Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Invictus

Lid
 • Aantal items

  313
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

584 Uitstekend

Over Invictus

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Net op het nieuws gezien hoe de stroom van illegale migranten zich door denemarken beweegt richting het beloofde land Zweden. Dit zijn geen kwetsbare mensen die hulp nodig hebben maar asielconsumenten die eisen stellen.
 2. Volgende week ben ik een half jaar rookvrij. In maart ben ik gestopt met behulp van Varenicline (champix). Ik ben geen arts of chemicus maar de bewering dat dit middel nicotine nabootst is volgens mij net niet helemaal correct. Want dan zou het slechts een hele dure vervanger van nicotinepleisters en kauwgum zijn. Het is mij uitgelegd dat dit middel de nicotine receptoren in je hersenen voor de gek houdt. De enorme nicotine kick die je als rookverslaafde van elke sigaret krijgt is er domweg niet meer. En dat werkt al heel snel na het innemen van de eerste pil. Ik had zelf de ervaring dat binnen 8 uur na de eerste pil een sigaret nergens meer naar smaakte. Je blijft de eerste 10 dagen gewoon door roken maar de lol is er eigenlijk af, je doet het op de automatische piloot. Bij een vorige champix stop poging maakte ik de fout dat ik bleef door roken tot aan het moment dat je geen nieuwe sigaret meer wilt opsteken. En daar gaat het dan mis, de ingesleten gewoonte bepaalt namelijk 2/3 deel van je rookverslaving. De pillen helpen je dus met de eerste 1/3 deel daarna moet je wilskracht en eigen motivatie het overnemen. Met deze wetenschap lukte het deze keer wel. Nadat ik een maand gestopt was heb ik als extra uitdaging nog even een sjekkie gedraaid om te testen wat je nu eigenlijk mist. Dit schijnt doorgaans een gevaarlijke valkuil te zijn maar voor mij was het verhelderend. Na meer dan 30 jaar gerookt te hebben was mijn conclusie dat het roken van zo'n sigaret je niks brengt en dat het eigenlijk ook niet echt lekker is. Naschrift In alle eerlijkheid moet ik ook zeggen dat er verder geen ene moer veranderd is. Alle jubelverhalen over betere conditie, beter reukvermogen en meer smaak bij het eten zijn volledig aan mij voorbij gegaan. Voor de beloning op korte termijn hoef je het dus niet in alle gevallen te doen, zie het dan maar als een investering in toekomstige gezondheid ofwel minder risico's op vervelende ziektes.
 3. Moderators die op basis van persoonlijke emotie mee gaan doen in een topic meteen onslaan van hun verplichtingen; ongeschikt. In een afgesloten deel van het forum iets ruimhartiger omgaan perssonlijke en politiek getinte meningen van forumleden, te allen tijden wel de wettelijke kaders blijven handhaven.
 4. Zweden is kapot aan het gaan op een volledig doorgeslagen politieke correctheid. Ik kom er al 25 jaar voor het doorbrengen van de zomervakantie en zie het land achteruit kachelen. Over de thema's die jij aan roert is genoeg te vinden door te zoeken op - Zweden immigrant verkrachtingen - De kunst daarbij is wel om niet alles 1:1 te geloven, er zijn redelijk veel (zeer) rechtse sites die het zweedse cijfermateriaal opblazen en proberen te misbruiken.
 5. Ik geloof dat dit nog het enige draadje is waarin iets over migranten bediscissieerd wordt terwijl deze problematiek volgens mij nauwelijks iets te maken heeft met het dreigingsniveau uit de OP. En de hier verder gevoerde migrantendiscussie heeft helemaal niets te maken met de vraag die in de OP gesteld wordt, namelijk "wie weet er meer". Misschien heb ik niet goed opgelet de laatste dagen of woon ik in het "verkeerde" deel van het land maar ik heb helemaal niets gezien of gemerkt. Voor mezelf probeer ik e.e.a. wel te linken aan hetgeen er nu in Duitsland plaatsvind want dit is uiterst bijzonder. In mijn ogen zelfs verdacht maar er is op dit forum geen ruimte meer voor discussie is gebleken, dus ik redeneer en analyseer in stilte verder.
