Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Recommended Posts

@carismo

 

oh typvaudjes.. nah die maken we allemaal wel eens! Het verhaal werd er alleen een beetje raar van .. ;)

 

'k Vond het ook al raar, maar een typo is dus de reden, want google maar eens op 'Pellagra' en 'Dr. Goldberg' (teveel mais, te weinig zuivel en vlees)

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op zoek naar waterfilters, branders, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!

Stuudje gaat met tegenzin ook maar aan de rode(en witte en rose) wijn en THC, als dat voorkomt dat ik door de leeuwen gegeten wordt, ik MOET dat wel om te overleven toch?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Stuudje gaat met tegenzin ook maar aan de rode(en witte en rose) wijn en THC, als dat voorkomt dat ik door de leeuwen gegeten wordt, ik MOET dat wel om te overleven toch?

 

Ik vraag me af in deze dol dwaze wereld of we allemaal wel weten wat we te eten krijgen. Misschien hebben we allemaal wel eens een stukje "mens" of ander dier gegeten, terwijl je een pondje gehakt denkt te kopen. Misschien zijn de zgn. biologische producten stiekem toch bewerkt met gif of genetisch gemanipuleerd. Ik denk dat je er niet bij na moet denken, althans niet al te veel.

 

http://www.nu.nl/buitenland/3687009/chinees-slachthuis-verwerkt-jaarlijks-600-walvishaaien.html

 

Weer een klap voor dier, mens en milieu.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Je kunt in ieder geval bewerkt voedsel laten staan, dus niet de worsten uit de supermarkt, niet de koekjes en kant en klare spullen.

Bovendien hou ik wel van een beetje hak en snijwerk. :p

 

Hoe smaakt een zombie?

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Hoe smaakt een zombie?
E zijn verschillende soorten he. Dus het smaakt naar lurven en kladden, maar dan wat slijmeriger.

Of als een ontwikkelde mummy, beetje droog.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
E zijn verschillende soorten he. Dus het smaakt naar lurven en kladden, maar dan wat slijmeriger.

Of als een ontwikkelde mummy, beetje droog.

 

Mummies dien je eerst 12 uur te weken in water alvorens te nuttigen. Net als stokvis.

Gezien de houdbaarheid uitstekend prepvoer.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
@Castaway dan doen we dit weekendje gewoon nog eens over . En deze keer ook met kippen . @FincaInSpanje weet jij een geslacht konijn en een geslachte kat van elkaar te onderscheiden als de koppen en de staarten er niet bij zijn ?

 

Geert

Simpel trucje, bij een konijn zitten de nieren a-symetrisch, bij een kat niet.

Daarom laat een goede poelier de nieren bij een geslacht konijn gewoon zitten

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Simpel trucje, bij een konijn zitten de nieren a-symetrisch, bij een kat niet.

Daarom laat een goede poelier de nieren bij een geslacht konijn gewoon zitten

 

Snap niet wat je bedoeld met a-symetrisch . Maar de nieren zitten in het niervet en blijven sowieso aan de karkas hangen zolang die niet versneden is . Maar als de karkas versneden is , hoe kan men dan het onderscheid maken .

 

Geert

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Morgen komt mijn wildvarken toe dat ik besteld heb bij de buurman jager.

Moet dat de zelfde avond al versneden worden of de dag erna.??

 

grtn verkenner.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Je kunt in ieder geval bewerkt voedsel laten staan, dus niet de worsten uit de supermarkt, niet de koekjes en kant en klare spullen.

Bovendien hou ik wel van een beetje hak en snijwerk. :p

 

Hoe smaakt een zombie?

 

Haha, schiet mij ineens te binnen wat zon goofy bodybuilder altijd zei.. If it taste good? Spit it out! en Man made it?? Don t eat it! Haha, zoveel mogelijk puur, geen toevoegingen enz

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Morgen komt mijn wildvarken toe dat ik besteld heb bij de buurman jager.

Moet dat de zelfde avond al versneden worden of de dag erna.??

 

grtn verkenner.

 

Een eerste vraag is uw varken ontwijd of niet . En hoe lang is het reeds dood .

A . Als je het varken met huid en ingewanden krijgt moet je dit eerst villen en ontdoen van ingewanden . De binnen zijde droog wrijven met een propere thee doek ( niet met zeep gewassen ) .

