Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Aeron

Lid
  • Aantal items

    91
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Community reputatie

37 Uitstekend

1 Volger

Over Aeron

  • Titel
    Adventurer

Persoonlijke Informatie

  • Beroep
    Prepper
  1. Mooie docu hierover waarin een 50 jarige man alleen de wildernis intrekt en zijn eigen blokhut bouwt
  2. Ik kwam gisteren deze lijst met pdf's tegen met enorm veel info over bunkers en schuilkelders. Misschien heb je er iets aan http://www.patriotrising.com/PDF/Shelters%20-%20Bunkers%20-%20Power/
  3. Aeron

    Inmaken

    Hoi Molonneke, Bij het verhitten van groenten en vlees gaan inderdaad vitamines verloren ja, maar lang niet alle! Dat er vitamines verloren gaan komt door de hitte en ook door blootstelling aan de lucht. De vitamines verdwijnen meestal echter niet maar trekken bij verhitting in het kookvocht. Dit geld natuurlijk niet alleen bij het wecken maar ook bij het normale koken van groente. Gebruik daarom altijd zo min mogelijk water en vul je potten zo veel mogelijk met de groente of het vlees en vul het af met wat kookvocht. Producten met een vaste structuur zoals aardappelen en vlees verliezen
  4. Deze sites hebben een groot en goedkoop aanbod van (zeld)zame bekende en onbekende rassen: http://www.zaadhandelvanderwal.nl/ (geen verzendkosten boven de €15, anders €3 verzendkosten). http://www.seedspro.com/ (geen verzendkosten boven de €10) Je hebt ook nog http://www.vreeken.nl met een mooi groot aanbod van mooie zaden maar helaas is de levering en service slecht. Daarnaast rekenen ze tot een bestelling van €50 maarliefst 6,75 verzendkosten + 3,50 pak en administratiekosten veel duurder dan de concurrentie dus.
  5. Kan prima met een gewone weckpan hoor. Zo doen wij het ook. Een elecktrische pan zou ik echter niet nemen. Een gewone pan is misschien ietsje meer werk omdat je af en toe op de thermostaat moet kijken maar dat is ook het enige. Echter kan je na een eventuele SHTF een elecktrische pan niet meer gebruiken (tenzij je je eigen offgrid stroomvoorziening hebt) terwijl je een gewone pan op een vuurtje kunt zetten.
  6. Ik heb zelf een rocketstove gemaakt van een groot koffieblik. Deze zijn bij veel bedrijven wel gratis te krijgen nadat ze de koffie hebben gebruikt voor in de koffie automaten. Mijn blik lijkt op de onderstaande (is enkel ander merk): http://www.makro.nl/shop/nl/office/product/2251886001001/Rioba-Rood-Grove-Maling-blik-3,5-kilo Hier heb ik vervolgens een schoorsteen ingemaakt van lege soepblikken die ik heb opgestapeld en vervolgens aan elkaar heb vastgemaakt met behulp van pompnagels en stukjes metaal van een in stukken geknipt soepblik. In het onderste soepblik een gat gemaak
  7. Voor de hogedrukpan kun je wel de reguliere weckpotten gebruiken. De potten die ze vaak op youtube gebruiken zijn zogenoemde "Mason jars", dit is gewoon het Amerikaanse equivalent van de weckpot. In Amerika is wecken wat bekender doordat er veel meer preppers zijn en veel mensen door de uitgestrektheid van het land verder van supermarkten vandaan zijn ze nog een voedselvoorraad aanhouden. ---------------------------------------------------------------------------- En voor de discussie over botulisme, botulisme is naar mijn inziens een verwaarloosbaar risico bij het gewone wecken op 1
  8. De houdbaarheid van de zaden verschilt enorm en hangt onder andere af van de soort zaden en de opslagomstandigheden. Zaden van de ene plant kunnen wel 5 a 6 jaar overleven (komkommer bijvoorbeeld) zonder al hun kiemkracht te verliezen en bij sommige komt er na 3 jaar bewaren nog maar de helft op en bij weer andere na 1 a 2 jaar al veel minder (Ui bijvoorbeeld). Er zijn op het internet wel tabelletjes te vinden waarin van sommige planten staat aangegeven hoelang ze houdbaar zijn maar ik ben helaas nog geen complete tabel tegengekomen. Daarnaast zullen de omstandigheden waaronder de za
  9. Ik woon boven in Drenthe, vlak bij Groningen dus. Dus toch nog iemand dichtbij
  10. Hier niks gehoord want was aan het stofzuigen Moeder die boven was hoorde hem wel
  11. Aeron

