Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Scavenger

Lid
 • Aantal items

  37
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

22 Uitstekend

Over Scavenger

 • Titel
  Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  Assen
 • Beroep
  School&stage
 1. Ja same here, zien er ook wel wat beter uit
 2. Wij hebben vorige maand een huis gekocht, dus ben niet echt actief wezen preppen en wegens geldgebrek hebben we een aanslag moeten plegen op de prepvoorraad.. maar die zal snel weer aangevuld worden. Nu flink aan het nadenken over mijn eigen moestuin, eten inmaken en hoe en waar we onze voorraad gaan opslaan!
 3. Beter laat dan nooit Bij de supermarkten (aldi, c1000, jumbo) heb je heel veel producten in blik die lang houdbaar zijn; 2016/2017. Het gaat om groente in blik, vis in blik, appelmoes, soep e.d. Meeste van deze producten die ik koop, zijn onder of nabij een euro. Daarnaast zijn de meeste producten veel langer houdbaar dan er op de verpakking staat. Ik las hier op het forum dat iemand een 8 jaar oude Mars op had gegeten, die nog prima smaakte, haha!
 4. Ik las het vandaag ook op internet! Geniale tip
 5. Nou na een half jaar heb ik de rugzak van Zooplus al meerdere keren zelf moeten naaien, viel van ellende gewoon uit elkaar.. dus geen goeie kwaliteit, maar ff sparen voor een andere dan!
 6. Wij hebben gewoon een kleine tent en goeie slaapzakken, isolerend ondermatje (Xenos €1,99) en voor de zekerheid een aantal nooddekens (€0,69 Action), daar houden we het vast warm mee, maar ik heb tijdens kamperen altijd zo'n hekel aan hoe vochtig het wordt in de tent, maar ik leg nu gewoon een fleece deken erover en dat houdt het vocht tegen Zo vervelend om op een vochtig kussen te liggen! Verder erg leuke reacties allemaal! Dank voor het delen en prep-ze!
 7. Hey lui, als ik terug kijk naar een paar maand geleden dat ik begon met preppen, en wat ik nu heb aan voorraad en kennis, ben ik echt enorm vooruit gegaan in deze korte tijd. Ik vind het heel bijzonder als ik terugkijk, omdat ik in het begin zoiets had van; hoe kom ik in vredesnaam aan al die kennis?? Ik vind het leuk om van jullie te horen hoe ver jullie inmiddels zijn! Als eerste zijn we druk bezig met voedsel inslaan, nog niet erg veel water, maar weet wel hoe ik dit bv drinkbaar kan maken Onze BOBs staan inmiddels klaar, gereedschap en messen moeten er nog komen Aan kennis heb
 8. Ik koop regelmatig blikvoer bij de Aldi, ze hebben veel wat tot 2015 houdbaar is, vis, groente, pasta, wc papier koop ik hier ook altijd, is in verhouding t goedkoopste wat ik weet. Bji de jumbo heb ik blikken bruine bonen, ravioli en appelmoes gekocht hb tot 2017.
 9. Nou heb je nog tips dan? ben hard aan het werk om mijn kennis te vergroten, sas handboek gekocht, research gedaan, wil binnekort brood maken zonder gebruik van een oven/electriciteit en ben natuurlijk fanatiek eten aan het inslaan:p
 10. Bij doomsday preppers heb ik een vrouw gezien die 6 dagen per week, 4 uur per dag trainde. Toen ze een proef'rit' ging maken naar haar bol te voet en met een backpack op, heeft ze er 6 uur over gedaan in plaats van de geplande 3 uur en was naderhand helemaal kapot.. het zal altijd zwaarder zijn dan je denkt, dat weet ik wel. Heb helaas geen tijd meer om te fitnessen, maar loop elke ochtend 50 min met de honden. Meer beweging naast de dagelijkse taken en heen en weer lopen op werk enzo heb ik niet.. ik zeg; een weekendje de bossen in gaan met de backpack en kijken hoe ver ik kom! ^^
 11. Wauw handige site hier ga ik heel veel van opsteken! thnx!
 12. Ik heb een rugzakje voor mijn hond gekocht. uitdaging voor nu, handig in case shtf! En ga een stevig survival harnas kopen voor mijn andere hond, om in de toekomst haar iets te laten trekken. In beide gevallen doe ik er elke week (ofzo) een halve literfles water bij in. hondenrugzak Zooplus.nl maat L €14,90 Honden survival tuig (middelgrote hond) €11,95
 13. Ik zie bij doomsday preppers mensen die voor 400/800 euro per maand preppen.. dat is voor veel mensen niet mogelijk. Dus ik vraag mij af; kunnen jullie allemaal een 'prepmaniertje' achterlaten? Dit zo goedkoop mogelijk. Ik denk dat veel mensen daar wat aan hebben. (denk bijvoorbeeld aan water zuiveren met fles/zand/koken enz. ipv een waterfilter van €280,-)
 14. wat doe je allemaal in die groentepotten? en hoe sla je ze op?
 15. Scavenger

  Inmaken

  Weet iemand waar je goedkope inmaakpotten kan krijgen? Heb wel een site gezien maar vraag me af of er ook een winkel is waar je ze kan kopen? En zijn er nog andere manieren om voedsel langer houdbaar te maken? Bijvoorbeeld pindakaaspotten ofzo? Die koop je natuurlijk sowieso dus als je die kan bewaren is lekker goedkoop.. Maarja het moet wel weer luchtdicht zijn toch? En als je bijv rijst in potten wil doen, maakt het dan niet uit of er zuurstof bij zit? K zie ze nl op NGC dat soort spul in gewone potten doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...