Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Erelijst


Populaire inhoud

Toont de inhoud met de hoogste reputatie sinds 03/29/20 in alle zones

 1. 18 punten
  Ik moet nog even wat afhandelen, maar zal door blijven posten. Wist niet dat de grafieken zo geliefd waren. Dank jullie wel *bloos*
 2. 15 punten
 3. 14 punten
  Ik heb op dit moment ivm de coronacrisis zoveel werk dat ik alleen af en toe aan het meelezen op het forum toe kom... Daarnaast ook uitval van collega's en daardoor nog drukker dan alleen mijn eigen werk... Zat er maar 36 uur in één dag! ☺️
 4. 13 punten
  Beste @Japanology ik zal je inzet missen je hebt het geweldig gedaan, een hele dikke pluim, geweldig man, ik blijf naar je uitzien. Ik hoop dat je niet ergens op afgeknapt bent, dat zou heel triest zijn, velen waarderen wat je doet.
 5. 12 punten
  Is het misschien een idee om een apart 'corona-discussie-topic' te starten? Nou ben ik echt niet vies van een beetje discussie, maar persoonlijk vind ik het wel jammer dat er in het actualiteitentopic nauwelijks meer actualiteiten te vinden zijn. En iedere keer alle berichten die offtopic gaan door de mods laten verplaatsen lijkt ook een beetje een gebed zonder eind te worden. Dus misschien een apart topic voor alle discussie er om heen, en dit topic puur voor actualiteiten gebruiken? Just a thought.
 6. 12 punten
  Rekenkundig gezien is deze dag inderdaad 4,333% korter maar dat zal je pas morgen kunnen zien. (er vanuit gaande dat rond de middag de cijfers van de vorige dag worden gecommuniceerd) Maar eigenlijk ben ik al 2 weken geleden gestopt met het kijken naar grafieken aangezien het geen enkele zin heeft om een verloop uit te werken terwijl er zowat iedere dag andere spelregels worden gehanteerd. Zoals iedere data-analist weet mag je nooit de regels veranderen van het criteria die je gebruikt in een getallenreeks. Als er dan ook nog een exponent aanwezig is dan is de kleinste verandering al funest om nog iets met het verloop te kunnen doen. Nu zijn er mensen die beweren "ja maar dat maakt toch niet uit want als we maar 10% van de gevallen testen dan blijft dit toch constant" maar dat werkt alleen als men vanaf de eerste meting dit zou hebben toegepast. De enige waardes dus je nu nog zou kunnen gebruiken om nog enige verloop te kunnen bepalen zijn de sterftecijfers maar ook die gegevens zijn al nutteloos want zelfs een sterftegeval met symptomen van corona zal men in de meeste gevallen niet meer testen en dus ook niet meetellen. De reden dat ik er boos om word is omdat door dit soort geklungel dus ook niet kan meten of bepaalde maatregelen wel of geen effect hebben. Eigenlijk heeft de RIVM het (in mijn ogen) compleet verkloot. De term "meten is weten" kunnen we hier niet meer toepassen. Wat er mogelijk nog overblijft om te meten is bijvoorbeeld het rioolwater om te berekenen hoeveel virusdeeltjes er in verhouding in het riool zitten.
 7. 11 punten
  Het Duitse RIVM is om. En hier nog even de link naar de site die @Haskap en ik gemaakt hebben. https://masks4all.nl/
 8. 10 punten
  Gewoon ter info, de voorgaande drie weekenden was er ieder weekend sprake van lagere waarden, gevolgd door juist weer hogere cijfers voor besmettingen, opnames en/of sterfgevallen vanaf maandag of dinsdag. Persoonlijk denk ik dan ook dat als je toch perse conclusies wil verbinden aan de cijfers, ondanks dat algemeen bekend is dat de cijfers een vertekend beeld laten zien, het wellicht slimmer is om te kijken naar weekcijfers en niet naar dagcijfers. En als je dan toch naar dagcijfers wil kijken, zou het wellicht verstandig zijn om dat dan dus niet in het weekend te doen.
