok: 1 groep is BANG, 1 groep vind het onzin, 1 groep is bezig met verdienmodellen, 1 groep is bezig met maatschappelijke veranderingen... enz enz. En een klein groepje praat over astronomie. Hmmmm. De eerste groepen ken ik wel een beetje. Dit stuk niet... hmmmm...klik...kijk...klik.... Ik zie filmpje. Man grijpt mn hart met zijn lichaamstaal. Ik voel dat ik ìets wil met wat hij zegt. Dus ga ik analyseren wàt hij nou eigenlijk allemaal zegt. Ik stap er dus totaal neutraal in: het is een idee wat ik nog nooit eerder gehoord heb en dus wil ik zèlf uitvogelen wat ik er van vind. 1. Binair(2) zonnen in ons stelsel. Dus duik ik het internet is: komt dat vaker voor dat er mogelijk meerdere zonnen zijn?Wie praat daar (nog meer) over? Welk bewijs geven die? Wat vind ik van dat bewijs? 2. Black sun. Wat is in godsnaam een zwarte zon? Wie weet daar nog meer iets over? Hmmm interessant...van regulier tot esoterische informatie...van hiërogliefen tot aluhoedjes praat...leuk leuk...uitzoeken maar... 3. Invloed op stand van aarde. Kàn dat? Wat maakt(e) dat onze aarde een scheve stand heeft? En is die stand ooit anders geweest? En zo ja... hòe dan? En waardoor? Wat was de impact? *dit stuk uitzoeken vond ik mega leuk want dan kom je ook in topografie, geologie, tectoniek enz. 4. Invloed op klimaat. Wederom...hòe dan? Via mainstream weer-mensen en nasa... rol je vanzelf in Electric Universe....magnetisme... Hmmmm...interessant....zoek..zoek...en zo kom je via nasa enzo vanzelf uit bij alu-hoedjes, videos en zelfs TED talks. Maar ook veel films. En dat triggert dan keer op keer weer hetzelfde cirkeltje van uit willen zoeken... Dat... dat speuren, dat vind ik heerlijk. En eigenlijk trek ik bijna nooit een eindconclusie: waar of niet waar... voor mij is het pùùr kennis in me opnemen, ik gooi het in mn hoofd 'in een laadje' "wie weet heb ik er ooit iets aan"... en dan als ik iets lees of ontdek wat daar bij aansluit/niet aansluit zet ik een mentaal vinkje, gooi het erbij...en zoek weer door... Ok, ander voorbeeld: flat earth. Al snel vond ik het niet leuk meer om te onderzoeken máár het gaf me wel de trigger om verder te kijken: concave earth, hollow earth...en via dat kwam ik weer uit bij magma stromen....die magnetiet bevatten...en dan kom je weer uit bij het verschuiven van de polen en het aardmagnetisch veld...en dus weer bij klimaat.... DAT, dat , die continuïteit van puzzelstukjes vind ik fantastisch 😁
 42. 2 punten
  Inhakend op de absurditeiten rond ontsmetten en 1,5 meter regel. Ik heb momenteel een familielid die in het ziekenhuis ligt. Een ziekenhuis waar nog een aantal coronapatienten liggen, niet alleen op IC. Het lijkt er bij de hoofdingang streng aan toe te gaan. Buiten staat een beveiliger, die op drukke momenten, wanneer je moet wachten voor de draaideuren, voorkomt dat in de wachtrij de 1,5 meter niet wordt gehandhaafd. So far, so good. Maar in het draaideursegment mag je al met z'n tweeën en het lukt vrijwel niemand om dan die 1,5 meter te handhaven. Vervolgens wordt je in de ontvangsthal opgewacht door een vijftal verpleegkundigen en/of beveiligers. Maar die staan te dicht op elkaar. Ze moeten de naam van degene die je gaat bezoeken checken op een geprinte lijst, maar onder tijdsdruk blijft dat achterwege, stellen ze je snel de vraag of je hoest of koorts hebt en moet je verderop je handen met alcohol reinigen. Dan heeft men op de grond paden getekend met pijlen voor de looprichting. Veel mensen trekken zich daar niets van aan. Het vreemdste van alles is nog: werkelijk niemand, maar dan ook echt niemand draagt een mondkapje. Op de afdelingen loopt iedereen kriskras door elkaar en ik zie geen extra aandacht voor ventilatie. Wel hoor ik overal op de kamers groot en klein de airco zijn misschien dodelijke werk doen................. Ik zet steeds een buitenraam open als ik op de kamer ben.
