Ga naar inhoud

Invictus

Lid niveau 2
 • Items

  385
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Invictus

 1. Voor jou is het te laat, enige optie is om het voorraadniveau uit te breiden met 2 personen en hopen dat ze verder haar mond houdt. Moge dit voor de preppers op dit forum een extra waarschuwing zijn.
 2. Fokke en Sukke hebben het preppen nog niet helemaal onder de knie....
 3. De rugzak gaat dus niet aan komen. Vandaag een bericht van paypal: "Wish.com heeft 1,66 EUR terugbetaald voor uw aankoop op 8 maart 2020"
 4. Ik was vanochtend bij Aldi en tot mijn verbazing was alles nog ruim voldoende voorrradig. Misschien had ik het dan toch bij het verkeerde eind toen ik begin februari versneld onze voorraad op peil te brengen om een periode van ca. 6 weken te kunnen overbruggen. Vanaf medio februari dacht ik bij elk supermarkt bezoek dat het binnenkort gebeurd zou kunnen zijn met de verkrijgbaarheid. Werkt de logistiek veel beter dan ik dacht of zou het liggen aan naieve en onverschillige landgenoten?
 5. Ik heb er ook twee een besteld, voor € 1,66. Wil nog wel eens zien of dat over gaat komen. (geloof er geen snars van)
 6. Het grote voordeel van niet meer roken (sinds 5 jaar) zit voor mij vooral in het niet meer "moeten". Dat geeft veel vrijheid tussen je oren. Recentelijk is daar nog het besef bij gekomen dat al het tegenwoordige getreiter van de anti-rook-jihad aan mij voorbij gaat. Voorlopig is dat wel lekker maar ik maak me zorgen over het massale succes van deze drammers. Kennelijk is onze huidige maatschappij ontvankelijk voor de terreur van de minderheid dus op enig moment wordt de focus verlegd naar wat anders wat dit soort lui niet zint. En heksenjacht op mensen met de verkeerde BMI. Het uit de markt drukken van etenswaren die niet langs de biologische of veganistische meetlat passen. Het verbieden van de wat oudere auto op bezine of diesel, alsof iedereen naast een station woont of een gesubsidieerde tesla van zijn werkgever krijgt. Een kruistocht tegen alcohol, suiker, zoetstoffen of vetten. Een griezelig land zijn we aan het worden.
 7. LPG staat voor Liquefied Petroleum Gas. Een deel van de LPG komt vrij bij de raffinage van aardolie en een ander deel komt vrij bij de winning van aardgas. Het bestaat uit een mengeling van Butaan, Propaan en een klein deel Methaan. Zelf er een mobiele lpg tank er op na houden heeft afgezien van de aanschafprijs nog twee nadelen. Strikt genomen mag je een lpg damptank niet vullen bij de pomp, bij de ene pomp zijn ze daar strenger op dan bij de andere. Je bent daarnaast afhankelijk van het aanbod van lpg t.b.v. mobiliteit. Ik heb sterk het idee dat het gebruik van LPG afneemt en dit heeft ongetwijfeld gevolgen voor de verkrijgbaarheid. Hoewel flesengas in nederland niet heel erg veel gebrukt wordt heb je nog steeds een aantal commerciele aanbieders (risicospreiding). Woon je in de buurt van Belgie dan is het nog makkelijker, flessengas is daar gangbaarder en de prijs ligt een stuk lager. Ik blijf vertrouwen op de levering van aardgas door ons bijna staatsbedrif Gasunie Transport. Maar voor de zekerheid heb ik wel een stuk of wat gasflessen in de tuinschuur op voorraad inclusief twee kooktoestellen en een klein gaskacheltje.
 8. Je hebt natuurlijk ook nog kosten voor het vervangen of ombouwen van je kooktoestel. De propaanvariant die ik uitrekende kan overigens nog wat goedkoper als je kiest voor de ouderwetse 10,5 kg stalen gasfles. Een vulling van deze fles komt neer op een gasprijs net onder de 3 euro/kg, dus jaarlijkse kosten ongeveer 75 euro. Voordeel van die fles is ook dat de eenmalige kosten lager zijn, namelijk 20 euro.
