Ga naar inhoud

Cris.is.hoax

Lid
 • Items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Cris.is.hoax's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

21

Reputatie

 1. tja ik ben er nog niet over uit dat bulken, maar dat is omdat ik geen kids heb enzo, met een echte fam. moet je meschien ook meer preppen denk. als ik het goed begrijp dan is het slimste om thuis en onderweg en elders een voorraadje te hebben dus. meschien een ander topick maken, want voor mij maakt het soort shtf lol senario heel erg uit wat voor soort prep je nodig hebt- moet maken- kopen ik zit hier 10 boven amsterdams pijl of hoe dat heet dus zal niet snel wegspoelen bv en mocht er een of andere insane giga tsoenami komen dan hoop ik maar dat ik dat op tijd hoor en snel maak dat ik weg kom, maar dan heb ik dus niets aan mijn kast vol met blikken! dat is mijn punt-ding! hoe bereid je je nou goed voor? vind dat best lastig hoor, snap je.
 2. behalve vers vlees of groente doe ik wel vaker een week geen boodschappen, en soms haal ik ieder dag wat. ik heb ongeveer een schatting gemaakt wat 1 mens op een dag aan calorieen nodig heeft dat x 30 en toen beetje voorraad tellen. theoreties haal ik de maand dan makkenlijk, maar ja theorie en praktijk.... moet wel extra brandstof en wat water hebben dat zal ik morgen meteen halen. ik kan wel beetje koken, mijn vriendin zecht altijd jij kunt van een appel en een ei nog een dinner maken:cool:
 3. ben mun topic kwijt, even overnieuw dan maar. Waarom preppen voor 30 dagen? dit is geen getrol maar een serieuze vraag! net nog even keuken kastjes uitgeruimd en nu nog meer overtuigd dat een normaal mens zozio voor een maand wel droogvoer-eten in huis heeft. (reist, pasta, meel-panekoekenmix,aardappelpuree) wat kruiden en potjes tomaat-championnesaus paar pakken sap- fris en fles spa rol koekjes en pot pindakaas, notenpasta kom je end mee. gebrek zou dus zijn water en electra - licht, koken heb klein campingbrandertje, en megabak waxine lichtjes en fondue brander+ fles spiritus. waarom ik dit vraag is omdat ik juist op boodschappen aan het minderen ben, gooi altijd veel te veel weg vandaar mijn antie hamster gedrag. extra gasvulling voor de brander en extra fles spiritus + paar pakken water en in echte nood is het al genoeg. blijf overtuigd dat de meeste mensen veel te veel vreten en makkenlijk een maandje met wat minder kunnen. p.s. volgens mij zit er iets van 5-6 liter water in je wc spoelbak wat schoon drinkwater is! (poep je maar op een emmertje met zand )
 4. lol die heb ik ook ff gehaald, mooi prijsje 10 euro had ik al in me hoofd, 20e+ is echt te veel
 5. Gewoon vaak bij de kringloop winkel of zo iets langs gaan, laatst gek lampje wat je handmatig kunt opwinden gekocht, 10 bij de lild ooit, was 5 euro daar toch leuker en doet het best goed. ik heb wat basis spul en verder alles waar ik tegenaan loop wat me handig lijk en ik geld aan uit wil geven koop ik, er is een te groote hype op preppen en daar doe ik niet aan mee!
 6. Hallo, is een SOL niet afdoende? krijg je veel meer verschillende mineralen binnen SOL is een verzadigt water van schoon-zuiver zoutoplossing liefst iets als himalaya zout. is ook wat sneller klaar, gewoon wat zout in schoon water doen als het zout niet meer oplost heb je dus SOL.
 7. Hoi JB, omg dat was zo een filmpje waard geweest! bijna keukenkastje in de hens ook nog, dacht kan wel ff op aanrecht 3 stokjes kan nooit hard branden... lol, tja zo leer je weer wat he, en beste is dat ik mijzelf nou heb overtuigt dat het echt werkt
 8. Ok, wilde al tijdje zo'n ding maken = rocket stove maar ik heb geen lasapparaat. zag ik in de winkel een rol aluminiumtape dat oa: beschermen, repareren, sluiten en nog veel meer! reparatie van luchtkanalen, zink, dakgoten enz. dacht leuk kan ik een rocket stove in mekaar plakken. blikjes verzameld, kleine droge takjes, voor de verwarming gezet ook nog, blikjes uitgeknipt vast getaped en 4 takjes er in, ding fikt als een tirelier! net ff te goed aluminium smelt dus lol, takjes echt niet dikker dan van die chineese eetstokjes... dat tape werkt dus voor geen meter laat los als het te heet word, dat wilde ik ook nog ff zeggen. Was wel leuk testje, even kijken wie er voor me kan lassen, dan maak ik een echte van blik, ding doet het echt giga goed op paar stokjes al dus.
 9. Hoi Tom, ik eet niet veel brood-granen maar dit brood maak ik wel soms, en nog simpeler gewoon met beetje water en citroensap uit flesje en een theelepel baking soda van de Chinees, dat oranje pakje wat voor van alles en nog wat handig is. dus bloem-meel, evt.snufje zout theelepel baking soda en scheut water met citroen even kort roeren en 15-25 min in de oven klaar! als je er soort noten-vruchten brood van maakt kun je dit buiten de koelkast zeker 4 dagen bewaren en is nog lekker! volgens mij als je geen boter of olie gebruikt kun je het wel een week bewaren maar word dan wel erg hard denk ik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...