 43. 2 punten
  Ze zeggen kennis is macht. Gelul, geld is macht, en met geld koopt men de waarheid. Ik heb geen geld, en dus moet ik me behelpen. Ik bedoelde te zeggen, wil je niet gemanipuleerd worden, ga op een hutje op de hei wonen, of leef ermee. Tegen elk negatieve dat je hier meld beweerd een ander het tegendeel. De waarheid (geschiedenis) wordt door de overwinnaars geschreven. Ontspan, zoek je weg, en vecht niet tegen windmolens. Als ik alles ga onderzoeken, verwaarloos ik mijn gezin, moestuin , werk, etc en heb ik niets. Dan heb ik honger en geen tijd om te onderzoeken.
 44. 2 punten
  Dat heb ik je in een persoonlijk bericht gestuurd. Wat er zo goed aan de regio waar ik woon is, is voor mij: - de hele mooie natuur - de rust en ruimte - goedkope huizen en grondprijzen - vriendelijke en open mensen, dat is iets wat je bijvoorbeeld niet hebt als je net over de NL/Duitse grens gaat wonen. Daar zul je nooit echt opgenomen worden, want er wonen al zoveel Nederlanders. En de mentaliteit van de mensen is wat stugger, dat verschilt best veel per regio. Dat is wat mij hier prima bevalt, maar dat is voor iedereen anders.
 45. 2 punten
  Bedankt voor je positieve reactie. Ook ik ben er nu meer dan 20 jaar mee bezig en niks in deze wereld is wat we denken dat het is. Over de term 'psychopathen', Die gebruik ik zeker niet licht! Maar ik benoem ze wel, want het is een heel belangrijke sleutel tot het begrijpen wat er in de wereld aan de hand is. Ik gebruik het dus niet als scheldwoord of iets dergelijks, nee, ik benoem de feiten. Zoals jij waarschijnlijk wel weet, bestaat de top van deze wereld echt uit super-psychopathen. Deze 'mensen' doen zeer negatieve dingen die de meeste mensen nog niet eens in hun stoutste verbeelding kunnen voorstellen. Dus het liegen en bederiegen i.v.m. corona is voor deze lui geen enkel probleem! Verder zou ik idd voor de 'eigen parochie' kunnen preken, maar ik vind nu juist , en zeker in deze tijd, dat mensen die er niet mee bezig zijn, het wel tegenkomen, Zaadjes strooien noem ik dat, en ja natuurlijk is men vrij er mee te doen wat men wil. Maar, we zitten nu in de 'ENDGAME" van het hele gedoe en als er niet genoeg mensen wakker worden, zal de zich ontvouwende politiestaat, (kijk eens om u heen), een feit zijn. Ik ga je de komende tijd zeker mailen!
 46. 2 punten
  Geen regering, iedereen met geld maakt de wetten, wapens op straat, geen ordehandhaving. Dat heet Anarchie en Chaos. Ik ben het ermee eens, het mag minder, maar als er geen orgaan is die de wetten laat naleven, dan krijg je een wereld van krijgsheren. Vroeger heette die Hertogen. In die tijd waren burgers slaven van hun heer. Als je niet ongezond rijk bent, let dan op wat je wenst, voor je het weet leef je in een stammenoorlog. Leuk om een knuppel in een hoenderhok te werpen, maar deze komt zeker naar je terug.
