Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

Iemand die ik goed ken heeft mij aangeboden om mij te leren hoe je een konijn schoonmaakt, daar ben ik op in gegaan en nu is het een datum kiezen en kijken wanneer hij aan een konijn kan komen, misschien kan ik wat informatie delen met jullie op een SC

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Sinds mijn zwangerschapen kan ik niet tegen de geur van bloed whahaa...echt serieus dan sta ik eerst mijn maag leeg te gooien anders kan ik het ook niet.

Maar met vaprorub onder de neus lukt het me voortaan weer.

Maar ik ga het met mijn man overleggen,alleen wat willen jullie leren slachten..kip/konijn/gans???

En ook het doodmaken of gewoon echt hoe je het beste kan schoonmaken?

 

Moet je echt voor kip/konijn/gans anders leren slachten? Of stel ik nu een hele stomme vraag ?? ;-)

Voor mij geldt alleen hoe ik het beste kan schoonmaken, het doodmaken is voor mij weer een andere hindernis (die ik waarschijnlijk ooit ook zal moeten nemen :-( )

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Sinds mijn zwangerschapen kan ik niet tegen de geur van bloed whahaa...echt serieus dan sta ik eerst mijn maag leeg te gooien anders kan ik het ook niet.

Maar met vaprorub onder de neus lukt het me voortaan weer.

Maar ik ga het met mijn man overleggen,alleen wat willen jullie leren slachten..kip/konijn/gans???

En ook het doodmaken of gewoon echt hoe je het beste kan schoonmaken?

 

waarom smeer je iets onder je neus wat bedoeld is om je neus open/los te maken?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

De geur is sterker van de vapo,dit is ook een trucje wat de popo gebruikt als ze bij een woning na binnen gaan waar iemand al weet ik hoe lang dood zijn @12gauge

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
De geur is sterker van de vapo,dit is ook een trucje wat de popo gebruikt als ze bij een woning na binnen gaan waar iemand al weet ik hoe lang dood zijn @12gauge

 

jaja ik weet "waarom" je iets onder je neus wilt smeren

 

maar waarom smeer je iets onder je neus wat je neus openmaakt het is een anti verkoudheidsmiddel

 

persoonlijk gebruik liever niks onder mn neus, bij slachten/schoonmaken, omdat ik graag kan ruiken wat ik doe

zeker bij vers vlees vind ik het wel prettig om te kunnen ruiken naar rare geurtjes om evt bederf te vinden

 

vers geslacht vlees komt echt geen vieze rot geur af

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Gast Repelsteeltje

Slachten-Doden of Slachten-Uitbenen?

 

Ik vind ten eerste dat een dier dat als voedsel gaat dienen met respect behandeld behoord te worden en derhalve ook met zo weinig mogelijk fysieke als mentale impact geslacht dienen te worden als de situatie dit toelaat. Tevens dit zoveel mogelijk, zo niet alles van het dier gebruikt te worden.

 

Voor het doden van een Konijn gebruik ik nooit een scherp mes of een bijltje. Dat geeft veel te veel rommel en het dier zal nog spartelen van de pijn.

Met een stok een tik achter het hoofd ben ik ook geen voorstander. Het Konijn kan bewegen waardoor je verkeerd kan slaan met pijn ten gevolge.

 

Persoonlijk pak ik het Konijn met 1 hand beet achter aan de kop en met de andere hand pak ik de achterpoten vast. Geef 1 flinke ruk en zowel de nek als de hersenstam (hij is klein, maar ook een konijn heeft er 1) zijn direct gebroken waardoor het Konijn direct een pijnloze dood heeft gekregen.

 

Bijkomend voordeel hiervan is dat het velletje intact blijft om gelooid te kunnen worden. Uiteraard is dit geen pre, maar is wel mooi meegenomen.

 

Dit was mijn eerste post. Luguber, ja. Maar hoe diervriendelijker het kan, hoe beter!

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Slachten-Doden of Slachten-Uitbenen?

 

Ik vind ten eerste dat een dier dat als voedsel gaat dienen met respect behandeld behoord te worden en derhalve ook met zo weinig mogelijk fysieke als mentale impact geslacht dienen te worden als de situatie dit toelaat. Tevens dit zoveel mogelijk, zo niet alles van het dier gebruikt te worden.

 

Voor het doden van een Konijn gebruik ik nooit een scherp mes of een bijltje. Dat geeft veel te veel rommel en het dier zal nog spartelen van de pijn.