 9. 10 punten
  Haha je hebt hier bewezen dat je het kunt, Grapje. Beste @Japanology Op mijn schijven hebben nog al wat leden gereageerd, kun je zien dat we heeeeel graaag willen dat je er mee door gaat, reken maar dat ook jij hier geschiedenis maakt, kan onze enthousiasme jou heeeel heeeel misschien toch op andere gedachten brengen? En als je de tijd had gehad om het forum te bestuderen, had je de waarde van dit forum nog meer ontdekt en gedacht: "Ja daar ga ik voor, hier wil ik geschiedenis maken, en de waarde van het forum nog meer verhogen." Ik weet niet wat ik nog meer uit de kast moet trekken om jou over te halen. Met alle respect wij allemaal, en vast komen er meer reacties. Een mooie lijst die ook jou werk waarderen en graag meer werk van jou zien. <mod>Namen verwijderd, werd niet gewaardeerd door een aantal leden, en onnodig aangezien iedereen al had laten weten hoe ze dachten in eerdere posts</mod>
 10. 10 punten
  Ik ga stoppen met de grafieken op dit forum, maar zal me wel melden als er iets heel schokkends aan de hand is. Mensen die interesse hebben, kunnen de grafieken blijven volgen op mijn Twitter-account: https://twitter.com/Japanology15
 11. 10 punten
  Dankjewel. Ik ben helemaal voor het bespreekbaar maken van de dood. Ik ben ook voor het bespreekbaar maken van zelfdoding. Dit zijn beiden voor mij geen taboe. Dus deze onderwerpen onbespreekbaar maken was voor mij niet het punt van mijn vorige bericht. Ik ben hier niet om te censureren. Maar dat dit een preppers forum is betekent niet dat hier geen mensen mee lezen die geholpen zouden kunnen zijn met een link naar suicidepreventie, na het lezen van een krantenbericht die, overigens ongegrond, corona aanwijst als reden dat een prominent persoon tot zelfdoding is overgegaan. Dit verband is enkel op basis van speculatie getrokken, en dat is onverantwoordelijke journalistiek. Bij zelfdoding gaat het eigenlijk altijd om een combinatie van factoren, en meestal is men er na jaren onderzoek en als familie met elkaar praten er nog niet over eens wat nou de oorzaken/redenen/aanleidingen waren. Maar dit soort slechte journalistiek kan mensen, die daarvoor kwetsbaar zijn, ontregelen. Iemand die bijvoorbeeld al met een angststoornis zit, ziet in dit soort nieuwsberichten bevestiging van zijn angsten. Hierbij moet je denken aan de gedachte; "als een prominent persoon, (die minder te vrezen heeft dan ik, want een prominent persoon heeft meer geld, resources, kennis, invloed) vanwege Corona tot zelfdoding kiest, dan betekent dat dat er voor mij al helemaal geen hoop is." Dit is een gevaarlijke gedachte die niet klopt omdat hij gebaseerd is op een niet bestaand verband. Er is wel hoop, er zijn behandelingen, je bent niet de enige, er is hulp, en er is licht aan het eind van deze spannende periode. En ik kan niemand ergens toe dwingen, maar het kost niemand hier iets, behalve wat tijd, om de communicatieadviezen rondom zelfdoding door te lezen die ik mijn vorige post had gelinked. Misschien dat we daarmee met zijn allen uiteindelijk maar een iemand de goede richting in sturen. Dan neem ik het voor lief dat er mensen zijn die mijn post beter in de Libelle vinden passen. 😉
 12. 10 punten
  Allemaal een masker dragen, dan is social distancing nog steeds zeer nuttig, maar hoef je er niet zo'n enorme toestand van te maken.
 13. 9 punten
  Ik heb zojuist 40 mondkapjes gedoneerd aan de thuiszorg hier op het dorp. Ik heb er zelf wel een paar gehouden. Zij waren er blij mee.
 14. 9 punten
  Volgens mij wordt hier dus nu grotelijks door het ijs gezakt... https://nos.nl/artikel/2328747-rivm-somberder-dan-vorige-week-zorgen-om-ic-capaciteit-positief-over-brabant.html RIVM somberder dan vorige week: zorgen om IC-capaciteit, positief over Brabant Maar 2500 is dus teveel. Best een relevante parameter, verblijfsduur op de IC. En dan doen ze in NL nota bene de scherpste voorselectie ter wereld. Een groot deel van de zieken komt niet eens op de IC terecht. Op basis van welke cijfers dan???? Dit is toch hogeschool luchtfietserij? Van besmetting verdachte mensen worden grootschalig niet getest, doden niet geteld. HOE weet je dan dat het reproductiegetal onder de 1 is geweest??
