Ga naar inhoud

DQA

Lid
 • Items

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

DQA's prestaties

Adventurer

Adventurer (3/11)

23

Reputatie

 1. Onlangs heb ik Fernando Ferfal's 'surving the economic collapse' binnen gekregen. Duurde een tijdje, aangezien deze op bestelling gedrukt worden in de VS. Het boek is zeker de moeite waard en met name het feit dat Ferfal als primaire ooggetuige een economische ineenstorting heeft meegemaakt, maakt het een goede bron van informatie. Een groot gedeelte van de inhoud van het boek is 'common sense' en bij de meesten wel bekend, maar er blijft genoeg interessante informatie over om het boek zelf aan te schaffen (verkrijgbaar via Amazon.) Desalniettemin heb ik een aantal pagina's voor jullie ingescand, deze hebben betrekking op de samenstelling van de verschillende ''noodtassen' die Ferfal klaar heeft liggen voor bijvoorbeeld dagelijks gebruik en zijn BOB. Fijne dagen! Edit: ik kan de PDF file niet uploaden. Als ik 'beheer bijlagen' aanklik, krijg ik een popup zonder enige tekst. Iemand?
 2. Ik kan dit bevestigen. Ik ben halverwege de 20 en nooit een gaatje gehad, totdat ik een tijd ben gaan poetsen met een tandpasta zonder fluoride. Dat fluoride giftig is kan best zijn, maar dat een beschermend effect heeft op de tanden is mij wel duidelijk.
 3. Dat heb ik ook wel eens gelezen, maar dit ook: http://www.terrierman.com/antibiotics-WSJ.htm en: http://tracemypreps.com/2011/11/02/expired-or-not-expired-that-is-the-question/
 4. Honing en maple syrup zijn vrijwel onbeperkt houdbaar. Heeft iemand een goed adresje voor biologische honing uit NL? Die meuk die ze in de supermarkt verkopen komt veelal uit andere landen (o.a. China) en is alles behalve echte honing.
 5. Met regelmaat kom ik in Rusland voor mijn werk en neem vaak medicijnen mee, want de kwaliteit van medicijnen is uitstekend en veel goedkoper dan vergelijkbare alternatieven in Nederland. Generieke doxycycline kan bijvoorbeeld zonder recept gekocht worden en ik heb dan ook een flink aantal pakjes meegenomen. Aangezien ik vrijwel nooit medicijnen gebruik en het aantal keren dat ik antibiotica heb gebruikt in mijn leven op één hand kan tellen, is deze voorraad bedoeld voor een SHTF-situatie. Mijn vraag is echter hoe lang antibiotica te bewaren zijn en hoe je ze bewaart voor een optimale houdbaarheidsdatum.
 6. Prepper, dat is precies het geval. Voorheen hadden we roosters over de dakgoten om de hoeveelheid bladeren die de tank bereiken te minimaliseren, maar nu deze gekapt zijn, hebben we deze roosters niet meer in gebruik. Onlangs zag ik een vogel badderen in de goot, dus dat water is inderdaad verre van zuiver. Ik neig er naar om zo'n Tulip filtertje aan te schaffen. Aangezien ik niet ongerust ben zonder leidingwater te komen, heeft dit voor mij sowieso een lage prioriteit. Voedsel is vele malen belangrijker. Tijdens de tweede wereldoorlog bleef het leidingwater ook gewoon stromen terwijl aan voedsel een grote schaarste was. Minimale voorbereidingen nemen in de vorm van zo'n goedkoop filtertje en een aantal desinfectietabletten lijkt mij afdoende.
 7. Bedankt voor de tips Prepper en Tom. De prijs van die Tulip staat mij wel aan. Ik ben persoonlijk niet zo bang dat we zonder water of gas komen te zitten, maar voor het geval dat, is het niet verkeerd om een filtertje te hebben.
 8. Waar koop je petroleum en hoe lang is het houdbaar? Wij hebben tot op heden altijd Zibro-olie gekocht, maar gebruiken de kachel na 20 jaar niet meer. We hebben hem echter nog wel voor geval van nood.
 9. In onze tuin hebben wij een grijswatertank laten installeren met een capaciteit van 3000 liter. Deze gebruiken we hoofdzakelijk om de toiletten te spoelen en de tuin te bewateren. In geval van nood, zouden we met 3000 liter aan regenwater een aardige tijd vooruit kunnen. Ik ben daarom op zoek naar een waterfilter die zulke hoeveelheden aan kan en wat voor soort filter heb je überhaupt nodig voor regenwater?
 10. Ik kan ook niet zeggen dat dit me bepaald positief stemt. We zullen zien wat voor volk een dergelijk publicatie aantrekt.
 11. Wacht nog maar een jaartje. We zijn nog lang niet op het dieptepunt van de Spaanse huizencrisis. Analisten verwachten dat de daling van prijzen in ieder geval tot 2013 doorzet.
 12. Gewoon bij een apotheek gekocht, maar het gaat om een generiek medicijn dus ik neem aan dat het gewoon normale kwaliteit is - volgens mijn vrienden in ieder geval wel. Maar goed, vrijwel alles is duurder in Rusland behalve medicijnen, sigaretten en natuurlijk olie.
 13. Heb in Rusland 10 doosjes Doxycycline 100mg gekocht en 5 doosjes diclofenac voor slechts €15!
 14. Je kan deze SOG overigens legaal importeren uit de VS. Volgens mij heb ik toen rond de $80 betaald, terwijl ze in NL worden aangeboden voor rond de €180,-
×
×
 • Nieuwe aanmaken...