Ga naar inhoud

Kets_One

Lid
 • Items

  149
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kets_One

 1. Hoe denken jullie over een inenting tegen rabiës / hondsdolheid? Stel je overleeft de aanval, maar doordat je gebeten bent door een hondsdolle hond ga je alsnog snel onderuit. Deze inentingen zijn erg prijzig (ong. 200 EUR)
 2. Hmmm. Juist dat eindresultaat laten zien wanneer er nu nog niks te zien is, is lastig. Mijn vrouw heeft niet zo'n goed vermogen om dit te kunnen zien. Voorbeelden anyone?
 3. Bij mij is het flink aan het kriebelen. Ik ben al op zoek geweest naar fincas met cabanos op de sites die hier genoemd zijn. Een strikt pakket van eisen moet ik nog opstellen, maar wil dat samen met 'de baas thuis' doen Het probleem is dat ik haar nog niet echt warm heb kunnen maken voor het idee om een BOL in Spanje te hebben. Ik zie het meer als een investering voor mijn pensioen (nog ruim dertig jaar te gaan, dus het moet wel lukken). @Fincaln, Rob: Hoe zijn jullie met de WAF (Wife Acceptance Factor) om gegaan? Een bouwval op een leeg stuk land heeft niet bepaald een hoge WAF, lol
 4. Dick, Vergeten aub niet dat heeeel veel mensen hierop de site je een zeer warm hart toedragen! Je bent meer dan welkom man!
 5. Situational awarenes Kalmte Vuur maken Eetbare en nuttige planten herkennen Koken, slachten Anderen helpen
 6. Kets_One

  Hete pepers

  Verkoop je ook plantjes? Ik ben erg geïnteresseerd om er een paar van je over te nemen Kets
 7. "Once you get it into your head that somebody is controlling events, you can interpret everything in that light and find no reasonable certainty anywhere."- Isaac Asimov

 8. Voor de mensen die overwegen om een kleine windmolen te plaatsen; de opbrengsten van de betaalbare varianten vallen erg tegen doordat deze direct gelinked zijn aan de windsnelheid, welke weer met het kwadraat van de ashoogte toeneemt. Alleen als je 10.000 euro of meer kan/wil investeren en hier ook nog een vergunning voor kan krijgen lijken kleine windmolens net zo concurrerend als zonnepanelen te worden. Bedenk ook dat de kosten die je aan een windmolen hebt (slijtage) hoger zijn en de levensduur lager is dan de genoemde zonnepanelen. Er is in Zeeland sinds 2005 een testveld van kleine windmolens waar de opbrengst wekelijks wordt bijgehouden. Het lijkt me erg goed om dit artikel eens te lezen dat hierover gaat: http://www.olino.org/articles/2008/10/22/test-resultaten-kleine-windturbines. Even Koekelen op woorden als testveld kleine windturbines zeeland en je vindt nog veel meer interessants.
 9. Momenteel heb ik voor twee weken eten staan. Doel is voorlopig om hier een maand van te maken. Drinken sla ik echt niet op. Heb twee waterfilters paraat staan en een schier oneindige hoeveelheid water in de sloot naast mijn huis.
 10. In de super let ik meestal goed op het aantal calorien per 100 gram. Dit geeft voor mij een indicatie of iets mij genoeg energie geeft. Deze energiedichtheid zegt ook iets over het opslagvolume. Ook dat is voor mij niet onbelangrijk. Hoewel ik zelf niet zou terugschrikken om een pot pindakaas uit te lepelen als diner, zoek ik nog naar een manier om het ook voor mijn kinderen een beetje eetbaar te maken. Het liefst zou ik ongeveer dezelfde maaltijden maken als ik nu doe: - pasta, groenten, tomatensaus - aardappels/aardappelpuree, groenten, stukje vlees Ik zou het fijn vinden om eens een SHTF kookles te krijgen. Creatief koken dus: hoe maak je met minimale, maar voedzame ingredienten een lekkere maaltijd? Hier is vast al een topic over. Zal eens zoeken...
 11. Ik heb inderdaad een Excel lijst met alle tht data van mijn prep eten en drinken. De eerste spullen lopen eind volgend jaar af, dus ik ben er nog niet echt actief mee bezig.
 12. Weet ik ook niet precies. Wat in ieder geval een rol speelt zijn de volgende zaken die in een moderne dieselmotor zitten: - De hoge drukken: zie onder. - De gevoelige pompen die de fabrikanten gebruiken om deze te bereiken. Samenstelling van de brandstof is belangrijk om deze betrouwbaar te latern werken. - De nauwe/gevoelige injectors kunnen verstopt gaan zitten doordat plantaardige olie (a) visceus wordt bij lage temperaturen (b) biologisch actief wordt en vlokvorming optreedt. - eventuele uitlaatgasbehandelsystemen zijn gevoelig voor de samenstelling en de temperatuur van de uitlaatgassen. Een andere brandstof kan dit in de war sturen. Als die vernieuwingen en veranderingen zijn er ook voor een reden, namelijk lager brandstofverbruik en de strenge emissienormen.
 13. Ik heb een Mora Clipper en Bahco Laplander vouwzaag. Vind ze zelf niet het belangrijkste in mijn uitrusting. Wat nog ontbreekt is een robuuste blikopener.
 14. Ben nog op zoek naar: - Watervat afsluitbaar met metalen ring (nieuw). - Kist voor medische apparatuur.
 15. Vandaag heb ik alle etensvoorraad uit de opslagbox gehaald, deze nog eens flink schoongemaakt en vervolgens de boel opnieuw ingeruimd. De volgende foto maakte ik van de voorraad.
 16. Kets_One