 15. 8 punten
  @Haskap en ik hebben de afgelopen dagen hard gewerkt om een site op te zetten met duidelijke informatie over het dragen van zelfgemaakte maskers in de openbare ruimte. Wereldwijd is er met de #masks4all een beweging op gang aan het komen, ondersteund door diverse artsen en wetenschappers. http://www.masks4all.nl Ik bescherm jou, bescherm jij mij? twitter, facebook, instagram het door!
 16. 7 punten
  Trendlijn update: Zoals hier beneden te zien is, vandaag een eenduidig goede dag: Ik heb alle begrip voor de skeptici, maar NL is niet het enige land waar de trend aan het keren is. De RIVM zal je niet met opzet belazeren door een keertje vroeger te publiceren. Als dat het meetinterval zou beïnvloeden, dan zouden de nu gemiste gevallen er morgen bijkomen, dat levert uiteindelijk niets op. De RIVM is zeker niet perfect, maar ze is op dit moment wel alles wat we hebben. Ik ben voor doorgrijpende verbeteringen bij het RIVM, maar ik besef ook dat roepen hierom heel gemakkelijk negatieve consequenties kan hebben. Het kan niet alleen beter, het kan vooral ook nog heel veel slechter! "Charts" lezen is op de aandelen beurzen een wel bekend begrip, en als ik de dagelijkse nieuwe positive testen van NL zie (en van een paar andere landen) dan zou ik dat een neergaande trend noemen. Een trend-reversal. I.e. positief. Wanneer we morgen minder dan 845 nieuwe gevallen hebben, dan is chart-technisch de trend-reversal bevestigd. Voor morgen gaat de trendlijn door 17.838, maar 16.627 + 845 = 17.472, ik hoop dus op een getal minder dan 17.472!
 17. 7 punten
  Ook een zorgstaat moet keuzes maken. Dat is een economische noodzaak. Ik prep sommige dingen wel, andere dingen niet. Ook ik moet keuzes maken en kan niet alles. Dat is voor de staat niet anders. Is imo ook geen reden om droevig over te worden, het leven is nu eenmaal eindig. Dat is geen reden om droevig te zijn. In sommige gevallen kunnen we het leven zinvol verlengen, dat is iets om gelukkig over te zijn. Maar dat dit niet altijd het geval is... is gewoon zo.
 18. 7 punten
  Zou dat ook een reden kunnen zijn voor de plotselinge terugval die zo vaak gesignaleerd wordt? En ben je dan toch niet meer besmettelijk? En nogmaals, hoe veilig is nou toch het advies om na 24u klachtenvrij weer tussen de mensen te komen? Maar aanleiding daarvan: @Simurgh hoe gaat het ondertussen met jou??? Na al deze tijd elke dag buiten adem te zijn geweest, moe van een trap op lopen en balen van de vier muren nu nog enkel een kuchje. Dus hopelijk er bijna overheen.
 19. 7 punten
  Trendlijn update: Na maar liefst drie dagen met een dagelijkse afname in de positieve tests, vandaag een domper in de vorm van meer positieve tests. Één domper betekend niet dat de trend gelijk omkeert, maar het is wel een waarschuwing. Voor morgen gaat de trendlijn door 14750 gevallen, wanneer de trend ondanks de domper toch naar beneden is zouden we daar toch minimaal zo'n 300 onder moeten blijven. De dagelijkse positieve tests: NL ligt 1 dag voor op de rest. De domper is duidelijk te zien. Zolang we morgen maar een getal duidelijk zien dat deze ML lijn weer naar beneden trek is alles nog ok. Zorgelijk is het sterfte percentage: Daarmee gaat NL steiler omhoog dan zelfs Italië. Dit hangt ongetwijfeld met het spaarzame test beleid waardoor het aantal dodelijke verlopen afgezet wordt tegen een lager aantal positieve tests. In een artikel kwam ik ook een andere mogelijke verklaring tegen: een mild griep seizoen zorgt er voor dat relatief veel ouderen overleven die nu het corona virus ten slachtoffer vallen.
