Ga naar inhoud

Nico de Geit

Lid
 • Aantal items

  108
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Nico de Geit

 1. Als er morgen een meter sneeuw ligt en de stroom is uitgevallen dan hebben we hier een probleem: de cv doet het niet meer. Er vanuit gaande dat het gas het nog wel doet is dat makkelijk op te lossen door een noodstroomvoorziening. Een accu op zolder, een druppellader en een omvormer om van 12V 230V wisselspanning te maken. 50W is genoeg, meer verbruikt de cv-ketel niet. Maar er is een slimmere oplossing: een omvormer kopen die in de sigarettenaansteker van je auto past. Verlengkabel eraan en je hebt stroom. Vaak niet meer dan 100W, maar dat is genoeg om je cv-ketel te laten draaien. Nadeel is natuurlijk wel dat je auto-accu dan leeg raakt waardoor je je auto misschien niet meer kunt starten. Maar als je de motor af en toe laat draaien zal dat ook wel goed komen. Een volwaardige noodstroomvoorziening is natuurlijk ideaal, maar een omvormer die de accu van je auto gebruikt kan je ook van 230V voorzien en dan ben je voor een paar tientjes klaar. Ik ga er binnenkort een kopen.
 2. Ik sla alles maximaal in tot de THT datum. Van mosterd tot augurken en van tomatensoep tot appelmoes. Van alleen rijst, macaroni of bonen kun je niet leven.
 3. Waarom ik voorraden hamster Soms zijn dingen lekker goedkoop in de supermarkt. Of het nu gaat om macaroni of rijst, wattenstaafjes of shampoo, mayonaise of rookworst - je kunt het zo gek niet bedenken - ik sla voornamelijk in als de prijs goed is. In principe wil ik zoveel mogelijk in huis hebben wat ik toch nodig heb, maar niet meer dan dat ik verbruik tot de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Liever het eindproduct in mijn kast dan mijn geld op de bank. Flink inslaan heeft een aantal voordelen: - Het scheelt geld. Door in te slaan als een product in de aanbieding is bespaar je 20 tot 50%. - Het scheelt tijd. Ik koop in één keer een flinke voorraad van iets, berg dat op en kijk er lange tijd niet meer naar om. Ik hoef tot 2015 niet te kijken of het wc-papier, de waspoeder of de vaatwastabletten op zijn. Ik kijk ook niet meer naar aanbiedingen van die producten, er staat immers genoeg voor jaren. - Het is makkelijk. Je grijpt nooit mis, voordat de laatste verpakking wordt aangebroken is de voorraad al lang aangevuld tegen de laagst mogelijke prijs. Alleen bovenstaande redenen zijn eigenlijk al genoeg om een voorraad aan te leggen. Bijkomend voordeel is is dat je niet meteen zonder zit als om wat voor een reden dan ook geen boodschappen kunt doen. Ook hier geplaatst: http://preppers.nl/forum/threads/3115-Waarom-ik-voorraden-hamster
 4. Soms zijn dingen lekker goedkoop in de supermarkt. Of het nu gaat om macaroni of rijst, wattenstaafjes of shampoo, mayonaise of rookworst - je kunt het zo gek niet bedenken - ik sla voornamelijk in als de prijs goed is. In principe wil ik zoveel mogelijk in huis hebben wat ik toch nodig heb, maar niet meer dan dat ik verbruik tot de houdbaarheidsdatum op de verpakking. Liever het eindproduct in mijn kast dan mijn geld op de bank. Flink inslaan heeft een aantal voordelen: - Het scheelt geld. Door in te slaan als een product in de aanbieding is bespaar je 20 tot 50%. - Het scheelt tijd. Ik koop in één keer een flinke voorraad van iets, berg dat op en kijk er lange tijd niet meer naar om. Ik hoef tot 2015 niet te kijken of het wc-papier, de waspoeder of de vaatwastabletten op zijn. Ik kijk ook niet meer naar aanbiedingen van die producten, er staat immers genoeg voor jaren. - Het is makkelijk. Je grijpt nooit mis, voordat de laatste verpakking wordt aangebroken is de voorraad al lang aangevuld tegen de laagst mogelijke prijs. Alleen bovenstaande redenen zijn eigenlijk al genoeg om een voorraad aan te leggen. Bijkomend voordeel is is dat je niet meteen zonder zit als om wat voor een reden dan ook geen boodschappen kunt doen.
