Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

rescue

Lid
 • Aantal items

  1103
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

rescue won de laatste dag op 21 februari 2015

rescue had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

1276 Uitstekend

3 Volgers

Over rescue

 • Titel
  Diehard Prepper

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  weg hier..
 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. Volgens mij niet.. Zenuw gas is een verzamelnaam van verschillende chemische samenstellingen. Alles hangt af, van het type stof, de mate van concentratie van de stof, en de duur van de blootstelling, En voor veel chemische stoffen zijn geen anti-dotes beschikbaar, zelfs niet preventief.. Hooguit zou er preventieve anti-dote kunnen zijn voor biologische stoffen.
 2. Wat terroristen bereiken met aanslagen. Meer populistische privacy schendende maatregelen. Ik hoor politici met droge ogen vertellen dat er meer databases gekoppeld moeten worden, en dat anonieme Prepaid SIM Kaarten tot het verleden moeten worden. Dat inlichtingendiensten nog meer bevoegdheden moeten hebben. Meer computers en rekencentra voor de geheime diensten, meer camera's, geïnstalleerd moeten worden.
 3. Een hele grote groep ?, Wat is groot, dat is een hele subjectief begrip, Op elke locatie, heb je maar twee mensen nodig, dus met 10 mensen kan je op 5 plekken veel bereiken. Er zullen misschien nog 5 mensen ondersteuning zijn voor deze terreurdaad. De meeste industriële locaties, zijn lastig te benaderen met maar twee mensen, plus de impact op de samenleving is dan niet zo groot, dan op 5 plekken in een grote stad. Een aanslag pleeg je juist op de plekken waar mensen zich onbezorgd kunnen zijn, en daar creëer je een gevoel van onveiligheid.
 4. Ga je nu vertellen dat ze iets wisten van de locatie, het tijdstip, en wie de daders zouden zijn ? Tuurlijk weet je waar je kwetsbaar bent en ben je bang hiervoor. Elke professional op gebied van veiligheid is bang dat dit soort dingen voorkomen. Voor een nederlandse NCTV medewerker ben je bang dat dit kan gebeuren in Ziggo Dome, en uitgaansgelegenheden in Amsterdam. Voor een franse veiligheidsdienst medewerker zal dat projecteren op Parijs.
 5. Hoe wil je dat de politiek hier aan iets kan doen ? Krijgen we weer Framing, vals veiligheidsgevoel oproepen. "Grensen dicht" >> Frankrijk heeft onvoldoende mensen, zelfs al zetten ze het hele leger in om alle grenzen te bewaken. >> Wat doet het tegen home-grown terroristen Zelf met het complete Franse leger en Nederlandse leger, is de Nederlandse grens niet dicht te krijgen. laat staan de Franse grenzen. Zeker niet voor getrainde mensen. De vorige terroristen in Frankrijk, woonden al jaren in Frankrijk, dus wat doet deze maatregel dan voor de veiligheid. "Meer geld naar de inlichtingen en politiediensten" Hoeveel geld je ook in inlichtingendiensten stopt, en burgers hun privacy ook blijft schenden, daarmee voorkom je dit niet. Het is niet zo moeilijk om ongezien, niets zeggende berichtjes, aan mensen te sturen, om een en ander af te stemmen. Hoe wil je je beschermen tegen goed georganiseerde extremisten, en terroristen ? "Verbied religie, stop met vluchtelingen opnemen," Net zo loze framing. De mensen die dit soort dingen doen, kunnen net zo goed, rasechte Fries, of Brabander zijn, het gaat om de bizarre ideeën in mensen hun hoofd en je kan mensen niet verbieden iets te denken. Als mensen met bizarre gedachten bij elkaar komen, kunnen ze met een beetje voorbereiding dit al doen. En wat kunnen we er dan aan doen. "Haal je hoofd uit het zand," Zelfs als je bewust kijkt, of je heel goed weet wat er gebeurt en concentreert op bepaalde Islamistische groeperingen, dan voorkom je dit niet.. En dat is nu eenmaal de eigenschap van een terreur aanslag. Dus alle redenen om jezelf te preppen met kennis en vaardigheden, en op elke locatie waar je komt, je vluchtwegen te kennen.
