Ga naar inhoud

Invictus

Lid
 • Aantal items

  385
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Invictus

 1. Wij (vijftigers) hebben pfizer gehad. Ik merkte na een uur of 4 dat er wat gebeurde in mijn lijf en werd daar behoorlijk moe van. Na een goede nachtrust alles weer over. Bij mijn echtgenote pas de volgende dag vermoeidheidsverschijnselen. Verder geen bijzonderheden tot nu.
 2. Deze site is ook net begonnen. Registry Expiration: 2022-03-24 13:11:46 UTC Created: 2020-03-24 13:11:46 UTC Ik heb er (nog) geen hele grote onzin zien staan maar diepgaand is het allemaal niet. Hier op preppers.nl staat veel meer informatie
 3. En als je maar genoeg van hun reguliere producten af neemt ga je ook niet dood aan Corona !
 4. Verhaal klinkt logisch en doordacht. Dus wat ik doe is doortellen vanaf afgelopen weekend met de prachtige bos en stranddag en doortellen vanaf de marktdag in Den Haag (vandaag). In week 16 zijn de doodskisten dan waarschijnlijk niet aan te slepen.
 5. En dit is precies de reden dat ik al dagen lang van mening ben dat er verder gaande beperkingen opgelegd moeten worden in het aantal mogelijk contactmomenten tussen burgers. Het gaat harder dan wat we aan kunnen, er is al lang geen sprake meer van "gecontroleerd"'. Hoe gaan we dat straks regelen en uitleggen aan de burgers dat beschikbare onamecapiciteit volgeboekt is door mensen uit brabant terwijl er in alle regio's enorme aanallen patienten bij komen? We moeten alles uit de kast halen om nieuwe geinfecteerden bij komen zodat alle beschikbare zorg besteed kan worden aan degenen die al de klos zijn.
 6. Scherp ! Je kon daar inderdaad wel eens goed mee zitten, in tegenstelling tot veel anderen waaronder ik.
 7. Klinkt eenvoudig en logisch maar ik heb niet veel vertrouwen in de slagkracht van onze overheid. Lees dit ook maar eens: https://www.nu.nl/coronavirus/6038728/nederlands-bedrijf-maakt-miljoenen-mondkapjes-voor-azie-amper-voor-hier.html
 8. Je moet een noodverordening als gevolg van een extreme situatie en de handhaving daar van niet verwarren met een politiestaat. Of anders gezegd: jouw bewering raakt kant nog wal. Klein stukje wikipedia voor de beeldvorming:
 9. Mijn eigen kinderen (begin 20) kijken vol verwondering en bewondering naar de prepvoorraad van pa en ma (50+) maar zien het hele gebeuren verder gewoon als extra vakantie. Wel vervelend dat de sportschool dicht is. Heftige discussie en ruzies al gehad over de risico's die ze naar binnen halen met hang en chill gedrag in grote groepen, vooral hun moeder loopt met haar kwetsbare luchtwegen/longen volgens mij veel risico. Een uitgaansverbod zou mij erg welkom zijn. Met de huidige besmettingen krijgen we de ic's ook al wel vol ben ik bang.
 10. En als ze er nu eens heel vroeg tegen aan lopen? Op het moment dat er nog ic ruimte voldoende is.
 11. Mogelijk heeft dit een negatieve invloed op het nivo van de discussie maar toch refereer ik maar even aan deze italiaan die het waagt om het uitgebalanceerde beleid van onze premier en zijn regering te bekritiseren. Bron https://www.telegraaf.nl/nieuws/1170005096/italiaanse-arts-nederland-neemt-groot-risico-met-deze-aanpak
 12. Inderdaad. Met een lockdown situatie bereik je maximale inperking van nieuwe besmettingen en dan nog weet niemand of dat een hanteerbare situatie oplevert. Mocht blijken dat we het allemaal met gemak aan kunnnen is het helemaal niet moeilijk om de touwtjes wat te laten vieren. Dramatisch dit beleid.
 13. Dramatisch, er wordt ons net verteld dat er minstens 100.000 landgenoten opgeofferd gaan worden. En een enorm kletsverhaal over "gecontroleerd" immuniteit opbouwen. Er is totaal nog geen controle en die gaat ook niet meer komen met deze regering. We gaan naadloos over naar scenario 2.
 14. Dan is het aannemelijk dat er op korte termijn een tandje bijgeschakeld gaat worden, een uitgaansverbod o.i.d. Per adres 1 persoon tegelijk naar buiten en alleen in een rechte streep van huis naar winkel, arts, apotheek etc.
