Ga naar inhoud

niki

Lid
 • Aantal items

  531
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  6

niki won de laatste dag op 7 september 2013

niki had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

niki's Achievements

Specialist

Specialist (6/11)

708

Community reputatie

 1. tsja, ik denk dat ik, als stevige vrouw van 90 kilo, die haar halve leven heeft geworsteld met stieren van 500 kilo, beter geschikt ben om een gewonde van het slagveld weg te dragen dat dat manneke van net 20 die de helft weegt en flauwvalt bij het aanzicht van bloed... Maar dat terzijde. Ik denk dat het grootste probleem ligt bij de "inheemse" jongeren die niet voldoende aandacht en begeleiding krijgen, en op zoek gaan naar een manier om "erbij te horen". De radicale moslims maken hier graag misbruik van, beloven gouden bergen, zijn aardig tegen ze, en de jongeren die zo op zoek zijn naar liefde en aandacht worden erin meegezogen. Na een tijdje gaan de ideeën van liefde en broederschap langzam veranderen naar boodschappen van haat en oorlog, en de jongeren zitten er dan al zo diep in, dt ze dat niet eens door hebben. Dan hebben de radicale moslims een geweldig wapen in handen, van wie verdenkt ernu die knappe blonde jongen met zijn grote blauwe ogen van zoiets? De omgeving van het kind (als die er al is) zietwel dat er iets niet klopt, maar zullen het afdoen als "een fase". Tegen de tijd dat ze aan de bel trekken, is het te laat en zit het kind in Syrië of pleegt het hier een aanslag. De oplossing? Geen eenzaamheid meer. Kinderen die dreigen buiten de boot te vallen moeten direct opgevangen worden, en begeleid naar de goede kant. Niet de andere kant opkijken en denken "het is mijn probleem niet" want dat is het wel. Dan gaat men natuurlijk zeggen dat de overheid hier een (grotere) rol in moet spelen en die jongeren opvangen, maar ook dat is onzin. Als gewoon iedere volwassene een beetje oplet, en zich het lot van tenminste één kind aantrekt, dan zul jezien dat er al heel veel verandert. Wij hebben, toen we nog op de boerderij woonden, altijd zogenaamd "onhandelbare" jongeren opgevangen. In die tijd was er nog niet echt het probleem van radicalisering, maar destijds gingen die jongeren bij bendes of in de criminaliteit. Na twee weken op de boerderij, met wat aandacht en liefde, en ook hard werken in de buitenlucht, waren die jongeren stuk voor stuk "genezen". Als iedereen dit zou doen, en zelf de verantwoordelijkheid opneemt, in plaats van denken dat de overheid het wel oplost, dan zou de wereld een stuk leuker worden.
 2. Tsja, ze spreken over een geradicaliseerde man... Van een radicale breiclub? Boos dat hun favoriete wol deze week niet leverbaar is? Begrijp me niet verkeerd, ik hoop het ook, maar helaas is het waarschijnlijk niet zo...
 3. niki

