Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Demma

Lid
  • Aantal items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Demma won de laatste dag op 27 mei 2014

Demma had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

85 Uitstekend

Over Demma

  • Titel
    Elementary prepper

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Ja
  1. Gefeliciteerd aan de winnaar, bedankt @Mr. Gold voor deze super actie
  2. NEEEEEE dit is erover.. ik ga verlof moeten nemen vandaag, kan niet meer helder denken na dit filmpje
  3. Klopt, ik heb het aan de lijve mogen ondervinden, tijdens chemo een buikgriepje opgelopen. Iets wat ervoor niet veel voorstelde was plots levensbedreigend. Ik herinner mij er gelukkig niet veel meer van maar ik hing ergens tussen leven en dood..
  4. Demma

    Brood bewaren

    Ik heb het nog nooit geprobeerd maar je zou brood ook gewoon kunnen inmaken en zo tot 6 maanden bewaren. Ms eens proberen volgende keer als ik nog eens brood bak... http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Brood_wecken/brood_wecken.html
  5. Ik zou de voorloop niet weggooien, gewoon niet drinken. Methanol is goed als ontsmetting, hardnekkige vlekken van ramen kuisen, brandstof,..
  6. Ik weet niet of het met deze installatie zou lukken maar als je tegen de 96°-97° moet het mogelijk zijn om met deze een benzine generator te doen draaien, altijd handig bij een shtf Ik stook al even voor recreatief gebruik, voor inmaken, ontsmetting, feesje,.. wat ik altijd heb begrepen is dat het methanol gevaar voornamelijk schuilt in A- stoken bij temperaturen lager dan de aangewezen 78 graden en B- het vergisten van pectine welke men terug vind in vruchten ed. Ik stook dan ook enkel op basis van zuivere kristalsuiker en controleer de temperatuur met minstens 2 thermometers. Hier nog een mooi onderbouwd stukje over methanolvorming, http://www.waarwoontwillem.nl/alcoholprut_verstoken.htm
  7. @odessa1944, dit is niet geheel juist. Zoals er staat op p22 heeft dit enkel betrekking op de nieuwe glazen, bij nieuwe sluitingen van de weck-rondglazen wijst het lipje van de inmaakring duidelijk naar beneden. Bij het oude model glazen is dit juist andersom en wijst hij naar boven Ik krijg er de deksel met geen macht vanaf. Hier een foto met nieuw glas en oud naast elkaar, deze zijn samen geweckt.
  8. @wodan, zo staat het ook in mijn begin post beschreven, eerst alles goed aanstoven. Steriele potten en dichtingen, alles goed bereiden zodat alle micro organismen dood zijn, potten vullen en dan vacumeren dmv weckproces en ik denk dat de kans op botulisme gelijk aan nihil is. Toen ik laatst een alu hoedje aant maken was kreeg ik ineens een complottheorie binnen dat ms heel dat botulisme bij wecken verhaal een uitvinding is van de conservenlobby zodat zeker niet te veel mensen zelf voedsel gaan conserveren
  9. Volgens wat ik weet is de kans op botulisme zeer miniem tot niet bestaand als je de regels van de weck kunst volgt. Ben geen snelkookkenner maar ik denk dat als je hierin weckt de kans op botulisme idd 0 is. Wel denk ik dat de structuur van het gerecht achteruit gaat door dat alles plat kookt. Mijn mening is dat als je de weck regels volgt het risico op botulisme overroepen is, ik denk zelfs dat de kans om te overlijden door te stikken in een stukje vlees groter is dan botulisme op te lopen
  10. Liefst weck ik enkel in het nieuwe model maar die zijn me wa duur Vandaag weer 10 potten oud model van 1l op de kop getikt in de kringwinkel, 0.30€/st. daar kunnen de voordelen van de nieuwe niet tegen op
  11. Bij het wecken pruttelt alles nog een beetje na in de pot, bij het oude model glazen is het risico dat er wat tussen de dichting naar buiten pruttelt groter dan die nieuwe, hiervoor zeker 2cm aanhouden. Bij de nieuwe ligt de glasrand lager dan de dichting in heb je dit probleem nagenoeg niet, hierdoor mag je dan ook vullen tot aan de glasrand.
  12. @Geert Het oude model van weckpotten zeker niet hoger dan 2cm van de rand vullen ongeacht of het vlees of groenten zijn die je weckt, het nieuwe model mag tot aan de glasrand gevuld worden.Het weck-inmaakboek is hiervoor een handige gids. Ik vul diverse maten, omdat ik ze ook voor andere doeleinden gebruik. Voor pasta gebruik ik meestal 0.5l potten, maar ik vul er ook van 1l voor lasagne te maken of als er gasten mee eten en ik meer saus nodig heb. Vul ook enkele 0.25l voor als ik alleen moet eten Het risico op botulisme is zeer klein maar laat alles voor de zeker nog 10-15min goed doorkoken..
  13. Ben weer eens aan het wecken geslagen. Spagettisaus is niet moeilijk te maken en er bestaat wel 101 recepten, maar als ik dan toch bezig ben kan ik evengoed snel mijn recept delen... Ingrediënten voor +- 6pers. : -400 g gehakt. -400 g tomaten (gepeld, in blik) -1 stengel bleekselder . -1 wortel (neem 2 als je het graag wat zoeter hebt) -1 el tomatenpuree. -50 ml rode wijn. -1 ui . -2 teentjes knoflook. -3 el olijfolie59053olijfolie3 el. -peper, zout, laurierblad Bereidingswijze: Snij alle groentjes en de knoflook fijn. Doe de olijfolie in de ketel en stoof alles incl. het gehakt goed aan, voeg er de tomatenpuree, tomatenblokjes, rode wijn en laurierblad aan toe en laat alles lekker gaar sudderen. Roer alles regelmatig goed om en kruid af naar smaak. Vul de weckpotten en weck ze 40min bij 90° Laat ze afkoelen en zet ze in de voorraadkamer, zo kunnen we er weer even tegen Smakelijk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...