Ga naar inhoud

rescue

Lid niveau 2
 • Items

  1150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

rescue won de laatste dag op 11 mei 2022

rescue had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  weg hier..

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

rescue's prestaties

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

1.4k

Reputatie

 1. Bij het zoeken naar water, ga je niet direct naar de smerigste bron, maar begin je bij de schoonste bron die je kan vinden . Opgeloste chemicaliën zijn zeer lastig te filteren, en met distilleren haal je er ook niet alles uit. Sommige chemicaliën hebben een andere kookpunt dan water. Regenwater opvang is een goed te regelen en een goede bron, die met simpelere filters prima tot drinkwater te maken zijn. En dan heb je volume, bij een vakantiehuisje, of BOL, kan je groot volume, zwaartekracht filters gebruiken of met een pompje, maar ben je mobiel, dat heb zijn er prima filters te vinden. Maar ga nu niet beginnen bij de meeste moeilijkste bronnen. terwijl er vaak hele simpelere bronnen te vinden. Ook in de natuur van Nederland. Maar sloten zijn heel vaak een hele slechte bron.
 2. De meeste thuis installaties hebben geen eigen accu's en leveren alleen terug aan het net. Je zult meestal een andere lader, accu en omvormer moeten nemen, en iets van omschakel moment naar accu's . Een "eiland"systeem is relatief eenvoudig, de combinatie van terugleveren aan het net, en eigen accu's is wel andere koek. In geval van nood moet je goed kijken naar welke je verbruikers je nog echt nodig hebt en hoelang je onafhankelijke stroom wil hebben. Leuke puzzel.
 3. De doel van de communicatie is afhankelijk van de mate van OP-SEC en de kennis en vaardigheden van je comm's partners en teamgenoten. Heb je een code-boek met je teammaten. In het kader van OPSEC is de boodschap te verspreiden over meerdere communicatie kanalen. Er zijn vele manieren om radio-communicatie ook over langere afstanden te hebben. Het is goed om dan echt te verdiepen in frequenties. en technieken. Als zendamateur zijn er vele mogelijkheden en misschien kan de website van DARES je wat helpen. Je kan met ouderwetse 27Mc, of Marifonie (moet je wel een boot hebben) , ook veel doen, naast PMR, LPD , PMT (vergunningplichting), PMT heeft ook de mogelijkheid van repeaterfuncties. . Je vraag lijkt het te gaan over korte afstand met je team of gezinsleden. En bij SHTF hoort misschien ook wel, je geluid-arm te verplaatsen. Dus kies dan ook een portofoon waar goede headsets voor zijn,. en wat je ook kiest. TRAIN je team..
 4. De meeste filter doeken, veranderen structuur de weefsels verschuiven dan ten opzichte van elkaar. Met alleen desinfecteren dood je misschien wat, maar het filter kan wel verstopt raken. En dat moet je er dan uitspoelen en dan veranderd meestal de structuur van de weefsels. Leuke demo bij dat YT filmpje , maar als het het op die manier doet, is er sprake van kruisbesmetting.
 5. Er is al heel lang geen aandacht voor voorraden voor dit soort calamiteiten. En in de zorg en groothandels wordt eigenlijk alleen nog gewerkt met just-in-time logistiek. In de zorg werden nog nauwelijks Persoonlijk beschermingsmiddelen gebruikt als FFP3 maskers. Om dat dit soort besmettelijke infectieziekten in Nederland zeer zeldzaam waren. En meestal werden chirurgische maskers gezien als adequate maskers. Dat zijn ze trouwens niet. Ze zijn bedoeld om de patiënt niet te besmetten, maar niet om de drager te beschermen. Veel van dit soort middelen worden niet meer in Nederland gemaakt. En we zijn dus afhankelijk van voorraden van groothandels. Een chirurgische masker of een FFP3 masker kan NIET gedesinfecteerd worden, en daarna de zelfde vorm van bescherming leveren. De meeste zijn allemaal bewust disposable. Er is een te kort, en omdat dit nu in heel de wereld speelt, kunnen de fabrikanten niet zo snel produceren en logistieke keten vullen. De enige reden waarom men tegen burgers framed dat maskers niet werken, is ook dat hier hamsteren voorkomen wordt. Wil je beschermen tegen druppelbescherming als een virus, is alleen een masker niet voldoende, zeker niet als je zorg moet verlenen dus een dichte nabijheid hebben. Ik heb hier eerder 2015 al iets overgeschreven.
 6. Ja hoor, dat is vrij simpel. Ik weet niet wat jij verkeerd doet.?
 7. Er word in dit soort stukken, een soort framing gebruikt, waar ik me afvraag of iedereen, iedereen maar na papagaait.. Welke overheid in europa, maakt voedsel ?, Hoe kan de overheid (welk verborgen agentschap dan), ons eten manipuleren. Behalve veiligheidseisen en etiketnormen opleggen bemoeit de overheid zich nauwelijks met onze voedselvoorziening. Na genoeg is alles van in particuliere ondernemingen, die slimme marketing doen.. Van Leven ga je dood.. Alles is giftig, de hoeveelheid bepaald hoe snel je er aan doodgaat.. Ook water is giftig, en er E-nummers voor bietensap, voor zout, voor vitamines.. Huisarts Pieter Barnhoorn uit Leiden geeft het al aan. 'Een mens lijdt dikwijls het meest door/van het lijden dat hij vreest'