 15. Voor jou is het te laat, enige optie is om het voorraadniveau uit te breiden met 2 personen en hopen dat ze verder haar mond houdt. Moge dit voor de preppers op dit forum een extra waarschuwing zijn.
 16. Het begint te kantelen getuige dezze pagina op teletekst https://nos.nl/teletekst
 17. Dat zou best wel de verklaring kunnen zijn voor wat "vreemde" beleidsmatige keuzes tot nu toe. Vroeg of laat wordt het uiteraard wel een communicatie-nachtmerrie want ooit zal er iemand moeten uitleggen dat het een bewuste keuze is geweest om er eerst maar een paar 1000 dood te laten gaan opdat er resitentie gekweekt kan worden bij anderen. Maar wat betekent dit dan voor de preppers die weggedoken blijven zitten tussen de pallet wc papier en de dozen met pasta om de corona-dans te ontspringen? Geen immuniteit ontwikkelen in de eigen (famillie)kring en blijvend kwetsbaar voor een volgende virusgolf wellicht?
 18. Dat gaat niet gebeuren want daar is een echte volksvertegenwoordiging voor nodig. Onze tweede kamer is voor het grootste deel gevuld met laffe honden en makke schapen, beide soorten gaan mee in de fractie c.q. coalitiediscipline.
 19. En in het dagblad van het noorden staat ook nog genoemd: bron https://www.dvhn.nl/binnenland/Spoedoverleg-kabinet-met-artsen-over-scholensluiting-25463150.html
 20. Ik was al niet zo'n fan van deze regering maar met het gevoel dat je (vooral financieel) belazerd wordt valt prima te leven heb ik ontdekt. Maar inmiddels heb ik het gevoel dat we verraden worden, en dat doet veel meer pijn. Rutte wil ten koste van alles zijn gelijk halen, dus ook als dat nederlandse burgers hun leven kost. Het maakt niet uit wat de oppositie inbrengt of wat deskundigen of maatschappelijke organisaties er van vinden. Er wordt waarschijnlijk morgen voor de derde achtereenvolgende dag volgehouden dat het open houden van scholen t/m mbo een goede zet is. Diverse landen hebben de grenzen al gesloten en Spanje, Belgie, Duitsland en Frankrijk hebben theaters en horeca al dicht gedaan. Alles is gericht om het aantal contact=besmettings momenten te verminderen. Ik hoop echt heel erg dat we morgen te horen krijgen dat de boel op slot gaat. Alleen nog naar buiten voor levensmiddelen, arts, apotheek of werk. En voor de rest allemaal binnen blijven, minimaal de rest van de maand. Dat zou leiderschap zijn ! Toevoeging n.a.v. teletekst bericht Spoedoverleg op maandag !!!!!! Dat is toch niet te geloven in een serieuze crisis zoals deze.
 21. Bovenstaande betreft de noodvoorziening aan zuurstof. De regulier benodigde lucht komt van buiten via de compressoren van de motoren. Zie ook artikel in trouw https://www.trouw.nl/nieuws/welke-lucht-adem-je-in-een-vliegtuig-in~b29fca24/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
 22. De crux zit 'm in het woordje "primair", je kunt ze nu net niet op leugens betrappen. Met de kennis van nu heb ik nog wel herinnering aan de inzet van het leger door Rutte tegen demonstrerende boeren, daar zat weinig logistieks of medisch achter. Overigens zou ik er geen enkel probleem mee hebben dat het leger ingezet wordt bij het handhaven van een uitgaansverbod of iets anders inzake de openbare orde en veiligheid in een crisissituatie zoals we nu mee maken. Ik denk dat de meerderheid van de bevolking er zo over denkt. Dus de krampachtige ontkenning zou best een aanwijzing kunnen zijn dat er al iets speelt op dit vlak.
 23. De stelligheid waarmee van alle kanten beweerd wordt dat er genoeg is en dat alles weer aangevuld gaat worden doet bij mij wel wat alarmbellen rinkelen. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de lege schappen bij de jumbo van vanochtend in de middag toch bijgevuld waren. Dus uiteindelijk heb ik nog wel de verse spullen als weekendboodschappen in huis kunnen halen. Was overigens een boeiend pandemonium op de parkeerplaats van onze rustige plattelandsjumbo.
 24. Fokke en Sukke hebben het preppen nog niet helemaal onder de knie....
×
×
 • Nieuwe aanmaken...