Ga naar inhoud

dutch survival

Lid niveau 2
 • Aantal items

  331
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Alles dat geplaatst werd door dutch survival

 1. Ik vraag het me zelf ook af, maar ik vind dat nou eenmaal een erg mooi model mes, dus wil het toch proberen.
 2. @Heksenboot zou je dat ontwerp ook nar mij willen sturen? Vanochtend de vijl uit het as gehaald; Hij was nog warm Zo was de vijl voor ik eraan begon;
 3. Ik zelf ook, heb nog nooit iets soortgelijks gedaan ( met staal enz., wel met hout) dus ben erg benieuwd of het lukt, een vriend van me heeft zelfs al aangeboden dat hij iemand kent die hem wel kan coaten!
 4. Heb zelf een kl enkelboogs bivakzak, ben er super tevreden mee, priema in slapen, heb er afgelopen zomervakantie een week in gelegen. Hij is voor mij het gewicht dubbel en dwars waard. Goede kwaliteit materialen. Zeker aan te raden.
 5. Beste medepreppers, Ik heb vandaag voor €2.50 2 oude veilen op de rommelmarkt gekocht, ik wil hiervan een mes gaan maken, in de vorm van een esee 6, helaas heb ik er zelf geen, en hem na tekenen word denk ik vrij moeilijk, dus heb ik bij deze de vraag of iemand met een esee 6 deze even om zou willen trekken, en er vervolgens recht van boven een foto zou willen maken, het is belangrijk dat dit recht van boven is zodat ik hem even in word kan zetten, uitprinten en uitknippen. Ik heb vandaag een van de vijlen al onthard door hem in het vuur te leggen, en daarna rustig af te laten koelen. Volgend weekend waarschijnlijk weer verder werken, vervolgens zullen er hier ook nog foto's verschijnen.
 6. Ben zelf het meest fan van;MCQbushcraft, super gast! Verder kijk ik zed outdoors gedeons tactical en the outdoor gear review. Ook joerobinet survival en wildernisoutfitters word gevolgd!
 7. Mooi! Klinkt goed, heb er zelf alleen nog geen, heb namelijk al een fallkniven a1 maar nog geen goede zaklamp fat dus heefg meer prio, waarschijnlijk word heg de fenix ld22, daarna misschien de esee
 8. Ziet rr goed uit man!! Veel plezier er nog mee!
 9. Tanx man! Je hebt het wel mooi gedaan moet ik zeggen!
 10. Misschien linkje?
 11. Mooi mes, je maakt de post extra nuttig als je even in foto's voor doet joe je die paracord wrap doet!
 12. Zat nog even wat te bedenken voor bij dit draadje, dit is misschien ook wel wat voor de budget's, ga naar rommelmarkten! Echt waar, wat ik allemaal niet gekocht heb in frankrijk op de rommelmarkt, laatst weer een prachtig setje franse mess tins, daarvoor een gun-sling en een wapen tas, camo jas( precies mijn maat;)) en ga zo nog maar even door, je moet gewoon goed opletten, er zit zelfs een heuze tactiek achter hoe je spullen het best kan kopen zonder dat je er de hoofdprijs voor betaald. Ik denk dat je in een jaar tijd ongebeer een hele bob bij elkaar kan krijgen.
 13. Met een mes en wat lijn( dit kun je improviseren) kun je heel wat, wil je dan toch perse wat hebben wat wat meer "wapenachtig" is, een compound boog, stil en snel. Er is trouwens wel ern mes speciaal ontworpen voor het jagen, heb er ergens een foldertje van, als ik het vind gooi ik het er hier wel even in. Maar jagen kan op talloze manieren, een oom van mij heeft vlak na de wo 2 veel gejaagd als kind, moesten eten, en die weet talloze trukjes, kijk of je zo iemand kan vinden, hij wist mij veel dingen te vertellen over hoe je met weinig klein wild kan vangen.