 20. 7 punten
  https://www.dvhn.nl/groningen/UMCG-hoe-meer-vetweefsel-des-te-meer-plek-voor-coronavirus-om-schade-aan-te-richten-25520075.html
 21. 7 punten
  OLVG-app meet groei corona: bijna 3000 officieuze besmettingen in Amsterdam https://www.ad.nl/amsterdam/olvg-app-meet-groei-corona-bijna-3000-officieuze-besmettingen-in-amsterdam~a9931b29/ ik lees al geruime tijd mee, dank voor alle informatie. Ik kwam dit artikel tegen op het ad over een app die het love voor de regio Amsterdam heeft en waarbij er in Amsterdam sprake zou zijn van 3000 officieuze besmettingen.
 22. 7 punten
  Lief van je! Nee, geen zorgen, ik ben nergens op afgeknapt en blijf dit forum gewoon bezoeken. Het is alleen lastig om de vele grafieken op twee plekken tegelijk bij te houden, dus het is puur om alles te centraliseren.
 23. 7 punten
  In het topic "Maak je eigen mondkapje" plaats ik dagelijks nieuws, onderzoeksresultaten etc mbt zelfgemaakte mondkapjes. Met het uitgangspunt uit Azië, Tsjechië, Oostenrijk en steeds meer in Duitsland ook: door er eentje te dragen bescherm je de ander. Dus als je dat allemaal doet, dan maakt dat aantoonbaar (onderzoeksresultaten) verschil.
 24. 7 punten
  Bij deze een correctie aan de RIVM tekst.... (door mijzelf) 31-03-2020 14.00 uur Overzicht aantallen Het totaal aantal positief geteste patiënten: 12595 (+845) Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722) Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1039 (+175) Duiding Vandaag zijn er 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt vandaag harder toe dan we met onze maatregelen zouden verwachten. Het aantal positief geteste patiënten gaat wederom naar beneden, dit is te wijten aan een tekort aan testen. De groei aan sterfte en opgenomen patiënten in het ziekenhuis geeft een realistischer beeld.
 25. 7 punten
  Een opinie/perspectief post: De overheid is in essentie niet meer dan een afspiegeling (phenotype, lol) van de bevolking. We kunnen natuurlijk de overheid beschuldigen, maar hoeveel draagvlak was er in 1990, 2000, 2010 etc voor een dramatische uitbreiding van de IC's? De kosten daarvoor, het personeel dat moet worden opgeleid en dan op zijn handen zitten? Natuurlijk, wij als preppers, zijn altijd roepende in de woestijn dat de vloed komt. Maar probeer maar eens geld los te krijgen voor extra (ongebruikte wegens overcapaciteit) IC bedden wanneer daarvoor bv het kankeronderzoek gekort moet worden, of de hulp aan bijstandsmoeders, of extra locaties voor migranten. (Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeurslocatie waar het geld gehaald zou moeten worden, ik denk dat velen ook graag 'defensie' zouden antwoorden) Als volk van Nederland kunnen wij dit niet afschuiven op "de overheid". Een minister die zich in 2010 hard zou maken voor extra IC capaciteit zou daarna -bijna?- onverkiesbaar worden, want het geld zou gemist worden op andere plaatsen, of de belasting zou er voor omhoog moeten. Niet alleen zou het geld gemist worden, maar als bv onderzoek gekort zou zijn, dan was er nu misschien geen middel tegen XYZ. Het is altijd gemakkelijk om te zien "wat er had moeten gebeuren". Maar de samenleving (bij monde van de overheid die moet peilen wat nodig en mogelijk is) leert door vallen en opstaan. We hebben nu onze knieën flink geschaafd, dat doet pijn, maar we gaan er ook van leren. De koers zal worden aangepast, en niet alleen voor het aantal IC bedden. Nu wil dit niet zeggen dat we niet moeten "zeuren", integendeel! Zonder onze reacties zou de overheid geen koerswijziging kunnen doorvoeren. Dus ga vooral door 😉 het is nodig! Laten we de overheid tot preppen brengen! PS: Één nadeel aan de uitbreiding van het aantal IC bedden is, dat wanneer je capaciteit creëert men er toe zal neigen om het te gebruiken. Je neemt dan namelijk een horde weg voor gebruik. Ik weet niet of dat gewenst is.
