Ga naar inhoud

Survivalwebshop

Lid
 • Items

  25
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Survivalwebshop's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

11

Reputatie

 1. Voor de meeste bezoekers op dit forum / gemiddelde prepper is preppen ook (al is het maar een beetje) een hobby. Jullie vinden het leuk om uit te zoeken wat lang houdbaar is, de juiste voedingswaarde heeft, lekker is en ook nog eens goed te betalen is. Dan zijn noodrantsoenen waarschijnlijk ook onnodig te duur. Veel andere mensen willen/kunnen zich er helemaal niet mee bezig houden maar willen toch wat op voorraad hebben voor het geval dat er iets gebeurd (helemaal nu door doomsday preppers, financiele crisis etc.). Zij kunnen dan noodrantsoenen kopen zodat ze er de komende 5 a 10 jaar niet meer aan hoeven te denken (dit is natuurlijk niet DE oplossing, maar daar gaat het nu niet om).
 2. 20 april is de 7e DKE-show De Dutch Knife Exhibition is een Nederlandse messenshow welke georganiseerd wordt door een team van Nederlandse Messenmakers. Doel van de show is de Nederlandse messenliefhebber in contact brengen met custom messenmakers en de betere fabrieksmerken. Een tweede doel is de overdracht van kennis. Waar? Restaurant de Betuwe” Hoogkellenseweg 7 4004 JB Tiel Wanneer? 20 april 2013 Tijd? Van 9.00 tot 17.00 Kosten? € 7,50 Ik kan iedereen aanraden om even langs te komen. Niet alleen alle grote messenmerken zijn er aanwezig, ook messenmakers. Je kan er zelfs je eigen mes smeden, er zijn workshops en een indrukwekkende wedstrijd Bladesports ( ). Vorig jaar was er ook een workshop vuur maken, bijlwerpen en smeden. Het programma voor dit jaar staat nog niet helemaal online, maar er zullen vast weer leuke survival/outdoor activiteiten zijn. Ik sta er dit jaar met een kraampje, vorige jaren heb ik mijzelf als bezoeker prima vermaakt en veel geleerd. Wie komt er nog meer?
 3. Hierbij alvast een paar foto`s van het rauwe vlees (300 gram totaal): Gesneden vlees: Foto van de pittige jerky: Heb ook nog een bord met regular jerky (peper en zout) en zal volgende week nog wat andere kruidens proberen. De jerky staat nu te marineren in de koelkast (afgedekt) en wordt in de loop van de week gedroogt. Zal hier ook foto`s van maken en posten.
 4. Dit moet toch niet zo heel moeilijk te organiseren zijn? Warme zomerdag + een groot veld / bos. En dan workshops en/of wedstrijden met: Vuur maken EHBO Paintball/airsoft (airsoft wordt in Nederland binnenkort legaal) Drogen van eten (met zon of vuur) Slijpen van messen (met de hand) Het maken van vallen Het schoonmaken van vis/kip En jullie kunnen vas wel meer verzinnen. Ik zou zeker komen!
 5. Weer even een update, heb vandaag 1 kilo biefstuk gehaald en ik ga hier beefjerky van maken. Zal er wat foto`s van maken tijdens het maken en het recept hier zetten, misschien leuk om een receptentoppic te maken?
 6. Ziet er erg netjes uit. Ik heb het 1x geprobeerd, maar dat valt echt niet mee. Moet nog steeds het handvat afmaken. Heb je het jezelf aangeleerd?
 7. Dan is dat misschien wel hetgeen wat erachter zit. Als je eerst voor $10.000 koopt (verdeelt over meerdere personen over meerdere jaren) en dan voor $1000 aan kortingsbonnen krijgt, is je korting slechts 10% (voorbeeld). Door de serie eromheen lijkt het net alsof je haast gratis boodschappen kan doen. Neemt natuurlijk niet weg dat de korting (helemaal als je coupons krijgt van familie en buren) leuk is.
