Ga naar inhoud

niki

Lid niveau 2
 • Items

  531
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

niki won de laatste dag op 3 december 2022

niki had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

niki's prestaties

Specialist

Specialist (6/11)

711

Reputatie

 1. niki

  Draaiboek

  Ik heb wel een draaiboek. Ik heb dit voor de kinderen. Ik zelf weet dat ik moet improviseren en aanpassen aan de situatie, maar de kinderen kunnen dat nog niet. Dus er zijn een aantl checklists die ze nalopen op het moment dat er iets gebeurt. Bijvoorbeeld bij brand moeten ze bepaalde procedures doorlopen, ze hebben op hun kamer een soort ladders die ze aan het raam kunnen hangen zodat ze naar buiten kunnen als wij niet tot bij hen kunnen komen, als het alarm afgaat, niet de deuren openen, en naar het raam gaan, het raam openen en de ladder klaarhangen. Dan naar buiten en op een afstand gaan wachten. Als er een aarbeving of explosie is, zo snel als ze kunnen naar de wijnkelder (gewelfde ondergrondse kelder, met "geheime" ingang, een losse plank onder de trap optillen) gaan. Daar liggen natuurlijk allerlei spullen, theelichtjes, lucifers, fluitjes, lampjes, dekens, eten en drinken,...... Maar ook een bijl, hamer, zaag etc om eruit te kunnen komen als het huis zou instorten. Dit zelfde op het moment dat er inbrekers o.i.d. binnen zouden komen. Als ze op school of ergens anders zijn, weten ze dat ze moeten blijven waar ze zijn, indien nodig verstoppen op een vooraf afgesproken plaats en wachten op mij of hulpdiensten. Natuurlijk ook de logische dingen, bijvoorbeeld als er een vreemde op ze af komt en ze zijn alleen, niet meegaan en het op een gillen zetten als iemand ze toch probeert mee te nemen. En zo nog veel meer. Voor mezelf heb ik dit niet nodig, of misschien wel, maar dat zit in mijn hoofd. Ik ben heel kalm van nature en handel altijd heel rationeel, vooral in gevaarlijke situaties. Natuurlijk heb ik wel bepaalde checklists gehad toen ik begon met "preppen", zoals jij ze hierboven beschreef. Maar nu ik weet dat ik alles heb, zijn deze ook niet meer nodig. En inderdaad, als je bij gevaarlijke situaties in paniek raakt, ga dan rustig zitten met een kopje koffie/thee en laat de boel maar in elkaar storten om je heen. Dan kijk je als je weer rustig bent eens verder. Als je eenmaal in paniek bent, kun je toch alleen maar meer kwaad dan goed doen.
 2. Hoeveel weet je vrouw van elektriciteit? Ik zou zeggen zeteen keer stiekem de hoofdschakelaar om en zeg dat er een stroomstoring is. Liefst als het een heel koude dag is. Als ze onder 6 dekens op de bank zit te rillen, breng haar dan een kop hete thee en begin er nog eens over...
 3. http://prepshop.nl/zelfredzaamheid/portable-solar-power kun je ook best in een kooi doen...
 4. maar gelukkig lag je oplader op zonne energie erbij....
 5. Ik had het natuurlijk over 4000 m2, op 4 ha (40.000 m2) kun je waarschijnlijk wel zelfvoorzienend zijn wat betreft eten. MAAR niet in deze tijd. Ik heb dus 30ha, maar draai 20.000 euro verlies per jaar. Ondanks dat ik dus geen eten hoef te kopen. Dit komt doordat je toch geld moet verdienen om belastingen, premies, verzekering etc etc etc te betalen. Het is onmogelijk om zelfvoorzienend te leven, en daarnaast ook nog een baan te hebben die je meer dan 20.000,- oplevert. De prijs die ik krijg voor mijn vee is zo laag dat ik net niet de kosten kan dekken die ik ervoor moet maken. Een buurman heeft een boerderij van 150ha. Hij is heel jong, maar heeft de boerderij geërfd van zijn vader. Hij houdt per jaar 50.000 euro OVER enkel en alleen door de landbouwpremies die hij krijgt. Dan heeft hij dus nog niets gedaan. Alles wat hij dus doet (hij heeft koeien) is extra inkomen. Tsja... Zo iemand kan dus de koeien onder de kostprijs verkopen omdat hij toch genoeg inkomen heeft. Als ik mijn dieren duurder verkoop, wil niemand ze. Maar om terug te komen