 26. 7 punten
  Zo flauw dat je maar 1 plusje mag geven! Wat jij schrijft zou eigenlijk als disclaimer geplaatst moeten worden, bij ieder bericht waarin iemand aan de hand van de huidige cijfers toch weer conclusies trekt die simpelweg niet gefundeerd zijn. Aantal patiënten: zegt niets want er wordt nauwelijks getest Aantal opnames: zegt niets want een hoop wordt niet geregistreerd, niet doorgegeven, niet op tijd doorgegeven, en wederom: niet getest is niet genoteerd als corona. Aantal doden: zegt niets want zelfs sterfgevallen mét verschijnselen worden niet getest. Nou blijf ik nog steeds hoopvol, maar liever zou ik onderbouwd optimistisch kunnen zijn.
 27. 6 punten
 28. 6 punten
 29. 6 punten
  Ik ben niet droevig en ook niet boos, ik ben wel geshockeerd en teleurgesteld over het hele mondkapjes debacle. Hoe kan een vooruitstrevend en innovatief (en niet te vergeten, welvarend!) land niet in zijn eigen behoefte qua mondkapjes en desinfectie middelen voorzien, onbegrijpelijk! Hier had de overheid toch allang een taskforce voor op moeten richten. Knappe koppen van de TU-Delft, enkele ondernemers/producenten en de overheid met een mooie zak geld bij elkaar zetten, dat moet toch kunnen...of ben ik nou gek? De tekorten spelen al enkele weken....wat een afgang. Daadkracht tonen is voor mij het probleem met wortel en al verwijderen of in elk geval hiervoor je uiterste stinkende best doen. Waar blijft het fantastische verhaal over eigen productielijnen? Hiermee zou je de zorg en aanverwante beroepen echt een plezier doen en daadkracht tonen. Het vertrouwen van het volk zou ook met sprongen vooruit gaan. Ik kijk nu naar een FFP3 mondmaskertje van 3M, de 9330 om precies te zijn. De elastiekjes, de foam, het metalen neusbruggetje en de nietjes kunnen het probleem niet zijn. Dan de stof, zit daar nu echt het grote probleem?? Dat moeten we toch zelf, in enorme hoeveelheden kunnen produceren? Of zit het hem soms in de patenten en productierechten? Als dat het geval is dan zou ik wel boos zijn, ziedend zelfs. Hoe diep moet je als overheid zinken om mondkapjes bij particulieren en bedrijven af te troggelen...alle lof voor de opgezette initiatieven van particulieren maar het simpele feit dat het nodig is beangstigd mij.
 30. 6 punten
  Bron: liveblog NOS.nl Buiten droevig word ik ook erg kwaad. Dat dit nodig is in onze "zorgstaat". Kan iemand mij vertellen, of we post-corona iets geleerd zullen hebben hiervan? Dat we zorgen voor voorraden, die we ergens opslaan, dat we mondkapjes en medicatie gaan maken in eigen Nederlandse fabrieken, dat we zorgen voor voldoende bedden, personeel en alles wat nodig is, in geval van een crisis? Please: lieg maar tegen me. Ik word echt heel treurig nu.
 31. 6 punten
  Lamlendigheid Nederlandse regering kost honderden mensenlevens Vanmorgen werd op Radio1 gemeld dat een laboratorium in Baarn wekenlang heeft moeten leuren bij de overheid, met hun aanbod 3000 tests per dag uit te voeren. Eenzelfde geval hoorden we afgelopen week ook al inzake het lab van de veterinaire dienst te Wageningen. We praten hier dus over maar liefst dagelijks 4500 tests, die we extra hadden kunnen uitvoeren per dag! Daarmee hadden we veel uitval onder ziekenhuispersoneel kunnen voorkomen en een veel beter beleid kunnen voeren ter bestrijding van het virus. Gisteren is in ieder geval 'Wageningen' gestart met 1500 tests extra. Dat dit nu leidt tot een grote toename van besmette personen moge duidelijk zijn; de eerste signalen daarvan zijn er al. Gommers heeft in Rotterdam gisteren zeven nieuwe ic-opnamen gehad; hij kan met kunst en vliegwerk er nog een 10-tal ic-plaatsen bij creëren, maar als dit zo doorgaat, loopt hij over 2 dagen vast. Deze week zal pijnlijk duidelijk worden dat zeker in de grote steden het gevoerde beleid vanuit de overheid volledig heeft gefaald. Vele onnodige doden, nog meer uitvallend zorgpersoneel. Ondertussen moffelt de regering de echte sterftecijfers weg onder het tapijt. Niet getest = niet geteld. Maar de meerderheid in Nederland slikt de mooie praatjes van Rutte en consorten; zijn populariteit stijgt alleen maar. Snapt u het nog? Ik niet. Onze bevolking is overgeleverd aan stuitende incompetentie.