 8. Is dit niet gewoon een slimme marketingtruc van die supermarkten? Er moet uiteindelijk toch winst gemaakt worden, je kan geen karren met boodschappen meegeven voor een paar dollar. Ze geven een paar acteurs wat kortingsbonnen (die onmogelijk te krijgen zijn voor normale klanten) en maken er een show van. Kost ze een paar duizend dollar en zelfs in Nederland wordt erover gesproken. Vervolgens gaat iedereen het proberen, en ze krijgen uiteindelijk 20% korting (maar de prijzen zijn wel 30% verhoogd). Ik weet niet of het zo is hoor, maar er moet iets achter zitten.
 9. Ik maak altijd kleine reepjes van 0,4 cm dik en 5-7 cm lang. Hier prik ik een tandenstoker doorheen zodat ze opgehangen kunnen worden aan het rooster van de oven. De oven doe ik op iets minder dan 50 graden. Zodra het vlees heel donker is, is het goed. Laatste keer duurde het 9 uur. Ik maak het liefst pittige jerky met sambal, peper en zout. Oestersaus is ook erg lekker.
 10. Jullie hebben gelijk dat veel prijzen in Amerika goedkoper zijn (voornamelijk bij bepaalde merken), Hier kunnen Nederlandse winkels legaal niets aan doen. Bijna alle merkmessen worden in Nederland aangeboden door 1 groothandel/importeur (zij hebben het alleenrecht) en zij bepalen hun eigen verkoopprijzen. Vaak zijn de inkoopprijzen vergelijkbaar met de verkoopprijzen in Amerika, de groothandel(s) van Amerika nemen dus genoegen met minder marge. Officieel mogen wij niet inkopen bij de Amerikaanse groothandel, we worden dan ook doorverwezen naar de Nederlandse importeur. Aangezien wij ook nog winst moeten maken wordt de verkoopprijs dan het dubbele van wat je in Amerika betaald. Hier kan ik dan ook niets aan veranderen. Ik krijg binnenkort wel beefjerky in het assortiment. Ben het nu aan het testen en proeven (heb een proefpakket met alle smaken). Dit is gedroogt vlees dat minstens 6 maanden houdbaar is. Het zit vol met eiwit (50%) en smaakt heel goed. Het is wel prijzig voor het gewicht omdat het heel compact is (er wordt ong. 250 gram biefstuk gebruikt voor 100 gram jerky). Ik hoop dit volgende maand binnen te krijgen. Verder ben ik nog op zoek naar ander houdbaar eten.
 11. Bedankt allemaal voor jullie reacties! Zo te zien is er wel vraag naar service artikelen zoals duct tape en boeken. Ik ga zeker iets doen met jullie reacties! Niet alles kan zomaar in voorraad genomen worden (weinig vraag en wel grote investering zoals bij de omvormers) maar ik ga mijn best doen!
 12. Survival gadgets zoals firesteels en waterfilters heeft iedere survival / kampeer (web)winkel wel in het assortiment. Zijn er nog gadgets, artikelen of diensten / specifieke merken die jullie missen of alleen in het buitenland verkrijgbaar zijn? Laat het weten! (alleen op survival, beveiliging, outdoor of prep gebied)
 13. Een handwarmer is ook bruikbaar als oxygen absorber (wel duurder per stuk).
 14. Het volgende zou ik er sowieso in doen: 1: Geld (tussen de €50,00 en €150,00) 2: Zakmes 3: 1 of 2 zilveren munten 4: Flesje water 5: paar repen chocolade zoals een mars Hierbij ga ik er dan vanuit dat ik van mijn werk naar huis moet lopen (20 km) omdat het vervoer stil ligt (meest waarschijnlijke). Ik hoef maar een paar uur te lopen en dit lukt prima zonder waterfilter en andere gadgets. Met een klein licht tasje kan je veel flexibeler omgaan met vervoer (achterop een fiets, meerijden in een overvolle auto, loopt beter) Als ik verder weg ga pas ik de tas er ook weer op aan. Of bij bepaalde omstandigheden zoals een strenge winter of bijna doorbroken dijken kan de tas ook aangepast worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...