op het topic, 4.000m2 voor 8 personen is wel heel heel heel erg weinig. Doe het een x10 en dan kom je wel in de buurt, dus met 4ha denk ik dat je best kunt rondkomen als je alleen maar hoeft te eten. Je hebt dan genoeg om te eten, om nog wat in te maken voor onvoorziene omstandigheden, er mag eens iets mislukken, en je kunt er nog een koe bij zetten want kippen of vissen melken gaat moeilijk worden (er staat als laatste ZUIVEL en vlees van kippen en visvijver). Daarnaast kun je ook nog iets anders eten als alleen bonen, aardappels en kipfilet of brood. Ik denk dat dat ook wel erg prettig is, niet in de laatste plaats voor je stoelgang... Dan heb je genoeg vierkante meters, maar dan komt het werk nog. In je eentje kun je dat onmogelijk rond krijgen. Met 8 man moet het te doen zijn.
 6. Nou dan, waar wacht je op? Pak een hamer en begin te timmeren! Bij de Aveve kun je goede leghennen kopen. Het enige "probleem" wat je hebt is dat je eigenlijk moet kiezen: óf kippen en fruitbomen/struiken óf plantjes, want kippen maken echt een heel grote oppervlakte heel snel vrijwel kaal. Dus ook je lavendel zal er heel waarschijnlijk aan gaan. Als ze iets al niet eten, graven ze het wel uit. Super voor een braakliggend stuk en tusen fruitbomen dus, maar een ramp als je iets wil met sierplantjes of moestuin.
 7. Het nachthok mag best een houten vloer hebben. Je laat de kippen natuurlijk wel elke ochtend naar buiten waar ze de hele dag jouw onruid kunnen wieden... euh ik bedoel natuurlijk lekker kunnen scharrelen... Je kunt op een houten vloer wat zaagsel of stro gooien, maar om de zoveel tijd moet je dat gewoon even schoon vegen.
 8. Kippen. Die houden je de hele boel perfect bij, en hebben verder heeeeel weinig nodig. Ook het rotte fruit eten ze op. Je fruitbomen trekken zelf de insecten aan die ze nodig hebben voor bestuiving. Dus éénmalig een kippenhok kopen of maken en dan de kipjes het werk laten doen. Elke ochtend even uit het hok laten en 's avonds even het hok dicht maken, en dan meteen een schepje kippenvoer in hun bak gooien en evt water verversen. Kost niks, en je houdt er gratis eieren (en uiteindelijk vlees) aan over. Kippen kunnen trouwens goed samen wonen met een paar konijnen, die eten wat de kippen niet eten en omgekeerd, maar dat hoeft niet per sé. Kippen alleen doen ht ook perfect.
 9. Ah! Ik dacht al dat de marter bij jullie ook langs was geweest. Deze tijd staat erom bekend dat onze vriend de marter richting de huizen trekt op zoek naar voedsel en warmte. Ik had een paar dagen geleden het kippenhok 1 keer vergeten dichtte doen, en ja hoor, de volgende dag 2 onthoofde kippen gevonden. Heerlijke kipfilet, dat dan weer wel, maar toch zonde, dit waren net 2 nieuwe legkippen, pas 1 week aan de leg... Veel succes met de toekomstige nieuwe kippen!!
 10. @Yoyo Gefeliciteerd met deze geweldige kans! Ik ben jaloers! Niet omdat jij de kachel mag revieuwen, nee, ik vind dat je hem dubbel en dwars verdiend hebt, ik ben jaloers op die geweldige filmpjes en je creativiteit in je verhaal. Echt leuk gedaan. Ik wens je heel veel plezier en warmte van je nieuwe kachel!
 11. Tsja, ik geloof niet in depressie. Ik ben ooit zelf depressief geweest (nouja, ik kreeg die diagnose op een papiertje van de psycholoog) en kreeg daarvoor dus ook medicatie (Citalopram) voorgeschreven. In eerste instantie dacht ik: "nou, de dokter zal wel gelijk hebben, ik neem het maar in, dan ga ik me wel beter voelen". Ik heb dat toen 6 maanden geslikt, ik voelde me wel meer "Happy" maar ik zag de situatie zelf niet verbeteren, dus ben toen meteen gestopt met het nemen van die pillen, heb mezelf een schop onder mijn kont verkocht en heb me voorgenomen om normaal te gaan doen en me niet meer aan te stellen. Nou een paar maanden later was alles "over". Ik heb de pillen vervangen door een dagelijkse wandeliing en daarbij nadenken over de dingen in het leven die wèl goed zijn, en niet meer over de dingen die niet goed zijn. Dit hangt naar mijn mening nauw samen met wat ik heb geschreven in het draadje "hoe sterk ben jij mentaal".
