Ga naar inhoud

Vault 101

Lid niveau 2
 • Items

  362
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Vault 101's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

181

Reputatie

 1. Maar dat gaat wel over een andere soort/groep (Quinolonen) antibiotica, dus dat bericht gaat helaas niet op voor Doxycycline. Edit: ik zie dat je nog iets hebt toegevoegd. Ik zal dit vanmiddag even lezen.
 2. Ik ben ook maar een leek, maar ik heb dit een tijd terug op Wikipedia gelezen. The breakdown products of tetracyclines are toxic and can cause Fanconi Syndrome, a potentially fatal disease affecting proximal tubular function in the nephrons of the kidney. Prescriptions of these drugs should be discarded once expired because they can cause hepatotoxicity. Ook hier staat dat het het syndroom van Fanconi kan veroorzaken. Ik weet alleen niet hoe snel deze giftige afbraakproducten vrijkomen?
 3. Tetracyclines (waaronder Doxycycline) zal ik niet veel langer dan de THT/TGT datum gebruiken. Het schijnt namelijk dat deze (lees: afbraakproducten) 'giftig' worden na deze datum.
 4. Ik heb zelf geen ervaring met baby's, maar ik denk dat beschutting en een schoon bedje erg belangrijk is. Dus misschien is het een idee om een paar goede (fleece) dekentjes te kopen en deze ook WTSHTF regelmatig te wassen. Verder zorgen dat mensen die zich niet goed voelen/ziek zijn niet in de buurt van je baby komen. Daarnaast is het een goed idee om extra vitamine D in te slaan. Volgens mij wordt het aangeraden om baby's/kinderen tot en met 4 jaar 10 microgram vitamine D te geven.
 5. Jep, ontsteking van de gehoorgang inderdaad. Het was alleen niet echt mild en er was denk ik vrij weinig plaats (door de zwelling etc.) voor een propje watten. Ik heb het laten uitspuiten bij de huisarts en heb oordruppels (Otosporin) meegekregen. Als ik ooit weer eens last begin te krijgen van een (beginnende) ontsteking ga ik een propje met azijn wel eens proberen.
 6. Ik moest lachen om de droge titel van dit topic. Je zou de boeken ook kunnen uploaden via een externe service zoals Dropbox, Ubuntu One, SkyDrive etc. Al zal je wel even moeten kijken hoe het zit met het auteursrecht van de boeken, want materiaal uploaden is in Nederland dacht ik illegaal.
 7. Heel goed punt Tom! Ik ben net af van een dubbele oorontsteking. Deze infectie heb ik ook opgelopen door contact met 'besmet water' terwijl mijn weerstand optimaal was (gezond eten, voldoende slaap etc.). Als je abrupt je huis moet verlaten en geen ontsmettingsmiddelen hebt kun je ook gebruik maken van je speeksel of traanvocht, omdat deze ook antibacteriële bestandsdelen bevatten. Toch lijkt me het me lastig om infecties te voorkomen als je een lange tijd in een 'besmette omgeving' moet doorbrengen.
 8. Sorry dat ik daarstraks opeens abrupt weg was. Er stond opeens bezoek voor de deur.
 9. Ik ben nu die documentaire aan het kijken. Ik hoop echt dat die moeder bijdraait voordat het helemaal uit de hand loopt, maar ik vrees dat ze te koppig blijft. Wel sneu voor Tom. Iedereen zegt weer iets anders en die jongen snapt er helemaal niks meer van.
 10. Volgens mij zijn het van die pureetorentjes uit de diepvries. Geen poeder dus.
 11. Inderdaad. Daarnaast verbetert koken ook regelmatig de biologische beschikbaarheid van voedsel. Enkele voorbeelden: - Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren. (bron: Wikipedia) - Lycopeen wordt beter opgenomen in gekookte vorm, doordat lycopeen onder invloed van hitte omgezet wordt in een meer biologisch beschikbare vorm (chemisch : isomerisatie van een trans- naar een cis-configuratie), wat betekent dat er meer lycopeen voor het lichaam beschikbaar is. Vandaar dat de rijkste bron geen rauwe tomaten zijn, maar bereide producten, zoals: tomaten soep, tomatensap, ketchup, tomatenpasta enz. (bron: Food-info) En zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarbij koken een gezondere keuze is.
 12. Leuke gedachtekronkel Blik(voer) op oneinding. Het lijkt me bij deze methode alleen wel moeilijk om het verdampte water te scheiden van zweet (water met zout etc.). Bovendien verlies je, volgens mij, vooral veel vocht met uitademen. Ik schat dus dat het hooguit een paar druppels zijn. Het lijkt me ook niet echt slim om 's nachts een plastic zak aan je mond te bevestigen. Daarnaast heeft zweet ook belangrijke functie (lichaamstemperatuur op peil te houden), al zal het met één arm niet veel uitmaken. Als je dan toch vocht van je lichaam wilt hergebruiken kun je het beste urineren in het gat van je condensation trap.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...