Ga naar inhoud

Nico de Geit

Lid
 • Items

  108
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  + 30m NAP
 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Nico de Geit's prestaties

Survivor

Survivor (4/11)

36

Reputatie

 1. Als er morgen een meter sneeuw ligt en de stroom is uitgevallen dan hebben we hier een probleem: de cv doet het niet meer. Er vanuit gaande dat het gas het nog wel doet is dat makkelijk op te lossen door een noodstroomvoorziening. Een accu op zolder, een druppellader en een omvormer om van 12V 230V wisselspanning te maken. 50W is genoeg, meer verbruikt de cv-ketel niet. Maar er is een slimmere oplossing: een omvormer kopen die in de sigarettenaansteker van je auto past. Verlengkabel eraan en je hebt stroom. Vaak niet meer dan 100W, maar dat is genoeg om je cv-ketel te laten draaien. Nadeel is natuurlijk wel dat je auto-accu dan leeg raakt waardoor je je auto misschien niet meer kunt starten. Maar als je de motor af en toe laat draaien zal dat ook wel goed komen. Een volwaardige noodstroomvoorziening is natuurlijk ideaal, maar een omvormer die de accu van je auto gebruikt kan je ook van 230V voorzien en dan ben je voor een paar tientjes klaar. Ik ga er binnenkort een kopen.
 2. Ik sla alles maximaal in tot de THT datum. Van mosterd tot augurken en van tomatensoep tot appelmoes. Van alleen rijst, macaroni of bonen kun je niet leven.
 3. Waarom ik voorraden hamster Soms zijn dingen lekker goedkoop in de supermarkt. Of het nu gaat om macaroni of rijst, wattenstaafjes of shampoo, mayonaise of rookworst - je kunt het zo gek niet bedenken - ik sla voornamelijk in als de prijs goed is. In principe wil ik zoveel mogelijk in huis hebben wat ik toch nodig heb, maar niet meer dan dat ik verbruik tot de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Liever het eindproduct in mijn kast dan mijn geld op de bank. Flink inslaan heeft een aantal voordelen: - Het scheelt geld. Door in te slaan als een product in de aanbieding is bespaar je 20 tot 50%. - Het scheelt tijd. Ik koop in één keer een flinke voorraad van iets, berg dat op en kijk er lange tijd niet meer naar om. Ik hoef tot 2015 niet te kijken of het wc-papier, de waspoeder of de vaatwastabletten op zijn. Ik kijk ook niet meer naar aanbiedingen van die producten, er staat immers genoeg voor jaren. - Het is makkelijk. Je grijpt nooit mis, voordat de laatste verpakking wordt aangebroken is de voorraad al lang aangevuld tegen de laagst mogelijke prijs. Alleen bovenstaande redenen zijn eigenlijk al genoeg om een voorraad aan te leggen. Bijkomend voordeel is is dat je niet meteen zonder zit als om wat voor een reden dan ook geen boodschappen kunt doen. Ook hier geplaatst: http://preppers.nl/forum/threads/3115-Waarom-ik-voorraden-hamster
 4. Soms zijn dingen lekker goedkoop in de supermarkt. Of het nu gaat om macaroni of rijst, wattenstaafjes of shampoo, mayonaise of rookworst - je kunt het zo gek niet bedenken - ik sla voornamelijk in als de prijs goed is. In principe wil ik zoveel mogelijk in huis hebben wat ik toch nodig heb, maar niet meer dan dat ik verbruik tot de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Liever het eindproduct in mijn kast dan mijn geld op de bank. Flink inslaan heeft een aantal voordelen: - Het scheelt geld. Door in te slaan als een product in de aanbieding is bespaar je 20 tot 50%. - Het scheelt tijd. Ik koop in één keer een flinke voorraad van iets, berg dat op en kijk er lange tijd niet meer naar om. Ik hoef tot 2015 niet te kijken of het wc-papier, de waspoeder of de vaatwastabletten op zijn. Ik kijk ook niet meer naar aanbiedingen van die producten, er staat immers genoeg voor jaren. - Het is makkelijk. Je grijpt nooit mis, voordat de laatste verpakking wordt aangebroken is de voorraad al lang aangevuld tegen de laagst mogelijke prijs. Alleen bovenstaande redenen zijn eigenlijk al genoeg om een voorraad aan te leggen. Bijkomend voordeel is is dat je niet meteen zonder zit als om wat voor een reden dan ook geen boodschappen kunt doen.
