Ga naar inhoud

YONI

Lid
 • Aantal items

  130
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

YONI won de laatste dag op 4 december 2012

YONI had de meest gelikete inhoud!

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  In een aardig dorpje op de Veluwezoom
 • Interesses
  mijn gezin, en met 4 kleintjes is je tijd dan wel op :)
 • Beroep
  Ik ben een vader, en ja, ik heb ook nog een baan voor het inkomen..iets met drinkwater

YONI's Achievements

Survivor

Survivor (4/11)

141

Community reputatie

 1. Ik denk niet dat dit oorlog gaat veroorzaken, het is een breekijzer. Een slecht gekozen en onnodig provocatief breekijzer op het meest ongunstige moment, mijns inziens, maar goed, ik heb ook niet op Bibi gestemd. Ik vrees echter dat er ondertussen zoveel andere belangen spelen, van afzetmarkten, politieke invloedssfeer, olievoorraad, controle over de straat van Hormuz en het Suez-kanaal en de transportleidingen via Turkije. Rusland, met haar stromannetje Iran en haar stromannetje-in-diepe-crisis Syrie kan, nu de wereld afwacht, Egypte zo verdeeld is dat niemand op dit moment weet waartoe dat gaat leiden. (ik vrees voor een all-out burgeroorlog zoals in Syrie) Rusland kan op die manier in een klap de internationale energiemarkt vrijwel domineren en heeft dan onmiddelijk haar supermachtstatus weer terug. Maar ik vrees dat ik het met je eens ben, het ziet er naar uit dat er hoe dan ook een oorlog wordt georganiseerd. Men hoopt natuurlijk ook op een verzwakte USA en een permanent besluiteloze president Obama. Ik denk dat ze zich daarin deerlijk vergissen. Ik denk dat het nu nog een kwestie van tijd is, er is door de kwaadwillende partijen al teveel geinvesteerd, de machthebbers in Rusland, en daarvoor de Sovjets zijn al decennia bezig.
 2. En hier hebben we de originele versie, en die zijn er ook in RVS http://kellykettle.com/
 3. Ik denk dat je al meer dan duidelijk hebt gemaakt wat je over geloven en religie denkt. En ja, ik voel me door je opmerking wel degelijk aangesproken. Je continue aanvallen op geloof zijn niet enkel onnodig kwetsend, het is ook bijzonder eenzijdig en getuigd van een dubbele standaard. Alsof je niet over een geloof, maar wel ertegen mag discussieren.
 4. Er zijn nogal wat inhoudelijke verschillen betreffende de mogelijke formuleringen van wat een lid hier al dan niet bedoelt zo hebben. Feit is dat het er staat op een wijze die ik niet accepteer. Ook de voortdurende minachting voor mijn geloof is iets dat ik niet langer naast me neer wens te leggen, al helemaal niet waar een opmerking over een "fanatiek gelovig" ongepast is en een belediging aan niet enkel mijn adres maar ook naar de Moslim (s) op dit forum. Hoe haal je het in je hoofd ons te vereenzelvigen met een ontspoorde idioot?
 5. ALGEMEEN: is sit ondertussen genoeg voor een ban?
 6. Sorry, oneens met je betoog, ik heb het meermaals gedaan en het werkt prima. Je moet er alleen geen wonderen van verwachten. Natuurlijk is een specifieke lamp en een specifieke kackel en een specifieke brander handiger, sneller en effectiever, maar zoals je had kunnen lezen was deze post een "verlengstukje" op een ander topic.
 7. Het is zeker niet optimaal, maar het werkt wel en daar gaat het hier om.
 8. Ik heb naar aanleiding van de topic van Blikvoer op (on)eindig (Verwarming van een kleine ruimte) dom genoeg verzuimd om een van mijn eigen oplossingen te vermelden. Ik kan hierbij dan ook iedereen aanraden om de PETROMAX te overwegen, zie link: http://www.petromax.de/en/home.html De Petromax is een petroleum/parafinelamp die ook behoorlijk wat warmte produceerd, en je kunt er met een hulpstukje (leverbaar als assesoire) ook op koken. De lamp werkt middels het proces van petroleumvergassing wat een bijna volledige verbranding oplevert. Daarnaast is het apparaat geen goedkope rommel en daarom ook niet "grabbelbak" geprijst. De kwaliteit en betrouwbaarheid van deze lampen is echt fenomenaal. Het is echt zo'n product waar je niets verkeerd aan kunt vinden. (nergens een kort-door-de-bocht of halfhartige oplossing) Uit ervaring weet ik dat ze als kleine verwarming prima werken, ze geven een enorme bak licht (400 W) en erop koken, in ieder geval water/koffiie gaat prima. Yoni
 9. Ingeblikt voedsel en glasconserven dienen opgeslagen te worden tussen vorstvrij en 25 Graden C continue, dit i.v.m. de aard van de verpakking, welke kunnen scheuren, breken of ondicht worden. Gevriesdroogd voedsel kun je onder veel ruimere condities opslaan. en inderdaad, hoog en droog is een goed plan.
 10. Shalom Communicator, Ik denk dat er niet erg veel melkveebedrijven zijn zonder aggregaat en niet zelden een biogas-installatie. Dit soort inrichtingen zijn prima als stand-alone te gebruiken en ik denk niet dat we ons hierover echt zorgen hoeven te maken. Ik denk dat je meer effect hebt met b.v. diesel, iets waarvan de meeste boerenbedrijven wel enige voorraad hebben, maar alle voorraad is eindig en zonder is een modern agrarisch bedrijf toch wel erg gehandicapt. Praktisch is het enige wat erop zit, bij een langdurige SHTF, een -behoorlijk- deel van de veestapel slachten en omschakelen naar begrazing, kuilvoer en het verminderd rendement (en mestopbrengst!) accepteren. We zullen na zo'n event met z'n allen moeten omschakelen naar een kleinschaliger en lokaler georganiseerd landbouwmodel, simpel omdat we het verlies aan import-veevoeder, kunstmest en bestrijdingsmiddelen, en de grondstoffen daartoe, niet kunnen compenseren. Yoni
 11. zeker, ik zou een variant hierop, met 2 x voveel ruimte, zeker willen overwegen. Nu is het (dat huisje in Finland) gewoon een luxe "Man-Cave" (en natuurlijk WIL je zo'n ding, net als een Hummer )
 12. Nee hoor, preppers bereiden zich voor met een doel, om ongeacht welke SHTF optreed, door te kunnen, verder te leven, in goede gezondheid en vrolijk en hoopvol. Het gaat preppers dus lang niet alleen om voedsel en water. Hamsteraars zijn gewoon hebberige, asociale lieden die bang dat ze te weinig te eten hebben. Je weet wel, het soort eikels dat de ander niets gunt en dan ook nog denkt dat ze goed en slim bezig zijn.
 13. O jawel, 3/5 van de mensheid doet het, iedere dag. Rijst en Bonen. Het is overigens niet eens ongezond.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...