Ga naar inhoud

joepmeloen

Lid
 • Aantal items

  44
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

joepmeloen's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

28

Community reputatie

 1. Iedereen bedankt voor de bijdragen en informatie. Ik heb heel erg veel geleerd en vele avonden aan het lezen geweest met af en toe een berichtje hier en daar. Heel jammer dat het op slot gaat, maar begrijpepijk. Als er nog intresse is kan ik een alterntief bieden voor een nieuw forum.
 2. Beste Frans81, Rennen met een zware bepakking is natuurlijk sowieso niet handig. Cowboylaarzen waren vroeger bedoelt voor duurzaamheid en lange tochten waar de wegen slechts uit zand bestonden. Daarbij heeft de iets hogere hak achterop een corrigerende werking waardoor het je rug rechter maakt en dit het dragen van de last ten goede komt. Voor al het andere raad ik u de rocket-boots F4 aan.
 3. Cowboy laarzen, (best prijzig) vanaf 150,-. Een goede manier om ze snel in te lopen is om met de laarzen een half uurtje in bad te gaan zitten met lauwwarm water, Daarna goed laten drogen en eenmalig behandelen met detnol ivm schimmels. Misschien werkt dit ook met andere lederen schoenen om ze snel goed te laten zitten. Om de twee jaar laat ik een nieuwe zool eronder zetten kost afhankelijk van de maat tussen de 45,- en 55,- en ze zijn weer als nieuw. Vanaf 2007 plezier van en draag ze om de dag.
 4. Wat nou als SHTF in de buurt van je BOL gebeurd. Ga je er dan heen om deze te verdedigen, bruikbare spullen op te halen of laat je het aan je voorbij gaan. Hoe weet nou je heel zeker dat er op dit moment niets met je BOL gebeurd? Heb je daar al camera's of een aardige buurman die een oogje in het zeil houdt?
 5. Bij een hoop liften heb je vaak geen bereik halverwege het gebouw. En bij veel staal: kooi van faraday.
 6. joepmeloen

  Urine drinkbaar maken?

  Dan vallen de druppels toch terug in dezelfde beker.. Je moet een emmer oid gebruiken met in het midden een glas of potje, daarboven het zeil zoals je beschrijft. Eventueel nog wat groene bladerenom de emmer heen om extra vocht daar uit te trekken (meer een idee).
 7. Telefoon en het nummer van de ANWB! Eten / Drinken / medicijnen(voor zolang je nodig acht). Bescherming tegen de elementen (warmte / kou en vocht). Licht (zaklamp / vuur) Entertainnent (pakkiekaarten / boek / Radiootje op batterijen.)
 8. links of rechts, de mensen stroom komt. Het is belangrijker om te kijken of wij als preppers iets van deze mensen kunnen leren? Hoe kom je aan eten / drinken? Verdwijnt men tijdelijk uit de groep om boodschappen te doen, krijgt men dit aangereikt door vrijgevige mensen / overheden etc. Stelen / plunderen van huizen, leeft men van de natuur (fruit en noten) Hoe verlopen de nachten? Maken ze shelters, houd iemand de wacht van een hechte groep, boeken ze een hotel via hen mobieltje, hebben ze tentjes, slaapzakken, luchtbedden. Is het verstandig om met een grote groep (meer dan 50 / 100) personen te reizen, of is het beter om af te dwalen en minder op te vallen, dit betekend ook meteen minder bescherming. Zomaar wat vragen die ik mij een poosje af vraag over deze stroom mensen die naar het westen trekt.
 9. http://earth.nullschool.net/#current/wind/surface/level/orthographic=19.90,13.45,266 live windstromen
 10. Volgens een bericht van de telegraaf hebben meerdere sektes het nieuwe einde der tijden voorspelt tussen 22 en 28 september 2015. Bron: http://m.telegraaf.nl/binnenland/article/24390635/tussen-22-en-28-september-is-het-zover%3A-het-einde-der-tijden
 11. http://squareders.nl/naslagwerk/intel/het-geheime-internet/
 12. Je bestanden in kwestie in een .rar bestand stoppen met winrar of 7zip. Een password ingeven mag maar hoeft niet. Van die ene rar maak je een aantal rarretjes van een aantal kb. Die rarretjes kan je met steganography in een reeks vakantie kiekjes verstoppen. Die vakantie foto's zet je verspreid op meerdere usb sticks. Mocht je er een van kwijtraken dan ziet #1 men alleen fotos en gaan ze niet verder kijken. #2 de data niet compleet aanwezig is. nadeel je topsecret bestand terug halen heeft wat tijd nodig :-)
 13. Pan lijkt bij de action vandaan te komen. Bij de Action hebben ze ook stalen kommen die je ook kan gebruiken ipv een steelpan losschroeven. (dit hebben ze natuurlijk bij meer winkels, maar bij actions is ''t goedkoop)
 14. Poetsen met mondwater werkt denk ik ook wel goed (bestandselen). Je mist alleen het schuurmiddel (zout). Wat ik eigenlijk niet begrijp is waarom je schuurmiddel nodig hebt als de haren van je tandenborstel de vuiligheid er af vegen? Ter aanvulling is het niet onverstandig om tandenstokers te gebruiken. Floshdraad werkt niet zo goed (vind ik zelf) maar is eventueel handig voor andere dingen. Tijdens de waternoodsramp aten de mensen tandpasta omdat er echt niets anders was en ze toch iets in hen maag te hebben.
 15. ontharingscreme, geen scheermes en of aparaat meer nodig, als je het vaak genoeg gebruikt blijven de haren vanzelf weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...