 12. Heel erg bedankt @Amber en @Bolo voor weer on topic te komen Wat ik met de vraag bedoelde was eerder of dat nieuwsbericht gvolgen zou gaan hebben m.b.t. de BEELDVORMING over preppers in het algmeen, wereldwijd, maar dus ook in Nederland. Ik denk namelijk dat de gemiddelde Nederlander zich niet realiseert dat het in Nederland zo goed als onmogelijk is om aan vuurwapens te komen, met name als er een paar schroeven los zitten, zoals bij deze persoon duidelijk het geval was. Wat ik denk is dat de gemiddelde Nederlander dit bericht zal plaatsen in het rijtje "zie je nou wel dat die preppers gek zijn, allemaal van die idioten, ik hoef dus lekker niks te doen. Is gtst op tv vanavond?" of nog erger: "Kijk, daar heb je weer zo'n prepper, zou die wapens bij zich hebben? Zal hij hier het hele winkelcentrum overhoop schieten?" of, na een SHTF: "Oei, dat is een prepper, laat ik aan die deur maar voorbij lopen op mijn plundertocht, die schiet me overhoop." Ik doelde dus op zowel positieve als negatieve gevolgen voor de beeldvorming. Daarnaast, we worden nu al gezien als gekken, dat heeft hier in Nederland vaak nog niet eens veel met wapens te maken. Dit soort berichten in de media versterken dit gevoel, terwijl ik denk dat elke prepper liever heeft dat preppen algemeen geaccepteerd zou worden. Ik denk dat wij allemaal juist willen dat de mensen zeggen "die preppers zijn zo gek nog niet, ik ga ook wat doen voor het geval dat..." in plaats van dat we nu gezien worden als gekken "wij hoeven dus niks, want die mensen zijn gek" en na een SHTF als "jij was toch zo'n gekke prepper, nu lijk je me niet meer zo gek, help me dus maar, je hebt toch genoeg."
 13. Je bent zeker niet pessimistisch!!! Realistisch is het perfecte woord voor wat jij omschrijft!!! Ik ben zelf ook realistisch ingesteld, dus ik zit heel vaak achter mijn scherm mijn tanden knarsen als iemand zit te praten over een SHTF alsof het een kampeer-uitje is. En dat gebeurt hier vaak! Om als eerste antwoord te geven op jouw vraag: Ik ben mentaal gezien heel sterk, vind ik zelf. Vinden mensen om mij heen ook. Ik kan eigenlijk mentaal gezien alles wel aan. Heb zo ongveer alles wel gezien, gedaan of beleefd en kan zeggen dat ik er allemaal doorheen ben gekomen. Vaak heb ik me wel afgevraagd of ik een bepaalde situatie wel aan zou kunnen, maar altijd was het antwoord uiteindelijk "ja". Ik heb doort eenaandoening 8 kinderen verloren voordat ze geboren mochten worden, maar ik heb nu 2 gezonde kinderen. Ik ben neergeshoten, maar opgestaan en hersteld. Ik heb mijn huis verloren, maar heb me terug gevochten en een nieuw huis gevonden. Ik heb schulden gehad, maar ze afbetaald. Ik ben mijn werk meerdere keren verloren, maar vond steeds iets nieuws. Ik heb ver onder het bestaansminimum geleefd, maar vond toch manieren om gelukkig te zijn. Ik heb ex-vriendjes gehad die me hebben mishandeld. Ik ben 3 keer verkracht. Ik heb in de winter in een appartement geleefd zonder gas, elektriciteit en water, maar had een warme deken en kaarsen. Die periode is voorbij. Ik leef nu de "preppers-droom". En toch.... Mijn moeder is vorig jaar ziek geworden. Omdat ik niet geloof in belastingen en sociale voorzieningen (ik betaal forfaitaire belasting, zonder aangifte van mijn inkomsten en bezittingen dus, en ik betaal de solidariteitsbijdrage voor de sociale voorzieningen, wat betekent dat ik mijn recht op sociale voorzieningen heb opgegeven) moet ik haar opvangen en verzorgen. Dit houdt dus in dat ik veel minder tijd heb om te werken op de boerderij en dus heb moeten inkrimpen. Ik verlies nu € 20.000,- per jaar en hebb geen idee hoe ik dit moet gaan oplossen. Mijn moeder zal helaas niet meer beter worden, dus ik moet nu een andere