 32. 6 punten
  Ok, ok, geduld! Ik kom al
 33. 6 punten
  Hier inmiddels terug te kijken een echte aanrader voor de wiskundigen onder ons, waar de weefvout zit bij het RIVM. Interview met Jort Kelder als host, zal hij hierna nog vriendjes zijn met Rutte? https://www.youtube.com/watch?v=f081iAldO0E
 34. 6 punten
  Bedankt voor je grafieken, ik zal ze missen en ik hoop dat je je morgen bedenkt
 35. 6 punten
  Ik ben een beetje verdrietig over het hele gebeuren. niet depressief ofzo maar gewoon dat er steeds meer mensen sterven aan een ziekte, dat er gesproken wordt over onderliggend lijden. mensen zouden bij een stevige griep ook wel gaan. niet eens hier op het forum maar vooral op andere fora. hoe makkelijk er soms over mensenlevens gesproken wordt. weer 175 mensen. nu ken ik iemand die al 2 mensen/familie verloren heeft. Beide onder de 45 jaar oud. niks onderLiggend lijden. en dan heeft zijn moeder vermoedelijk ook nog corona. corona zal echt wel op zijn retour gaan een keer. liever vandaag dan morgen maar ik vrees dat er eerst mog hele wat mensen gaan sterven. geregistreerd en vooral niet geregistreerd. Wat een klotetijd leven we eigenlijk in,
 36. 6 punten
  Ik begin een beetje moe te worden van alle statistieken die aantonen hoe onze groei afneemt, terwijl er een 42% increase is in ziekenhuisopnames en een 88% increase in sterfte in 1 dag! Het word tijd dat we de positieve gevallen achter ons laten door ons wanbeleid en gaan monitoren op zaken die wel nog enig nut hebben. Overigens 'slechts' 17% van de positief geteste mensen is niet in het ziekenhuis opgenomen....
 37. 6 punten
  Het is me opgevallen dat vaak de meest recente virologische dagstaten nog niet volledig gemeld zijn. Eerder zagen we dat ook al en die dagen zijn bij latere updates aangepast (bijv. van 1600 naar 3200). Nu staat er ook het aantal labs die rapporteren bij en dan nog lijkt me 1065 vrij weinig bij 24 labs, maar laten we even afwachten tot de updates voor we conclusies trekken. Het percentage blijft inderdaad behoorlijk hoog. (overigens is dit mijn eerste reactie, volg het draadje al geruime tijd, dank aan iedereen voor de informatieve bijdrages; in het bijzonder aan alle mensen die zelf met analyses/materiaal/compilaties komen, de TC natuurlijk in het begin, en ook aan Loreen, denk dat een kritische blik erg belangrijk is om elkaar scherp te houden in deze tijden)
 38. 6 punten
  Ik ga een heel eind met je mee. Drie opmerkingen: 1) IC capaciteit, OK, is duur, en ja, je gaat het gebruiken. Maar voor onvoldoende voorraad beschermende kleding, apparatuur e.d. is totaal geen excuus. 2) Tuurlijk, draagvlak moet er zijn, maar dat is simpelweg te creëren middels een beetje propaganda, zie bv draagvlak voor tegengaan van "opwarming van de aarde" . en vergelijk kosten van die onzin met kosten van verbeteren zorg en voorbereiding op echte rampen. 3) in die rapporten staat dat een (griep) epidemie één van de grootste risico´s is met bovendien groot impact (dit verbaasde me trouwens) dan had je als overheid beter voorbereid kunnen en moeten zijn. en na de ervaringen in China en Italië heb je al helemaal geen excuus meer...…..
