Ga naar inhoud

Floshtf

Lid niveau 2
 • Items

  827
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Floshtf

 1. In al m’n jaren op prepfora heb ik vaak berichtjes gezien van ideeën om iets met gelijkgestemden in het buitenland op te zetten. Heel mooi streven. Samen iets moois opbouwen, ruimte, zelfvoorzienend, lage kosten etc. Ik heb nooit een vervolg gezien of gelezen, dat een groep (die elkaar amper kent) echt de stap heeft gezet met een goed einde. Dat er daadwerkelijk iets is opgezet. Zou wel leuk zijn. Op YouTube zag ik een gezin, die het zelf is gaat doen in Polen. Hier zijn meerdere voorbeelden van...mensen als gezin die zelf de stap maken. Een groep mensen, die elkaar niet of amper kennen...die in willen stappen omdat 1 het voortouw neemt, ja dat, kan een risico zijn. Zag gisteren het programma van Kees van der Spek over oplichters. Hier zie je dat Addy, mensen een overheids vrije, goddelijke Utopia community belooft in Portugal, maar de boel heeft geflest. Iedereen zijn geld kwijt. Mensen maakten geld over, terwijl het stuk land niet opgedeeld mag worden, geen meerdere woningen op mogen gebouwd & dat hij het land dubbel zo duur doorverkocht. (Website: https://www.defamilievanwichen.nl) Hij en zijn gezin zijn bekend van het programma; helemaal het einde, van wat jaren terug. Waarheid of niet...ga je met anderen een avontuur aan, dan is het zaak om jezelf goed te informeren en niet alles aan te nemen. Gedegen eigen onderzoek, altijd alles op papier (en wat nog meer?) kan een hele hoop narigheid voorkomen. Te goed van vertrouwen kan je duur komen te staan. Wat voor officiële afspraken zou je met elkaar op papier moeten zetten? Waar moet je op letten? Wat moet je individueel doen voor je geld overmaakt of iets tekend?
 2. Zie je dat oog van die vogel...daar kun je op klikken...