Met een stok een tik achter het hoofd ben ik ook geen voorstander. Het Konijn kan bewegen waardoor je verkeerd kan slaan met pijn ten gevolge.

 

Persoonlijk pak ik het Konijn met 1 hand beet achter aan de kop en met de andere hand pak ik de achterpoten vast. Geef 1 flinke ruk en zowel de nek als de hersenstam (hij is klein, maar ook een konijn heeft er 1) zijn direct gebroken waardoor het Konijn direct een pijnloze dood heeft gekregen.

 

Bijkomend voordeel hiervan is dat het velletje intact blijft om gelooid te kunnen worden. Uiteraard is dit geen pre, maar is wel mooi meegenomen.

 

Dit was mijn eerste post. Luguber, ja. Maar hoe diervriendelijker het kan, hoe beter!

 

Hoi repelsteeltje, misschien kan je als tweede post een bericht in de voorstelronde plaatsen ;) Die hoeft dan niet perse luguber te zijn hoor :o

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
.........

persoonlijk gebruik liever niks onder mn neus, bij slachten/schoonmaken, omdat ik graag kan ruiken wat ik doe

zeker bij vers vlees vind ik het wel prettig om te kunnen ruiken naar rare geurtjes om evt bederf te vinden

 

vers geslacht vlees komt echt geen vieze rot geur af

/agree

Het hoort er ook bij, niet?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Hey mensen, ik ben hier ook al een tijdje mee bezig kijken waar ik op een goede manier deze vaardigheden kan leren! Loopt dit draadje nog? Of val ik buiten de boot haha..

Heeft bijvoorbeeld "lovetea" al iets weten te regelen?:o

Ik heb gevonden dat je bij de walnoothoeve in brabant workshops kan volgen in het kippen slachten, maar ik krijg hier helaas geen antwoord op mijn mail:(

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Vandaag de beginselen geleerd van het slachten.

 

Hier hangt een geplukte rotgans. Niet veel vlees aan, maar als leerproces enorm waardevol.

Na deze een grauwe gans geplukt, waarna beide ontdaan werden van de ingewanden. Grauwe gans is me met veel cruciale uitleg voorgedaan (neus erbovenop). 2e heb ik deels zelf gedaan. Hartjes, maagjes en levertjes zijn bewaard voor de soep.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Tof!

Slachten/uitbenen is ook iets wat ik nog graag zou leren.

Ik heb ooit mijn konijn gevild en overwoog hem toen open te snijden om te koekeloeren hoe het er van binnen uit ziet, maar durfde niet te knoeien op mijn huurhuisbalkon :D Zo schattig was ik toen :D

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
ik ben anti wapen maar ik wil wel dat een gewapende agent die mij beschermt sorry jongen maar dit is ook weer lekker hypocriet

 

als je iets wilt prima maar dan moet je ook het hele verhaaltje nemen zoals je roept en niet in geval van nood ineens van gedachte veranderen

 

Dit soort reactie zijn feitelijk heel triest, je weet vaak niet wat mensen zoal hebben mee gemaakt of gezien, k'heb zelf ook met zinloos geweld een pistool om mijn voorhoofd gehad, en toen met honkbalknuppels het ziekenhuis in geslagen, mensen kunnen door wapens de verschrikkelijkste dingen hebben gezien of mee gemaakt, een excuus aanbieden is hier wel op zijn plaats.

En we hoeven niet allemaal het zelfde te zijn of te denken, toch???

Wij zijn al andersdenkenden ten opzichte van veel mensen die preppen maar overdreven vinden, en het zien als je lot als dingen je wat overkomen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Kan je ook ff je mening onderbouwen welke voedingsstoffen in vlees zitten waar plantaardig geen alternatieven voor zijn?

 

Deze reactie geeft blijk van nadenkendheid.

 

Ik heb gelezen dat vlees en zuivel verzuring in het lichaam geeft en dat weer leid tot botontkalking, wat een zeer ernstig probleem is.

Teven is verzuring van het lichaam weer een ideale basis is voor kanker.

De mens is al geheel uit het balans, en verzwakt, zie maar hoeveel ziekte en mankementen er zijn, de kosten lopen in de miljarden nog niet eens de ellende mee gerekend.

We eten allemaal al verarmt voedsel vol gif, hormonen, plastic bestands- delen, genetisch gemanipuleerd.

