Ga naar inhoud

Communicator

Lid niveau 2
 • Items

  4141
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  42

Alles dat geplaatst werd door Communicator

 1. je kan zo'n powerstation WEL gebruiken om je auto-accu op te laden, maar dat is een langzaam proces. vooral dus NIET proberen te starten tijdens het laadproces!
 2. geen flauw idee Ted. ik ben ook anti-vax, maar beslis hier en op discord niet over anderen en wat zij hebben gedaan.
 3. ik ben benieuwd! ik ga hem zeker grondig testen, en als dat niet aan mijn verwachtingen voldoet zal ik dat zeker overwegen. Prijs/Prestatie is voor mij de overweging geweest om deze te kiezen. Ik heb echt wel goed vooronderzoek gedaan, en veel reviews gekeken voordat ik over ging tot deze koop.
 4. Ik heb onlangs de Bluetti EB70 1000W besteld. Een betaalbare draagbare power station, die je kunt gebruiken als backup unit voor bijvoorbeeld je vriezer tijdens stroomstoringen, of onderweg om je accessoires te voorzien van stroom. In combinatie met bijpassende zonnepanelen (200W) lijkt mij dit een nuttige aanvulling voor vele situaties. Je hebt ze natuurlijk kleiner, groter, voor elk wat wils, maar ik zou voor dit geld (€479,00) zeker de 1000W variant ten zeerste aanraden! https://solarpowersupply.nl/portable-power-stations/bluetti-portable-power-stations/bluetti-eb70-power-station-eu-version
 5. Gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld ben ik doorgeschakelt naar een hogere versnelling, in verschillende voorbereidingen en stel ik wat plannen bij. Hierbij hoort ook het in contact komen met gelijkdenkenden. Wat we zo'n 10 jaar geleden maandelijks deden; bij elkaar komen en contacten leggen, lijkt mij een goed begin om weer eens de neuzen dezelfde kant op te krijgen na zoveel jaren ervaring en lessen die we geleerd hebben in het leven. inmiddels zit er zo'n 30 personen in de Discord server. waar we vanaf nu weer vaker actief zullen zijn om te praten over allerlei onderwerpen als communicatie, BOB's GHB's taktieken en allerlei andere onderwerpen die van belang kunnen zijn. De bovenste link werkt nog steeds, dus mocht je interesse hebben om realtime te kunnen chatten (voice of text) dan ben je van harte welkom!
 6. nog geen pb gezien of wil je dit verder oppakken via discord?
 7. kristallen is inderdaad niet meer van deze tijd. alles werkt met chips nu he... en dan bedoel ik niet die van Croky of Lays als je het tegen een EMP wilt beschermen, verdiep je dan eens in het maken van een Faraday kooi
 8. Aan het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne bedacht ik me geen seconde en heb direct weer al mijn radio apparatuur aangesloten en in bedrijf gesteld! En niet zonder resultaat! Het is BIZAR hoeveel er momenteel gebruik gemaakt wordt van de ether! Russische soldaten, Oekraïense strijders, het verzet, NAVO, burgers, allemaal maken ze gebruik van zendapparatuur om informatie door te spelen! Ik ben lid geworden van een groep die het frequentiespectrum monitort en berichten opneemt en laat vertalen! Dat is dan wel weer mooi aan het internet, het maakt de wereld een stuk kleiner. Met honderden