Ga naar inhoud

dubbel0

Lid
 • Items

  362
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

2 Volgers

Persoonlijke Informatie

 • Locatie
  noord
 • Interesses
  jacht, ict en preppen
 • Beroep
  iets met computers
 • Nieuwsbrief
  Nee

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

dubbel0's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

304

Reputatie

 1. hoi ben, mits ze niet in de verboden vallen van de wet wapens en munitie kan je ze gewoon bestellen en zou je ze aangeleverd moeten krijgen. let wel op de invoer heffing ( volgensmij bestellen buiten de eu). ik classificeer het trouwens als gereedschap met al dan niet verzamelwaarde. ook voor een jager is het geen wapen, maar gereedschap. ( m.o.) *eventuele aanvullingen altijd welkom*
 2. en dat is dan ook weer een waarheid als een koe
 3. excuseeeee moi verkeerd begrepen inderdaad zoveel woorden om maar geen gaatje over te laten in de wet.... maar... tis een goed mes. hier heb ik een glock niet om de naam trouwens, ik liep dr gewoon " tegen an" en nog 1 of ander amerikaans leger ding , zelfde soort en kwaliteit.
 4. de tekst van knives en tools klopt aardig en als je je daar aan houd kan je niet zoveel gebeuren qua strafbare zaken. de bekendmaking die @frans81 noemt is hopeloos verouder en is al verwerkt in de WWM (anno 2015) Het verschil zit in het DRAGEN ( bij je hebben en voor onmiddellijk gebruik geschikt) of VERVOEREN ( bij je hebben en DEUGDELIJK VERPAKT en NIET voor onmiddellijk gebruik geschikt) alles wat men in nederland in een winkel mag kopen is geschikt om te vervoeren. ( bijv. van de winkel naar je huis/ van je huis ) en zal men thuis VOORHANDEN mogen hebben. Dat de politie in wisselende gevallen reageert op "incidenten" heeft te maken met kennis en kunde, uit oogpunt van een agent is 1 x onterecht van straat beter dan 1 x laten lopen. na de onterecht inbeslagname kan er namelijk altijd nog bezwaar gemaakt word. het is wat lullig als je zelf de letterlijke wettekst niet kent en zo een mooi verzamelstuk kwijt raakt. iedere burger word geacht de wet te kennen
 5. @carismo bedankt voor de toelichting, dat is dan ook gelijk de reden voor mij om geen hol geslepen mes zou willen hebben. specialistische tools / slijpmethodes om de scherpte te behouden (convex). in een shtf moet alles zo eenvoudig mogelijk zijn zonder specialistische dingetjes (m.o.)
 6. wat me nou al even bezig houd, waarom zou je een convex/ concaaf geslepen mes willen hebben ? en dan ga ik uit van een shtf situ.
 7. reageer ik ook eens op een review, thnks, leuke review dus. ik heb vooral genoten van verfijnde taalgebruik zo beeldend gebezigd. i shit you not!
 8. zuurstof absorbers / anti condens middelen ?
 9. ik loop op deze dingen, en als het een aanzit jacht is op 2 maten te grote winterboots van de lidl.
 10. ik moest wel lachen ok, ik ben zeeman geweest en een hoop plezier gehad, nooit afgezonken en een beetje verstand van drijf vermogen (p = h x rho x g enzo). toen ik me dr eens in verdiepte (op preppersvlak) kwam ik de volgende tekst tegen: . Een 2e punt is: een kelder is een waterdichte bak, die bij een te hoge grondwaterstand kan gaan drijven. En als dit gebeurt, komen er enorme krachten vrij. Dit wil je dus voorkomen. Dit is vrij eenvoudig op te lossen door aan de onderzijde van de keldervloer extra stroken beton mee te storten, waardoor het gewicht van de aarde die er bovenop ligt helpt om de kelder naar beneden te drukken en hem op z'n plaats te houden. Let op: om deze stroken (die veelal ter plaatse worden gestort) onlosmakelijk aan de kelder vast te maken, is het noodzakelijk om hier bij het bestellen van de kelder alsvast rekening te houden, door stekkenbakken mee te bestellen. Veelal is dit echter niet noodzakelijk omdat er later ook een bouwwerk op[ de kelder komt te staan, waarvan het gewicht bovenop de kelder ook meetelt. Als dit aan de orde is, kun je tijdens de bouw van het bouwwerk bovenop de kelder, water in de kelder pompen om te voorkomen dat hij opdrijft. hier te vinden , waarschijnlijk wel bekend hier. niks spannends. het gaat niet om grote van een object, het gaat om druk/ opwaartse kracht per vierkante cm. (inch meter foot feet... wat jij wil). als ik een vraag heb over olielampjes kom ik wel bij jou
 11. dat is dan ook gelijk de reden waarom betonnen woonarken direkt zinken *sarcasme modus off* . in nl is de gemiddelde grondwaterstand 1 a 2 meter, voor je het weet drijft je betonnen bak/ of container met beton bekisting, drijft ie niet dan heb je de container/ bekisting goed verankerd of je hebt een overdek zwembad maar zo maar een containertje plaatsen en inklemmen met beton schat ik vrij kansloos in. (of het ding moet 2 mtr boven het maaiveld staan.)
 12. graven in rotsbodem zonder enig water tegen te komen. doe je het zelfde kunstje hier (of op een plek waar de grondwaterstand redelijk hoog is) dan krijgt elke gesloten bak/ container een opwaartse druk. ergo, het gaat dus "drijven" in de bouwput met alle gevolgen van dien. hier staat iets over ondergronds bouwen
 13. je uitleg is compact en meer dan adequaat.
 14. @Roel wie zegt dat de kleren weggeven worden? prio 1 is onderkoeling voorkomen, eerst de kou uit dat lichaam en zonder externe warmtebron gebruik je je eigen warmtebron. ergo, je warmt het lichaam op met je eigen lichaamswarmte. nog een na-denkertje wie het koud heeft is lui of dom.
 15. de huisarts? dwing in iedergeval de nederlandse behandelrichtlijn voor lyme af, en wees het komende half jaar extra alert op griepgevalletjes, ontstekings reacties, ERYTHEMA migrans of een pseudelymfoom (veel voorkomende plaatsen ,tepel / schaamstreek, oorlel) afbeelding . Het niet veschijnen van die 2 laatste uitingen is zeker GEEN garantie dat men niet is geinfecteerd. mochten ze wel voorkomen maak er foto's van als bewijs!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...