  • Leuk 1

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Slachten-Doden of Slachten-Uitbenen?

 

Ik vind ten eerste dat een dier dat als voedsel gaat dienen met respect behandeld behoord te worden en derhalve ook met zo weinig mogelijk fysieke als mentale impact geslacht dienen te worden als de situatie dit toelaat. Tevens dit zoveel mogelijk, zo niet alles van het dier gebruikt te worden.

 

 

Persoonlijk pak ik het Konijn met 1 hand beet achter aan de kop en met de andere hand pak ik de achterpoten vast. Geef 1 flinke ruk en zowel de nek als de hersenstam (hij is klein, maar ook een konijn heeft er 1) zijn direct gebroken waardoor het Konijn direct een pijnloze dood heeft gekregen.

 

 

een tik achter het oor is vaak niet voldoende ( sterk overrated methode) ik leg meestal het kopje even onder de hak van mijn schoen (harde ondergrond is wel vereist).

@carismo ik meen B12 , deze vitamine komt alleen voor in dierlijke producten en bij een tekort kans op een diversiteit aan symptomen

http://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/zou-ik-een-b12-tekort-kunnen-hebben/klachten-van-een-vitamine-b12-tekort/

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
een tik achter het oor is vaak niet voldoende ( sterk overrated methode) ik leg meestal het kopje even onder de hak van mijn schoen (harde ondergrond is wel vereist).

@carismo ik meen B12 , deze vitamine komt alleen voor in dierlijke producten en bij een tekort kans op een diversiteit aan symptomen

http://stichtingb12tekort.nl/vitamine-b12/zou-ik-een-b12-tekort-kunnen-hebben/klachten-van-een-vitamine-b12-tekort/

 

Een vitamine B12 tekort is niet enkel gegeven aan mensen die veggie of vegan zijn. zoals eerder al gezegd 99% van de mensen met zo'n tekort geen veggie of vegans...

 

Gevarieerd eten is de sleutel. Het is reeds aangetoond dat het klassieke patroon van de voedselpiramide (aardappelen groenten en een stuk vlees) ook niet genoeg b12.

 

B vitamines gaan verloren van de moment de dierlijke producten opgewarmd worden (juist hetgene we doen om ons voedsel veilig te maken) dus je zou al rauw vlees, vis en eieren moeten eten en het risico op samonella of een andere bacterie of parasiet is dan tal van malen groter dan van een b12 tekort.

 

Doordat ik af en toe wheyshakes neem heb ik geen probleem met zo'n tekort...

 

Ik heb gelezen dat vlees en zuivel verzuring in het lichaam geeft en dat weer leid tot botontkalking, wat een zeer ernstig probleem is.

Teven is verzuring van het lichaam weer een ideale basis is voor kanker.

De mens is al geheel uit het balans, en verzwakt, zie maar hoeveel ziekte en mankementen er zijn, de kosten lopen in de miljarden nog niet eens de ellende mee gerekend.

We eten allemaal al verarmt voedsel vol gif, hormonen, plastic bestands- delen, genetisch gemanipuleerd.

 

Verzuring ga ik tegen met magnesium en omega's.

 

een 2 tal bananen per dag en een omega-rijke olie om een dressing mee te maken.

 

verzuring in het lichaam (de spieren maar ook menstaal :rolleyes: ) kan je ook opbouwen door stress en daar zijn dan weer verschillende oorzaken voor.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
een tik achter het oor is vaak niet voldoende ( sterk overrated methode) ik leg meestal het kopje even onder de hak van mijn schoen (harde ondergrond is wel vereist).

 

Er word hier niet gesproken over een tik achter het oor, maar over de strekmethode. Jij beschrijft meer een splatz methode...bloederig hoor.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

nou, juist niet bloederig het kopje blijft wel intact, het is wel snel ,efficiënt en verdraaid makkelijk te leren zonder gepruts ( wat vaak zorgt voor rotzooi en stress) en als puntje bij paaltje komt voor mij de dier en mens vriendelijkste methode bij kleinwild.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

gelukkig doen soms jagers het werk voor je.

de gansfilets en poten kan ik zelf er wel uit sleutelen.

komt de leerstof van het oude boertje weer van pas

even kijken op mijn facebookpagina , ernst jongkind , voor het filmpje

ben geen held met de pc wat dat betreft

gijs-gans.gif.611c916c9a3847b08d104d57f24ec97e.gif

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...