  Draaiboek

  Ik heb wel een draaiboek. Ik heb dit voor de kinderen. Ik zelf weet dat ik moet improviseren en aanpassen aan de situatie, maar de kinderen kunnen dat nog niet. Dus er zijn een aantl checklists die ze nalopen op het moment dat er iets gebeurt. Bijvoorbeeld bij brand moeten ze bepaalde procedures doorlopen, ze hebben op hun kamer een soort ladders die ze aan het raam kunnen hangen zodat ze naar buiten kunnen als wij niet tot bij hen kunnen komen, als het alarm afgaat, niet de deuren openen, en naar het raam gaan, het raam openen en de ladder klaarhangen. Dan naar buiten en op een afstand gaan wachten. Als er een aarbeving of explosie is, zo snel als ze kunnen naar de wijnkelder (gewelfde ondergrondse kelder, met "geheime" ingang, een losse plank onder de trap optillen) gaan. Daar liggen natuurlijk allerlei spullen, theelichtjes, lucifers, fluitjes, lampjes, dekens, eten en drinken,...... Maar ook een bijl, hamer, zaag etc om eruit te kunnen komen als het huis zou instorten. Dit zelfde op het moment dat er inbrekers o.i.d. binnen zouden komen. Als ze op school of ergens anders zijn, weten ze dat ze moeten blijven waar ze zijn, indien nodig verstoppen op een vooraf afgesproken plaats en wachten op mij of hulpdiensten. Natuurlijk ook de logische dingen, bijvoorbeeld als er een vreemde op ze af komt en ze zijn alleen, niet meegaan en het op een gillen zetten als iemand ze toch probeert mee te nemen. En zo nog veel meer. Voor mezelf heb ik dit niet nodig, of misschien wel, maar dat zit in mijn hoofd. Ik ben heel kalm van nature en handel altijd heel rationeel, vooral in gevaarlijke situaties. Natuurlijk heb ik wel bepaalde checklists gehad toen ik begon met "preppen", zoals jij ze hierboven beschreef. Maar nu ik weet dat ik alles heb, zijn deze ook niet meer nodig. En inderdaad, als je bij gevaarlijke situaties in paniek raakt, ga dan rustig zitten met een kopje koffie/thee en laat de boel maar in elkaar storten om je heen. Dan kijk je als je weer rustig bent eens verder. Als je eenmaal in paniek bent, kun je toch alleen maar meer kwaad dan goed doen.
 4. Hoeveel weet je vrouw van elektriciteit? Ik zou zeggen zeteen keer stiekem de hoofdschakelaar om en zeg dat er een stroomstoring is. Liefst als het een heel koude dag is. Als ze onder 6 dekens op de bank zit te rillen, breng haar dan een kop hete thee en begin er nog eens over...
 5. http://prepshop.nl/zelfredzaamheid/portable-solar-power kun je ook best in een kooi doen...
 6. maar gelukkig lag je oplader op zonne energie erbij....
 7. Ik had het natuurlijk over 4000 m2, op 4 ha (40.000 m2) kun je waarschijnlijk wel zelfvoorzienend zijn wat betreft eten. MAAR niet in deze tijd. Ik heb dus 30ha, maar draai 20.000 euro verlies per jaar. Ondanks dat ik dus geen eten hoef te kopen. Dit komt doordat je toch geld moet verdienen om belastingen, premies, verzekering etc etc etc te betalen. Het is onmogelijk om zelfvoorzienend te leven, en daarnaast ook nog een baan te hebben die je meer dan 20.000,- oplevert. De prijs die ik krijg voor mijn vee is zo laag dat ik net niet de kosten kan dekken die ik ervoor moet maken. Een buurman heeft een boerderij van 150ha. Hij is heel jong, maar heeft de boerderij geërfd van zijn vader. Hij houdt per jaar 50.000 euro OVER enkel en alleen door de landbouwpremies die hij krijgt. Dan heeft hij dus nog niets gedaan. Alles wat hij dus doet (hij heeft koeien) is extra inkomen. Tsja... Zo iemand kan dus de koeien onder de kostprijs verkopen omdat hij toch genoeg inkomen heeft. Als ik mijn dieren duurder verkoop, wil niemand ze. Maar om terug te komen op het topic, 4.000m2 voor 8 personen is wel heel heel heel erg weinig. Doe het een x10 en dan kom je wel in de buurt, dus met 4ha denk ik dat je best kunt rondkomen als je alleen maar hoeft te eten. Je hebt dan genoeg om te eten, om nog wat in te maken voor onvoorziene omstandigheden, er mag eens iets mislukken, en je kunt er nog een koe bij zetten want kippen of vissen melken gaat moeilijk worden (er staat als laatste ZUIVEL en vlees van kippen en visvijver). Daarnaast kun je ook nog iets anders eten als alleen bonen, aardappels en kipfilet of brood. Ik denk dat dat ook wel erg prettig is, niet in de laatste plaats voor je stoelgang... Dan heb je genoeg vierkante meters, maar dan komt het werk nog. In je eentje kun je dat onmogelijk rond krijgen. Met 8 man moet het te doen zijn.
