Ga naar inhoud

joepmeloen

Lid
 • Items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

joepmeloen's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

28

Reputatie

 1. Beste Frans81, Rennen met een zware bepakking is natuurlijk sowieso niet handig. Cowboylaarzen waren vroeger bedoelt voor duurzaamheid en lange tochten waar de wegen slechts uit zand bestonden. Daarbij heeft de iets hogere hak achterop een corrigerende werking waardoor het je rug rechter maakt en dit het dragen van de last ten goede komt. Voor al het andere raad ik u de rocket-boots F4 aan.
 2. Cowboy laarzen, (best prijzig) vanaf 150,-. Een goede manier om ze snel in te lopen is om met de laarzen een half uurtje in bad te gaan zitten met lauwwarm water, Daarna goed laten drogen en eenmalig behandelen met detnol ivm schimmels. Misschien werkt dit ook met andere lederen schoenen om ze snel goed te laten zitten. Om de twee jaar laat ik een nieuwe zool eronder zetten kost afhankelijk van de maat tussen de 45,- en 55,- en ze zijn weer als nieuw. Vanaf 2007 plezier van en draag ze om de dag.
 3. Wat nou als SHTF in de buurt van je BOL gebeurd. Ga je er dan heen om deze te verdedigen, bruikbare spullen op te halen of laat je het aan je voorbij gaan. Hoe weet nou je heel zeker dat er op dit moment niets met je BOL gebeurd? Heb je daar al camera's of een aardige buurman die een oogje in het zeil houdt?
 4. Bij een hoop liften heb je vaak geen bereik halverwege het gebouw. En bij veel staal: kooi van faraday.
 5. joepmeloen

  Urine drinkbaar maken?

