Ga naar inhoud

rescue

Lid
 • Aantal items

  1150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Alles dat geplaatst werd door rescue

 1. Bij het zoeken naar water, ga je niet direct naar de smerigste bron, maar begin je bij de schoonste bron die je kan vinden . Opgeloste chemicaliën zijn zeer lastig te filteren, en met distilleren haal je er ook niet alles uit. Sommige chemicaliën hebben een andere kookpunt dan water. Regenwater opvang is een goed te regelen en een goede bron, die met simpelere filters prima tot drinkwater te maken zijn. En dan heb je volume, bij een vakantiehuisje, of BOL, kan je groot volume, zwaartekracht filters gebruiken of met een pompje, maar ben je mobiel, dat heb zijn er prima filters te vinden. Maar ga nu niet beginnen bij de meeste moeilijkste bronnen. terwijl er vaak hele simpelere bronnen te vinden. Ook in de natuur van Nederland. Maar sloten zijn heel vaak een hele slechte bron.
 2. De meeste thuis installaties hebben geen eigen accu's en leveren alleen terug aan het net. Je zult meestal een andere lader, accu en omvormer moeten nemen, en iets van omschakel moment naar accu's . Een "eiland"systeem is relatief eenvoudig, de combinatie van terugleveren aan het net, en eigen accu's is wel andere koek. In geval van nood moet je goed kijken naar welke je verbruikers je nog echt nodig hebt en hoelang je onafhankelijke stroom wil hebben. Leuke puzzel.
 3. De doel van de communicatie is afhankelijk van de mate van OP-SEC en de kennis en vaardigheden van je comm's partners en teamgenoten. Heb je een code-boek met je teammaten. In het kader van OPSEC is de boodschap te verspreiden over meerdere communicatie kanalen. Er zijn vele manieren om radio-communicatie ook over langere afstanden te hebben. Het is goed om dan echt te verdiepen in frequenties. en technieken. Als zendamateur zijn er vele mogelijkheden en misschien kan de website van DARES je wat helpen. Je kan met ouderwetse 27Mc, of Marifonie (moet je wel een boot hebben) , ook veel doen, naast PMR, LPD , PMT (vergunningplichting), PMT heeft ook de mogelijkheid van repeaterfuncties. . Je vraag lijkt het te gaan over korte afstand met je team of gezinsleden. En bij SHTF hoort misschien ook wel, je geluid-arm te verplaatsen. Dus kies dan ook een portofoon waar goede headsets voor zijn,. en wat je ook kiest. TRAIN je team..
 4. Ik ben niet zo van de alu-hoedjes en de complot theorieën. Echter onze privacy is altijd in het geding. Niet alleen is contant geld te vies om aan te pakken en mag je bijna overal alleen nog maar betalen met pin. De meeste file informatie al gedaan door de concentratie van telefoons te tellen. Bij Crowd control zijn telefoon signalen allang in gebruik. Bij grote events als Koningsdag, Sail Amsterdam, , word dit allang gebruikt. Als de app's gebruik maken van je MAC-adressen, of Emei-nummers ben je al te traceren. Dus kritisch zijn is altijd goed.
 5. Er is een apart draadje over de APPS en privacy, En bluetooth heeft ook een mac-adress net als je wifi verbinding, en je IMEI nummer is ook zo verzonden door een app. En dan is het zo op je telefoonnummer te vinden.
 6. Aan deze 10 eisen moet het minimaal voldoen. https://www.veiligtegencorona.nl/
 7. Apps die al dan niet verplicht op je smartphone moeten zijn, om contacten en nabijheid te registreren. https://www.parool.nl/nederland/kabinet-wil-apps-gebruiken-in-strijd-tegen-corona-privacy-moet-gewaarborgd~bb8334ba/ De meeste APP's maken gebruik van je telefoonnummer, IMEI nummers en bluetooth mac adres. Dus hoe anoniem zijn de apps kunnen zijn. De Europese rechten van mens zeggen duidelijk mensen dat de overheid haar burgers niet overal mogen volgen. Wat vinden jullie van dit soort voorstellen ?
