Ga naar inhoud

PDØMV

Lid
 • Items

  155
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  JO22**
 • Interesses
  Ham Radio, Home Made Antenna's, and more
 • Beroep
  Afgekeurd
 • Nieuwsbrief
  Ja

PDØMV's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

59

Reputatie

 1. Prof apparatuur uiteraard op amateur frequenties, dat menige amateur spul ook voor militaire doeleinden gebruikt kan worden,ja elke set is te modificeren. Maar joh in een echte nood situatie is het mij als burger een plicht om te helpen, dat ik autistisch ben is een pre ga net zo lang door tot iets lukt uiteraard binnen de wet wat toegestaan is. ( ik ben een open en eerlijk persoon) tevens hoef im niet ieder z'n rots in de branding te zijn.
 2. Haha iedereen kan het voor appel en een ei aanschaffen zonder tonen zendregistratie cq machtiging dus deze plank sla je deels raak maar niet doormidden. En ach als je op het ene wel zet en andere niet is het voor hen zo moeilijk niet om erachter te komen, de meeste prof apparatuur wel of niet militair is voor hen die z'n connecties heeft gemakkelijk verkrijgbaar. Ik verkrijg het liever via de juiste weg. Daarbij die gene die echt kwaad willen hou je toch niet tegen, op welk vlak dan ook. Waarschuwing neem ik van harte ;-) maar de mens lijdt het meest aan het lijden wat die vreest.
 3. Idd , maar het is dan wel een uitdaging om zodanig te leven na een ramp dat je ondanks dat wel ontsmet vaker dan normaal. Maar goed je kunt je niet overal tegen wapenen.
 4. Ach privacy is gepasseerd station overal en op internet. En ach als je het op het ene fora wel doet en andere niet, ben je behoorlijk hypocriet en ook on the air ben je uit te peilen je BSN nummer is bekend bij elke rijksoverheid instantie. Dus als dat jouw privacy verbeelding is, wens ik je veel succes en vele met jouw. Je BSN is tevens het enige wat ze nodig hebben en die vele met jouw. Dus het is een utopie om nog heilig te geloven in privacy. Maar goed ik respecteer jouw mening en van die vele met jouw.
 5. Echte amateurs geven hun call prijs. En privacy is allang een gepasseerd station!! Via ip adres ben je te achterhalen, als je echt privacy wilt en heel veel daarvoor wild inleveren moet je jezelf uitlaten schrijven bij je gemeente. Want je BSN is overal bekend dus in hoeverre wil je dan privacy nog hebben. Een echte amateur verschuilt zich niet achter pseudoniem •!!• mijn persoonlijke mening en ik ken er zat die net zo denken als ik.
 6. Die draad gewonden weerstand van tussen 500 ohm tot 2K ohm dient ook als smoor spoel.
 7. De kunst is luisteren en pas aanroepen als je zeker weet of er een tegen station is. Zenden is zilver, luisteren is goud. Het heeft vooral met operating practic te maken, en ja je bent afhankelijk van ionosferische condities. En het belangrijkste is je antenne en niet het zendvermogen. Goed gereedschap is het halve werk. De kunst van onze hobby is ook met zo weinig mogelijk zendvermogen een verbinding tot stand brengen! En daarbij maak ik gebruik van de Korte Golf zendontvanger. De verbinding met Rusland was op 14 MHz en mijn verste verbinding met 25 watt is met Nieuw Zeeland gewoon op een doodsimpel was lijntje, van 2x7,75m ook wel G5RV Junior genoemd. Nu gebruik ik een 9m langdraad met een 1:9 impedantie trafo die transformeerd van 450 ohm naar 50 ohm. 3x9 wdg op een witte ringkern 4c65 of 3e25 groene ringkern ferriet en geen poeder ijzer ringkern (T200-2) !! Uiteraard met tegen capaciteit ook wel HF aarde genoemd om minder storing en of ruis te ontvangen kunje aan het eind van je langdraad een draad gewonden weerstand eraan zetten en dan aan aarde gelegd ( dit noemt Men galvanische gescheiden) uiteraard kunje een langdraad het beste horizontaal ophangen dat resulteerd in mindere mate LFD of TVI . In sommige gevallen heb je een antenne tuner nodig, maar soms ook niet. Bij mij is hij resonant op 28 MHz - 10m swr 1:1,0 op 20-40 dus 14 en 7 MHz wel tuner vereist. Op 10m een opstralingshoek van tussen 30-45 graden goed voor lange afstand DX en 20m 35-45 graden op 40m 90 graden dus recht omhoog ( langdraad horizontaal gepolariseerd op 2,4m hoogte) dus op 40m is het een NVIS Antenne ik werk op 40m Engeland, Scandinavië, Duitsland, Nederland lokaal en België Frankrijk , Italië etc met m'n NVIS en op 10 en 20 zuid Brazilië, Canada, VS, Afrika, midden oosten. Ik heb ook al verschillende Radio verbindingen bevestigd gekregen doormiddel van QSL kaart.
 8. Ik heb hem gelezen, ik sloeg werkelijk stijl achter over van ongeloof. Ik waardeer tips, maar men die mij beticht dat ik mijn beperking als excuus gebruik, die slaat de plank volledig mis.
 9. Haha een onsamenhangende discussie aan gaan en dan weglopen als het te moeilijk wordt. Dat je niet overweg kan met bepaalde mensen is een tekort koming van jouw kant. Dus dat probleem hoef je niet bij mij neer te leggen. Hang jij maar de betweter uit scheelt voor mij een hoop energieke inspanning. Ik ga mijn energie niet vernagelen aan iemand die zijn kennis en kunde heilig acht en zich dan ook nog verheven voelt boven alles en iedereen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...