manier verzinnen om rond te komen. Je ziet het, zelfs in het paradijs regent het af en toe. En soms stormt het. Maar toch weet ik zeker dat ik hier ook doorheen zal komen. Vanuit jouw situatie zou ik zelf ook erg bang worden om eerlijk te zijn. Vanuit jouw situatie WAS ik ook bang. Ik ben er geweest. Ik heb het als volgt aangpakt: Ik heb als eerste 25 jaar mezelf kapot gewerkt, zonder ook maar 1 cent te veel uit te geven, heel sober geleefd, heel zuinig, alles zette ik weg. Ik had geen telefoon, geen tv, een éénkamerappartementje, nooit uiteten, geen entertainment (behalve een paar gezelschapsspellen), water uit de kraan, alles zelf maken, noem maar op. Ik kwam rond met minder dan 50 gulden per maand. De rest ging opzij. Na 25 jaar was ik in staat om een boerderijtje in België te kopen. Op datboerderijtje heb ik 15 jaar geleefd, heel gelukkig, maar ik was nog niet van alle angsten af. Mijn doel was het nog niet. Wel een goede oefening. Na 15 jaar had ik genoeg bij elkaar geboerd om een boerderijtje met 50ha land in Frankrijk te kopen. Opknappertje, to say the least... Maar dit was mijn droom. Nu een paar jaar verder zit ik hier en kan geheel zelfvoorzienend zijn. Ik ben nu van mijn angsten af, maar het heeft me wel zo ongeveer mijn hele leven gekost. Waarom ik het toch heb gedaan? In eerste instantie omdat dit mijn wens was. Ik wou vrij zijn en ECHT leven. Nu zeg ik: de kinderen. Ik wil dat de kinderen opgroeien in een wereld waarin ze vrij kunnen zijn. Ik wil niet dat mijn kinderen ook 25 jaar slaaf moeten zijn voordat ze geluk mogen kennen. Waarom vertel ik dit? Dit is de keuze die iedereen heeft. Het vergt heel veel moed en doorzettingsvermogen, maar het resultaat is alles waard. En iedereen kan dit. Ieder mens heeft hier de kracht voor en ieder mens kan dit bereiken. Er huis in ieder van ons een kracht die zo veel groter is dan je je kunt voorstellen! De enige grens die een men heeft is zijn wil. Moed en doorzettingsvermogen komen dan vanzelf. Het advies wat ik jou dus kan geven: Vecht. Als je lang genoeg door gaat, kom je er wel. Wat het leven ook naar je toe gooit, je hebt van binnen de kracht om alles aan te kunnen, daar mag je nooit aan twijfelen. En nu het nog "gemakkelijk" is, raad ik je aan dat al toe te passen. Doe je dat niet, dan zul je het moeilijk gaan krijgen. MAAR!!! Je kunt het allemaal aan. Als een situatie zich voordoet die jij omschrijft, zul je dat wel zien. Ook al zal die periode voor jou dan moeilijker zijn, je zult het toch halen. Zolang de wil er is. Mijn onsamenhangende, openhartige stukje, recht uit mijn hart, typ ik hier nu gauw neer, tussen de bedrijven door, in de hoop dat iemand hier iets aan heeft. Ik lees het niet na, het zal vol fouten zitten, maar dat doe ik bewust omdat ik mij anders ga afvragen of ik dit wel moet schrijven en dan uiteindelijk de boel weer wis en weer niets zeg. Maar ik ben ervan overtuigd dat mijn verhaal misschien wel inspirerend kan werken voor iemand, en als maar 1 persoon er iets aan heeft, ben ik gelukkig dat ik misschien iemands leven op een positieve manier heb mogen beïnvloeden. Mijn boodschap luidt dus dat iedereen mentaal alles aankan. Positiviteit dus. En de wil is het krachtigste bezit dat je hebt. Gebruik het, het is een superkracht.
 14. Ik heb een bos van 20ha in mijn bezit, dus deze gun ik graag aan iemand anders.
 15. Ik wil deze best revieuwen, ik heb zelf momenteel een oude min of meer open haard, en ben al lang op zoek naar een kachel die de woonkamer van 200m2 kan verwarmen in een huis dat stamt uit 1895, dus tochtig als wat... Met de open haard heb ik echt de verwarming erbij nodig, op aardgas, dus ben al heeeeel lang op zoek naar een koopje. Ik zou er dan wel graag de over bij willen, ik bak al jaren zelf broden etc en zou best eens willen proberen of dat gaat met de kachel... Spannend!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...