 8. Ik ken mensen, waar rond de 90% hun normaal waarde is. en dat daar geen extra interventies nodig zijn. (en dat is wat anders dan dat het normaal is.) Maar de de boodschap is, de waarde op zich zelf zegt niet veel. Zelfs niet bij Corona. wel als je langdurig een patiënt moet bewaken, maar als zelf monitoring is het grappig, maar dan kan je je geld beter in andere zaken steken. Maar er zijn nog genoeg patiënten monitoren te koop om mee te hobbyen. en eigen echo-apparatuur. Maar investeer in PBM en hygiene, en goede training daar doe je concreet wat mee. Dan heb je een saturatiemeter niet nodig. Ik ben er niet op tegen, als je alle preps al op orde hebt, dan is misschien een leuke gadget. Net zo goed, dat je nooit genoeg messen kan hebben.
 9. Voor sommigen is 90% juist een normaal waarde. denk aan Zware rokers...
 10. Leuk hoor Saturatiemeters kopen, Eerst moet je al weten wat iemand normaal waarde is. Anders word voor iedereen die onder 95% scoort al een ambu gebeld. ??? En er zijn dan al zoveel heel veel signalen dat iemand naar ziekenhuis moet, en wat helpt de diagnose maar wat helpt het als je geen 100% zuurstof beschikbaar hebt, met een hoge toedieningsmethode. Als je iemand moet bewaken met saturatiemeter, hoop ik dat ambulance binnen 10 minuten is. en in die 10 minuten is saturatiemeten verspilde tijd. Dan zijn er nog heel veel handelingen te doen, om het de patient zo comfortabel mogelijk te maken. EN dan moet je nog wat aan de ontstekingsreactie wat gaan doen. en die medicatie heeft niemand zo maar in huis. Dus koop geen schijnveiligheid.
 11. De echte sterfte cijfers, zie je pas over een paar weken terug in de cijfers van CBS. Nu zijn ze gepubliceerd tot week 11-2020, en daar zie je dat de totale sterftecijfers nog lager zijn dan de eerste 11 weken van 2018 en 2019. In die CBS Sterfte cijfers (uit de burgelijke stand registratie, zitten geen dubbeltellingen of andere bronnen. Door ze te vergelijken met eerdere jaren, zie je hoe groot de crisis ten opzichte van jaren terug. Maar de crisis is natuurlijk heel veel meer dan alleen sterftecijfers. https://www.cbs.nl/nl-nl/faq/corona/sociaal/hoeveel-sterfgevallen-zijn-er-per-week-
 12. Een simpele uitleg, waarom we nog een tijdje op de rem moeten stappen, in gewone mensen taal.
 13. De definitie wat precies is IC-bed is nog al een groot verschil tussen landen. Sommige landen noemen wat wij Medium Care bedden noemen, ook IC-bedden.
 14. De overheid en politiek is in 2003, 2006, 2014, 2017, 2019 gewaarschuwd dat het voorraden voor PBM moesten zijn. Echter ene meneer van Rijn heeft de zorgkosten en alle budgetten voor infectieziekte-bescherming wegbezuinigd. en ziektekostenverzekeraars namen dit niet meer mee in de lumpsum voor zorginstellingen. Erger nog in 2017 zijn alle calamiteitenvoorraden hiervoor niet aangevuld, en verkocht en over datum geraakt. Ach en zelfs in februari 2020. En in maart 2020 zit daar de zelfde meneer van Rijn, daar als minister voor Medische Zorg.
 15. De RIVM kan pas cijfers opnemen, als ze worden doorgegeven, daar kan een -paar dagen verschil in zitten (meestal 1 dag), Het RIVM moet checken of er geen dubbeltellingen zijn. Dus ze krijgen info uit ziekenhuis, diverse andere bronnen. En dat geld ook voor de GGD. Het moment van verwerken zit er tussen. Veel cijfers worden met terugwerkende kracht gecorrigeerd. Dit staat ook in de disclaimer bij de cijfers van RIVM en GGD
 16. In de technische handelingen voor de tweede kamer, werden al aangekondigd dat men de maatregelen tot 1 oktober 2020 moeten verwachten. En wat we zien natuurlijk is voordat we de effect van maatregelen gaan zien, dat we eerdere de cijfers over 14 dagen of drie weken moeten kijken, dan na de cijfers over een 1 week.
 17. Nee, en dat kan ook nog niet. Het is op dit moment een aanname op basis van de andere Corona virussen zoals de SARS CoV, MERS en enkele andere Corona Virussen en Influenza virussen. Echter we hebben inmiddels gezien dat SARS-CoV-2 anders is dan de SARS-CoV. Bij SARS-CoV was de besmettelijkheid heel anders, en eigenlijk alleen als iemand klachten had. En de Virologen kwamen er afgelopen week achter, dan informatie uit China redelijk onbetrouwbaar was, En sinds de uitbraak in Italië de virologen, telkens voor nieuwe verrassingen komen te staan. Er zijn ook uitspraken dat de immuniteit slechts 6 maanden zou zijn, maar ook dat is nog maar aanname. Dat weten we dus eigenlijk pas in december 2020.