 5. Liever 100 liter brandstof in goed sluitende stalen jerrycans achterin dan kaarsjes branden in een auto waar kinderen in zitten. Als een kaarsje valt kan je auto af fikken.
 6. Eenzijdig hamsteren heeft in mijn beleving niet veel zin. Je moet alles hebben dat je nodig hebt, en niet alleen water, of alleen macaroni, of alleen olijfolie, of alleen rijst, enz. Een gevarieerd pakket samenstellen kan, dus waarom zou je het niet doen?
 7. Onderweg kun je ook ingesneeuwd raken, voldoende brandstof om de motor te laten draaien en iets te eten is dan erg prettig. Je kunt toch gewoon de motor laten draaien? Sneeuwkettingen heb ik in de winter altijd bij me. Wat moet ik anders als ik vast zit? Een sleepdienst bellen? Sneeuwkettingen zijn goedkoper dan een 4x4.
 8. Stel je voor: je wordt morgenochtend wakker en er ligt een meter sneeuw. Er was wel sneeuw aangekondigd, maar niet zo extreem veel. Je klikt de tv aan maar die doet het niet. De verwarming voelt koud. Je raadt het al: de stroom doet het niet. Op je batterij-radio hoor je dat de kabels van de elekriciteitsmasten op heel veel plaatsen zijn bezweken onder het enorme gewicht aan ijs en sneeuw. Er wordt hard gewerkt aan een oplossing, maar het is uiterst lastig omdat monteurs heel moeilijk ter plaatse kunnen komen vanwege de enorme hoeveelheid sneeuw. Je telefoon doet het niet, het mobiele netwerk en internet liggen plat. Ben jij er klaar voor?
 9. Als je hond je vriend is dan eet je hem niet op. Dan nog liever aan de Soylent Green, samen met je hond. Honden worden soms gedumpt als het baasje er niet meer voor kan zorgen. Het worden zwerfhonden die roedels vormen als niemand ingrijpt. Die roedels bemachtigen dan zelf Soylent Green.
 10. Dank je, ik loop binnenkort even binnen. Als de schappen maar niet weer leeg zijn. Op deze manier wen je wel aan lege schappen.
 11. Die vrouw zoekt het maar lekker uit met haar ex, vaak is het de volgende dag weer 'aan'. Iets anders: stel je bent aan het evacueren en er gebeurt iets, een oud vrouwtje wordt in elkaar getrapt. Normaal doe ik daar wel iets mee, maar misschien is het slim om me er niet mee te bemoeien als ik aan het evacueren ben. Maar als het meezit ben ik al lang weg voordat de pleuris uitbreekt. Ik kies ervoor geen hulpverlener in de pleuriszooi te zijn. Het plan is het rampgebied te verlaten, het liefst geordend. Je bemoeien met andermans conflicten is een ernstig risico. Het is een belangrijk onderwerp dat je hier aansnijdt. Mijn motto: red jezelf.
 12. Als je een brommer als BOV wilt gebruiken dan lijkt het me handig een oud model te nemen zonder elektronica in verband met een mogelijke elektro magnetische puls (EMP). Gewoon een model met contactpuntjes dus. Natuurlijk het liefst een model waar je met zijn tweeën op kunt zitten. Er zijn ook inklapbare modellen die in je kofferbak passen.
 13. In het volgende filmpje zie je hoe dat er in de praktijk uitziet: http://www.youtube.com/watch?v=tGxKdDinkKk
 14. Zo'n boek doorlezen kan geen kwaad. Wat je in je hoofd hebt hoef je ook niet mee te slepen.
 15. Ik bemoei me nu al niet met de buurvrouw en haar ex, en in crisissituaties al helemaal niet. Als de buurvrouw graag iemand met losse handjes heeft, wie ben ik dan om me daar mee te bemoeien? Is Estelle Cruijff zielig? Ik denk het niet. Iedereen moet zijn eigen problemen oplossen. Jij zou ook niet in onze groep passen. In crisissituaties is het simpelweg niet toegestaan je met anderen te bemoeien omdat je daarmee de groep in gevaar brengt. We gaan niet vechten, tenzij het echt niet anders kan. Het doel is uit het crisisgebied te komen, niet om deel te nemen aan een of ander conflict.
