Ga naar inhoud

robbie

Lid
 • Aantal items

  134
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

robbie's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

29

Community reputatie

 1. Ik snap jouw tekst en mijn antwoord is nee. Als het mijn tijd is, dan is het mijn tijd. Dood en leven hoort bij elkaar en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ik wil niet eens naar het ziekenhuis, iets met teveel hebben mee gemaakt in het leven. Dit alles heb ik tevens vast gelegd..te veel kasplantjes gezien de afgelopen jaren in de Zorg. Ik sta met liefde mijn plek af.
 2. Familie leden gehad en een kennis met Corona klachten.(ook getest). Gezonde mensen die een paar dagen snotterig waren, moe en wat koorts. Eentje is de reuk een tijdje kwijt geweest, met wat spierpijn. Wij laten ons hier niet vaccineren. Het is voor ons een vaccin(experiment) waar ik nog geen zicht heb, wat het in de toekomst zal doen. Tevens werkt mijn zwager op de ambulance zorg en verteld ons regelmatig hoe en wat er voor smerige dingen gebeuren met de cijfers. Wat naar het ziekenhuis wordt vervoerd is op een paar naar allemaal bejaard. Het draait allemaal om geld, om misselijk van te worden! Mijn/ons lichaam is prima in staat dit zelf op te lossen.
 3. Ik weck en maak al jaren eten in en ben ook absoluut niet bang voor botulisme en ben dit ook nooit geweest. Wij geven hier ook workshop in!. Als je aan de regels houdt is er niets aan de hand en laat je alsjeblieft niet bang maken. Wat weck ik en maak ik in? Van aardappelen, vlees, groenten, ghee, eieren op zoet zuur, jam, sappen, eigen stroop etc. En wat niet ingemaakt of geweckt hoeft te worden, dat kuilen wij in. Denk hierbij aan bieten, wortelen, pastinaak. Appels bewaren wij in kisten waar schapenwol in ligt, de pompoenen liggen droog op zolder en de aardappels staan in de kelder in kratten. De uien en knoflook liggen donker en koel, dit alles houden wij tot ver in het voorjaar goed. Er zijn zoveel leuke en simpele oplossingen om voedsel te bewaren...Helaas kan ik niet zeggen, waar wij dit helaas doen. En wat in de tuin kan blijven staan, laten wij staan. Denk hierbij aan prei, boerenkool en aardperen. Naast het wecken en inmaken, drogen wij kruiden en maken wij onze eigen wijn er is zoveel wat je zelf kan doen. Mijn advies bij alles wat je maakt: gebruik je zintuigen bij het openen van je potten, dan heb je al veel gewonnen. De canner gebruik ik soms, het duurt mij alleen te lang dat de druk er af. En bij twijfel kook je alles minimaal 10 minuten goed door. Kijk op https://weckenonline.eu/traditioneel-wecken/ dat vind ik een mooie uitleg over botulisme.
 4. Nee en mijn ouders zeker ook niet en die nemen de aangeboden griepprik ook niet. Ik wil eerst gedegen onderzoek over de bijwerking en zeker wat het op een later tijdstip in je leven gaat doen. Binnen een paar maanden een vaccin stinkt voor mij aan alle kanten en mijn gevoel zit er vaak maar weinig naast.
 5. Een slimme mens is op zijn toekomst voorbereid?

 6. Stukje over het konijn klopt inderdaad en was nog te eten, konijn is alleen wat lichter van kleur geworden in de loop van de jaren. Ik heb deze pot regelmatig in de handen gehad. De inhoud zou ik nu niet meer eten, door de zuurstof die er bij is gekomen. http://www.npo.nl/kassa-groen/28-06-2013/VARA_101326350 nog een mooi filmpje van kassa bij de firma Hak.
 7. @Molonneke Aeron is het hele weekend in Arnhem en kan je vraag nog even niet beantwoorden. Op Beleef Landleven is die dag van alles te doen op het gebied van de traditionele volkskeuken: Carolina Verhoeven van de Landskeuken uit Roden laat weckrariteiten zien, zoals een wilde eend van 112 jaar oud en vooroorlogse koffie in een wijnfles. Weckliefhebbers uit de twaalf provinciën geven hun beste recepten prijs en iedereen mag komen proeven van de lekkerste hapjes. Ot en Sien geven het startsein aan een heuse pannenkoekenrace.
 8. Carolina Verhoeven de landskeuren in Drenthe. http://www.carolina-verhoeven.nl Heeft sommige potten(museum) geopend en de inhoud laten onderzoeken. Zo bleek het konijn dat ruim een eeuw geleden door de duinen van Rottumeroog hupte en eindigde in de weckpot, nog prima te eten. Andere potten zijn onaangetast: wilde eend van eind negentiende eeuw, bieten uit 1959 en kersappeltjes uit 1938 het is allemaal nog eetbaar. http://www.bndestem.nl/extra/gezondheid/de-zomer-achter-glas-1.405169 Ik weet uit betrouwbare bron dat dit ook echt is gebeurd.
 9. De verhalen van het wecken etc. zoals ze eerst verteld werden in het kookmuseum in Appelscha worden nu verteld bij de Landskeuken in Roden. De zelfde vrouw die achter het museum in Appelscha zat heeft nu hier een kookschool / museum en een groot deel van de weck spullen zoals op de bovenste foto zijn nu ook daar te vinden. Kijk maar op http://www.carolina-verhoeven.nl of http://delandskeuken.nl/ Misschien leuk om hier een workshop wecken etc. te volgen. Op 6 juni hebben ze ook de Nationale Weckmarkt en word het wecken en conserveren op de Unesco lijst van Immaterieel Erfgoed gezet. Het kookmuseum in Appelscha bestaat trouwens nog wel gewoon. Wij wecken nu zelf al 3 jaar na ooit een keer een workshop bij deze vrouw gevolgd te hebben en zijn nog steeds vol op bezig met conserveren.
 10. Wij wecken aardappels, gehaktballen, chutney's, appels, peren, bonen, doperwten etc. in. Kip durfde ik tot nu toe nog niet aan, maar ga dat nu proberen.
 11. Dank je voor het recept, ga ik zeker proberen. Groetjes, Robbie
 12. Mooie post chinaka. Print ik even uit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...