Ga naar inhoud

Invictus

Lid niveau 2
 • Items

  385
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

1226 profielweergaven

Invictus's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

707

Reputatie

 1. Voor jou is het te laat, enige optie is om het voorraadniveau uit te breiden met 2 personen en hopen dat ze verder haar mond houdt. Moge dit voor de preppers op dit forum een extra waarschuwing zijn.
 2. Fokke en Sukke hebben het preppen nog niet helemaal onder de knie....
 3. De rugzak gaat dus niet aan komen. Vandaag een bericht van paypal: "Wish.com heeft 1,66 EUR terugbetaald voor uw aankoop op 8 maart 2020"
 4. Ik was vanochtend bij Aldi en tot mijn verbazing was alles nog ruim voldoende voorrradig. Misschien had ik het dan toch bij het verkeerde eind toen ik begin februari versneld onze voorraad op peil te brengen om een periode van ca. 6 weken te kunnen overbruggen. Vanaf medio februari dacht ik bij elk supermarkt bezoek dat het binnenkort gebeurd zou kunnen zijn met de verkrijgbaarheid. Werkt de logistiek veel beter dan ik dacht of zou het liggen aan naieve en onverschillige landgenoten?
 5. Ik heb er ook twee een besteld, voor € 1,66. Wil nog wel eens zien of dat over gaat komen. (geloof er geen snars van)
 6. Het grote voordeel van niet meer roken (sinds 5 jaar) zit voor mij vooral in het niet meer "moeten". Dat geeft veel vrijheid tussen je oren. Recentelijk is daar nog het besef bij gekomen dat al het tegenwoordige getreiter van de anti-rook-jihad aan mij voorbij gaat. Voorlopig is dat wel lekker maar ik maak me zorgen over het massale succes van deze drammers. Kennelijk is onze huidige maatschappij ontvankelijk voor de terreur van de minderheid dus op enig moment wordt de focus verlegd naar wat anders wat dit soort lui niet zint. En heksenjacht op mensen met de verkeerde BMI. Het uit de markt drukken van etenswaren die niet langs de biologische of veganistische meetlat passen. Het verbieden van de wat oudere auto op bezine of diesel, alsof iedereen naast een station woont of een gesubsidieerde tesla van zijn werkgever krijgt. Een kruistocht tegen alcohol, suiker, zoetstoffen of vetten. Een griezelig land zijn we aan het worden.
 7. LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas. Een deel van de LPG komt vrij bij de raffinage van aardolie en een ander deel komt vrij bij de winning van aardgas. Het bestaat uit een mengeling van Butaan, Propaan en een klein deel Methaan. Zelf er een mobiele lpg tank er op na houden heeft afgezien van de aanschafprijs nog twee nadelen. Strikt genomen mag je een lpg damptank niet vullen bij de pomp, bij de ene pomp zijn ze daar strenger op dan bij de andere. Je bent daarnaast afhankelijk van het aanbod van lpg t.b.v. mobiliteit. Ik heb sterk het idee dat het gebruik van LPG afneemt en dit heeft ongetwijfeld gevolgen voor de verkrijgbaarheid. Hoewel flesengas in nederland niet heel erg veel gebrukt wordt heb je nog steeds een aantal commerciele aanbieders (risicospreiding). Woon je in de buurt van Belgie dan is het nog makkelijker, flessengas is daar gangbaarder en de prijs ligt een stuk lager. Ik blijf vertrouwen op de levering van aardgas door ons bijna staatsbedrif Gasunie Transport. Maar voor de zekerheid heb ik wel een stuk of wat gasflessen in de tuinschuur op voorraad inclusief twee kooktoestellen en een klein gaskacheltje.
 8. Je hebt natuurlijk ook nog kosten voor het vervangen of ombouwen van je kooktoestel. De propaanvariant die ik uitrekende kan overigens nog wat goedkoper als je kiest voor de ouderwetse 10,5 kg stalen gasfles. Een vulling van deze fles komt neer op een gasprijs net onder de 3 euro/kg, dus jaarlijkse kosten ongeveer 75 euro. Voordeel van die fles is ook dat de eenmalige kosten lager zijn, namelijk 20 euro.