 16. Dat valt nog te bezien. Blik roest. Het laagje kunststof waarmee de binnenzijde van het blik is bekleed komt terecht in je voedsel. Bij glas kun je aan de deksel zien of de pot nog vacuüm is. Bovendien heb je bij glas het voordeel dat je naar binnen kunt kijken en zul je veel minder snel verrast worden door een bedorven voorraad. Als je een voorraad glazen potten gaat evacueren hoeveel potten gaan er dan kapot? Eén, twee, een paar? Zelfs als je huis instort zal slechts een beperkt deel van de glazen voorraad verloren gaan. Een beetje prepper checkt zijn voorraad regelmatig, af en toe een verpakking opeten kan geen kwaad. Sterker: het voorkomt onaangename verassingen.
 17. Ik heb stalen jerrycans van 20 liter met vultuit. Ze staan nu gevuld in een hoekje, er gebeurt niets mee. Een keer per jaar maak ik ze leeg, en dan vul ik ze opnieuw. Als er iets snel uitverkocht is als de pleuris uitbreekt dan is het brandstof. En brandstof is essentieel om weg te komen. Als je ze ingraaft hou dan rekening met lekkage door een lekbak te plaatsen met voldoende capaciteit. Niemand wil benzine of diesel in het grondwater. Ik zou ze zelf niet ingraven in verband met snelle evacuatie. Ik betaalde 20 euro per stuk voor mijn stalen jerrycans en ik wil niet dat ze gaan roesten. Ik zou ze niet ingraven.
 18. Ik ben gestopt met het helpen van buurvrouwen vanwege slechte ervaringen. Ik bemoei me alleen met mensen van mijn eigen groep. De meeste mensen veroorzaken hun eigen ellende. Als ik de buurvrouw vertel dat ze met bepaalde personen beter geen relatie aan kan gaan zegt ze: bemoei je met je eigen zaken. Dat doe ik dan ook. Ik zal de buurvrouw vertellen over de mogelijkheid aangifte te doen bij de politie van het geweld van haar ex als ze mijn hulp vraagt, het liefst digitaal. Mijn motto: red jezelf.
 19. Ik ben net bij de Trekpeister geweest. Aquafresh uitverkocht. Ook bij de andere vestigingen, aldus de kassa juffrouw. Heel vervelend al die bedrijven die adverteren met aanbiedingen maar onvoldoende op voorraad hebben. Gisteren hetzelfde probleem bij de Makro.
 20. Glas lijkt me gezonder dan blik. Glas moet natuurlijk in het donker opgeslagen worden. Velen hebben het over het hamsteren van enorme hoeveelheden, voornamelijk koolhydraten. Het zou best kunnen dat je daar op termijn ziek van wordt. Hamsteren is prima, maar je zou je aan de schijf van vijf moeten houden. Meer info op Voedingscentrum.nl Ik hamster niet alleen voor noodsituaties, ik sla in als de prijzen gunstig zijn. Alles dat ik in de toekomst van plan ben te verbruiken sla ik zo veel mogelijk nu in. Geld wordt toch alleen maar minder waard. Liever voorraden in de kast dan geld op de bank. Rijst en macaroni staan gewoon in de oorspronkelijke doos, maar wel zodanig dat muizen er niet bij kunnen komen. Kevertjes en motjes hebben het ook op dergelijke voorraden voorzien, dus zorg ervoor dat zij er niet in kunnen komen. Let ook op eventuele lekkage die je voorraad aan kan tasten.
 21. Hoe zeg je 'hallo' in het Russisch? Hoe tel je tot tien? Hoe zeg je 'Ik begrijp het niet'? Alena Sovostikova legt het uit in een paar korte filmpjes. Eén tot en met tien in het Russisch:
 22. Een Chinese man spendeerde zijn hele vermogen $ 160.000,-- aan het bouwen van een 'Doomsday Ark'. Artikel met foto's: http://rt.com/news/chinese-noah-arc-apocalypse-809/
×
×
 • Nieuwe aanmaken...