 39. 6 punten
  Dus als ik het goed begrijp is het RIVM - nadat ze ruim 2 maanden qua inschattingen ernaast zaten - nu vervallen tot ordinair liegen en bedriegen? Men zou in een model uitgegaan zijn van gemiddeld 10 dagen verblijfsduur op ic en dat zou de tegenvallende resultaten van hun beleid verklaren? Terwijl Van Dissel afgelopen woensdag op een sheet had staan dat voor de ramingen uitgegaan was van gemiddeld 23 dagen verblijfsduur?! Denken ze daar bij het RIVM dat we gek zijn? We testen al weken te weinig, we houden het aantal overledenen niet meer correct bij, het aantal genezingen idem en toch blijven we doorrommelen met daardoor onbruikbare data; het is een schande! De regering moet vandaag nog ter verantwoording worden geroepen; het RIVM kan echt niet langer leidend zijn in deze pandemie en zal op een zijspoor moeten worden gerangeerd. Verder is nu echt dadendrang onmisbaar. Niet langer praten, maar doen! Kom op politici, steek je nek eens uit. Misschien is een noodkabinet, met daadkrachtige deskundigen uit het veld, een oplossing? We blijven maar plakken in deze impasse; dat is althans mijn kijk op de kwestie.
 40. 6 punten
  En verder een must-watch: een interview met de meest succesvolle bestrijder van het coronavirus ter wereld: professor Kim van het Korea University Guro Hospital, de grootste expert in Zuid-Korea. Dat is dus de man achter deze gele lijn. Me dunkt dat hij recht van spreken heeft. Een aantal gepeperde uitspraken: "You have to be humble. The moment we become arrogant, we'll lose. Perhaps Europe and the US were a bit overconfident." "Can we say that because everyone in Korea wears a mask, there is less infection in general?" "Absolutely." "Why does the West say don't wear masks?" "I think the point was to prevent the public from hoarding masks." "So how effective is wearing a mask in general?" "It's definitely effective." "Can you get reinfected after you recover?" "Yes." "An asymptomatic patient can still spread the virus."
 41. 5 punten
  Uit de link van het artikel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/ Dus 2 uit 3 van het RIVM . In ieder geval op het moment dat het onderzoek was.
 42. 5 punten
  Gevonden in de commentaren van Geenstij.nll; een onderzoek uit 2008 (dus wellicht achterhaald) naar de effectiviteit van mondkapjes/maskers bij virale infecties. Conclusie: ze werken, deels. Maar alles beter dan niets. Auteurs: Medewerkers van het RIVM.... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2440799/
 43. 5 punten
  Uitgeknepen en boos. Het probleem oplossen van de midden-klasse. Edit: wil je meer weten kijk dan in mijn info-draadje🧐 Voor als je een klein uurtje hebt. Het gaat over werkeloosheid, geld(gebrek), politieke keuzes van het volk daardoor, de woede ... Dit is de elite van de elite die onze toekomst vormgeeft. Beter te weten wat ze denken 😉 Zeker nu deze crisis 'ruimte' geeft door te pakken. Een paar uitspraken: de economie redden door 'modernisering' (lees: digitalisering en robots), meer open worden (lees: nog meer globalisering en intergratie) en... dat het sociale vangnet niet houdbaar is...(lees:basisinkomen?) , meer efficientie (lees: digitalisering) , sustainable groei kan alleen door grotere financiele gelijkheid : 'herverdeling' (lees: ander belastinsysteem + basisinkomen), leven lang leren voor omscholing naar de nieuwe banen... En hier de toekomst van winkelen. Geen cassieres meer. Geen grote winkels meer. Meer dan 50% online. Virtual reality. Tijdspad: voor 2027. Je zult het op grote schaal zien uitrollen nu er door de crisis veel bedrijven failliet gaan en/of mensen moeten ontslaan. 2 minuten een inkijkje:
 44. 5 punten
