Ga naar inhoud

Demma

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Demma

  1. Ik heb het nog nooit geprobeerd maar je zou brood ook gewoon kunnen inmaken en zo tot 6 maanden bewaren. Ms eens proberen volgende keer als ik nog eens brood bak... http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkwijze/Brood_wecken/brood_wecken.html
  2. Ik zou de voorloop niet weggooien, gewoon niet drinken. Methanol is goed als ontsmetting, hardnekkige vlekken van ramen kuisen, brandstof,..
  3. Ik weet niet of het met deze installatie zou lukken maar als je tegen de 96°-97° moet het mogelijk zijn om met deze een benzine generator te doen draaien, altijd handig bij een shtf Ik stook al even voor recreatief gebruik, voor inmaken, ontsmetting, feesje,.. wat ik altijd heb begrepen is dat het methanol gevaar voornamelijk schuilt in A- stoken bij temperaturen lager dan de aangewezen 78 graden en B- het vergisten van pectine welke men terug vind in vruchten ed. Ik stook dan ook enkel op basis van zuivere kristalsuiker en controleer de temperatuur met minstens 2 thermometers. Hier nog een mooi onderbouwd stukje over methanolvorming, http://www.waarwoontwillem.nl/alcoholprut_verstoken.htm
  4. @odessa1944, dit is niet geheel juist. Zoals er staat op p22 heeft dit enkel betrekking op de nieuwe glazen, bij nieuwe sluitingen van de weck-rondglazen wijst het lipje van de inmaakring duidelijk naar beneden. Bij het oude model glazen is dit juist andersom en wijst hij naar boven Ik krijg er de deksel met geen macht vanaf. Hier een foto met nieuw glas en oud naast elkaar, deze zijn samen geweckt.
  5. @wodan, zo staat het ook in mijn begin post beschreven, eerst alles goed aanstoven. Steriele potten en dichtingen, alles goed bereiden zodat alle micro organismen dood zijn, potten vullen en dan vacumeren dmv weckproces en ik denk dat de kans op botulisme gelijk aan nihil is. Toen ik laatst een alu hoedje aant maken was kreeg ik ineens een complottheorie binnen dat ms heel dat botulisme bij wecken verhaal een uitvinding is van de conservenlobby zodat zeker niet te veel mensen zelf voedsel gaan conserveren
  6. Volgens wat ik weet is de kans op botulisme zeer miniem tot niet bestaand als je de regels van de weck kunst volgt. Ben geen snelkookkenner maar ik denk dat als je hierin weckt de kans op botulisme idd 0 is. Wel denk ik dat de structuur van het gerecht achteruit gaat door dat alles plat kookt. Mijn mening is dat als je de weck regels volgt het risico op botulisme overroepen is, ik denk zelfs dat de kans om te overlijden door te stikken in een stukje vlees groter is dan botulisme op te lopen
  7. Liefst weck ik enkel in het nieuwe model maar die zijn me wa duur Vandaag weer 10 potten oud model van 1l op de kop getikt in de kringwinkel, 0.30€/st. daar kunnen de voordelen van de nieuwe niet tegen op
  8. Bij het wecken pruttelt alles nog een beetje na in de pot, bij het oude model glazen is het risico dat er wat tussen de dichting naar buiten pruttelt groter dan die nieuwe, hiervoor zeker 2cm aanhouden. Bij de nieuwe ligt de glasrand lager dan de dichting in heb je dit probleem nagenoeg niet, hierdoor mag je dan ook vullen tot aan de glasrand.
  9. @Geert Het oude model van weckpotten zeker niet hoger dan 2cm van de rand vullen ongeacht of het vlees of groenten zijn die je weckt, het nieuwe model mag tot aan de glasrand gevuld worden.Het weck-inmaakboek is hiervoor een handige gids. Ik vul diverse maten, omdat ik ze ook voor andere doeleinden gebruik. Voor pasta gebruik ik meestal 0.5l potten, maar ik vul er ook van 1l voor lasagne te maken of als er gasten mee eten en ik meer saus nodig heb. Vul ook enkele 0.25l voor als ik alleen moet eten Het risico op botulisme is zeer klein maar laat alles voor de zeker nog 10-15min goed doorkoken..
  10. Ben weer eens aan het wecken geslagen. Spagettisaus is niet moeilijk te maken en er bestaat wel 101 recepten, maar als ik dan toch bezig ben kan ik evengoed snel mijn recept delen... Ingrediënten voor +- 6pers. : -400 g gehakt. -400 g tomaten (gepeld, in blik) -1 stengel bleekselder . -1 wortel (neem 2 als je het graag wat zoeter hebt) -1 el tomatenpuree. -50 ml rode wijn. -1 ui . -2 teentjes knoflook. -3 el olijfolie59053olijfolie3 el. -peper, zout, laurierblad Bereidingswijze: Snij alle groentjes en de knoflook fijn. Doe de olijfolie in de ketel en stoof alles incl. het gehakt goed aan, voeg er de tomatenpuree, tomatenblokjes, rode wijn en laurierblad aan toe en laat alles lekker gaar sudderen. Roer alles regelmatig goed om en kruid af naar smaak. Vul de weckpotten en weck ze 40min bij 90° Laat ze afkoelen en zet ze in de voorraadkamer, zo kunnen we er weer even tegen Smakelijk.
  11. Ik zou ms die Stoffen Hangmat wisselen voor eentje van net, neemt veel minder plaats in en weegt een stuk minder, kosten gemiddeld maar 10- 12€ .
  12. Lijkt me niet te duur, weet je per toeval ook het gewicht ? 0,99/200gr is het goedkoopst dat ik ze kan vinden (Colruyt) Ben er ook niet zo'n fan van maar om een of andere reden kom ik na het winkelen steeds weer thuis met enkele blikjes, met eye rolling van de wederhelft als gevolg
  13. Weckpotten kan je beter in de kringwinkel kopen, het zijn meestal het oude model maar die doen het zeker niet slechter, wel steeds goed letten dat de rand niet geraakt is. In de winkel betaal je al snel 8-10€ voor 4 x 1L potten, kosten in de kring tussen de 0,25-0,50 cent/st.. ik heb zelfs het geluk gehad om daar een nieuwe halfautomatische inmaakketel in doos te kunnen kopen voor 15 € voelde mij bijna een dief Dat terzijde sta ik er zeker ook achter mocht er weck verkocht worden in de prepshop, zeker voor weck accessoires zoals dichtingen en klemmen gaan ze aan mij een klant hebben.
  14. In mijn BOB steekt een (inklapbare) doubletloep, is zeer klein en weegt bijna niks. Ideaal voor kleine stukjes splinter enz.. te vinden in de huid, maar vooral om op mooie zonnige dagen vuur te maken zonder dat ik mijn aansteker of firesteel verbruik.
  15. Bedankt voor deze tip, meestal ben ik veel te laat bij deze acties. Om een of andere reden krijg ik de folder niet meer in de bus. Ik weet niet wat te verwachten van Parkside maar p4 ziet er ook wel de moeite uit..
×
×
  • Nieuwe aanmaken...