 9. De getallen die te vinden zijn wisslen iets maar als je voor koken op gas uit gaat van 40 m3 per jaar heb je ongeveer 45 liter lpg nodig, kosten tussen 25 en 30 euro per jaar. Moet je nog wel een lpg damptank aanschaffen en die zijn prijzig, ca 250 euro. Zelfde soort sommetje voor propaan komt uit op een jaarverbruik van 25 kilo propaan. Afgeleverd in kunststof flessen kost het gas je ca 4 euro per kilo, dus jaarlijks 100 euro. Voor de fles betaal je statiegeld (55 euro) die terug krijgt als je hem weer inlevert.
 10. Het "kale"salderen zoals dat nu nog plaats vindt is juist diefstal ! De kilowatturen die je in juli aan het net levert zijn geen drol waard, op sommige momenten minder dan 1 cent of soms zelfs een negatieve prijs. In december daarentegen kan de priis op sommige momenten wel oplopen tot 30 cent per kwh. Een super rendement van 3000% in een half jaar over de rug van degenen zonder zonnepanelen.
 11. Volgende week ben ik een half jaar rookvrij. In maart ben ik gestopt met behulp van Varenicline (champix). Ik ben geen arts of chemicus maar de bewering dat dit middel nicotine nabootst is volgens mij net niet helemaal correct. Want dan zou het slechts een hele dure vervanger van nicotinepleisters en kauwgum zijn. Het is mij uitgelegd dat dit middel de nicotine receptoren in je hersenen voor de gek houdt. De enorme nicotine kick die je als rookverslaafde van elke sigaret krijgt is er domweg niet meer. En dat werkt al heel snel na het innemen van de eerste pil. Ik had zelf de ervaring dat binnen 8 uur na de eerste pil een sigaret nergens meer naar smaakte. Je blijft de eerste 10 dagen gewoon door roken maar de lol is er eigenlijk af, je doet het op de automatische piloot. Bij een vorige champix stop poging maakte ik de fout dat ik bleef door roken tot aan het moment dat je geen nieuwe sigaret meer wilt opsteken. En daar gaat het dan mis, de ingesleten gewoonte bepaalt namelijk 2/3 deel van je rookverslaving. De pillen helpen je dus met de eerste 1/3 deel daarna moet je wilskracht en eigen motivatie het overnemen. Met deze wetenschap lukte het deze keer wel. Nadat ik een maand gestopt was heb ik als extra uitdaging nog even een sjekkie gedraaid om te testen wat je nu eigenlijk mist. Dit schijnt doorgaans een gevaarlijke valkuil te zijn maar voor mij was het verhelderend. Na meer dan 30 jaar gerookt te hebben was mijn conclusie dat het roken van zo'n sigaret je niks brengt en dat het eigenlijk ook niet echt lekker is. Naschrift In alle eerlijkheid moet ik ook zeggen dat er verder geen ene moer veranderd is. Alle jubelverhalen over betere conditie, beter reukvermogen en meer smaak bij het eten zijn volledig aan mij voorbij gegaan. Voor de beloning op korte termijn hoef je het dus niet in alle gevallen te doen, zie het dan maar als een investering in toekomstige gezondheid ofwel minder risico's op vervelende ziektes.
 12. Zweden is kapot aan het gaan op een volledig doorgeslagen politieke correctheid. Ik kom er al 25 jaar voor het doorbrengen van de zomervakantie en zie het land achteruit kachelen. Over de thema's die jij aan roert is genoeg te vinden door te zoeken op - Zweden immigrant verkrachtingen - De kunst daarbij is wel om niet alles 1:1 te geloven, er zijn redelijk veel (zeer) rechtse sites die het zweedse cijfermateriaal opblazen en proberen te misbruiken.
 13. Voor het briefadres zou ik ook even lezen wat onze overheid schrijft: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb
 14. Meteen kopen dit systeem. Afgaand op de specificaties komt er twee keer meer energie uit het systeem dan er in opgeslagen is. Buitenkansje !
×
×
 • Nieuwe aanmaken...