 8. ... weerwaarschuwing? ... Het is Herfst. De kalender zou voldoende waarschuwing moeten zijn? Wat een gedoe is me dit toch steeds zeg. Zodra het niet exact 22 graden en windstil is gaat er een waarschuwing uit voor extreem weer... Extreem weer? Echt? De mensen zijn echt niks meer gewend.
 9. hmm ik wou het even testen, dus vulde bestelling in voor een ehbo setje, maar om bijna het dubbele te betalen ivm verzendkosten... Nouja, ik hoop dat iemand anders toevallig iets nodig heeft.
 10. Ik ben in België op het moment. Ik was gisteren in Maastricht, boodschappen doen, en ik liep met volle kar boodschappen + 2 kids erin richting de roltrap om naar de auto te gaan. Het was tegen sluitingstijd, ik was laat en had een drukke dag achter de rug. Opeens komt er een gekleurde meneer aanlopen en die springt voor mijn kar. Begint tegen mijn dochter te roepen dat hij zwarte piet is en dat hij naar spanje gaat roeien om haar op 4 december kadootjes te komen brengen. Mijn dochter vond het geweldig, ze zat te klappen en te lachen en heeft Zwarte Piet beloofd dat ze heel braaf zal zijn en goed zal luisteren naar mama en papa. Toen onze wegen zich weer scheidden gaf ze nog gauw een knuffel aan Zwart Piet en bedankte hem, en bleef zwaaien tot hij al lang uit zicht was. Wat een prachtige dag. Die meneer was blij, kinderen blij, ik heb hem heel erg bedankt en gezegd dat ik niet kan uitdrukken hoeveel respect ik voor deze meneer heb. Iedereen die het tafereel stond te aanschouwen liep lachend de winkel uit. Zo mooi! Had ik maar een camera bij me gehad, dan zou ik dat filmpje naar de VN hebben gestuurd. Mensen (en vooral kinderen) blij maken is toch zeker het mooiste wat er is? Waarom willen de mensen daar nu weer zo'n vervelende draai aan geven? Waarom nietgewoon genieten van de lachende gezichten van de kinderen? Waar zijn we toch mee bezig?
 11. De eerste die hier met verkeerde bedoelingen binnen probeert te komen gaat naar buiten in een lijkzak. Dat gezegd hebbende, als iemand hier aanklopt (of binnen loopt, de deur is nooit op slot) en netjes vraagt om hulp, zal ik alles doen om diegene te helpen met de problemen die hij/zij heeft. Ik weet wel dat het in Nederland anders is, naar wat ik heb gehoord is het zo dat je als slachtoffer veel minder rechten hebt als als dader. En dat als je iemand pijn doet die bij jou inbreekt, jij zelf in de gevangenis kan belanden. Lijkt me een beetje de omgekeerde wereld... Hier heb je het recht om je huis, spullen, andere mensen én jezelf te verdedigen zoals je dat zelf nodig acht. (de wet in Frankrijk kent het woord "noodweerexcces" niet, en er is geen vluchtplicht) Ik zit hier vaak als vrouw alleen op een boerderij in the middle of nowhere, hoe hard ik ook zou schreeuwen, niemand die me hoort, en politie doet er minstens een half uur over om hier te komen (ervan uitgaande dat er politie "in de buurt" is, en de telefoon het voor de verandering eens zou doen (geen netwerk op mobiel en vaste telefoonlijn werkt ongeveer 1 u per dag)) dus ik zal toch echt voor mezelf moeten zorgen. En ik laat niemand mijn spulletjes meenmen. Niet dat ik iets van waarde heb, maar aan alles wat ik heb kleeft wel een enorme emotionele waarde.
 12. Nou dan, waar wacht je op? Pak een hamer en begin te timmeren! Bij de Aveve kun je goede leghennen kopen. Het enige "probleem" wat je hebt is dat je eigenlijk moet kiezen: óf kippen en fruitbomen/struiken óf plantjes, want kippen maken echt een heel grote oppervlakte heel snel vrijwel kaal. Dus ook je lavendel zal er heel waarschijnlijk aan gaan. Als ze iets al niet eten, graven ze het wel uit. Super voor een braakliggend stuk en tusen fruitbomen dus, maar een ramp als je iets wil met sierplantjes of moestuin.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...