Ga naar inhoud

DQA

Lid
 • Items

  70
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DQA

 1. Onlangs heb ik Fernando Ferfal's 'surving the economic collapse' binnen gekregen. Duurde een tijdje, aangezien deze op bestelling gedrukt worden in de VS. Het boek is zeker de moeite waard en met name het feit dat Ferfal als primaire ooggetuige een economische ineenstorting heeft meegemaakt, maakt het een goede bron van informatie. Een groot gedeelte van de inhoud van het boek is 'common sense' en bij de meesten wel bekend, maar er blijft genoeg interessante informatie over om het boek zelf aan te schaffen (verkrijgbaar via Amazon.) Desalniettemin heb ik een aantal pagina's voor jullie ingescand, deze hebben betrekking op de samenstelling van de verschillende ''noodtassen' die Ferfal klaar heeft liggen voor bijvoorbeeld dagelijks gebruik en zijn BOB. Fijne dagen! Edit: ik kan de PDF file niet uploaden. Als ik 'beheer bijlagen' aanklik, krijg ik een popup zonder enige tekst. Iemand?
 2. Ik kan dit bevestigen. Ik ben halverwege de 20 en nooit een gaatje gehad, totdat ik een tijd ben gaan poetsen met een tandpasta zonder fluoride. Dat fluoride giftig is kan best zijn, maar dat een beschermend effect heeft op de tanden is mij wel duidelijk.
 3. Dat heb ik ook wel eens gelezen, maar dit ook: http://www.terrierman.com/antibiotics-WSJ.htm en: http://tracemypreps.com/2011/11/02/expired-or-not-expired-that-is-the-question/
 4. Honing en maple syrup zijn vrijwel onbeperkt houdbaar. Heeft iemand een goed adresje voor biologische honing uit NL? Die meuk die ze in de supermarkt verkopen komt veelal uit andere landen (o.a. China) en is alles behalve echte honing.
 5. Met regelmaat kom ik in Rusland voor mijn werk en neem vaak medicijnen mee, want de kwaliteit van medicijnen is uitstekend en veel goedkoper dan vergelijkbare alternatieven in Nederland. Generieke doxycycline kan bijvoorbeeld zonder recept gekocht worden en ik heb dan ook een flink aantal pakjes meegenomen. Aangezien ik vrijwel nooit medicijnen gebruik en het aantal keren dat ik antibiotica heb gebruikt in mijn leven op één hand kan tellen, is deze voorraad bedoeld voor een SHTF-situatie. Mijn vraag is echter hoe lang antibiotica te bewaren zijn en hoe je ze bewaart voor een optimale houdbaarheidsdatum.
 6. Prepper, dat is precies het geval. Voorheen hadden we roosters over de dakgoten om de hoeveelheid bladeren die de tank bereiken te minimaliseren, maar nu deze gekapt zijn, hebben we deze roosters niet meer in gebruik. Onlangs zag ik een vogel badderen in de goot, dus dat water is inderdaad verre van zuiver. Ik neig er naar om zo'n Tulip filtertje aan te schaffen. Aangezien ik niet ongerust ben zonder leidingwater te komen, heeft dit voor mij sowieso een lage prioriteit. Voedsel is vele malen belangrijker. Tijdens de tweede wereldoorlog bleef het leidingwater ook gewoon stromen terwijl aan voedsel een grote schaarste was. Minimale voorbereidingen nemen in de vorm van zo'n goedkoop filtertje en een aantal desinfectietabletten lijkt mij afdoende.
 7. Bedankt voor de tips Prepper en Tom. De prijs van die Tulip staat mij wel aan. Ik ben persoonlijk niet zo bang dat we zonder water of gas komen te zitten, maar voor het geval dat, is het niet verkeerd om een filtertje te hebben.
 8. Waar koop je petroleum en hoe lang is het houdbaar? Wij hebben tot op heden altijd Zibro-olie gekocht, maar gebruiken de kachel na 20 jaar niet meer. We hebben hem echter nog wel voor geval van nood.
 9. In onze tuin hebben wij een grijswatertank laten installeren met een capaciteit van 3000 liter. Deze gebruiken we hoofdzakelijk om de toiletten te spoelen en de tuin te bewateren. In geval van nood, zouden we met 3000 liter aan regenwater een aardige tijd vooruit kunnen. Ik ben daarom op zoek naar een waterfilter die zulke hoeveelheden aan kan en wat voor soort filter heb je überhaupt nodig voor regenwater?
 10. Ik kan ook niet zeggen dat dit me bepaald positief stemt. We zullen zien wat voor volk een dergelijk publicatie aantrekt.
 11. Wacht nog maar een jaartje. We zijn nog lang niet op het dieptepunt van de Spaanse huizencrisis. Analisten verwachten dat de daling van prijzen in ieder geval tot 2013 doorzet.
 12. Gewoon bij een apotheek gekocht, maar het gaat om een generiek medicijn dus ik neem aan dat het gewoon normale kwaliteit is - volgens mijn vrienden in ieder geval wel. Maar goed, vrijwel alles is duurder in Rusland behalve medicijnen, sigaretten en natuurlijk olie.
 13. Heb in Rusland 10 doosjes Doxycycline 100mg gekocht en 5 doosjes diclofenac voor slechts €15!
 14. Je kan deze SOG overigens legaal importeren uit de VS. Volgens mij heb ik toen rond de $80 betaald, terwijl ze in NL worden aangeboden voor rond de €180,-
 15. DQA