 47. 2 punten
  Interessant artikel. Het virus begint met het binnendringen van de longen, om vervolgens de meeste schade aan te richten aan hart- en bloedvaten. https://elemental.medium.com/coronavirus-may-be-a-blood-vessel-disease-which-explains-everything-2c4032481ab2
 48. 2 punten
  Ik heb deze data sinds het begin in excel omdat dit de enige mogelijkheid is om de dagelijkse ontwikkeling per gemeente te zien. uiteraard loopt dit altijd wat achter maar dat maakt niet uit. Is geen groot drama als er een dag ontbreekt (alleen de gemeentes die de dag daarop zijn gewijzigd) maar is jammer als de rest wel compleet is, zodoende. Overigens hou ik het van de eigen provincie nauwkeuriger bij t.a.v. de correcties achteraf.
 49. 2 punten
  Ik zal na vandaag overgaan op een minder frequent schema. Grafieken 2020-05-29
 50. 2 punten
  DNA In de laatste paar jaar is er interessant onderzoek gedaan naar ons DNA. Dankzij dit onderzoek krijgen we langzaam bewijs in handen voor de theorie van Spengler en wordt tegelijk ook een basis gelegd voor wat de drijvende kracht kan zijn achter Spengler’s theorie. Één van de interessante boeken omtrent dit thema is “At our wits’ end” van Edward Dutton en Micheal Woodley of Menie. Dit boek heeft als thema hoe het westerse brein gedurende de middeleeuwen sterk toenam in intelligentie, een piek bereikte in de periode 1800 - 1850 en sinds die tijd de gemiddelde intelligentie weer afneemt. Het mechanisme dat hiervoor gezorgd heeft is evolutie: van de middeleeuwen tot ca 1800 was er een sterke trend dat overwegend de kinderen van de elite overleefden. Deze kinderen konden, wanneer ze succesvol waren, hun positie handhaven, of ze gelden af, wanneer zei niet succesvol waren, naar de lagere rangen in de samenleving. Met andere woorden de samenleving was sterk meritocratisch. Er bestond een eugenetische druk. Daarbij was er aan de onderkant van de samenleving een harde scheidslijn: op zo ongeveer elke misdaad, tegen lijf of tegen bezit, stond de doodstraf. Tussen de 1 en 2% van de bevolking werd elk jaar geëxecuteerd voor begane misdaden. En aangezien misdaad het meest voorkomt bij de lagere (maar niet zeer lage) IQ’s, werdt zo ieder jaar voorkomen dat de lagere IQs zich zouden voortplanten. Omdat het IQ door een zeer groot deel van het DNA beïnvloed wordt betekende dit ook dat het gehele DNA beter werdt. Waarbij we “beter” moeten zien als “meer gespecialiseerd op de locale omstandigheden en cultuur”. Wanneer we het huidige IQ op 100 stellen, dan schat men dat het gemiddelde IQ in West Europa in 1800 rond de 115 lag. Het verschil tussen, zeg, een fabrieksarbeider en een schoolmeester. Na 1800 kwam hierin verandering. Men herontdekte anti-conceptie methodes en deze werden vooral populair bij de elite, hierdoor werd de neerwaartse sociale beweging van de kinderen gestopt omdat ze minder kinderen kregen en deze ‘automatisch’ erfden ongeacht hun kwalificatie. Ook begint in 1800 de industriële revolutie waardoor er meer voedsel ter beschikking kwam en er minder mensen aan de onderkant van de samenleving stierven. Met andere woorden de eugenetische druk viel weg, en omdat de samenleving vooral aan de onderkant groeide begon het gemiddelde IQ te dalen. De (wereld) oorlogen (vooral de eerste WO) versterkte deze trend omdat tot die tijd vooral de adel (elite) officiers posities hield. Officiers posities werden vaak het hardst getroffen in de toenmalige oorlogen. Bovendien trekt een oorlog vooral K-selecte personen aan die bereidt zijn te sterven