Ga naar inhoud

Fluitketel

Lid
 • Items

  506
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  in the middle

Fluitketel's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

167

Reputatie

 1. Nog meer zuring in het land, nee. Ik heb hooikoorts en daar is zuring 1 van de boosdoeners van. bespaar me.
 2. Omdat de makkelijke moestuin hier ook een veel besproken onderwerp is, kon ik het niet nalaten jullie ook mijn review te delen over een boek hierover. Voor mij is het een super boek. Duidelijk beschreven hoe je bepaalde groenten moet doen. Wat wel kan en wat niet. Wie naast elkaar kunnen. En hoe je nog meer uit je tuintje kunt halen. Hoe je met een komkommer de hoogte in kan. Hoe je variatie kan aanbrengen. Er worden meerdere mogelijkheden besproken wat je zou kunnen planten en hoe. Er zijn ook bepaalde thema tuinen. Een vierkante meter watertuin met als hoofddoel je andere meter tuintjes te voorzien van regenwater. Een tomaten tuin, een komkommer tuin. Maar wat ik het meest geweldig vind aan het boek is dat er meerdere plantschema's instaan en hoe je na een oogst verder kunt. Hij bespreekt meerdere wissels per tuin seizoen. Voor mij als beginner echt super om zo idee├źn op te doen.
 3. Ik heb idd brand gehad. maar dat kwam doordat ik 20 waxinelichtje gebruikte. Deze gingen een soort gas vormen waardoor de boel in de fik vloog. Juist uit voorzorg had ik de waxinelichtjes al in een metalen ovenschaal gezet.
 4. Hier is het ook niet gelukt. Helaas. Snap er niks van. Wil nog wel een keer een poging wagen maar nu nog ff niet.
 5. Meer gist is niet altijd beter. Als je met de hand kneed. dan is 4 gram gedroogde gist echt voldoende. Gebruik je een broodbak machine dan is 7 gram nodig. Ik gebruik nu sinds een aantal weken maar 4 gram gedroogde gist of 8 gram verse gist. En het brood is echt super gerezen en lekker luchtig. Mijn recept is: 150 volkorenmeel 350 bloem 2 el suiker (basterd) 2 tl zout 4 gram gedroogde gist of 8 gram verse gist 275 ml warm water. Ik mik de bloem en het meel bij elkaar dan de suiker en het zout. dit vermeng is goed. Daarna de droge gist en het water. Als je zorgt dat het zout goed vermengt is met de rest voor je de gist toevoegd is er niks aan de hand. 1 uur laten rijzen op de verwarming. daarna weer kneden en in een ingevette broodvorm een half uur laten rijzen. ondertussen de over voor verwarmen op 200 graden. Het brood een 32 minuten laten bakken. Zorg dat er een bakje water in de oven erbij staat en maak het brood even vochtig voor het in de oven gaat. Dit recept is hier een gigantisch succes. Het grappige is dat zodra de verwarming een graad lager staat of het water is iets kouder of warmer dan smaakt het brood net weer anders. Temperatuur is een belangrijke factor in de smaak.
 6. wow wat gaaf. Doet die pijp het ook echt? Hoe krijg je dat dan open in het midden?
 7. Ik heb idd o m deze reden wat pammetjes ( oxacepam en temacepam ofzo) in mijn medicijnen doos zitten. Niet genoeg naar mijn zin. Binnenkort nog maar ff met ome dok praten.
 8. chocopasta van Chokotoff. iig in belgie te koop, maar of het in frankrijk ook te koop is dat durf ik niet te zeggen.
 9. Ik gebruik deze emmertjes. Je kan ze bij diverse groentboeren gratis ophalen. Er hebben noten in gezeten. Ze kunnen in de afwasmachine en in de vriezer. en ze zijn vierkant. Ik vind ze ideaal. Inhoud 4 liter ongeveer.
 10. Ja nou dat dacht ik ook. En volgens mij is een magnetron best isolerend. Ik ga het uitproberen. En anders heb ik nog een coolbox die deze eer gaat krijgen.
 11. Nog geen champignons te bekennen. Ja hele kleine speldenknopjes aan de randen. Ik hoop dat het snel doorzet. De wens om met kerst zelf gekweekte champignons te eten is niet gehaald. (bakje gekocht) @Blik(voer) op oneindig hoever staat jou oogst?
 12. @Raycoupe omdat ik een magnetron bijna ongebruikt in de keuken heb staan en ik niet de ruimte heb om daar ook nog een hooikist in te zetten. Toen bedacht ik me net waarom zou ik de magnetron niet gebruiken als hooikist.
 13. zou je daar ook een magnetron voor kunnen gebruiken? en dan bedoel ik: dekens in de magnetron tegen de achterwand. Dan pan erin schuiven en dat weer afdekken met dekens. En dan de klep dicht? Zou dat ook werken als moderne hooikist?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...