 8. Tom, Stress in welke vorm ook, is maar tot een bepaald niveau gezond, en daarna een van de belangrijkste doodsoorzaken, of de oorzaak van veel minder levensgeneugte. Stoer doen, levert extra stress op, perfectionisme, levert extra stress op, Dus om te overleven en weer echt , moet je leren omgaan met beperkingen, teleurstellingen, angsten en hindernissen. Loslaten en leren genieten Dat is een van de beste preppers-skills die je kan wensen.. Been there, and i've the t-shirt.. En je word er veel sterker van, je leert echte prioriteiten stellen. Jouw gezondheid en jouw levensgeluk kan je uit heel veel dingen halen, maar is nergens echt afhankelijk van.
 9. De vraag mag wel iets slimmer gesteld worden.. Kan ik een langere periode zonder 220volt netspanning, zonder te veel aan comfort inleveren. dat houden we wel even vol.. Als de waterdruk voor langer dan een week hier verdwijnt, wijken we uit naar de BOL..
 10. 27MC of HAM radio (wel even zendamateur worden) werkt prima..
 11. Even voor de duidelijkheid.. je kan zo artikel weer onhandig interpreteren en dan alleen veel grotere schade berokkenen. Azijn is niet voor de eerste hulpfase van de brandwond.. Eerst moet de hitte uit de wond.. En daar is azijn niet handig voor.. stromend lauw water of een burnjel (zoals Waterjel zijn daarvoor de oplossingen. Alle anderen leveren grote problemen op.. En daar helpt ook azijn in de latere fase van het behandelen van een brandwond ook niet aan.
 12. Als SOLO prepper, moet je beginnen bij het begin. Prep een buddy of nog beter een klen team.... !!!!, prep en train samen. Want alleen is maar alleen, en heeft een levensbedreigende foutmarge van 100%.. In een team is een dichtbij comm's met oortjes zeer zinvol, omdat na detectie van een gevaarlijke situatie, je de rest van team, nagenoeg geruisloos op de hoogte kan stellen.
 13. De wijze woorden van @Rambi zijn tekenend voor dilemma's van de gemiddelde prepper.. Kennis versus spullen. > Investeren in Kennis en ervaring heeft voordelen, die kunnen ze je niet meer afpakken, > Als je weet waar je naar toe werkt, kan je misschien naar improviseren. > Als je niet de spullen hebt om te improviseren heeft een medische interventie, weinig zin, of is het middel misschien wel erger dan de kwaal. > Als je wel spullen hebt zonder de kennis om ze toe te passen in een SHTF, dan verbruik je resources, zonder effectief te zijn. > Je hoeft echt niet een complete artsen opleiding gedaan te hebben om levensreddend bezig te zijn voor de korte termijn, maar een ontstoken blindedarm verwijderen met een de juiste middelen zonder de kennis van een chirurg, word wel heel spannend, en de succes op overleven is minder dan 5 procent. Een mooi voorbeeld is een gebroken been spalken als eerste hulp handeling kan je iedereen leren, echter dat wil niet zeggen dat het slachtoffer na 6 weken, weer zou kunnen lopen en het been correct genezen is.. Dus een medisch team met wat uitrusting preppen lijkt me verstandig... Daarnaast hoor je ook rekening te houden, dat zelfs goede artsen met wat spullen en medicaties onder SHTF situaties ook nog flink wat beperkingen hebben. en dat resources schaars zijn, en dat je goed moet kijken of een handeling nut heeft..
 14. ChestSeals zijn simpele stickers met een ventiel functie die je kan gebruiken bij open borst verwondingen.. Ze kosten rond de 30 euro per stuk, Ze zijn onder andere verkrijgbaar via http://www.specialmedics.nl , maar bij de meeste andere situaties. Ze zijn in de eerste hulp fase zeker nuttig, maar daarna zal er toch iemand iets moeten gaan doen... Daarnaast zijn ze met ducktape en een nitrilhandschoen, prima te improviseren. Maar dat werkt niet zo snel. Er zijn super gave tools, echter juist in SHTF-situatie heb meer kennis nodig, dan een AAP een kunstje leren, dan dat je in twee dagen in een uitgebreide eerste hulp cursus kan leren. Bij een normaal ongeval kan het al stressvol zijn voor de professionals, Het werken tijdens rampen of tactische situaties is toch nog iets spannender, en komt het neer op improviseren, teamwork, en basale geprepareerde kits.. Medische kits moet je effectief opknippen in minimaal 3 soorten.. persoon first aid kit, die je op je lijf draagt, bedoelt voor catastrofale bloedingen, en een paar items die direct verlichting geven.. Team kits, uitgebreidere kit, met middelen om de eerste 8 tot 24 uur een beetje door te komen, En een uitgebreide 'medische post" kit, voor langdurige en definitieve zorg. maar voor dat je jouw kit gaat samenstellen, werk aan je kennis... Ik zit te denken om een uitgebreide training te verzorgen voor speciale situaties oa voor preppers etc.) als we 12 man bij elkaar kunnen krijgen voor een 2x twee of drie daagse training kunnen misschien wat verdieping organiseren..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...