Ga naar inhoud

Kaat

Lid
 • Items

  156
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kaat

 1. Je maakt een gat waar de schroefdraad van het kraantje precies doorheen past. Je doet een rubber ring om de schroefdraad, steekt hem door het gat, nog een rubber ring er om heen en draait de moer er op. En de kraan zit vast. Ik beschrijf het en zie nu het probleem. Je kunt niet met je hand in de fles . Dan moet je de hals er af snijden....
 2. Het is de kraan van dit filter: http://www.basicwaterfilter.com/nl/outdoor-waterfilters/74-british-berkefeld-rvs-supersterasyl.html Het waterfilter is ook rond en dun. De kraan heeft een schroefdraad met plastic moer, met daartussen twee rubber ringetjes voor de afdichting, dus een binnen en een buiten. Ik heb hem toevallig net zelf gekocht omdat mijn kraantje er in de opslag afgebroken was. Het is wel handig om de fles rechtop te zetten en niet op de kop. Kraantje in de onderkant.
 3. http://www.basicwaterfilter.com/nl/accessoires/78-kraantje-voor-british-berkefeld-rvs.html Dit kraantje kun je er heel gemakkelijk op zetten. Gaatje er in, kraantje er op.
 4. Ik vind het erg leuk voor nu, maar waar haal je shtf oude kranten vandaan? Denk dat die dan niet meer gemaakt of bezorgd worden?
 5. Of gewoon in een slaapzak wikkelen.
 6. Ik heb een zonnepaneeltje voor mobiel en iPad, die gebruik ik ook op vakantie. Zonneboiler voor warm water. Voor de rest doe ik het zonder stroom. Heb voorzieningen voor koken en warmte.
 7. Leer naaien kan met zo'n handapparaatje. Staat nog op mijn verlanglijstje.
 8. @caroline daar moet je toch niet aan denken! Wat goed dat hij naar buiten ging in plaats van naar bed of zo.
 9. Kaat

  Blikopener

  Hier heb je zoveel kracht voor nodig, dat krijg ik bijna niet voor elkaar.
 10. Kaat

  Blikopener

  Dat is die waar Zilver op doelt.
 11. Kaat

  Blikopener

  Deze vind ik echt geweldig. Draait heel licht en geen scherpe randen.
 12. Heb ik ook gedaan. Voor werk loop ik vaak in een jurkje en schoenen met hoge hakken. In mijn auto ligt nu een tas met stevige broek, sokken en schoenen.
 13. Rotflol! Ik lees dit nu pas, het wordt hier echt teveel om bij te houden. Deze reactie krijg ik ook vaak van mijn kinderen....
 14. Alle filter met koolstof moet je volgens mij na een half jaar vervangen, ongeacht hoeveel liter je er mee kunt filteren.
 15. Ik had gisteren een hele dag vergadering met een groep mensen. Mijn edc, gewoon in mijn werktas, kwam goed van pas. Ik heb veel collega's kunnen helpen: mijn opinelletje om het fruit bij de lunch te schillen, pijnstillers, zakdoekjes, etc. Mijn collega's zeiden heel verbaasd: jij bent ook overal op voorbereid!
 16. Bloem, suiker, boter en melk kun je bijna alles van maken. Geen mix voor nodig.
 17. Ja, ik vind het ideaal. Gebruik het al een jaar of vijftien. Eerst had ik een cup van rubber, daar kreeg ik last van. Toen een siliconencup, dat is een stuk beter. Ik gebruik er wel maandverband bij, omdat het een klein beetje lekt op de ergste dagen. Maar ik ben er erg tevreden over.
 18. Wat bedoel je daar mee? Bij makro betaal je gewoon btw hoor! Heb zelf ook een pas, maar de prijzen liggen vaak even hoog als in de supermarkt. Je moet echt voor de aanbiedingen gaan.
 19. Klopt, daar zat een foutje. Ik kan zo'n 20 liter per dag filteren als ik er een half jaar mee wil doen. In de ceradyn filters zit geen koolstof, dus ik denk dat de gravidyn beter vergelijkbaar zijn met de atc super sterasyl. 20 liter per dag is nog genoeg voor mij, ik ga geen douchewater filteren. Dus, per liter duurder, maar in mijn situatie de british berkefeld goedkoper, want slechts 80 euro per jaar.
 20. Als je het blik helemaal onder water zet, is dat geen probleem. Ik kook op die manier blikjes gecondenseerde gezoete melk. Drie uren koken en je hebt dulce de leche, een soort caramel.
 21. Ik heb er even naar gekeken. Bij beide filters wordt aangeraden de filterkaarsen na een half jaar te vervangen, daar ga ik bij deze berekening van uit. De ATC SuperSterasyl filterkaarsen van British Berkefeld kosten 20 euro per stuk. Ik heb er twee nodig en filter daar 40 liter per dag mee, wat voor ons voldoende is voor drinkwater en koken. Dat is dus 80 euro per jaar. De catadyn drip gravydin filters kosten 80 euro per stuk (Liff). Daar heb je er ook twee van nodig. Je kunt daar 4 liter per uur mee filteren (maar volgens mij is die 4 uur gebaseerd op 3 filterkaarsen tegelijk). Hoeveel uur per dag ben je in staat om te filteren? 16 uur? Dan heb je 64 liter per dag, maar daar betaal je dan 320 euro per jaar voor. Of maak ik nou een hele grote rekenfout?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...