Ga naar inhoud

Sebas

Lid niveau 2
 • Items

  68
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Sebas won de laatste dag op 6 augustus 2015

Sebas had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sebas's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

78

Reputatie

 1. Jij vermindert inderdaad je risico door cellen uit dezelfde batch te gebruiken maar dat is exact wat ik bedoel. Je kunt anderen op die manier nooit adviseren een cel in een bestaande accu te vervangen omdat deze vrijwel zeker van capaciteit en impedantie verschilt. Op mijn werk nemen wij dit heel serieus. We hebben wel degelijk geavanceerde batterij analyzers (Cadex). Ook ik heb een heel deel batterijen en cellen geanalyseerd daar we meer dan 500 verschillende soorten batterijen hebben (meeste lithium gebaseerd) ik krijg betaald voor mijn kennis en ervaring en om die reden adviseer ik niemand zonder de juiste vaardigheden en apparatuur hier aan te beginnen. Er is een gegronde reden waarom lithium gebaseerde batterijen vanaf 125Wh niet op het vliegtuig mag.
 2. Ja wat jij doet moet jij weten natuurlijk maar ik denk dat vrijwel iedereen die genoeg kennis van lithium gebaseerde cellen heeft, iedereen die geen mogelijkheid heeft om impedantie en capaciteit op cel niveau te meten (wat niet mogelijk is met een multimeter) sterk af raad om hier aan te beginnen.
 3. Daar ben ik het mee eens. Ik wilde alleen maar toevoegen dat ook zonder ontvangst een GPS met kaart zeker niet waardeloos hoeft te zijn. Ik zelf heb een waterdichte Garmin (Montana) en geen probleem met het aflezen van het scherm. Ik vind zelf dat de overzichtelijkheid vooral bepaald wordt door de afmetingen van het scherm en de snelheid waarmee je je verplaatst.
 4. Mogelijk, maar het kan ook de thermische zekering of beveiliging (printplaat) zijn. Het opnieuw verbinden van de cellen is op zich ook niet zonder gevaar omdat deze cellen doormiddel van punt lassen aan elkaar zijn verbonden. Het mixen van oude en nieuwe cellen in een accu is altijd af te raden.
 5. Nee, dit zal ik ten zeerste afraden. Een accu (battery pack) bevat meerdere cellen en hoewel het vrij eenvoudig lijkt om een defecte cel te vervangen is dit bij lithium varianten vrij gevaarlijk omdat jij waarschijnlijk geen mogelijkheid hebt om de impedantie van de cel die je gaat kopen af te stemmen op die je al hebt. Impedantie is een belangrijk aspect bij de assemblage van li-ion en andere lithium accu's.
 6. Een GPS (ook zonder ontvangst) is nog steeds erg waardevol mits je een goede kaart hebt. Je kunt hiermee (met mijn Garmin tenminste) nog steeds een lijst van points of interest (supermarkten, apotheek, etc) krijgen die erg van pas kan komen.
 7. Wat een geweldig apparaat! Hij ziet er ook erg mooi en robuust uit. Ik ga hem zeker kopen. Misschien volgende maand :-)
 8. Die Tecsun ziet er geweldig uit. Die ga ik ook maar eens kopen. Kan die ook laagspanning? (batterij of 12v)
 9. Ik heb een doe het zelf pakket inclusief buis voor een Arduino (b├Ęta & gamma) waar je een andere buis op kan zetten die ook alpha meet (ik ben er nog niet aan begonnen vanwege tijdgebrek). Aan de Arduino kun je dan tevens gas sensoren (ik geloof dat ik 10 verschillende gas sensoren heb). Maar ik heb ook een compacte digitale Geiger teller met touch screen waar ik erg tevreden over ben (ik woon dan ook op circa 65km van een kernreactor) Het leuke met zelf maken is dat je via een bluetooth module met je telefoon en tablet kunt communiceren zodat je de display van je tablet kunt gebruiken om alle gegevens te tonen. Assembled DIY Geiger Counter Kit; Nuclear Radiation Detector;GM Tube http://www.aliexpress.com/item/Assembled-DIY-Geiger-Counter-Kit-Nuclear-Radiation-Detector-GM-Tube/1790161282.html (from AliExpress Android) Bovenstaande is de module die ik heb gekocht voor mijn Arduino. En dit is de digitale die ik heb (al heb ik er destijds 249 USD voor betaald) Hot 2015,PE-902I-DF,Smart Dosimeter - Nuclear Radiation Detector,Geiger Counter,Inspector of Nuclear,Made in BeiJing http://www.aliexpress.com/item/New-2014-PE-902I-DF-Smart-Personal-Dosimeter-Nuclear-Radiation-Detector-Geiger-Counter-Inspector-of-Nuclear/1627797076.html (from AliExpress Android)
 10. Dat UVC light werkt om zowel lucht als water te steriliseren is een reeds beproefde methode. Dat hier stroom voor nodig is (zonnepaneel) is correct.
 11. Ja, daar ben ik het volledig mee eens. Ook helpt het om de recensies te lezen en te kijken hoeveel mensen het product al hebben besteld.
 12. Dat is correct. Aantal lumen, mw en mah worden niet altijd correct weergegeven (speciaal voor populaire items met veel concurrentie). De gemiddelde 18650 ligt op circa 2200mah en kan ook niet veel meer worden vanwege de energie dichtheid.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...