 5. Liever 100 liter brandstof in goed sluitende stalen jerrycans achterin dan kaarsjes branden in een auto waar kinderen in zitten. Als een kaarsje valt kan je auto af fikken.
 6. Eenzijdig hamsteren heeft in mijn beleving niet veel zin. Je moet alles hebben dat je nodig hebt, en niet alleen water, of alleen macaroni, of alleen olijfolie, of alleen rijst, enz. Een gevarieerd pakket samenstellen kan, dus waarom zou je het niet doen?
 7. Onderweg kun je ook ingesneeuwd raken, voldoende brandstof om de motor te laten draaien en iets te eten is dan erg prettig. Je kunt toch gewoon de motor laten draaien? Sneeuwkettingen heb ik in de winter altijd bij me. Wat moet ik anders als ik vast zit? Een sleepdienst bellen? Sneeuwkettingen zijn goedkoper dan een 4x4.
 8. Stel je voor: je wordt morgenochtend wakker en er ligt een meter sneeuw. Er was wel sneeuw aangekondigd, maar niet zo extreem veel. Je klikt de tv aan maar die doet het niet. De verwarming voelt koud. Je raadt het al: de stroom doet het niet. Op je batterij-radio hoor je dat de kabels van de elekriciteitsmasten op heel veel plaatsen zijn bezweken onder het enorme gewicht aan ijs en sneeuw. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar het is uiterst lastig omdat monteurs heel moeilijk ter plaatse kunnen komen vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw. Je telefoon doet het niet, het mobiele netwerk en internet liggen plat. Ben jij er klaar voor?
 9. Als je hond je vriend is dan eet je hem niet op. Dan nog liever aan de Soylent Green, samen met je hond. Honden worden soms gedumpt als het baasje er niet meer voor kan zorgen. Het worden zwerfhonden die roedels vormen als niemand ingrijpt. Die roedels bemachtigen dan zelf Soylent Green.
 10. Dank je, ik loop binnenkort even binnen. Als de schappen maar niet weer leeg zijn. Op deze manier wen je wel aan lege schappen.
 11. Die vrouw zoekt het maar lekker uit met haar ex, vaak is het de volgende dag weer 'aan'. Iets anders: stel je bent aan het evacueren en er gebeurt iets, een oud vrouwtje wordt in elkaar getrapt. Normaal doe ik daar wel iets mee, maar misschien is het slim om me er niet mee te bemoeien als ik aan het evacueren ben. Maar als het meezit ben ik al lang weg voordat de pleuris uitbreekt. Ik kies ervoor geen hulpverlener in de pleuriszooi te zijn. Het plan is het rampgebied te verlaten, het liefst geordend. Je bemoeien met andermans conflicten is een ernstig risico. Het is een belangrijk onderwerp dat je hier aansnijdt. Mijn motto: red jezelf.
 12. Als je een brommer als BOV wilt gebruiken dan lijkt het me handig een oud model te nemen zonder elektronica in verband met een mogelijke elektro magnetische puls (EMP). Gewoon een model met contactpuntjes dus. Natuurlijk het liefst een model waar je met zijn tweeën op kunt zitten. Er zijn ook inklapbare modellen die in je kofferbak passen.
 13. In het volgende filmpje zie je hoe dat er in de praktijk uitziet: http://www.youtube.com/watch?v=tGxKdDinkKk
×
×
 • Nieuwe aanmaken...