  Dan vallen de druppels toch terug in dezelfde beker.. Je moet een emmer oid gebruiken met in het midden een glas of potje, daarboven het zeil zoals je beschrijft. Eventueel nog wat groene bladerenom de emmer heen om extra vocht daar uit te trekken (meer een idee).
 6. Telefoon en het nummer van de ANWB! Eten / Drinken / medicijnen(voor zolang je nodig acht). Bescherming tegen de elementen (warmte / kou en vocht). Licht (zaklamp / vuur) Entertainnent (pakkiekaarten / boek / Radiootje op batterijen.)
 7. Je bestanden in kwestie in een .rar bestand stoppen met winrar of 7zip. Een password ingeven mag maar hoeft niet. Van die ene rar maak je een aantal rarretjes van een aantal kb. Die rarretjes kan je met steganography in een reeks vakantie kiekjes verstoppen. Die vakantie foto's zet je verspreid op meerdere usb sticks. Mocht je er een van kwijtraken dan ziet #1 men alleen fotos en gaan ze niet verder kijken. #2 de data niet compleet aanwezig is. nadeel je topsecret bestand terug halen heeft wat tijd nodig :-)
 8. Pan lijkt bij de action vandaan te komen. Bij de Action hebben ze ook stalen kommen die je ook kan gebruiken ipv een steelpan losschroeven. (dit hebben ze natuurlijk bij meer winkels, maar bij actions is ''t goedkoop)
 9. Poetsen met mondwater werkt denk ik ook wel goed (bestandselen). Je mist alleen het schuurmiddel (zout). Wat ik eigenlijk niet begrijp is waarom je schuurmiddel nodig hebt als de haren van je tandenborstel de vuiligheid er af vegen? Ter aanvulling is het niet onverstandig om tandenstokers te gebruiken. Floshdraad werkt niet zo goed (vind ik zelf) maar is eventueel handig voor andere dingen. Tijdens de waternoodsramp aten de mensen tandpasta omdat er echt niets anders was en ze toch iets in hen maag te hebben.
 10. ontharingscreme, geen scheermes en of aparaat meer nodig, als je het vaak genoeg gebruikt blijven de haren vanzelf weg.
 11. Misschien ook goed om over na te denken: Hoeveel mensen wonen er om en rond de supermarkt. In de randstad wonen er denk ik meer mensen dan dat er producten in de supermarkt liggen, kan het mis hebben (geen harde cijfers). Je hebt natuurlijk ook nog de ambachtszaken zoals; de slager, groenteboer, visboer. De bakker geef ik weinig kans omdat mensen brood als een soort van basis behoefte zien en dus waarschijnlijk als eerste bestormd wordt. Vergeet niet de febo, Shoarma, chinees, mcdonal, burgerking, subway en elke andere zaak waar iets van eten te vinden is in die contraire. Als de nood echt hoog wordt, dan eventueel een dierenwinkel voor diverse dierenvoer. Cosmetische producten en medicijnen (die niet gekoeld hoeven te worden) kun je beter altijd op voorraad hebben, je heb er toch geen omkijken naar.
 12. @tyrion: Nee ik heb geen blitse elektro koets, alleen een rolstoel maar wel één met titanium velgen vanwege het batminton clubje. @frank: Bedankt pm terug. @kungfufox: Eigen soort, zo zou ik mijzelf niet willen noemen. Schrijver / schrijvster is toen hij bij mij op school zat nog kern gezond op ’t overgewicht na, dat heb ik dan weer niet. Voordeel van die lompe schrijver is dat die mij niet anders heeft behandeld en of zielig heeft gevonden en dat waardeer ik. @maicha: Ik begrijp hoe je je voelt. Je hebt mensen met een snee in de vinger die hen veters een paar dagen niet kunnen strikken. Zo loop ik bijna mijn hele leven tegen dat soort dingen aan. Maar dat went vanzelf. Je vind work arounds en je weet de beperkingen en voordelen. Zo zou ik nooit motor kunnen / mogen rijden, maar win ik dan weer wel met armpje drukken.
 13. @franka1964 Ik zit zelf inderdaad ook sinds ik mij kan herrineren in een roelstoel. Ik kan wel enkele stappen zetten, maar mijn rug staat schots en scheef. Ik slik ruim 10 veschillende soorten medicijnen en ik hoor en zie her en daar de wereld stukje bij beetje vergaan. Ik ben dus inderdaad bang (wat overigens terecht is) dat de shtf uit breikt in wat voor mogelijke wijze dan ook. Ik heb er over na gedacht en ik als lichaamelijke gehandicapte ben beperkt wanneer het om survivalen draaid “rolstoel humor”. Ik las bij toeval die tekst van het andere forum en toen las ik dat stukje over gehandicapten. Dat heeft mij geraakt, hoe het geschreven staat niet correct dat zullen velen met mij eens zijn, maar hij / zij heeft een punt dat mij een stukje angstig heeft gemaakt over dat ik geen kant uit kan op het moment dat er iets gebeurd. Ik ben ook bang dat mijn familie, vrienden etc mij gewoon achterlaten omdat ik door mijn handicap een blok aan ’t been ben op het punt dat er shtf ontstaat. Dus vandaar dat ik om wat meer extra tips vraag als trouwe rolstoel eigenaar. @backschless: Niet echt een vriend, eerder oud klasgenoot die mij ooit toegang heeft gegeven op zijn forum vanwege de vele IT gerelateerde zaken. Heel veel van wat hij geschreven heeft staat her en der op internet verspreid. Zoals al zijn stukken tekst dat zijn, niet overgenomen eerder samengevat en zijn soort “humor” Er aangegeven om het een bepaalde groep gemakkelijker te maken om te lezen of juist om the shokeren zodat niemand het leest. Hij of zij heeft het dan wel weer over een motor aandraaien als je geen armen hebt, dat heeft Kungfufox dan weer niet geschreven.Toeval bestaat niet denk ik altijd. Nogmaals dat stukje heeft mij dus hier naar toe gebracht. @Chinool: Verplaats het naar een afgesloten gedeelte? Ik wist niet dat dit onderwerp zoveel te weeg kon brengen.
 14. @partizan: Nee ik sta niet altijd overal achter wat de schrijver schrijft. Wat hij / zij geschreven heeft is ook niet compleet en misschien wordt dit nog anders geformuleerd, maar ik vind het ivm mijzelf (ook rolstoeltuig van de hoogste riggel ) een interresant onderwerp om over te discussiëren en ideeën op te doen. Ik ken de schrijver persoonlijk, wij hebben bij elkaar in de klas gezeten, hij / zij heeft mij nooit anders behandelt als de rest van de scholieren waar ik blij om ben, en IT-ers zijn net als preppers een apart volkje.
 15. @tyrion: Wat jij zegt bedoelde ik eigenlijk eerder te zeggen, maar toen werd ik lomp gevonden :-( Ik heb het opperhoofd van het andere forum gevraagd en gaf mij dit als antwoord: ik citeer: Dus hier alvast het stukje. Als er behoefte is en er is een update wil ik de rest ook wel plaatsen. [MOD]: wegens meerdere klachten stuk verwijderd. Quotes mogen volgens forum regels ook niet zo lang zijn. Wanneer iemand het stuk wil lezen dan graag per PM via Joepmeloen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...