  Bugout Bike

  Wij preppen ons in principe voor een Bug-In, maar heb de fiets paraat wanneer een Bug-out onvermijdelijk wordt (bijv. bij een overstroming). Ik zit momenteel echter nog wel zonder fietskar. Iemand een aanbeveling of ervaring met een bepaald merk/model. Dit weekend weer ff inkopen gedaan: - eten - kleding (shirts met lange mouw van NL leger, warme sloffen en een paar lichtsticks). Vooral de lichtsticks lijken me handig als SHTF. Ook leuk voor vanavond bij Sint Maarten! Intussen zijn mijn plastic kratten vol. Ben al aan het kijken naar twee nieuwe. Hier ff een fototje van onze complete etensvoorraad:
 17. Dat valt nog tegen. Voor een artikel in een wetenschappelijk blad heb ik heb eens uitgerekend of de teelt van biobrandstof lonend is tov zonnepanelen. Hoewel er op zich flink wat energie in een liter biodiesel (33000 MJ) zit, maar gaat er heel veel verloren door de bewerkingen die je moet doen. Elke bewerking kost energie: zaaien, mesten, water geven, oogsten, uitpersen, zuiveren, verstoken in generator (slecht rendement). Deze bewerkingen zijn grofweg hetzelfde voor elke bron van biobrandstof. Koolzaad komt er het slechtst vanaf door de bewerkelijkheid, de ruimte die het nodig heeft en de lage opbrengst per hectare. Algenteelt heeft grote potentie, maar is nog sterk experimenteel en heeft nog heel veel zoet water en verwarming nodig. Als je doel is om elektriciteit op te wekken leggen momenteel alle biobrandstoffen het af tegen zonnepanelen. Hoewel deze onderhoudsvrij zijn, kleven er hier ook nadelen aan, bijvoorbeeld dat ze ´s avonds niet werken en dat de energie niet portable is.
 18. Heb hier het volgende liggen: - Potje met pillen - Een aantal repen met chocola - Een flinke hoeveelheid goede kwaliteit whisky Ben nog wel van plan of een slof sigaretten te kopen. Dat is dan wel meer bedoeld als ruilmiddel.
 19. Van huis uit heb ik meegekregen dat iets dat over de datum is niet meer geschikt is voor de consumptie. Sinds een aantal jaren ben ik daar echt tegen in opstand gekomen en heb ik in mijn eigen huishouden de regel ingesteld dat we naar de datum kijken, daarna ruiken of het nog goed is, daarnaast proeven. Zo worden dus dingen die over de datum zijn toch nog geconsumeerd. Scheelt inderdaad enorm veel eten wat niet weggegooid (en ook minder ingekocht worden).
 20. @Prep Mijn punt is dat je waarschijnlijk niet eens de tijd of gelegenheid hebt om dit te doen. Als je 80 liter omrekent in energie dan is dit inderdaad een schokkende hoeveelheid: 1 liter staat gelijk aan 5 weken harde arbeid door één mens. 80 liter staat dus voor 400 weken harde arbeid, bijna 10 jaar arbeid dus!!!!
 21. @Mrs.Lotte Heb zelf ook al eens informatie over biogas produceren gezocht. Hier is aardig wat over te vinden, maar veel ontstijgt het nivo ´amateur´ niet. Wat ik in ieder geval begrijp is: - Het is lastig om in koude klimaten te gebruiken doordat de reactie pas goed loopt bij hogere temperaturen. In NL zou dat betekenen dat je actief zou moeten verwarmen. - Schaalgrootte is belangrijk als je het permanent wil gebruiken. Het maken van grotere hoeveelheid biogas heeft veel ruimte nodig. - Je hebt voldoende feedstock nodig om de zaak op gang te houden.
 22. Mijn brandstoftank vol houden vind ik echt een nutteloze actie. Waarom? a) Omdat je met de auto toch nergens komt als de SHTF. Iedereen doet namelijk hetzelfde. b) Als het je wel lukt om bijtijds weg te komen is de brandstof in je auto meestal niet genoeg om echt uit bewoond gebied te geraken. c) Je kan de benzine/diesel veel beter voor een ander doel gebruiken dan transport, bijvoorbeeld koken of verwarming. Dat betekent ook dat je de brandstof beter niet in je auto kan laten. Bij diverse SHTF situ's heb je niet de gelegenheid om de brandstof uit je tank te halen, bijv. bij rellen, overstromingen of zware storm etc. Geef mij maar een paar jerrcans in de schuur. Achteruit geparkeerd staan is gewoonweg vanuit veiliheid een goed idee. Heeft voor mij niks met preppen te maken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...