  Drinkwaterbron laten slaan

  Het is toegestaan en je hebt er geen vergunning voor nodig, voor zover ik weet.
 16. DQA

  Drinkwaterbron laten slaan

  Ik lees hier dat veel mensen water inslaan, maar is het laten slaan van een waterbron geen realistische oplossing? Ik neem aan dat het filtersysteem het duurst is (en afhankelijk van elektriciteit), maar het laten slaan van een waterput is niet bijzonder duur.
 17. Misschien een idee om met onze prep community gezamenlijk te kopen?
 18. DQA

  Spa Blauw/ Spa Rood

  Het drinkwater in Noorwegen smaakt toch echt beter dan dat het op de Veluwe doet. Uiteraard is dat persoonlijk en zegt het niet alles over de kwaliteit. Door ruimtegebrek zie ik er persoonlijk tegen op om water in te slaan. Momenteel gebruik ik een kan met een koolstoffilter om het kraanwater te reinigen. Voor mijn huis ligt een (brak) natuurmuur, waar geen watersport, zwemmen beoefent wordt. Kan ik in een noodgeval niet daar water uit nemen, koken en filteren? Persoonlijk zie ik het sowieso niet snel gebeuren dat de leidingwater toevoer gestopt of vergiftigd wordt.
 19. Voor diegenen die deze aflevering gemist hebben: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1241064 Zeer interessant perspectief, ook betreft de mogelijkheden die een crisis met zich meebrengt. Ter aanvulling - een video van Ferfal. Menig prepper zal hem wel kennen, maar in ieder geval, Ferfal is een blogger die zijn ervaringen tijdens de Argentinië crisis belicht. http://ferfal.blogspot.nl/2012/02/building-up-supply-of-food.html
 20. Ik heb mij onlangs aangemeld, maar mij nog niet geïntroduceerd hier op het forum. Sinds 2004 houdt ik mij vooral bezig met het macro-economische klimaat en edelmetalen. Economen als Roubini voorspelden reeds voordat de crisis in 2008 aantrad, dat deze zou ontstaan. Voor mij is de vraag niet of, maar wanneer chaos zal uitbreken. De economie wordt namelijk niet grondig geherstructureerd, maar slechts met verbandjes in de vorm van geldverruiming wordt het bloeden tijdelijk gestopt. De fundamenten blijven onaangetast totdat het water uiteindelijk aan de mond staat. Het duurde voor mij een aantal jaar voordat ik edelmetalen begon aan te schaffen en vanwege beperkte beschermde ruimte, heb ik mij slechts verdiept in het inslaan van een noodrantsoen. Echter, ik ben van mening dat we aan de vooravond staan van de echte crisis. Momenteel zitten we nog in de 'economische herfst', maar de winter is op komst. De crisissen in Argentinië en Rusland hebben aangetoond dat van de één op de andere dag de schappen in de supermarkt leeg kunnen zijn, het is daarom handig om in ieder geval een noodrantsoen in huis te hebben. Better sound than sorry. In tegenstelling tot sommigen, ben ik niet van plan om voedsel voor jaren in te slaan, vanwege ruimtegebrek en naar mijn inziens, zal de voedselproductie uiteindelijk weer op gang komen. Neem de tweede wereldoorlog als voorbeeld. Ja, voedsel was op de bon, maar het was er grotendeels wel. Ik ben van plan om uitsluitend voedsel in te slaan dat ook daadwerkelijk te pruimen is - wat je normaliter ook (zou kunnen) eten en zoals aangegeven, vanwege het ruimtegebrek puur een combinatie van noodzakelijke voedselwaren. Ik dacht aan het volgende: Bruine rijst en pasta's Tomatensausen Aardappelpuree Ingeblikt vlees Ingeblikte vis (sardines, tonijn, zalm, makreel) Ingeblikt/gedroogd fruit Ingeblikte peulvruchten en groentes Thee, Koffie Pure chocolade Zout, suiker + kruiden Zonnebloemolie Tandpasta Shampoo Ruilmiddelen Ik zal vast wat vergeten zijn, maar dit is het zo'n beetje in hoofdlijnen. Het gaat om een vijftal personen. Mijn vraag is of er ergens een soort van referentievoorbeelden bestaan omtrent de hoeveelheden die je nodig hebt voor een half jaar, x kilo pasta, x dozen thee etc.
 21. Rook zelf niet, maar in Rusland, waar ik regelmatig ben voor werk, kost een pakje €1,10. Ik weet niet hoeveel sloffen men mee mag nemen in het vliegtuig, maar het kan zeker handig zijn als ruilmiddel. Hoe lang zijn sigaretten eigenlijk houdbaar.
 22. Goedkoop waarschijnlijk wel, maar veilig? Ik betwijfel het. Het verleden heeft aangetoond dat in dergelijke situaties, via noodverordeningen, grond en onroerend goed zonder al teveel problemen geconfisqueerd kan worden door de staat.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...