 3. @Cynica bij de Coox is evt. ook een uitbreiding te koop. Deze maakt er een 2 pitter van. (Wist je vast wel) Heb hem zelf en bevalt. Wel een aanrader om een pan met deksel te gebruiken op de extra ontstane ‘kookplaat’. Deze is iets minder warm dan de pan die direct boven het vuur staat. Veel kook / stook plezier!
 4. @Tullie en wat heb je afgelopen maand gedaan qua voorraad. ? Nog honger geleden of ondertussen 5kg aangekomen ??
 5. Voor dit artikel wil de journalist ook een mooie foto van je maken ?. Anonimiteit is hier dus niet een optie. Wens hem veel succes.....
 6. Ik gebruik meestal de broodbakmachine. (Silvercrest van de Lidl van al wat jaren oud, echt prima ding) Wat ik meestal doe is: 500gr volkoren meel van de molen. 100gr bloem 360gr water (60% van je meel gewicht) 8 gr instant gist 30gr roomboter 7 gr zout 25 gr suiker extra: broodverbeteraar ong 18 gr. (Zout doe ik er later bij, al maakt het niet heel erg veel uit, maar toch wel iets) Ik gebruikte soms een pilletje vitamine c maar sinds ik ‘echte’ broodverbeteraar heb vind ik het toch wel fijn spul. Brood komt er nu uit zoals van de bakker. tip is om ook een klein precisie weegschaaltje aan te schaffen voor je gist, zout etc. Iedergeval alles afwegen te met een weegschaal. Af en toe bestel ik ook meel bij...de-zuidmolen. Hier kun je bijv. ook broodverbeteraar kopen (en extra als prepper...bijv. heel ei poeder!) de kant en klare broodmixen van de Lidl vind ik trouwens erg zout. meel van het merk Soubry, te koop bij de Jumbo of Sligro geef bij mij ook mooie resultaten (hier zit al ascorbinezuur in). Die website die @JohnVonSchutz hierboven noemde is een idd leuke om te lezen. Er staat ook een kaartje van alle molens ( zijn niet meer allemaal open tijdens Corona) succes met bakken!
 7. Zelf wel eens wat gemaakt via een YouTube kanaal met de naam tijgerkop. Oosterse dame die gerechten van de Chinees maakt. Lekker Saté ? https://www.youtube.com/channel/UCxPDzlts1ESakG0kz0p4aCQ
 8. -Een compacte en lichtgewicht messing spiritus brander, ideaal als onderdeel van je kook benodigdheden. Door de schroefdop met schuifkap is de vlam gemakkelijk te reguleren en te doven. Highlander spiritus brander -Het nieuwste model LifeStraw Steel personal waterfilter mét actieve koolstof voor betere filtratie. Dus heerlijk zacht water wat echt naar water smaakt en het filtert chemicaliën en chloor. LifeStraw Steel waterfilter met actieve kool
 9. Hier nog een link naar hoe hij er aan de binnenkant uitziet + accu.
 10. MOD: Lezende in de laatste berichten van dit topic lijkt het er op dat het richting off-topic gaat. Betreffende zenden / ontvangen met apparatuur zijn er vele draadjes te vinden. Hou even in de gaten wat wel en niet relevant is in dit topic.
 11. Leuke actie ! @Simurgh Ik moet eerlijk zeggen dat na de Sawyer ik niet direct meer naar m'n lifestraws heb gekeken. Zijn nu reserve. Dat de Straw nu van metaal is, chemicaliën filtert en qua volume ok is...das mooi. Ik zie echter een houdbaarheid van 3 jaar? Betekend dit dat als ik hem aanschaf, hem 3 jaar niet gebruik, ik hem daarna kan weggooien? Ik wist niet dat er een houdbaarheid aan vast zat? (Is dat met meer waterfilters?? Misschien ga ik nog maar eens een flesje 40% halen (knipoog)
 12. Kan niet wachten tot ik een open haard heb om worstjes boven te roosteren. (En berenvel ) Het verbieden van de open haarden gaat toch niet gebeuren. De een vind het stinken & de ander zweert er bij. Tegen-Voor, zoals bij veel dingen.
 13. Gisteren 20-10-2015 meeste gebruikers ooit tegelijk online 3700.....heeft dit hier mee te maken?
 14. Hi @Pepper19 ! Super om weer eens een praktijktest te lezen inc. mooie foto's. Hoe meer prepspullen je verzameld hoe fijner het wordt. Maar vooral het oefenen zoals jij nu gedaan hebt, die kennis is onbetaalbaar. +1 voor jou.
 15. Een van de zaken die bij mij nog wat strakker kunnen is de voorraad beheer. Hier ga ik komende tijd mee aan de slag maar ik was benieuwd of er nog iemand is die het exel bestand verder heeft uitgewerkt? Zijn er nieuwe ideeën of misschien wil iemand nog iets delen? Ik zoek ieder geval een optie die de THT datum heeft en evt. een melding geeft als deze van bepaalde producten dichtbij is. (Had jij hier misschien nog iets mee gedaan FincalnSpanje?)
 16. Berichtje uit de toekomst...hoe was de ervaring @Geert? Ik vond gisteren bij het opruimen van een kast nog een flink pak volkoren broodmix. Natuurlijk controle... Voorzichtig opengemaakt...geen beestjes, ook niet na een glas meel in de zon te hebben gezet. Verder zag ik ook geen schimmel etc. De geur was wel een beetje vaag + de structuur & kleur leek anders. Het fijne woord...ranzig omschrijft het wel. Natuurlijk heb ik er wel een brood mee gebakken. De evt. extra ingrediënten + gebruik oven, heiligden de middelen om eens te kijken wat voor brood er zou verschijnen.... De verpakking had een uiterste gebruiksdatum van oktober 2014. Laten we zeggen...het rijzen ging prima, het bakken ook alleen de smaak en vage geur...nee. Na twee hapjes toch maar niet opgegeten. Misschien tijdens een shtf situatie wel maar of je hier ziek van kan worden...