 6. Mijn opmerking was niet tegen jou bedoelt, maar in het algemeen. In dit soort zaken bestaan gewoon geen simpele oplossingen. En baal van hoeveel mensen een mening roeptoeteren, maar nog nooit zelf hun handen uit de mouwen hebben gestoken, en van achter de "veilige" voordeur roepen, dat nederland zo onveilig word door vluchtelingen.. Natuurlijk alles heeft risico's. ook vluchtelingen opnemen, Maar de straat over steken ook. En de meesten doen dat niet geblinddoekt, en dan is het ook niet zo groot risico. Jouw antwoord is me genuanceerd genoeg.
 7. Genuanceerd, betekend niet half zacht. Juist mensen die wel eens in brandhaard gebieden zijn geweest, die zijn meestal super genuanceerd, want die weten dat de wereld niet zwart-wit is.. En als je dan niet helemaal wereldvreemd bent, dat weet je dat roep toeteren, niets helpt. Maar dat misschien zelf de handen uit de mouwen steken, wat slimmer en juist meer realistischer. En als de SHTF komt, kan je prima keuzes maken, Met je voorbereiden op alles SHTF is trouwens nooit iets mis,.
 8. Ik zie een wat andere verdeling. De genuanceerden en roeptoeters of papegaaien van populisten.
 9. Ja hoor, dat is vrij simpel. Ik weet niet wat jij verkeerd doet.?
 10. Er word in dit soort stukken, een soort framing gebruikt, waar ik me afvraag of iedereen, iedereen maar na papagaait.. Welke overheid in europa, maakt voedsel ?, Hoe kan de overheid (welk verborgen agentschap dan), ons eten manipuleren. Behalve veiligheidseisen en etiketnormen opleggen bemoeit de overheid zich nauwelijks met onze voedselvoorziening. Na genoeg is alles van in particuliere ondernemingen, die slimme marketing doen.. Van Leven ga je dood.. Alles is giftig, de hoeveelheid bepaald hoe snel je er aan doodgaat.. Ook water is giftig, en er E-nummers voor bietensap, voor zout, voor vitamines.. Huisarts Pieter Barnhoorn uit Leiden geeft het al aan. 'Een mens lijdt dikwijls het meest door/van het lijden dat hij vreest' [ATTACH=CONFIG]21574[/ATTACH]
 11. http://nos.nl/artikel/2065758-mi5-terreurdreiging-nog-nooit-zo-groot.html
 12. Tom, Stress in welke vorm ook, is maar tot een bepaald niveau gezond, en daarna een van de belangrijkste doodsoorzaken, of de oorzaak van veel minder levensgeneugte. Stoer doen, levert extra stress op, perfectionisme, levert extra stress op, Dus om te overleven en weer echt , moet je leren omgaan met beperkingen, teleurstellingen, angsten en hindernissen. Loslaten en leren genieten Dat is een van de beste preppers-skills die je kan wensen.. Been there, and i've the t-shirt.. En je word er veel sterker van, je leert echte prioriteiten stellen. Jouw gezondheid en jouw levensgeluk kan je uit heel veel dingen halen, maar is nergens echt afhankelijk van.
 13. De vraag mag wel iets slimmer gesteld worden.. Kan ik een langere periode zonder 220volt netspanning, zonder te veel aan comfort inleveren. dat houden we wel even vol.. Als de waterdruk voor langer dan een week hier verdwijnt, wijken we uit naar de BOL..
 14. Misschien wel handig als je iets meer over de PVV en Geert Wilders wilt weten.. Wat feitjes.. http://stopdebankiers.eu/pas-op-wilders-pvv-is-een-wolf-in-schaapskleren/ Heb ik daarna nog een vrij simpele vraag, Wie betaald Wilders en zijn clubje eigenlijk ? , Niet regulier, want de PVV is geen regulier "Kies vereniging" Wie heeft er belang bij om onrust te zaaien met one lines, maar in hun stemgedrag de VVD (zelfs over Europa) domweg te volgen ? Wie kan me dat uitleggen ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...