Ga naar inhoud

Sebas

Lid
 • Aantal items

  68
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Sebas

 1. Jij vermindert inderdaad je risico door cellen uit dezelfde batch te gebruiken maar dat is exact wat ik bedoel. Je kunt anderen op die manier nooit adviseren een cel in een bestaande accu te vervangen omdat deze vrijwel zeker van capaciteit en impedantie verschilt. Op mijn werk nemen wij dit heel serieus. We hebben wel degelijk geavanceerde batterij analyzers (Cadex). Ook ik heb een heel deel batterijen en cellen geanalyseerd daar we meer dan 500 verschillende soorten batterijen hebben (meeste lithium gebaseerd) ik krijg betaald voor mijn kennis en ervaring en om die reden adviseer ik niemand zonder de juiste vaardigheden en apparatuur hier aan te beginnen. Er is een gegronde reden waarom lithium gebaseerde batterijen vanaf 125Wh niet op het vliegtuig mag.
 2. Ja wat jij doet moet jij weten natuurlijk maar ik denk dat vrijwel iedereen die genoeg kennis van lithium gebaseerde cellen heeft, iedereen die geen mogelijkheid heeft om impedantie en capaciteit op cel niveau te meten (wat niet mogelijk is met een multimeter) sterk af raad om hier aan te beginnen.
 3. Daar ben ik het mee eens. Ik wilde alleen maar toevoegen dat ook zonder ontvangst een GPS met kaart zeker niet waardeloos hoeft te zijn. Ik zelf heb een waterdichte Garmin (Montana) en geen probleem met het aflezen van het scherm. Ik vind zelf dat de overzichtelijkheid vooral bepaald wordt door de afmetingen van het scherm en de snelheid waarmee je je verplaatst.
 4. Mogelijk, maar het kan ook de thermische zekering of beveiliging (printplaat) zijn. Het opnieuw verbinden van de cellen is op zich ook niet zonder gevaar omdat deze cellen doormiddel van punt lassen aan elkaar zijn verbonden. Het mixen van oude en nieuwe cellen in een accu is altijd af te raden.
 5. Nee, dit zal ik ten zeerste afraden. Een accu (battery pack) bevat meerdere cellen en hoewel het vrij eenvoudig lijkt om een defecte cel te vervangen is dit bij lithium varianten vrij gevaarlijk omdat jij waarschijnlijk geen mogelijkheid hebt om de impedantie van de cel die je gaat kopen af te stemmen op die je al hebt. Impedantie is een belangrijk aspect bij de assemblage van li-ion en andere lithium accu's.
 6. Een GPS (ook zonder ontvangst) is nog steeds erg waardevol mits je een goede kaart hebt. Je kunt hiermee (met mijn Garmin tenminste) nog steeds een lijst van points of interest (supermarkten, apotheek, etc) krijgen die erg van pas kan komen.
 7. Wat een geweldig apparaat! Hij ziet er ook erg mooi en robuust uit. Ik ga hem zeker kopen. Misschien volgende maand :-)
 8. Die Tecsun ziet er geweldig uit. Die ga ik ook maar eens kopen. Kan die ook laagspanning? (batterij of 12v)
 9. Ik heb een doe het zelf pakket inclusief buis voor een Arduino (b├Ęta & gamma) waar je een andere buis op kan zetten die ook alpha meet (ik ben er nog niet aan begonnen vanwege tijdgebrek). Aan de Arduino kun je dan tevens gas sensoren (ik geloof dat ik 10 verschillende gas sensoren heb). Maar ik heb ook een compacte digitale Geiger teller met touch screen waar ik erg tevreden over ben (ik woon dan ook op circa 65km van een kernreactor) Het leuke met zelf maken is dat je via een bluetooth module met je telefoon en tablet kunt communiceren zodat je de display van je tablet kunt gebruiken om alle gegevens te tonen. Assembled DIY Geiger Counter Kit; Nuclear Radiation Detector;GM Tube http://www.aliexpress.com/item/Assembled-DIY-Geiger-Counter-Kit-Nuclear-Radiation-Detector-GM-Tube/1790161282.html (from AliExpress Android) Bovenstaande is de module die ik heb gekocht voor mijn Arduino. En dit is de digitale die ik heb (al heb ik er destijds 249 USD voor betaald) Hot 2015,PE-902I-DF,Smart Dosimeter - Nuclear Radiation Detector,Geiger Counter,Inspector of Nuclear,Made in BeiJing http://www.aliexpress.com/item/New-2014-PE-902I-DF-Smart-Personal-Dosimeter-Nuclear-Radiation-Detector-Geiger-Counter-Inspector-of-Nuclear/1627797076.html (from AliExpress Android)
 10. Dat UVC light werkt om zowel lucht als water te steriliseren is een reeds beproefde methode. Dat hier stroom voor nodig is (zonnepaneel) is correct.
 11. Ja, daar ben ik het volledig mee eens. Ook helpt het om de recensies te lezen en te kijken hoeveel mensen het product al hebben besteld.
 12. Dat is correct. Aantal lumen, mw en mah worden niet altijd correct weergegeven (speciaal voor populaire items met veel concurrentie). De gemiddelde 18650 ligt op circa 2200mah en kan ook niet veel meer worden vanwege de energie dichtheid.
 13. Ik koop een hoop via Aliexpress. Zeer zelden dat ik invoerrechten moet betalen en heb er al circa 300 bestellingen gedaan.
 14. Ik heb 2 kleine, gebruikte ze voor licht meting van groeilampen. Ik bestelde ze vrij goedkoop vanuit China.