zijn we aan het luisteren, opnemen, vertalen, doorsturen, en dat allemaal vanuit mijn luie stoel op mijn zolderkamertje! Ik volg sinds kort een amerikaanse (of canadeese, dat ben ik ff kwijt) prepper die een prachtige serie heeft gemaakt: Alien Invasion 30+ episodes https://www.youtube.com/playlist?list=PLEbbFhsJJB8_L8mjiV_DfIZ1h8GVQSMfa Het feit dat hij buitenaardse wezens gebruikt wil niet zeggen dat dit zo'n typisch Amerikaanse Doomsday prepper is. Nee, zie het als een metafoor voor vrijwel elke reden die je kunt bedenken om te preppen, stroomuitval, financial collapse, oorlog, etc... Het geeft een leuke rode draad door de serie heen maar voert absoluut geen boventoon. Gaande weg laat hij zien hoe hij omgaat met de situatie als een solo prepper, en hoewel dit ook zijn voordeel kan hebben, wordt al gauw duidelijk dat een groep grote voordelen biedt! Ook het gebrek aan informatie speelt hem grote parten, niet wetende wat er speelt, wie je wel/niet kunt vertrouwen, weinig communicatie, geen improvisatie... kortom, een vermakelijke serie waarbij het verhaal best goed gebracht wordt! leuke special effects en de acteur in kwestie is zeker niet slecht! het mooie vind ik dat hij zowel zijn kennis goed gebruikt, maar ook zijn zwakke kanten laat zien, zijn foute beslissingen en onhandige situaties. zeker een aanrader! Tijdens deze serie gebruikt hij soms een portofoon als zijn contact met de buitenwereld en bron van informatie. Ik wil er maar mee zeggen dat communicatie echt NIET onderschat moet worden! Mocht jij nog niets hebben gedaan om je communicatie in stand te houden tijdens een SHTF situatie, denk daar dan eens over na! Je blijft op de hoogte van het wereldnieuws als je een simpele wereldontvanger hebt... Als je wilt blijven communiceren met je omgeving terwijl internet plat ligt of een grote stroomstoring, dan moet je daar zelf voor zorgen! Op dit forum staan talloze berichten die je daar alles over vertellen! Lees en leer! Onderschat dit onderwerp niet!
 9. Link naar de discord server: https://discord.gg/B9cMuZn9yz Hoi Allemaal! Hier ben ik weer hoor! Ditmaal met een hagelnieuwe discord server voor iedereen om te gebruiken! ... wat is discord? Dat leg ik je graag uit! Discord is een platform waar je makkelijk met andere mensen kunt praten, tekst-chatten, bestanden delen, video-bellen (ook met grote groepen) Microsoft heeft ZOOM die echt specifiek op vergaderingen is gericht. Discord bied hetzelfde, maar dan uitgebreider! Het is dus een ideaal programma om met je medepreppers in contact te komen. Je hoeft er niets voor te installeren want je kant het via je internetbrowser gebruiken. Maar als je wilt is er wel een desktop versie beschikbaar. Ook voor Android en iPhone is het beschikbaar. Zolang je een internetverbinding hebt kan je dus via bovenstaande server met elkaar in verbinding komen. al lopend, in de auto, thuis... bedenk het maar. Vanuit het bos live camerabeelden delen is dus mogelijk! Wil je met je vriendengroep regelmatig ff bijkletsen, dan kan dat prima via discord! Deze discord blijft! Ik zit op stand-by om je eventueel op weg te helpen!
