Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Invictus

Lid
 • Aantal items

  325
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

594 Uitstekend

Over Invictus

 • Titel
  Senior Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

91 profielweergaven
 1. De fles is 10x duurder dan de inhoud maar alles voor de houdbaarheid. Ik heb de dunne bleek overgeschonken naar 500 ml apthekersflessen. Uiteindelijk is glas veel dichter dan kunststof.
 2. Kan me niet heugen zo veel kilometers voor een aankoop van 39 cent gemaakt te hebben, maar ik heb mijn dunne bleek binnen. 😃 Bij een plus supermarkt stond het voor het grijpen.
 3. Het glorix assortiment bestaat tegenwoordig uit een hele rij plastic flessen in hippe kleurtjes met prachtige teksten. Bij de ouderwetse gele variantzag ik in de winkel ookal een heleboel onnodige toevoeging voor het doel uit dit topic. Ik heb uiteindelijk bij de site van unilever een uitvoerige ingredienten lijst gevonden. Het gaat ons om de bovenste twee regels. De onderste 5 heb ik juist liever niet. Info is te vinden op https://pioti.unilever.com/pioti/NL/p1.asp
 4. De baking soda heb ik inmiddels aangeschaft maar met de dunne bleek lukt het niet zo erg. Ben vandaag bij lidl, aldi, albert heijn en jumbo langs geweest en dikke bleek is in tig varianten te krijgen maar nergens dunne bleek. Wie kan me aangeven welke supermarkt wel dunne bleek heeft?
 5. Dank ! Ik was ondertussen ook al aan het zoeken op het internet. De meest waardevolle uitleg kwam ik overigens tegen in twee topics op dit forum, mijn vraag is al eens eerder gesteld. Zie dus: https://forum.preppers.nl/topic/3905-bleek-en-dikke-bleek-water-zuivering/ https://forum.preppers.nl/topic/3838-verhouding-chloor-tov-water-om-te-desinfecteren/
 6. Wat is het verschil tussen dunne bleek en dikke bleek? En kun je beide in de supermarkt kopen?
 7. Ik ben inmiddels volledig allergisch voor alle code-kleurtje-regenboog weer gebeurtenissen. Voor mijn gevoel wordt ieder stormachtig briesje of sneeuwbuitje volledig opgehyped door de media. Ook deze "storm van de eeuw" plaats ik tot nog toe in de categorie "reguliere januari/februari storm". Of zie ik het verkeerd?
 8. LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas. Een deel van de LPG komt vrij bij de raffinage van aardolie en een ander deel komt vrij bij de winning van aardgas. Het bestaat uit een mengeling van Butaan, Propaan en een klein deel Methaan. Zelf er een mobiele lpg tank er op na houden heeft afgezien van de aanschafprijs nog twee nadelen. Strikt genomen mag je een lpg damptank niet vullen bij de pomp, bij de ene pomp zijn ze daar strenger op dan bij de andere. Je bent daarnaast afhankelijk van het aanbod van lpg t.b.v. mobiliteit. Ik heb sterk het idee dat het gebruik van LPG afneemt en dit heeft ongetwijfeld gevolgen voor de verkrijgbaarheid. Hoewel flesengas in nederland niet heel erg veel gebrukt wordt heb je nog steeds een aantal commerciele aanbieders (risicospreiding). Woon je in de buurt van Belgie dan is het nog makkelijker, flessengas is daar gangbaarder en de prijs ligt een stuk lager. Ik blijf vertrouwen op de levering van aardgas door ons bijna staatsbedrif Gasunie Transport. Maar voor de zekerheid heb ik wel een stuk of wat gasflessen in de tuinschuur op voorraad inclusief twee kooktoestellen en een klein gaskacheltje.
 9. Je hebt natuurlijk ook nog kosten voor het vervangen of ombouwen van je kooktoestel. De propaanvariant die ik uitrekende kan overigens nog wat goedkoper als je kiest voor de ouderwetse 10,5 kg stalen gasfles. Een vulling van deze fles komt neer op een gasprijs net onder de 3 euro/kg, dus jaarlijkse kosten ongeveer 75 euro. Voordeel van die fles is ook dat de eenmalige kosten lager zijn, namelijk 20 euro.
