Ga naar inhoud

rescue

Lid niveau 2
 • Aantal items

  1150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

rescue won de laatste dag op 11 mei

rescue had de meest gelikete inhoud!

6 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  weg hier..

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

rescue's Achievements

Diehard Prepper

Diehard Prepper (7/11)

1.4k

Community reputatie

 1. Bij het zoeken naar water, ga je niet direct naar de smerigste bron, maar begin je bij de schoonste bron die je kan vinden . Opgeloste chemicaliën zijn zeer lastig te filteren, en met distilleren haal je er ook niet alles uit. Sommige chemicaliën hebben een andere kookpunt dan water. Regenwater opvang is een goed te regelen en een goede bron, die met simpelere filters prima tot drinkwater te maken zijn. En dan heb je volume, bij een vakantiehuisje, of BOL, kan je groot volume, zwaartekracht filters gebruiken of met een pompje, maar ben je mobiel, dat heb zijn er prima filters te vinden. Maar ga nu niet beginnen bij de meeste moeilijkste bronnen. terwijl er vaak hele simpelere bronnen te vinden. Ook in de natuur van Nederland. Maar sloten zijn heel vaak een hele slechte bron.
 2. De meeste thuis installaties hebben geen eigen accu's en leveren alleen terug aan het net. Je zult meestal een andere lader, accu en omvormer moeten nemen, en iets van omschakel moment naar accu's . Een "eiland"systeem is relatief eenvoudig, de combinatie van terugleveren aan het net, en eigen accu's is wel andere koek. In geval van nood moet je goed kijken naar welke je verbruikers je nog echt nodig hebt en hoelang je onafhankelijke stroom wil hebben. Leuke puzzel.
 3. De doel van de communicatie is afhankelijk van de mate van OP-SEC en de kennis en vaardigheden van je comm's partners en teamgenoten. Heb je een code-boek met je teammaten. In het kader van OPSEC is de boodschap te verspreiden over meerdere communicatie kanalen. Er zijn vele manieren om radio-communicatie ook over langere afstanden te hebben. Het is goed om dan echt te verdiepen in frequenties. en technieken. Als zendamateur zijn er vele mogelijkheden en misschien kan de website van DARES je wat helpen. Je kan met ouderwetse 27Mc, of Marifonie (moet je wel een boot hebben) , ook veel doen, naast PMR, LPD , PMT (vergunningplichting), PMT heeft ook de mogelijkheid van repeaterfuncties. . Je vraag lijkt het te gaan over korte afstand met je team of gezinsleden. En bij SHTF hoort misschien ook wel, je geluid-arm te verplaatsen. Dus kies dan ook een portofoon waar goede headsets voor zijn,. en wat je ook kiest. TRAIN je team..
 4. Ik ben niet zo van de alu-hoedjes en de complot theorieën. Echter onze privacy is altijd in het geding. Niet alleen is contant geld te vies om aan te pakken en mag je bijna overal alleen nog maar betalen met pin. De meeste file informatie al gedaan door de concentratie van telefoons te tellen. Bij Crowd control zijn telefoon signalen allang in gebruik. Bij grote events als Koningsdag, Sail Amsterdam, , word dit allang gebruikt. Als de app's gebruik maken van je MAC-adressen, of Emei-nummers ben je al te traceren. Dus kritisch zijn is altijd goed.
 5. Er is een apart draadje over de APPS en privacy, En bluetooth heeft ook een mac-adress net als je wifi verbinding, en je IMEI nummer is ook zo verzonden door een app. En dan is het zo op je telefoonnummer te vinden.
 6. Aan deze 10 eisen moet het minimaal voldoen. https://www.veiligtegencorona.nl/