 10. jazeker. dit werkt in zekere mate hetzelfde als teamspeak betreft spraak. maar je kan ook makkelijker schermen of applicaties met elkaar delen. En ook video bellen
 11. Hoi Allemaal. Ik zou me naam geen eer aan doen als ik jullie niet zou vertellen over Discord. WAT IS DISCORD? Discord is een gratis softwareapplicatie voor tekst-, video- en audiocommunicatie tussen gebruikers. Discord werd op 13 mei 2015 uitgebracht en werkt op Windows, macOS, Android, iOS, Linux en in webbrowsers (WIKIPEDIA LINK) Dit platform wordt voornamelijk gebruikt door gamers om zo met elkaar te kunnen praten tijdens het spelen van spelletjes. Scholen gebruiken het momenteel ook om online les te geven. Wat kan het voor ons betekenen? Een handig en direct communicatie middel waarbij we elkaar op de hoogte kunnen houden middels spraak en een chat. Ook kunnen er BOTS worden ingesteld om vanuit verschillende bronnen nieuws te vergaren en te verzamelen. Ofwel, een handige tool om contact te houden met elkaar! Hulp bieden, en vragen is veel directer, een kletspraatje over onze levensstijl of elk ander onderwerp. Wat is het NIET? Het is ab-so-luut GEEN vervanger voor een forum! Alle informatie op discord is vergankelijk, en verdwijnt na verloop van tijd. Gebruik dit dus NIET om belangrijke data op te slaan of te delen. Als je data wilt delen, plaats het dan op dit forum, en deel de link op Discord. Dat werkt prima. Waarom Discord? Het is multi platform! Je kan het via de webbrowser gebruiken (geen download nodig) je kan het via een programma gebruiken (wel download), en je kan het op je telefoon installeren. SHTF Communicatie Channel Er is inmiddels een deels ingerichte server klaar voor gebruik. Waar ik iedereen die interesse heeft, van harte wil uitnodigen om op in te loggen! Maak HIER EERST een account aan, en klik dan op de volgende link: UITNODIGING Nadat je op de server bent ingelogd, dient een ADMIN je eerst rechten te geven om optimaal deze server te benutten. (anders alleen maar toegang tot de lobby)
 12. Voor een groot deel van de prepper community zijn we in verhoogde staat van paraatheid. Logisch want De Wereld draait schijnbaar door. Wij kiezen momenteel voor een neutrale positie. Mijn vrouw kan gelukkig nog naar haar werk, in een redelijk ongevaarlijke omgeving. Zoonlief blijft thuis van school want hij hoest een beetje. En verder houden wij ons extra afgezonderd van menigten. Eigenlijk niet meer dan normaal want tja, hoeveel bezoek krijg je tegenwoordig nog. De voorraden zijn op pijl, maar van mijn voorraad wc-papier komt het einde in zicht. Maak ik me druk? Nee, talloze manieren om dat hygiënisch op andere manieren op te lossen. Ik snap dan ook niet waarom vooral de run op wcpapier zo uitgemeten in het nieuws komt. Dat mensen voortijdig hun voorraden aanvullen vind ik een goede ontwikkeling. Straks komt het moment dat de overheid WEL beslist dat de winkels dicht moeten.... Dan heeft in elk geval een deel van de bevolking een streepje voor op de anderen. Nu ineens lijkt dat preppen niet zo gek he jongens!
 13. Wizzbit en Ik hebben dit idee destijds verder door ontwikkeld door software te ontwikkelen die middels algoritmes en andere slimme oplossingen het internet afstruinde die werdt getriggerd op kernwoorden en berichten van instanties waaronder ook p2000. We hebben toen meegedaan aan een hackaton die op gezet was door alle veiligheidsregios van Nederland. Ons idee heeft toen de hoofdprijs gewonnen! waarvan het bewijs in mijn mancave staat. een mega trofee Direct hierna is dit idee door andere vermogende partijen geïmplementeerd in hun plannen en hebben wij enkel de trofee nog. Ce'st la vie... Ik heb mezelf daarna meer afzijdig gehouden van het redacteren van deze informatiestroom, omdat het een behoorlijke impact kreeg op mijn gemoedstoestand. 24/7 alle ellende monitoren doet stiekum toch iets met je.