 15. Misschien, maar onthoud goed dat er heel veel gezinnen (misschien niet in Nederland) op 40m2 of minder leven zonder dat ze ruzie maken. Mijn huidige huis is circa 60m2, heeft 2 slaapkamers, keuken, woonkamer en badkamer. Hier hebben we zonder probleem met 2 volwassenen en 3 kinderen gewoond. Privacy vereist een afzondering, (naar mijn mening) niet gedefinieerd bij aantal m2.
 16. Hehe :-) Mijn dochter zal iedere dag naar school gaan maar ik en mijn vrouw zullen elkaar ondergronds "moeten" vermaken :-)
 17. Ja, onder normale omstandigheden zal mijn dochter gewoon naar school gaan waarbij ik en mijn vrouw gaan tuinieren (met uitzondering van de winter maanden). Mijn vrouw is van huis uit bekend met het boeren leven (ik nog niet zo) waarbij zij dagelijks koeien melkten en eten verbouwden.
 18. Tja... ik ben overdag bezeg bovengronds om te tuinieren maar in de winter is het altijd donker in Zweden (waar ik zit) waardoor je dit problem altijd hebt. Ze raden in Zweden aan om extra vitamin D te nemen, met name donkerhuidskleurige mensen omdat die van nature minder zonlicht omzetten in vitamin D. Zelf ben ik wit maar heb zonder extra vitamin D nooit enige last ondervonden. Je kan altijd nog in de winter naar Thailand natuurlijk haha (zolang er geen levensbedrijgende reden is om op dat moment onder de grond te zijn)
 19. Ik heb zelfs aan glasvezelkabels gedacht (misschien vermomd in een buitenlamp of vijver) waarbij je bijvoorbeeld 50cm2 aan glasvezels naar beneden laat zakken en op die manier natuurlijk licht door laat komen op de belangrijkste plekken, eventueel zonnepanneel ervoor voor energie in geval van diefstal/vandalism.
 20. De badkamer word kleiner (badkuip vervalt) waardoor ik meer plaats kan maken aan de linker kant van de badkamer om een kleine slaapkamer met hoogslaper te maken. Het kan zijn dat ik de 40m2 te klein vindt en dat ik groter ga. Ik moet het even in de tuin uitzetten met draadjes zodat ik een gevoel van ruimte krijg. LED lampen (afhankelijk van vermogen en type LED) produceren weinig warmte. Ik heb in mijn huidige huis alleen maar LED lampen waarvan de hoogste 5W en die is LAUW (deze lamp bevat meerdere kleine LEDs) . De meeste lampen die ik heb zijn 1,6W, 70 lumen (Osram EAN: 4008321925404) waarvan ik er in de woonkamer slechts 5 heb (5x 70 lumen) en daar echt genoeg aan heb. De LED lampen die ik heb bested zijn lager in verbruik en geven meer Lumen. Ik heb 3 soorten besteld, in total 210 LED lampen waarvan twee derde gewoon voor voorraad zijn. Als stroomvoorziening zal ik zon en wind hebben (7x de benodigde energie zodat ook op zwaar bewolkte dagen genoeg energie is) waarbij overtollig energie in een batterijbank zal worden opgeslagen. Ik ben van plan enkele grotere tritium buizen te hebben die voldoende licht moeten geven om wat te zien en een hoeveelheid kaarsen. het ventilatiesysteem zal ook handmatig (ligfiets idee) aangestuurd kunnen worden waarbij een 6W dynamo via een DC converter ook mee kan dragen. Een aggregaaat zal ik niet gaan gebruiken. Ondanks mijn plannen om zon en wind energie als mijn hoofdtoevoer te hebben , heb ik de mogelijkheid om het vaste net te gebruiken omdat het huis bovengronds reeds voorzien is van electriciteit.
 21. Het is een 3-staps filter waarbij ik de lucht eerst een UVC licht laat passeren (dood 99,9% van alle virusen afhankelijk van belichtingstijd). Deze laat ik bij nader inzien gedeeltelijk in de aanvoer buis waardoor zowel de uitgang van de toevoerbuis alsmede de ingang van de filter eenheid altijd sterile zullen zijn (wanneer lang genoeg belicht). Hierna wordt de lucht gedwongen een HEPA filter te passeren waarna deze door een actief kool filter gaat alvorens de ventilator te passeren. Op deze manier is de ventilator altijd schoon. Om een filter eenheid zonder gevaar te kunnen wisselen dient de ventilator voor invoer uitgeschakeld te worden zodat geen nieuwe lucht wordt aangezogen. Vervolgens wordt de invoer via een kogelventiel afgesloten zodat er geen nieuwe lucht door de buis komt. Vervolgens laat ik de UVC 10 minuten steriliseren waarna zowel de filter ingang als de uitgang van de toevoer gesteriliseerd zijn. De ventilator zal vanaf de buitenkant worden los geklikt (snel koppeling). Een sterke PET zak zal terwijl het UVC licht aan is over de filter eenheid worden geplaatst waarna de filter eenheid via snel koppelingen zal worden verweiderd waarna een nieuwe filtereenheid (HEPA + kool) zal worden geinstalleerd. Een leuk boek wat ik heb is Emergency Air: For Shelter-In-Place Preppers and Home-Built Bunkers ISBN-13: 978-1610048675
 22. Inderdaad een goed punt. Ik krijg deze maand de diverse filter delen binnen en zal dan een goed systeem uitdenken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...