 17. Het is in dit draadje niet de bedoeling om 1 product uitgebreid te bespreken. Graag dit draadje gebruiken om puur ideeën aan te brengen voor evt. nieuwe Prepshop producten. Wil je 1 afzonderlijk product bespreken / uitpluizen...maak dan even een nieuw draadje aan.
 18. @fragalot @Stuudje In de chat kwam fragalot met de volgende link: http://imgur.com/gallery/YBW2Kae Idd eentje die niet in het morse topic mag ontbreken. Vertaling en afbeelding: punten zijn wit en strepen zijn blauw. Je volgt de grafiek van boven naar beneden, naar de letter die je zoekt. Dus bijvoorbeeld, als je een 'X' wil verzenden dan doe je: T-> N-> D-> -> X : -..- De morse code voor de letter X .
 19. @buurmeisje Ja, het draadje wat onder het deksel-handvat door loopt, klemt het deksel op de can. Dit bij het vervoeren of evt. direct op een brander. Bij ophangen zit het deksel op deze manier los. De originele plastic klemmetjes passen dan niet meer. Dit plastic was bij mij toch al aan zijn einde door de hitte. (Bij het draad hengsel maken, de juiste maat draad afmeten) Leerzaam om de andere tips en ideeën te lezen.
 20. @Toef Ik ben er nog niet helemaal uit. Meestal denk ik er best een tijdje over na wat en hoe het beste zou zijn voor mijn specifieke doel en situatie. Verder een afweging tussen geld, gewicht etc. Hoe goedkoper hoe beter maar als ik echt iets zie...die zou het moeten zijn dan pak ik m'n spaarvarken . Volg het draadje met aandacht. Als ik een keuze maak, laat ik het weten. De tent van Vladimir spreekt mij aan maar volgens mij is deze best zwaar en knap aan de prijs. Erg blij met de ervaringen / reacties !
 21. Als Prepper hou ik er van om verschillende opties voorhanden te hebben. Een aardig tijdje geleden heb ik dan ook de woodgass stove + de 14cm Zebra Billycan aangeschaft. Werkt allemaal prima en tevreden met het gebruik. Dat er geen tasje / hoesje bij zit, dat heb ik opgelost door van een oude slaapzak zak te verkleinen. Ik kijk meestal ook wel van hoe kan ik mijn gear minder gewicht / volume kan geven. In dit geval sprong het hendel van de Billycan er nog uit. Ik had al een idee wat weer ondersteund werd door een internetpost. Iemand had het hendel vervangen door staaldraad. Ik dacht...hup doen...& ik deel hem hier. Benodigdheden die ik gebruik heb: gevlochten staaldraad 2mm, te koop bij elke bouwmarkt. twee klemmetjes, 2mm, ook in de bouwmarkt, hangen als het goed is bij de draad in het schap. (Ik had liever druk/pers klemmetjes gehad maar deze kon ik niet zo snel vinden) ijzerzaag moersleuteltje zeer sterke schaar (of goede zijkniptang) Neem de Billycan zo ter handen dat je de ijzerzaag op het popnageltje kan zetten waar, de originele hendel mee vast zit. Zet de ijzerzaag tussen popnagel uiteinde en hendel, helemaal aan de buitenkant. Er is net genoeg ruimte om te zagen. Zaag vervolgens het popnageltje door of af. Dit gaat redelijk makkelijk. Wanneer de popnageltjes door zijn hou je een mooi bevestigingspunt voor het draad over. Ik heb +-71 cm draad gebruikt. Deze zet je vast met de klemmetjes. Zorg dat het draad netjes is doorgeknipt + dat de afzonderlijke mini draadjes, aan de uiteinden, in het klemmetje komen. Dit omdat ze anders vervelend kunnen doen met wondjes etc. Wanneer je de goede lengte vind, dan kun je de draad door het hendel van de deksel halen, en ombuigen zodat deze zichzelf vastzet aan de zijkant.
 22. Na verschillende trektochten en overnachtingen wil ik 'kleine' nieuwe tent gaan aanschaffen. Ik hou van opties en afwisselen tussen tarp etc. Je kunt natuurlijk kiezen voor een hammock, tarp, bivakzak etc. In een ander draadje is al gesproken over wat mensen het fijnste vinden en wat evt voor- nadelen zijn. Ik wilde dit draadje puur richten op de tent. Doelend op een kleine tent die lopend (lees in/op de backpack) te ver voeren is. Zelf zit ik te kijken naar de Snugpak Scorpion 3 tent. Qua gewicht ok, 4 seizoenen, donker groen, wind vast. Ik kies voor 3 persoons aangezien ik er met twee mensen in wil overnachten + ruimte wil hebben voor gear / rugtas. http://www.snugpak.com/outdoor/scorpion-3 Ondertussen wat onderzoek gedaan en het enige wat mij nog niet duidelijk wordt is of er een dubbele deur is. 1 tentstof / 1 muggengaas. Snugpack zegt van wel, maar andere bronnen laten iets anders zien. Als iemand deze tent heeft... Welke tent heb jij voor wandelen / hiken? Hoe bevalt de tent?
 23. Leuk artikel ! Goed om weer eens zoiets te lezen, wat met beide benen op de grond staat. Fris en duidelijk.
 24. Nu weet ik weer waarom ik over spare ribs gedroomd heb Mooie review!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...