 18. Ik had me nog niet aangemeld, maar gaat het door, dan zou ik me voor preppen. Op dit moment is het nog veel te onduidelijk om een definitieve beslissing te nemen. Maar het zou leuk zijn om weer eens een SC mee te maken.
 19. Mijn formulering was niet geheel juist, maar de virussen kunnen zich wel verplaatsen over het masker. Wat is het doel van masker, je eigen sputum bij je houden, of je te beschermen tegen iemand die in je nabijheid in je gezicht hoest. Een FFP1 of FFP2 of FFP3 masker is niet zomaar te reinigen. Zeker niet hem hoge temperatuur. Een katoenen doek is vaak veel te open, om uberhaupt te beschermen.
 20. Bakje met zeep, is meer dan voldoende bij de deur, voor je schoenzolen. en je schoenen je jas bij de deur laten. En dan je handen wassen dat is meestal meer dan voldoende. Het kan nog strikter, maar dan moet je een echte sluis gaan maken, en dat is misschien wel erg overdreven.
 21. Ik snap je gedachte gang, maar nee. Als je hem bewaart in een zakje, kunnen bacteriën en virussen zich eenvoudig vermenigvuldigen in het filter en in het materiaal. en dan komt het ook aan het binnenkant van het masker.
 22. Dit ligt zelfs nog een veel bouwmarkten, en bij leveranciers aan klusbedrijven en reguliere PBM leveranciers. Dat betekend dat ze echt nog niet gekeken hebben. Dit is er volop, en die zijn simpel te reinigen en opnieuw te gebruiken. Hier zijn geen echte te korten. Dit is een initiatief van huisartsen in die regio, maar ze hebben nog nauwelijks PBM's en ze vragen naar PBM's die nog vol op beschikbaar zijn.
 23. Influenza is net zo besmettelijk als deze SARS-CoV-2 virus (corona is soortnaam), Zie https://lci.rivm.nl/richtlijnen/influenza.. De cijfers van Griep epidemie en Corona zullen een deel met elkaar overlopen. De impact van influenza is gelukkig meestal kleiner dan de verwachte trend bij SARS-CoV-2.
 24. SARS-CoV-2 komt naast de reguliere influenza golf, net als alle andere ziekten gewoon doorgaan. Die cijfers zijn vergelijkbaar met de trends en cijfers van 2018. dus op zich niet vreemd.
 25. Wat deze "outbreak" erg duidelijk maakt. is dat we als maatschappij onvoldoende zijn voorbereid op rampen, en dat preppen geen overbodige luxe is. Onze logistieke keten kraken nu al in hun voegen. En dat komt niet door het zogenaamde hamsteren. Als je de vakken niet vult, kunnen ze ook niet verder leeg raken. Nu gaat dat over voedsel, en medicatie. En het gaat over PBM's . Zelfs defensie heeft onvoldoende PBM's, nauwelijks FFP2 maskers, onvoldoende veiligheidschermen. nauwelijks overals, de voorraden sloven en schorten en nitril handschoenen raken inmiddels uitgeput. Erger nog in 2000, 2003, 2005 en 2007 werden we er voor gewaarschuwd. Inmiddels zijn er nauwelijks landelijke calamiteiten voorraden, en zijn bijvoorbeeld de Sigma's afgeschaft en is er niets voor in de plaats gekomen. Van onze overheid mogen we het dus niet verwachten. We hebben mazzel dat dit een relatief eenvoudig virus is, en de mortaliteit relatief laag is. Was dit een ander virus, dan hadden we een groter probleem. Onze vitale infrastructuur, onze voedsel en hygiëne en PBM voorraden zijn allemaal afhankelijk grote ketens, die alleen just in time kunnen leveren, maar er is nergens een FIFO-calamiteiten buffer in gebouwd. Ach we hebben nog geen regionale stroomuitval toch, er komt nog drinkwater uit de meeste kranen, en er komt nog gas uit de leiding en internet doet het ook nog. Toch word het tijd dat de overheid weer eens kijkt naar onze vitale infrastructuren en calamiteiten logistiek.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...