B . Krijg je het varken zonder huid en ingewanden droog wrijven en ophangen . Kop naar beneden . Zoveel mogelijk vrij . Dus niet tegen een muur . Op een koele plaats . Dit 24 uur . Om het te besterven . Ook voor het gemak van versnijden . Vers vlees snijd slecht . Het bruikbaar slachtafval in de koelkast bewaren .

Ps . Als het dier in de ingewanden geschoten is de binnen kant goed uit wassen .

 

Geert

  • Leuk 2

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Morgen komt mijn wildvarken toe dat ik besteld heb bij de buurman jager.

Moet dat de zelfde avond al versneden worden of de dag erna.??

 

grtn verkenner.

 

Is denk ik ook een beetje persoonlijke voorkeur ik zelf laat me geschoten zwijnen minimaal 2 dagen besterven.

maar ik zou zeker zoals @Geert al zei ze 1 dag laten hangen

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Hier is alles zelf geslagten of gevis.ik zout ook vis in en droog vlees.Klein vee is geen punt maar een koe Moet je echt met een paar mannen doen. Ik slach kosher ,dus door de luchtpijp en aderen in een haal te snijden, er zijn vaker gespreken geweest over slachten op deze side. Begin met iets klein ,heeft lef en doen het eerst met iemand die kan ingrijpen als het mis ga.houd je mes Scherp en je omgeving schoon. Hoe groter het best hoe langer het hangen Moet.

Begin met vissen en dan de vis dood en schoon te makken,bouw het op.het is Niet voor iedereen en dat is Niet erg, je Kunt Niet ieder vaarderheid in je vinger hebben.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Niet helemaal zelf slachten, maar wel zelf vlees verwerken....

 

 

 

Met een zaag en groot slagersmes gingen cursisten zaterdag een varken te lijf. Tijdens de workshop Van snuit tot staart in kookstudio Heerlijk en Eerlijk in Woudrichem verwerkten ze het dier tot worst en speklappen. 'Leuk om te zien waar je vlees vandaan komt.'

 

Op het kookeiland ligt de zeug in tweeën. De kop is er al af en ook de organen zijn verwijderd. 'Het is een goed varken,' verzekert gepensioneerd vakslager Kees Janson (70) de dertien cursisten. 'Het vlees is stevig. Er zit veel aan, 120 kilo. En het dier heeft een prachtige bovenbil. Ongeveer 85 kilo kunnen we gebruiken.

De workshop 'Van snuit tot staart' gaat zaterdag 8 maart op herhaling.

http://www.ad.nl/ad/nl/1100/Consument/article/detail/3593980/2014/02/10/Cursisten-verwerken-zeug-van-120-kilo-van-snuit-tot-staart.dhtml

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Misschien als meer mensen zoon cursusje meepakken dat er wat meer respect voor vlees komt. En het niet gezien wordt als dat pakje uit de super markt.Maarja zal wel altijd een droom blijven dat mensen misschien is wat minder vlees consumeren.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat je als prepper altijd moet leren slachten, zelfs al ben je veggie of dierenliefhebber. Tijdens een shtf situatie moet je alle voedsel tot je nemen om te overleven.

 

Ik ben voorstander dat ook kinderen leren waar hun voedsel vandaan komt, dus zowel groente, fruit, noten als vlees. Ze kunnen later zelf de keuze maken, wel of geen vlees te eten en hoe vaak per week.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik heb niet alles gelezen in dit draadje. Misschien is het al langsgekomen.

 

Voor wat betreft villen, ontweiden en de slacht kun je oefenen op road kill. Road kill = verkeersslachtoffer. Dit is overigens verboden in NL (volgens de Flora en Faunawet). Aan de andere kant heb je de mogelijkheid om iets exotisch te proberen, bijvoorbeeld marter, eekhoorn of zwaan.

 

Ik denk dat er veel meer vegetariers zouden zijn als iedereen zelf z'n vlees zou slachten. Dit geldt natuurlijk alleen in onze huidige manier van leven (overvloed) waarin ook voldoende alternatieven beschikbaar zijn. In tijden van schaarste ben je als de vos; vreten wat je voor de bek komt.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Ik zou slachten ook willen leren, ik heb niks tegen jagers als ze hun geschoten wild maar gebruiken, want het doden voor de "sport/lol" ben ik zwaar tegen, kijk anders een wat filmpjes van MCQBushcraft, heeft een aantal filmpjes op youtube staan over het villen in het veld van konijn,fazant,duif en eekhoorn, zeer nuttig.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...