 10. De getallen die te vinden zijn wisslen iets maar als je voor koken op gas uit gaat van 40 m3 per jaar heb je ongeveer 45 liter lpg nodig, kosten tussen 25 en 30 euro per jaar. Moet je nog wel een lpg damptank aanschaffen en die zijn prijzig, ca 250 euro. Zelfde soort sommetje voor propaan komt uit op een jaarverbruik van 25 kilo propaan. Afgeleverd in kunststof flessen kost het gas je ca 4 euro per kilo, dus jaarlijks 100 euro. Voor de fles betaal je statiegeld (55 euro) die terug krijgt als je hem weer inlevert.
 11. Het "kale"salderen zoals dat nu nog plaats vindt is juist diefstal ! De kilowatturen die je in juli aan het net levert zijn geen drol waard, op sommige momenten minder dan 1 cent of soms zelfs een negatieve prijs. In december daarentegen kan de priis op sommige momenten wel oplopen tot 30 cent per kwh. Een super rendement van 3000% in een half jaar over de rug van degenen zonder zonnepanelen.
 12. Net op het nieuws gezien hoe de stroom van illegale migranten zich door denemarken beweegt richting het beloofde land Zweden. Dit zijn geen kwetsbare mensen die hulp nodig hebben maar asielconsumenten die eisen stellen.
 13. Volgende week ben ik een half jaar rookvrij. In maart ben ik gestopt met behulp van Varenicline (champix). Ik ben geen arts of chemicus maar de bewering dat dit middel nicotine nabootst is volgens mij net niet helemaal correct. Want dan zou het slechts een hele dure vervanger van nicotinepleisters en kauwgum zijn. Het is mij uitgelegd dat dit middel de nicotine receptoren in je hersenen voor de gek houdt. De enorme nicotine kick die je als rookverslaafde van elke sigaret krijgt is er domweg niet meer. En dat werkt al heel snel na het innemen van de eerste pil. Ik had zelf de ervaring dat binnen 8 uur na de eerste pil een sigaret nergens meer naar smaakte. Je blijft de eerste 10 dagen gewoon door roken maar de lol is er eigenlijk af, je doet het op de automatische piloot. Bij een vorige champix stop poging maakte ik de fout dat ik bleef door roken tot aan het moment dat je geen nieuwe sigaret meer wilt opsteken. En daar gaat het dan mis, de ingesleten gewoonte bepaalt namelijk 2/3 deel van je rookverslaving. De pillen helpen je dus met de eerste 1/3 deel daarna moet je wilskracht en eigen motivatie het overnemen. Met deze wetenschap lukte het deze keer wel. Nadat ik een maand gestopt was heb ik als extra uitdaging nog even een sjekkie gedraaid om te testen wat je nu eigenlijk mist. Dit schijnt doorgaans een gevaarlijke valkuil te zijn maar voor mij was het verhelderend. Na meer dan 30 jaar gerookt te hebben was mijn conclusie dat het roken van zo'n sigaret je niks brengt en dat het eigenlijk ook niet echt lekker is. Naschrift In alle eerlijkheid moet ik ook zeggen dat er verder geen ene moer veranderd is. Alle jubelverhalen over betere conditie, beter reukvermogen en meer smaak bij het eten zijn volledig aan mij voorbij gegaan. Voor de beloning op korte termijn hoef je het dus niet in alle gevallen te doen, zie het dan maar als een investering in toekomstige gezondheid ofwel minder risico's op vervelende ziektes.
 14. Moderators die op basis van persoonlijke emotie mee gaan doen in een topic meteen onslaan van hun verplichtingen; ongeschikt. In een afgesloten deel van het forum iets ruimhartiger omgaan perssonlijke en politiek getinte meningen van forumleden, te allen tijden wel de wettelijke kaders blijven handhaven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...