voor het vaderland. Het resultaat was een ruk naar meer r-selecte strategieën die zich na de oorlogen uitte in een verbreding van het stemrecht (incl vrouwenstemrecht) en na de WW2 ook meer sociale wetgeving. Dit resulteerde uiteindelijk in een dysgenetische druk op de samenleving. (Het omgekeerde van eugenetisch) Op dit moment schat men de reductie in IQ op ca 1 IQ punt per decade. De verslechtering van ons DNA uit zich niet alleen in het IQ. Ook in dingen als gevoeligheid voor ziektes en ons uiterlijk kunnen we dit terug zien. Het meest gehoorde argument tegen de verlaging van het IQ is het Flynn effect. Maar dit blijkt niet op te gaan: het Flynn effect beperkt zich tot het vermogen om abstract te redeneren. Het vermogen tot abstracte redenatie is echter het minst gerelateerd aan de kwaliteit van het DNA. Zo wie zo is het Flynn effect aan zijn einde gekomen in het Westen, ook in de IQ metingen is nu zichtbaar dat het gemiddelde IQ in de westerse landen met ca 1 IQ punt per decade daalt. Nu heb ik in het bovenstaande “IQ” gebruikt. Dit heb ik gedaan om het gemakkelijk leesbaar en herkenbaar te houden. Feitelijk zou ik moeten spreken over ‘G’. G is een mate van efficiëntie van de hersenen. Het IQ zoals we dat meten is niet 1 op 1 gecorreleerd met G. Dingen als het vermogen om verschillende tonen te onderscheiden, kleuren te onderscheiden, reactie snelheid en taalgebruik worden alle gedreven door G. Het gemeten IQ is wel heel sterk gecorreleerd met G en dus is het verdedigbaar om dit als stand-in te gebruiken voor G. Er is op dit moment geen reden om aan te nemen dat de IQ daling gestopt kan worden. De eugenetische druk die daarvoor nodig zou zijn is op dit moment politiek volstrekt onmogelijk te realiseren. Het bovenstaande moet ook niet gezien worden als een argument voor eugenetische druk. Het is gewoon wat het is. Ook ik ben een kind van deze tijd en heb een moreel beeld waarin eugenetische druk niet te rechtvaardigen is. Dat weerhoudt me er echter niet van om te proberen objectief naar de wereld te kijken en te ontwaren wat de onderliggende krachten zijn. De verbinding met Spengler wordt hiermee vrij duidelijk: de groei van een beschaving valt samen met de verbetering van het DNA van de samenleving (betere aanpassing aan de lokale omstandigheden). Uiteindelijk voert dit er toe dat er overvloed ontstaat, en de overvloed breekt het proces van verbetering af en vervangt het door afbraak. De beschaving verteert zichzelf en gaat ten onder. Wanneer een beschaving ten onder is gegaan zal het niet opnieuw herreizen: het DNA is nu anders en de lokale omstandigheden zijn veranderd. De uiteengevallen beschaving zal zich echter opsplitsen en ieder deel kan gezien worden als een nieuwe DNA kern die ieder voor zich opnieuw een process van verbetering kan doorlopen en zo een nieuwe beschaving kan laten ontstaan. Dit zal dan echter een nieuwe beschaving zijn die geen vervolg is op de voorgaande. Link naar het boek "At our wits' end": https://www.bol.com/nl/p/at-our-wits-end/9200000109720399 Link naar de podcast The Jolly Heretic (auteur van het boek): https://www.youtube.com/channel/UCMRs0Ml8RF0cWVAOeQeBxTw Link naar het bitchute channel van The Jolly Heretic: https://www.bitchute.com/channel/1MUVaTZWgbLj/ Note: het bitchute channel heeft zeer interessante discussies tussen de beide auteurs van het boek, deze worden ge-lifestreamd op youtube maar vanwege de aard van youtube daar onmiddellijk weer verwijderd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...