Ga naar inhoud

Vault 101

Lid
 • Aantal items

  362
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Vault 101's Achievements

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

180

Community reputatie

 1. Veel nominaties voor een Darwin-award dit jaar.
 2. Maar dat gaat wel over een andere soort/groep (Quinolonen) antibiotica, dus dat bericht gaat helaas niet op voor Doxycycline. Edit: ik zie dat je nog iets hebt toegevoegd. Ik zal dit vanmiddag even lezen.
 3. Stukje van Nu.nl: 'Doemdag' begint zonder opmerkelijke gebeurtenissen In de Amerikaanste staat Michigan is een dertigtal scholen twee dagen eerder dicht gegaan voor de kerstvakantie. Geruchten over mogelijk geweld tegen studenten in navolging van de schietpartij van een week geleden in Newton waren gecombineerd met de voorspelling van het einde van de wereld voor de schoolbesturen reden genoeg om de deuren te sluiten.
 4. Ik ben ook maar een leek, maar ik heb dit een tijd terug op Wikipedia gelezen. The breakdown products of tetracyclines are toxic and can cause Fanconi Syndrome, a potentially fatal disease affecting proximal tubular function in the nephrons of the kidney. Prescriptions of these drugs should be discarded once expired because they can cause hepatotoxicity. Ook hier staat dat het het syndroom van Fanconi kan veroorzaken. Ik weet alleen niet hoe snel deze giftige afbraakproducten vrijkomen?
 5. Tetracyclines (waaronder Doxycycline) zal ik niet veel langer dan de THT/TGT datum gebruiken. Het schijnt namelijk dat deze (lees: afbraakproducten) 'giftig' worden na deze datum.
 6. Ik heb zelf geen ervaring met baby's, maar ik denk dat beschutting en een schoon bedje erg belangrijk is. Dus misschien is het een idee om een paar goede (fleece) dekentjes te kopen en deze ook WTSHTF regelmatig te wassen. Verder zorgen dat mensen die zich niet goed voelen/ziek zijn niet in de buurt van je baby komen. Daarnaast is het een goed idee om extra vitamine D in te slaan. Volgens mij wordt het aangeraden om baby's/kinderen tot en met 4 jaar 10 microgram vitamine D te geven.
 7. Jep, ontsteking van de gehoorgang inderdaad. Het was alleen niet echt mild en er was denk ik vrij weinig plaats (door de zwelling etc.) voor een propje watten. Ik heb het laten uitspuiten bij de huisarts en heb oordruppels (Otosporin) meegekregen. Als ik ooit weer eens last begin te krijgen van een (beginnende) ontsteking ga ik een propje met azijn wel eens proberen.
 8. Ik moest lachen om de droge titel van dit topic. Je zou de boeken ook kunnen uploaden via een externe service zoals Dropbox, Ubuntu One, SkyDrive etc. Al zal je wel even moeten kijken hoe het zit met het auteursrecht van de boeken, want materiaal uploaden is in Nederland dacht ik illegaal.
 9. Heel goed punt Tom! Ik ben net af van een dubbele oorontsteking. Deze infectie heb ik ook opgelopen door contact met 'besmet water' terwijl mijn weerstand optimaal was (gezond eten, voldoende slaap etc.). Als je abrupt je huis moet verlaten en geen ontsmettingsmiddelen hebt kun je ook gebruik maken van je speeksel of traanvocht, omdat deze ook antibacteriële bestandsdelen bevatten. Toch lijkt me het me lastig om infecties te voorkomen als je een lange tijd in een 'besmette omgeving' moet doorbrengen.
 10. Haha, je pakte het nog best subtiel aan hoor. Ik zie dat je collega zich inmiddels ook heeft aangemeld.
 11. Grappig idee, die website. Ik vraag me alleen wel af hoe je een website die je zelf hebt gemaakt 'tegen kunt komen'.
 12. De Ethiopische kalender heeft het voorspeld!
 13. Je hebt je vast vergist, want de datum is 13-13-13.
 14. Ik moet nog popcorn halen. Verder ben ik er helemaal klaar voor.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...