Ga naar inhoud

Kets_One

Lid
 • Aantal items

  149
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  NL
 • Beroep
  Consultant

Kets_One's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

60

Community reputatie

 1. Hoe denken jullie over een inenting tegen rabiës / hondsdolheid? Stel je overleeft de aanval, maar doordat je gebeten bent door een hondsdolle hond ga je alsnog snel onderuit. Deze inentingen zijn erg prijzig (ong. 200 EUR)
 2. Hmmm. Juist dat eindresultaat laten zien wanneer er nu nog niks te zien is, is lastig. Mijn vrouw heeft niet zo'n goed vermogen om dit te kunnen zien. Voorbeelden anyone?
 3. Bij mij is het flink aan het kriebelen. Ik ben al op zoek geweest naar fincas met cabanos op de sites die hier genoemd zijn. Een strikt pakket van eisen moet ik nog opstellen, maar wil dat samen met 'de baas thuis' doen Het probleem is dat ik haar nog niet echt warm heb kunnen maken voor het idee om een BOL in Spanje te hebben. Ik zie het meer als een investering voor mijn pensioen (nog ruim dertig jaar te gaan, dus het moet wel lukken). @Fincaln, Rob: Hoe zijn jullie met de WAF (Wife Acceptance Factor) om gegaan? Een bouwval op een leeg stuk land heeft niet bepaald een hoge WAF, lol
 4. Dick, Vergeten aub niet dat heeeel veel mensen hierop de site je een zeer warm hart toedragen! Je bent meer dan welkom man!
 5. Situational awarenes Kalmte Vuur maken Eetbare en nuttige planten herkennen Koken, slachten Anderen helpen
 6. Kets_One

  Hete pepers

  Verkoop je ook plantjes? Ik ben erg geïnteresseerd om er een paar van je over te nemen Kets
 7. "Once you get it into your head that somebody is controlling events, you can interpret everything in that light and find no reasonable certainty anywhere."- Isaac Asimov

 8. Voor de mensen die overwegen om een kleine windmolen te plaatsen; de opbrengsten van de betaalbare varianten vallen erg tegen doordat deze direct gelinked zijn aan de windsnelheid, welke weer met het kwadraat van de ashoogte toeneemt. Alleen als je 10.000 euro of meer kan/wil investeren en hier ook nog een vergunning voor kan krijgen lijken kleine windmolens net zo concurrerend als zonnepanelen te worden. Bedenk ook dat de kosten die je aan een windmolen hebt (slijtage) hoger zijn en de levensduur lager is dan de genoemde zonnepanelen. Er is in Zeeland sinds 2005 een testveld van kleine windmolens waar de opbrengst wekelijks wordt bijgehouden. Het lijkt me erg goed om dit artikel eens te lezen dat hierover gaat: http://www.olino.org/articles/2008/10/22/test-resultaten-kleine-windturbines. Even Koekelen op woorden als testveld kleine windturbines zeeland en je vindt nog veel meer interessants.
 9. Momenteel heb ik voor twee weken eten staan. Doel is voorlopig om hier een maand van te maken. Drinken sla ik echt niet op. Heb twee waterfilters paraat staan en een schier oneindige hoeveelheid water in de sloot naast mijn huis.
 10. In de super let ik meestal goed op het aantal calorien per 100 gram. Dit geeft voor mij een indicatie of iets mij genoeg energie geeft. Deze energiedichtheid zegt ook iets over het opslagvolume. Ook dat is voor mij niet onbelangrijk. Hoewel ik zelf niet zou terugschrikken om een pot pindakaas uit te lepelen als diner, zoek ik nog naar een manier om het ook voor mijn kinderen een beetje eetbaar te maken. Het liefst zou ik ongeveer dezelfde maaltijden maken als ik nu doe: - pasta, groenten, tomatensaus - aardappels/aardappelpuree, groenten, stukje vlees Ik zou het fijn vinden om eens een SHTF kookles te krijgen. Creatief koken dus: hoe maak je met minimale, maar voedzame ingredienten een lekkere maaltijd? Hier is vast al een topic over. Zal eens zoeken...
 11. Ik heb inderdaad een Excel lijst met alle tht data van mijn prep eten en drinken. De eerste spullen lopen eind volgend jaar af, dus ik ben er nog niet echt actief mee bezig.
 12. Weet ik ook niet precies. Wat in ieder geval een rol speelt zijn de volgende zaken die in een moderne dieselmotor zitten: - De hoge drukken: zie onder. - De gevoelige pompen die de fabrikanten gebruiken om deze te bereiken. Samenstelling van de brandstof is belangrijk om deze betrouwbaar te latern werken. - De nauwe/gevoelige injectors kunnen verstopt gaan zitten doordat plantaardige olie (a) visceus wordt bij lage temperaturen (b) biologisch actief wordt en vlokvorming optreedt. - eventuele uitlaatgasbehandelsystemen zijn gevoelig voor de samenstelling en de temperatuur van de uitlaatgassen. Een andere brandstof kan dit in de war sturen. Als die vernieuwingen en veranderingen zijn er ook voor een reden, namelijk lager brandstofverbruik en de strenge emissienormen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...