 6. Dit geldt vast niet voor ons. Vorige week stond het land van zwarte piet immers nog in het grote VN boek vermeld als xenofoob en racistisch, daar ga je toch geen vluchtelingen naar toe brengen. Of zijn we als het op betalen aankomt plotseling wel weer goed genoeg. Dit ene VN pleidooi kost immers uiteindelijk 200 miljard, ofwel gemiddeld 2000 euro per EU gezin. Vanuit Roemenie, Letland, Griekenland etc wordt dat echt niet gestort dus die komen ze ook weer bij ons halen. Nog even en de bureaucraten van de VN hebben net zo veel draagvlak als die van de EU. Bij mij is het idealisme er inmiddels wel af.......
 7. Voor het briefadres zou ik ook even lezen wat onze overheid schrijft: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb
 8. Eén risico per dag zeggen we op t werk als het even gevaarlijk wordt. Omdat het nu weekend is neem ik 'm hier want ik vindt het verbluffend hoeveel politiek correcte naievelingen op dit forum zitten. Ik ben al lang klaar met die enorme produktie van de asiel- en zieligheidsindustrie. We kunnen het domweg niet volhouden met deze instroom, elke asielzoeker kost gedurende de rest van zijn leven 1 miljoen euro. Die duizend per week die we nu binnen krijgen leveren ons een toekomstige verplichting op van 1 miljard. In een jaar is dat dus dik 50 miljard. En dat is niet alleen geld van ons maar ook van onze kinderen en kleinkinderen. Domweg onbetaalbaar. En de morele plicht om te delen met en te zorgen voor hen die niets hebben ? Simpel antwoord: je deelt met de verkeerden. De mensen die hier komen zijn de meest kansrijken uit hun eigen omgeving, de bovenlaag. De echte stumpers hebben geen geld voor een ticket of een enkele reis bij de plaatselijke mensensmokkelaar. Het bewijs van deze stelling wordt geleverd door de houding van veel van deze gelukszoekers. Iemand die voor zijn leven gerend heeft klaagt niet over het feit dat de TV tweedehands is of dat er geen auto voor hem klaar staat. En als je echt honger hebt weiger je geen voedselpakket met een rood kruis er op. Ik ben er voor om de grenzen maximaal dicht te doen. Definitieve vergunningen en inburgering diect afschaffen, elk verblijf is tijdelijk. Ik vind het van de zotte dat we hele groepen somaliers opgenomen hebben die geen ene flikker uitvoeren en van onze centen jaarlijks met het vliegtuig op vakantie gaan naar somalie. Als het daar zo veilig is mag je er wat mij betreft ook wel blijven. Verder is het mij een volslagen raadsel dat wij volgelingen van Modbreak de islam moeten opnemen terwijl er in de rijke arabische wereld geen vinger uitgestoken wordt. Daar zit meer achter maar dat horen we nog wel als het te laat is. Ik heb de oplossing ook niet maar het op de huidige voet doorgaan is geen oplossing. Maar helaas is de macht van onze nationale zieligheidsindustrie groter dan het gezond verstand.
 9. Meteen kopen dit systeem. Afgaand op de specificaties komt er twee keer meer energie uit het systeem dan er in opgeslagen is. Buitenkansje !
 10. Als je nu al in het bezit bent van een of meerdere bol lokaties kun je misschien wel iets doen met een container. Tijd zat immers. Als de container nog in de tuin staat bij een (naderende) SHTF ben je te laat. Ik zou meer heil zien in een verbouwde aanhanger, het tiny house idee zeg maar. Een kant en klare caravan kan oook natuurlijk maar is lang niet zo stoer.
 11. Een waarheid als een koe, afkomstig uit een interessant artikel van Elsevier.nl/ http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2015/8/Achter-afschaffen-van-contant-geld-schuilt-dubieuze-missie-2671644W/?masterpageid=158493
 12. Binnenkort misschien wel buren als deze trend zich verder uitbreid over het land. http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/daklozen-overleven-in-bossen-op-de-veluwe-1.5156893
 13. Vind ik ook. Anderzijds is het een interessante ervaring om na 17 jaar internet eindelijk eens een slideshow te zien die te snel gaat. Tot dusver ken ik ze eigenlijk alleen maar van de snelheden "langzaam"en "tergend langzaam" .
 14. Even wat hebbedingetjes op ebay aangeschaft bij verschillende verkopers. Elk van de items was minder dan 1 dollar (inclusief verzendkosten). [ATTACH=CONFIG]20063[/ATTACH] Waterdicht containertje voor bijv. medicijnen [ATTACH=CONFIG]20064[/ATTACH] Waterdicht opbergmapje voor bijv. telefoon [ATTACH=CONFIG]20065[/ATTACH] Alu warmtedeken [ATTACH=CONFIG]20066[/ATTACH] Opvouwbare drinkfles
×
×
 • Nieuwe aanmaken...