 14. *kuch* hey guys ... long time no see! Helaas nul activiteit in de ether in mijn omgeving. Ik heb alles nog in 'stand-by' modus staan. Kabels er in, stroom er op, en het werkt weer. De laatste jaren is de 27mc door alle storingen van o.a.PLC's massaal afgenomen. Als ik hier mijn antenne op werkhoogte zet, ontvang ik sowieso zo'n s7~s9 storing. Netwerken, zonnepanelen, LED verlichting etc zorgen hier voor. Dat gezegd hebbende, zojuist weer een motiverend telefoongesprek gehad, waarin we dus concludeerde dat we moeten zoeken naar een oplossing! ik ben nog steeds een groot voorstander van digitale communicatie over de ether. ik denk namelijk dat dit efficiënter is dan verbale communicatie in de meeste gevallen. Ik bedenk dan voornamelijk communicatie over grotere afstanden tussen groepen. Bij comms die gebruikt worden voor patrouilles zal verbale communicatie nog altijd nodig zijn. Andere manieren van communicatie buiten 27mc via de ether zijn verboden gebied voor de meeste hier aangezien je daar een licentie voor nodig hebt. Ik vermoed wel dat hier antwoorden te vinden zijn op de meeste vraagstukken. Grote delen van het frequentiespectrum laten zich prima gebruiken voor deze vormen van communiceren op korte en lange afstanden. De controle op misbruik is inmiddels geautomatiseerd, de uitvoerende instantie die daadwerkelijk op controle moet, hebben het behoorlijk druk met andere zaken waardoor het op een lage prioriteit ligt, maar zeer zeker NIET stil ligt. In een nood situatie zal deze controle wegvallen en zal het illegaal gebruik van deze frequenties toenemen. Het voorbereiden op, en het oefenen met dit apparatuur word door deze beperkingen wel bemoeilijkt in mijn ogen. Het is voor mij inmiddels ruim 2 jaar geleden dat ik werkelijk de ether heb getest met mijn 11meter apparatuur (27mc dus) en wordt het stillaan weer eens tijd om het stof af te blazen, stekkers er in te steken, antenne op werkhoogte te zetten en kijken wat de huidige stand van zaken is. Ik zal proberen om ook mijn neus hier weer wat vaker te laten zien
 15. En daarom hou ik zo van deze community he. Je kan nooit diep en lang genoeg nadenken over een bepaald onderwerp. Weer top advies @AWOL. thanks...
 16. Afgelopen week dankbaar gebruik gemaakt van het heerlijke weer om er eens op uit te trekken met de Katadyn Combi Waterfilter. Eerst ontleed ik het apparaat thuis met enige uitleg, en verderop laat ik de werking in praktijk zien. Veel kijkplezier, en vergeet niet om het filmpje een blauw duimpje te geven
 17. Wow, Heerlijk om te lezen dat je na al die spanning, en vooral ook inspanningen, nu eindelijk even alles los kan laten! Enjoy every fncking minute of it, It is you very hard gegunt! Feels good to hear from you again!
 18. Ik heb al eens geoefend in een een nat en vochtig bos bij 0 graden om een vuurtje te maken. Met goede voorbereidingen en de nodige uitleg is dit goed gegaan. Mijn gear moet bestand zijn tegen de Nederlandse winters, en ga dit ook hopelijk deze maand nog testen. Met deze ervaringen hoop ik mijn gezin door de barre tijden te trekken. Maar uiteraard, de eerste keus valt hier ook op bug-In. Daar maken we de meeste kansen mee, en kunnen we het comfortabelst survivallen Optie twee is een bug-out, en dan nog hoort een hutje in het bos dan pas tot de laatste plannen. Erg leuk topic @homerun !! Zoals je hoopte, het zet mensen wel aan het denken!
 19. top1 bedankt voor de links, ik zal ze ook in de beschrijving onder de video plaatsen!
 20. Mede door dit prachtige forum is deze samenwerking tot stand gekomen! Een leuke review over prep-crème. [video=youtube;-ozzEZSCe3w]
 21. Mja. Voorbereid op verschillende situaties. Inmiddels wijst ervaring uit dat veel van deze attributen handig kunnen zijn. Wat heb ik dan teveel bij volgens jou?
 22. Klopt. Iedereen z'n eigen BoB. Is ook te zien in één van m'n eerdere filmpjes: Bob jij of Bob ik. ..
 23. Mja. Dat zijn dus van die versprekingen die je achteraf niet meer kunt verbeteren. Ik weet het. Net als dat fukking pluisje wat aan mijn kaak hangt. Die parijsse jachtschotel heb ik bij een armydump gekocht. Die had er toen drie liggen. Gelijk meegenomen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...