 7. Apps die al dan niet verplicht op je smartphone moeten zijn, om contacten en nabijheid te registreren. https://www.parool.nl/nederland/kabinet-wil-apps-gebruiken-in-strijd-tegen-corona-privacy-moet-gewaarborgd~bb8334ba/ De meeste APP's maken gebruik van je telefoonnummer, IMEI nummers en bluetooth mac adres. Dus hoe anoniem zijn de apps kunnen zijn. De Europese rechten van mens zeggen duidelijk mensen dat de overheid haar burgers niet overal mogen volgen. Wat vinden jullie van dit soort voorstellen ?
 8. Ik ken mensen, waar rond de 90% hun normaal waarde is. en dat daar geen extra interventies nodig zijn. (en dat is wat anders dan dat het normaal is.) Maar de de boodschap is, de waarde op zich zelf zegt niet veel. Zelfs niet bij Corona. wel als je langdurig een patiënt moet bewaken, maar als zelf monitoring is het grappig, maar dan kan je je geld beter in andere zaken steken. Maar er zijn nog genoeg patiënten monitoren te koop om mee te hobbyen. en eigen echo-apparatuur. Maar investeer in PBM en hygiene, en goede training daar doe je concreet wat mee. Dan heb je een saturatiemeter niet nodig. Ik ben er niet op tegen, als je alle preps al op orde hebt, dan is misschien een leuke gadget. Net zo goed, dat je nooit genoeg messen kan hebben.
 9. Voor sommigen is 90% juist een normaal waarde. denk aan Zware rokers...
 10. Leuk hoor Saturatiemeters kopen, Eerst moet je al weten wat iemand normaal waarde is. Anders word voor iedereen die onder 95% scoort al een ambu gebeld. ??? En er zijn dan al zoveel heel veel signalen dat iemand naar ziekenhuis moet, en wat helpt de diagnose maar wat helpt het als je geen 100% zuurstof beschikbaar hebt, met een hoge toedieningsmethode. Als je iemand moet bewaken met saturatiemeter, hoop ik dat ambulance binnen 10 minuten is. en in die 10 minuten is saturatiemeten verspilde tijd. Dan zijn er nog heel veel handelingen te doen, om het de patient zo comfortabel mogelijk te maken. EN dan moet je nog wat aan de ontstekingsreactie wat gaan doen. en die medicatie heeft niemand zo maar in huis. Dus koop geen schijnveiligheid.
 11. De echte sterfte cijfers, zie je pas over een paar weken terug in de cijfers van CBS. Nu zijn ze gepubliceerd tot week 11-2020, en daar zie je dat de totale sterftecijfers nog lager zijn dan de eerste 11 weken van 2018 en 2019. In die CBS Sterfte cijfers (uit de burgelijke stand registratie, zitten geen dubbeltellingen of andere bronnen. Door ze te vergelijken met eerdere jaren, zie je hoe groot de crisis ten opzichte van jaren terug. Maar de crisis is natuurlijk heel veel meer dan alleen sterftecijfers. https://www.cbs.nl/nl-nl/faq/corona/sociaal/hoeveel-sterfgevallen-zijn-er-per-week-
 12. Een simpele uitleg, waarom we nog een tijdje op de rem moeten stappen, in gewone mensen taal.
 13. De definitie wat precies is IC-bed is nog al een groot verschil tussen landen. Sommige landen noemen wat wij Medium Care bedden noemen, ook IC-bedden.
 14. De overheid en politiek is in 2003, 2006, 2014, 2017, 2019 gewaarschuwd dat het voorraden voor PBM moesten zijn. Echter ene meneer van Rijn heeft de zorgkosten en alle budgetten voor infectieziekte-bescherming wegbezuinigd. en ziektekostenverzekeraars namen dit niet meer mee in de lumpsum voor zorginstellingen. Erger nog in 2017 zijn alle calamiteitenvoorraden hiervoor niet aangevuld, en verkocht en over datum geraakt. Ach en zelfs in februari 2020. En in maart 2020 zit daar de zelfde meneer van Rijn, daar als minister voor Medische Zorg.
 15. De RIVM kan pas cijfers opnemen, als ze worden doorgegeven, daar kan een -paar dagen verschil in zitten (meestal 1 dag), Het RIVM moet checken of er geen dubbeltellingen zijn. Dus ze krijgen info uit ziekenhuis, diverse andere bronnen. En dat geld ook voor de GGD. Het moment van verwerken zit er tussen. Veel cijfers worden met terugwerkende kracht gecorrigeerd. Dit staat ook in de disclaimer bij de cijfers van RIVM en GGD
×
×
 • Nieuwe aanmaken...