 9. De getallen die te vinden zijn wisslen iets maar als je voor koken op gas uit gaat van 40 m3 per jaar heb je ongeveer 45 liter lpg nodig, kosten tussen 25 en 30 euro per jaar. Moet je nog wel een lpg damptank aanschaffen en die zijn prijzig, ca 250 euro. Zelfde soort sommetje voor propaan komt uit op een jaarverbruik van 25 kilo propaan. Afgeleverd in kunststof flessen kost het gas je ca 4 euro per kilo, dus jaarlijks 100 euro. Voor de fles betaal je statiegeld (55 euro) die terug krijgt als je hem weer inlevert.
 10. Het "kale"salderen zoals dat nu nog plaats vindt is juist diefstal ! De kilowatturen die je in juli aan het net levert zijn geen drol waard, op sommige momenten minder dan 1 cent of soms zelfs een negatieve prijs. In december daarentegen kan de priis op sommige momenten wel oplopen tot 30 cent per kwh. Een super rendement van 3000% in een half jaar over de rug van degenen zonder zonnepanelen.
 11. Volgende week ben ik een half jaar rookvrij. In maart ben ik gestopt met behulp van Varenicline (champix). Ik ben geen arts of chemicus maar de bewering dat dit middel nicotine nabootst is volgens mij net niet helemaal correct. Want dan zou het slechts een hele dure vervanger van nicotinepleisters en kauwgum zijn. Het is mij uitgelegd dat dit middel de nicotine receptoren in je hersenen voor de gek houdt. De enorme nicotine kick die je als rookverslaafde van elke sigaret krijgt is er domweg niet meer. En dat werkt al heel snel na het innemen van de eerste pil. Ik had zelf de ervaring dat binnen 8 uur na de eerste pil een sigaret nergens meer naar smaakte. Je blijft de eerste 10 dagen gewoon door roken maar de lol is er eigenlijk af, je doet het op de automatische piloot. Bij een vorige champix stop poging maakte ik de fout dat ik bleef door roken tot aan het moment dat je geen nieuwe sigaret meer wilt opsteken. En daar gaat het dan mis, de ingesleten gewoonte bepaalt namelijk 2/3 deel van je rookverslaving. De pillen helpen je dus met de eerste 1/3 deel daarna moet je wilskracht en eigen motivatie het overnemen. Met deze wetenschap lukte het deze keer wel. Nadat ik een maand gestopt was heb ik als extra uitdaging nog even een sjekkie gedraaid om te testen wat je nu eigenlijk mist. Dit schijnt doorgaans een gevaarlijke valkuil te zijn maar voor mij was het verhelderend. Na meer dan 30 jaar gerookt te hebben was mijn conclusie dat het roken van zo'n sigaret je niks brengt en dat het eigenlijk ook niet echt lekker is. Naschrift In alle eerlijkheid moet ik ook zeggen dat er verder geen ene moer veranderd is. Alle jubelverhalen over betere conditie, beter reukvermogen en meer smaak bij het eten zijn volledig aan mij voorbij gegaan. Voor de beloning op korte termijn hoef je het dus niet in alle gevallen te doen, zie het dan maar als een investering in toekomstige gezondheid ofwel minder risico's op vervelende ziektes.
 12. Zweden is kapot aan het gaan op een volledig doorgeslagen politieke correctheid. Ik kom er al 25 jaar voor het doorbrengen van de zomervakantie en zie het land achteruit kachelen. Over de thema's die jij aan roert is genoeg te vinden door te zoeken op - Zweden immigrant verkrachtingen - De kunst daarbij is wel om niet alles 1:1 te geloven, er zijn redelijk veel (zeer) rechtse sites die het zweedse cijfermateriaal opblazen en proberen te misbruiken.
 13. Voor het briefadres zou ik ook even lezen wat onze overheid schrijft: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb
 14. Meteen kopen dit systeem. Afgaand op de specificaties komt er twee keer meer energie uit het systeem dan er in opgeslagen is. Buitenkansje !
 15. Als je nu al in het bezit bent van een of meerdere bol lokaties kun je misschien wel iets doen met een container. Tijd zat immers. Als de container nog in de tuin staat bij een (naderende) SHTF ben je te laat. Ik zou meer heil zien in een verbouwde aanhanger, het tiny house idee zeg maar. Een kant en klare caravan kan oook natuurlijk maar is lang niet zo stoer.