    Inmaken

    Botulisme is inderdaad een risico. Maar het komt zeer weinig voor en het gif geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum wordt al onschadelijk gemaakt bij een temperatuur van 75-80 graden. Wanneer je dus het geweckte wilt consumeren neem ik aan dat je dit sowieso zou verwarmen en of nog even kort koken. Daarnaast sterft de bacterie zelf pas bij vanaf 120 graden en dit is de temperatuur die de meeste hogedrukpannen maar net kunnen halen als ze in optimale staat zijn. Bij alles wat je doet is wel kleine kans dat iets mis gaat en je er aan dood gaat. Een vliegtuig ongeluk, een dakpan die
  12. Aeron

    Inmaken

    Door de hoge druk in de pot word de lucht gewoon langs het draaideksel geperst. Ik dacht eerst ook dat het vast niet zou werken maar het werkt wel. Het deksel kan die druk gewoon niet aan dus kan de lucht er langs. Je kan hakpotten dan ook niet onbeperkt blijven hergebruiken want na x aantal keren zal het deksel niet meer zo goed sluiten, je kan er echter toch prima een tijd mee wecken.
  13. Aeron

    Inmaken

    Alles kan je in principe wecken in een pan met water. Wij hebben hier nog nooit een hogedrukpan gebruikt. De opa's en oma's weckten hier vroeger ook alles en deze hebben tientallen jaren alles ook altijd in grote ketels met water geweckt. Een echte weckketel hoef je niet perse te gebruiken, dat is enkel handig wanneer je veel potten tegelijk wilt wecken. Weck je snel even een paar potjes kan je gewone pannen gebruiken. Met een losse termometer erbij (tenzij je iets hebt dat op 100 graden moet, dan kun je gewoon kijken wanneer het kookt. Altijd even kijken wat voor temperatuur het recept vereis
  14. Aeron

    Kippen kiezen

    Dat klinkt toch meer als hanen dan als hennetjes Partizan. Hennen kraaien niet, ze kunnen af en toe wel luid tokken maar doen dit vaak niet zonder aanleiding (wanneer een hen gescheiden raakt van de rest kunnen ze gaan roepen bijvoorbeeld). Vooral het feit dat ze 's ochtends de buurt wakker maken duid op hanen want die zullen dan gaan kraaien en dat ze geen eieren leggen ook... Verder zegt de kleur niet veel want er zijn veel rassen die er op elkaar lijken (en dan nog de rasloze kruisingen) en zijn vaak allemaal wel bij boeren te verkrijgen. Dat ze spitten is normaal, ze zoeken wormen, i
  15. Aeron

    Kippen kiezen

    Kippen komen oorsronkelijk uit het warme Azie en er werden zelfs in het oude Egypte al kippen gehouden. Kippen kunnen doordat ze zich snel voortplantenen en daarbij ook nog eens veel nakomelingen voortbrengen snel geselecteerd worden op bepaalde kenmerken. De rassen die dus al lange tijd in Nederland worden geteeld zullen hier dus ook al snel goed aangepast zijn aan de omstandigheden en het hier beter doen dan wanneer je een kip van het zelfde ras uit een ander klimaat hierheen haalt. Wanneer je in Spanje opzoek gaat naar wat lokale rassen zul je zien dat die vast prima aangepast zijn aan het
×
×
  • Nieuwe aanmaken...