  Bron: De Gelderlander Blijkbaar is er een offensief gestart in de media, om de toestroom van ouderen richting de overvol rakende ziekenhuizen te ontmoedigen. Ik heb maar een willekeurig artikel geselecteerd; er zijn er tientallen opeens. Mijn kanttekeningen hierbij: - Bedenk dat dit alleen maar is omdat er plaatsgebrek is! Normaal worden dit soort gesprekken pas gevoerd als je in het ziekenhuis, in een bed bent beland en alles valt tegen. - Waarom die bangmakerij, zoals maanpakken, science-fiction, alleen maar artsen, bla bla bla. Je wordt in slaap gebracht, dus je ziet helemaal niks of niemand! - De telefoon is helemaal niet geschikt voor dit soort gesprekken. Waarom moet er nu ineens massaal gebeld worden? Ga de zwakste mensen bezoeken als huisarts! - Veel ouderen schrikken zich te pletter. Dat veel mensen blij zijn dat ze gebeld worden is een leugen. Natuurlijk zijn die er, maar dat is een minderheid. - Welke leeftijdsgrens wordt gehanteerd? Ik hoor al van 60-ers, die gebeld worden en echt niet met allerlei onderliggende kwalen kampen. - Men zegt kwaliteit van leven te beoordelen, maar daar ga ik zelf over, niet een arts. Het kasplantjesverhaal komt veel minder voor dan gedacht wordt. - Lang niet iedereen ligt 3 weken op de ic en ook komt niet iedereen daar als een compleet wrak weer vandaan. Natuurlijk zijn die er wel, maar welk percentage? U begrijpt het inmiddels: ik vind deze praktijken afkeurenswaardig. Zorg liever voor extra ziekenhuisbedden en beademingsapparatuur in noodhospitaals en laat de mensen met rust, totdat het onvermijdelijke gesprek - maar dan tête-à-tête - in het bijzijn van naaste familie, in alle rust kan worden gevoerd.
 45. 5 punten
  Ik liet deze zien op een ander forum...... daar was de stelling dat zo'n you tube kanaal natuurlijk niet betrouwbaar is, alsof de Rivm betrouwbaar is. dat is het probleem van NL. we zijn om de woorden van Rutte te gebruiken een nuchter volk. we zijn zo gek als een deur dat we nog in die praatjes trappen,
 46. 5 punten
  Hoe noem je dit? Misleiding? links vanmorgen in briefing van van dissel, rechts kaart die ik gisterenochtend nog heb kunnen kopiëren van de rivm site!
 47. 5 punten
  Vond deze tweet toch wel een hele mooie reactie op het nieuwe RIVM kaartje. https://t.co/q0yBVG9ot9
 48. 5 punten
  We gaan nu OT, dus dit is mijn laatste post op dit onderwerp: Het ligt wel aan mij. Ik kies er heel bewust voor om niet op een subsidie golf te surfen. Er kleeft imo een heel groot nadeel aan die subsidiegolf; het is een mooi weer golf. Zoiets als dit virus kan daaraan een plotseling einde maken. Zo wie zo eindigt een subsidiegolf bijna altijd plotseling omdat de overheid tegen een muur aanloopt. (Die muur heet realiteit) En het is vreselijk moeilijk om van vandaag op morgen je leefstijl te veranderen. Wie op de subsidiegolf surft rijdt vaak een dure auto, heeft een hoge hypotheek, is gewend aan dure restaurants, de nieuwste gadgets etc etc. De stop van de golf is vaak gelijk faillissement.
 49. 5 punten
  Oeps. Of er moest een plausibel klinkende reden bijgesleept worden. Even geen rekening gehouden met de sheet van Van Dissel. Overigens ook opvallend dat de chef-modelleur naar voren geschoven is om het slechte nieuws te brengen. De baas blijft nu even op de achtergrond.
 50. 5 punten
  Goedemorgen 🤗 Zomertijd. Ben van de wap 🤣 👉Ik ben een info-draadje begonnen. Zal hem regelmatig aanvullen: Netflix tip van de dag: Luther - BBC serie. Idris Elba als detective. Stasis : film- terug in tijd om apocalypse te voorkomen The Shannara Chronicles: over magie, moed en zelfopoffering Om te lachen: Jeff Dunham of Gabriel Iglesias Twitter: Reacties op RIVM worden steeds meer bitter: Malieveld... Guy houd hoop en duwt nog ff door: Maar het schip lijkt zinkend... muiterij alom: 'Samen' is soms verstikkend en gevaarlijk En hoppa... de dag waarvan je wist dat ie komen zou... en denk maar niet dat ze dit terugdraaien 😉 Nadelen en verzet Skôn fistje nie Afstand houden graag Verdriet 🎵🎶En als laatste "Alle Menschen werden brüder" 🎶🎵
×
×
 • Nieuwe aanmaken...