 16. Binnenkort misschien wel buren als deze trend zich verder uitbreid over het land. http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/daklozen-overleven-in-bossen-op-de-veluwe-1.5156893
 17. Vind ik ook. Anderzijds is het een interessante ervaring om na 17 jaar internet eindelijk eens een slideshow te zien die te snel gaat. Tot dusver ken ik ze eigenlijk alleen maar van de snelheden "langzaam"en "tergend langzaam" .
 18. Even wat hebbedingetjes op ebay aangeschaft bij verschillende verkopers. Elk van de items was minder dan 1 dollar (inclusief verzendkosten). Waterdicht containertje voor bijv. medicijnen Waterdicht opbergmapje voor bijv. telefoon Alu warmtedeken Opvouwbare drinkfles
 19. Ik heb me er altijd over verbaasd dat een luchtbed van 15 cm dikte zo veel kouder aanvoelt dan een therm-a-rest matje van 3 cm hoewel natuurkundig het allemaal precies te beredeneren is. Lucht is op zich een redelijke isolator maar alleen als het stilstaande lucht is. De lucht in je luchtbed staat echter bepaald niet stil en is dus de hele nacht bezig om lichaamswarmte uit te wisselen tegen grondkou. Qua comfort wint het luchtbed het van de meeste isolatiematjes en dat gaat wel meetellen als je wat ouder wordt. Onze dikke isolatie matten liggen weliswaar comfortabel maar opgerold heeft een zo'n mat het formaat van twee slaapzakken. Als alternatief kun je het luchtbed ook voorzien van een extra isolerende laag. Goed bruikbaar is iets wat voorzien is van een alu laagje zoals bijvoorbeeld de matje die bij de winterdag gebruikt worden om autoruiten ijsvrij te houden.
 20. De elektrische deken heeft een vermogen van 60 watt, bij een accuspanning van 12 volt is dat een stroom van 5 ampere. De accu van een Toyota Aygo heeft een capaciteit van 40Ah in nieuwstaat en volledig opgeladen. Die accu kan dus 8 uur lang een stroom van 5 ampere leveren. In een zware diesel zoals bijvoorbeeld een Volvo V70 zit een accu met een capaciteit van ongeveer 100Ah. In theorie kan je daar dus 20 uur lang deze deken mee voeden. In de praktijk zijn de capaciteiten van een niet meer nieuwe accu wat lager en zul je ook wat vermogensverlies in de omvormer hebben. Dus de accu zal wat sneller leeg zijn.
 21. Ik heb niet gezien dat het hier al een keer geplaatst is, maar het is een youtubefilmpje met 4+ miljoen views. Is een mooi onderkomen geworden met een netto bouwtijd van 30 dagen. Ziet er allemaal echt uit hoewel je natuurlijk nooit zeker weet dat er niet gemanipuleerd en vals gespeeld is.
 22. Kan best kloppen voor een strook land van 2 x 8000 meter
 23. Gisteren roerbak gemaakt in olijfolie die al 5 jaar over de datum is. De olie zit is glas, heeft koel en donker gestaan en ik kan er visueel ook niks aan ontdekken. En geen smaakafwijkingen geconstateerd.
 24. Mijn bloed begint te koken als ik dit soort berichten lees, ongeacht of ze twee jaar of 2 dagen oud zijn. Mijn inmiddels alleenstaande moeder is in de levensfase beland waarbij er huishoudelijke hulp nodig is. Onze overheid die mijn ouders vanaf de jaren 50 heeft weten te vinden als het gaat om premies en belastingen dreigt nu met een opgestoken dikke vinger in plaats van een uitgestoken hand. Ik laat mijn moeder bepaald niet barsten maar van dagelijkse ondersteuning komt niet heel veel terecht als je voor elk bezoek twee uur in de auto moet zitten. Dat is de prijs van flexibiliteit bij het opbouwen van een eigen leven buiten je ouders en het kunnen vinden van een baan laat prevaleren boven het blijven plakken in de vertrouwde omgeving van je jeugd en je famillie. In theorie zou het best mogelijk zijn voor mij om die zorg voor mijn moeder uit eigen zak te betalen. Maar in de praktijk is er een probleempje omdat de overheid ook mij iedere maand weet te vinden inzake het afromen van mijn salaris, mijn bijdrage in de zorg voor anderen zogezegd. Elke maand krijgen er twee anderen een bijstandsuitkering van mijn centen. Of een hele rubberboot gelukszoekers krijgt bed bad en brood van mijn maandelijkse sponsorbijdrage. Witheet kan ik er om worden.....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...