 14. Denk dat dit al vaker is gezegd, maar als je voor camo kiest is het dus helemaal niet opvallen, dus gezijk met mensen die je aanzien als militair heb je niet want ze zien je niet aan, ze zien je helemaaal niet, als t goed gedaan is natuurlijk, ik ga hier nu even van uit. Kun je dit niet helemaal perfect, dan kies je er beter voor om er als burger uit te zien, hiermee maak je sneller vrienden en heb je minder kans op aanvallers. Persoonlijk kies ik voor de middeweg, dus geen camo patronen, maar wel groen/bruin, bijv. Zwarte werkboek, met groene jas, en groene tas, je valt niet teveel op, maar je ziet er ook niet uit als een bedreiging. Je kunt ook gewoon een simpel katoenen overhemd in je tas gooien, is voor meerdere doelen inzetbaar, en als je mensen ziet naderen trek je hem even aan, zie je er gelijk vriendelijker uit, ook al heb je een camo broek aan. En het hangt er bij mij ook maar net van af wat ik die dag aan heb, of wat bovenop mijn outdoor kleding stapel ligt, nomale stadskleding is niet gek opvallend, toch burgerlijk toch praktisch. In een bug out, kleef ik me zo snel mogelijk om met wat makkelijk te pakken is, dus ja dit kan ook mijn camo kl snck jas zijn, en kisten en enz. Ook is je omgeving heeeeel belangrijk, ik woon in een zeer bosrijke omgeving ( waar ik ook gebruik van zal maken) dus ik heb verl grene/camo/jagers kleding, woonde ik in de stad zou dit anders zijn. Dit is waarschijnlijk allemaal al gezegd maar ik geef gewoo even een samenvatting van mijn mening. Mvg DS ( ps, voor diegene die het is opgevallen ik ben inderdaad minder online, moet weer wat vaker online komen.)
 15. binnekort komt er voor mij misschien een ESEE 6 in mijn bescheidde maar leuke verzameling, twas even sparen maar heb het bij elkaar en zit er toch echt serieus over na te denken hem te kopen ( voor de mensen die weten dat ik de fallkniven a1 heb, waar het handvat heel lichtelijk los zat, even een update: hij zit nu veel meer los....)
 16. Ahhh, nijmeegs jopie, ondertussen een vertrouwd plek, vraag daar maar eens naar de jongen met krullen die hier vaker schijnt te komen, ik denk dat ze dan wel weten over wie je het hebt. En een budget slaapzak is ook prima! Mijn BOB is ondertussen al weer flink veranderd, misschien toch maar weer eens een lijstje van de inhoud maken en hier neergooien:) Ik ben steeds meer aan het inversteren, langer sparen, en dan wat duurdere (hopelijk) betere dingen kopen, dit omdat ik nu wel weet dat mijn leven togwel toegewijd zal zijn aan survival, of ik het nou wil of niet ik blijf er 24/7 mee bezig, daarom heb ik er nu geen moeite mee om er wat meer voor aan de kant te zetten( zowel geld maar ook veel veel tijd) die tijd kun jij er ook in steken, en als je survival leuk vind moet je dat zeker doen!
 17. Mooie bivi! Zoeen kan ik me helaas nog niet veroorloven:(, maarja, dat komt wel denk ik, gebruik nogsteeds gewoon een tarpje.
 18. Uhum, jij gaat zeker 2 weken lang zonder slaap overleven? Als het goed is is ongeveer 70 tot 80% van je kit slaapspul, volgend Dave Centerbury dan. Daarbij word er vaak niet voldoende aan shelter kit/technieken besteed. ik snapte ook wel dat het een grapje was hoor, maar even zonder overdrijven, er word meestal te weinig nagedagd over hoe mensen slapen en hoe belangrijk dat is.
 19. Ik heb aan mijn heupriem mijn veldvles hangen en mijn mes, veldvles in bijbehorende camopouch, ik had trouwens precies zoon zelfde tas, maar ben van dat model afgestapt omdat ik iets meer bushcraft wil, en wat meer ruimte, want jij moet waarschijnlijk je slaapzak eronder maken? Heb ik ook lang gehad, maar vind het nu fijner om hem erin te hebben.
 20. Ik heb een nieuwe BOB inrichting, voor de geïtereseerde, inhoud kan ik wel geven, maar als mensen dat willen, anders is het voor niks.
 21. 5L!? Is dat niet wat veel voor de boom om te hendelen? Ik heb een klijn recht gaatje gemaakt, net door de buitenbast heen, tot er een klein beetje beige hout uitkwam, er is niet veel uitgekomen, een bodempje van een cola flesje, daarna een plug gemaakt en die goed in het gat gedrukt, dit is toch goed? Trouwens, misschien dit onderwerp toch maar even verwijderen @Greener, is niet z'n succes heb ik het gevoel, sorry voor het ongemak.
 22. Oh oke, heb ik de boom nu beschadigd? En wat kan ik daar dan aan doen? Wil niet dat de boom beschadigd.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...