Ga naar inhoud

Stuudje

Lid niveau 2
 • Items

  7780
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  27

Alles dat geplaatst werd door Stuudje

 1. Haha, wat zien ik, had je hulp bij het opruimen? [ATTACH=CONFIG]22024[/ATTACH]
 2. Mail even door naar het AVL-ziekenhuis! Zullen ze blij mee zijn, een remedie tegen kanker.
 3. Leuk Tom, dat is een recept van @zwellever toch? http://preppers.nl/forum/threads/5264-Paardenbloemen?p=120367&viewfull=1#post120367 uit het eerder geposte paardenbloementopic. http://preppers.nl/forum/threads/5264-Paardenbloemen
 4. He, toffe gozert! Geeft niets hoor. Heeft iedereen wel eens. Er zijn praatgroepen voor, of roddelclubjes, het is maar hoe je het noemen wilt. Of die er in SHTF ook zijn betwijfel ik, dus sla je slag nu het nog kan.
 5. Hee man, een Opinel mesje of Mora kan je bij elke outdoorwinkel in Nederland wel kopen hoor. Doet wat een mes moet doen. De rest is piemels en ver pissen. Groter, dikker, vetter, cooler... En verder, dit dus. Welkom!
 6. Of je er meer mee kan. Ja, best wel. Slavin Jadira speelt met brandnetels. En kaarsen en gember...zal vast een prepper zijn.
 7. Meestal reageert men ook niet zo aardig als ik midden in de winter, bijna onherkenbaar met sjaal om de bank instorm en GELD roep.
 8. Stuudje

  Kippen

  Pfff, tot twintig kippen op vierkante meter kan hoor. Doen ze in de legbatterij ook.
 9. Ik weet niet of ik nu tegen een Doomsday tiener praat of tegen een man met een gezin en zes kinderen (al zal dat krapjes worden in dat Tiny house), en dromer of een realist. Voorstellen MOET niet maar praat wel een stuk prettiger.
 10. Stuudje

  Vitamineboost PrEpStO

  @martin, misschien zijn rozenbottels nog steeds vies voor je, denk er dan aan dat je ze ook 50/50 met aardbeien of een ander fruit kan verwerken tot jam of siroop.
 11. Die bestaan voor bijna de helft uit zout!!! 49% Zout, 28% specerijen (peper, koriander), groenten (ui, knoflook), aroma's (bevat selderij, soja), 3% kruiden (oregano), smaakversterker: mononatriumglutamaat.
 12. Haha. Misschien de tekst boven het kaartje lezen? Ik zal het herhalen, verkort. "Komende 3 tot 6 uur storm met windstoten tot 120km/h."
 13. Stuudje

  Vitamineboost PrEpStO

  En van dan de rozenbottels in het najaar kan je vitamine-C rijke jam maken. Van de pitjes van de rozenbottel kan je jeukpoeder maken. Ook kan je rozenbottelsiroop ofwel roosvicee maken. Rozenbottelsiroop (ca. 1 liter) 500 gram rozenbottels | 1,5 liter water | 350 gram suiker | gesteriliseerde flessen -Was de rozenbottels en ontdoe ze van steeltjes en knopjes. Pureer ze in een keukenmachine. -Voeg de pulp toe aan 750 ml kokend water. Draai zodra de puree kookt het gas uit en laat 15 minuten staan. -Giet de puree door een schone theedoek en vang het vocht op. Breng het in de theedoek achtergebleven residu opnieuw met 750 ml water aan de kook en herhaal het proces. -Kook het opgevangen vocht op met de suiker, totdat die is opgelost. Giet de siroop in schone flessen. -Na opening moet de siroop koel worden bewaard. Vreeken verkoopt rozenbottelstruik met hoog vitamine-C gehalte. De struiken hebben een flinke groeikracht op alle gronden en worden 1-2 meter groot, ze groeien breed uit en bevatten heel weinig stekels. De donkerrode bottels zijn 3x1,5 cm, donkerrood en hebben een vitamine-C gehalte van 1150 mg per 100 g vruchtgewicht. Vergeet het voorafgaande wonder niet: de talrijke bloemen (3-4 cm, enkelbloemig) zijn lichtroze en bloeien in juni.
 14. Vergeet deze niet. Er is ook een kant en klare, met slot, mooi afgewerkt. https://besafe.ibz.be/virtualhouse/anim-barre-porte-nl.html of http://www.veiligwonenwinkel.nl/kale-deurbalk-lengte-80cm-p-3974.html
 15. Misschien even dit draadje lezen. http://preppers.nl/forum/threads/12636-MIFI-op-je-BOL-wie-heeft-ervaring-met-MIFI-netwerken
 16. Buiscuitmix...is cakesoort, geen brood. Zie je ook aan de manier van gaarheid checken, cake doe je met een stick, die er droog uit moet komen, bij brood klop je erop, moet hol klinken. Leuke gadget, dat zeker, maar met mijn wonderpan, of Dutch Oven kan ik ook bakken. Zelf zonder pan, met brooddeeg op een stok. Voor echte vuurkokers, zoek eens wat op van Francis Mallmann, Argentijnse kok die bekend staat om zijn koken op en met vuren. http://www.culy.nl/inspiratie/francis-mallmann-de-beste-kok-van-argentinie-speelt-met-vuur/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
 17. Ah, gelukkig, De Klomp is superwinkeltje namelijk. Daar ben ik regelmatig heengegaan voor dingen die amper nog te krijgen waren. Zoals de Wonderpan! Nu wel weer her en der verkrijgbaar,maar lange tijd alleen bij De Klomp. En die kassa, schitterend! *mompel in mezelf dat ik toch eens die kant weer eens op zou moeten, leuke stad, leuke winkels,mooi museum*
 18. Bestaat magazijn De Klomp nog (eigenaren zijn ziek..weet ik) Die hebben dat zeker! Ik zou ze eerst even bellen voor de prijs.
 19. Deze is goeikoper... http://winkel.bakbar.nl/bakplaat-koekjes
 20. Lees je in, voor zoeken naar onderwerpen kan je de search functie gebruiken. En stel je voor in het voorsteltopic, dan krijg je wat beginnerstopics meegedeeld door de vaste verwelkomers.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...