Ga naar inhoud

Bla Bla

Lid
 • Items

  260
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Bla Bla's prestaties

Senior Prepper

Senior Prepper (5/11)

219

Reputatie

 1. Er zitten op dit blok 5 duivenmelkers. Die vliegende ratten zorgen voor veel voedsel overal waar die krengen op af komen. De kat vangt de meeste muizen. Niet uitsluitend in ons huis, maar her en der in de tuinen. Maar zij legt ze wel voor mijn voeten neer. Ik zie het maar positief. Weer een muis minder die bij mijn voorraad kan komen De hond vangt in onze tuin nog zo nu en dan. Een enkele keer is een val zelf gevuld. Muizenkeutels vind ik niet. Wij hebben wel konijnen maar mijn man houd dit goed schoon. Zowel hij als ikzelf hebben daar nog nooit muizensporen waargenomen. Kwestie van hygiëne.
 2. Bij ons gaan de muizen uitsluitend dood weer weg. Er ligt hier veel voedsel voor ons en voor de dieren. Onhoudbaar om muisjes maar lief te vangen. Kat & hond doen hun best om de meesten te vangen (ze eten ze niet op want ze krijgen genoeg te eten) en de rest word met ouderwetse vallen gepakt. Alle muizenlijkjes worden op een veldje verderop gedumpt waar genoeg kraaien ed zijn om ze netjes op te eten. Zo krijgen de vogels toch zeker 5 keer per week een gratis maaltje toegeworpen.
 3. Het is helemaal niet mogelijk om op een onbewoond eiland te vertoeven. Je kan de reis erheen maken, en je kan weer terug. Maar zodra je ook maar 1 stap aan land zet is het al niet meer onbewoond.
 4. @startmotortje Voor een beetje prepper mogen de onderhoudskosten of incidentele reparatie geen probleem zijn. Daar houd hij rekening mee. Liever een oude in eigendom, dan een nieuwe van de bank (of wie dan ook).
 5. Is het niet veel effectieve om gewoon zelf een auto te kopen dan altijd maar dat gelease met schimmige constructies waarbij je zelf niets in te brengen hebt over je eigen wagen? Het is een gebruiksvoorwerp, geen luxe middel. Enige waar ik een lening voor aan wens te gaan is een hypotheek. Voor de rest koop ik het, of ik koop het niet en bezit het dus ook niet. Heb je ook nergens gezeik over.
 6. Dit ben ik met je eens. Als je iets vegetarisch aanbied moet het ook aan alle kanten vegetarisch zijn. Persoonlijk maak ik mij niet zo druk over wat ik wel of niet ergens van kan krijgen. Graan schijnt slecht te zijn. Alles wat gebakken is ,zoals brood, is kankerverwekkend, veel groentes hebben kleine hoeveelheden gifstoffen die eerst geneutraliseerd dienen te worden, fruitzuren zijn slecht voor de calciumopname. Oftewel, van leven ga je dood. Of ik nu doodga met 80, 90 of zelfs met 70 jaar. Het zal mij bommen. Ik leef liever gelukkig en met plezier dan dat ik mij overal druk om moet maken. Stress is momenteel doodsoorzaak nummer 1. Zie punt hier boven. Zie een paar punten naar boven. Als je iets aanbied ten bate voor een groep moet je het ook aanbieden voor een andere groep. En als je het aanbied, bied je het goed aan. Simpel. Menswaardig is wat wij mensen er aan willen geven. Een dier kan niet menswaardig worden geslacht (hoewel het wel humaan word genoemd) om het simpele feit dat een dier nu eenmaal geen mens is maar een dier. Ja, ik weet. Wij zijn ook maar iets verder ontwikkelde apen (hoewel verder...). Wij mensen geven dieren menselijke emoties. Je hoort een Gazelle ook niet zeggen dat een Leeuw niet Gazellevriendelijk dood. Wij mensen hebben onze "prooien" en "jacht" gewoonweg veel beter onder controle daar wij te lui zijn om te rennen. Dat betekend niet dat wij geen verantwoordelijkheid hebben voor onze "prooien" en deze goed moeten verzorgen en zo pijnloos mogelijk moeten slachten. Dit refereren wij aan onszelf als zijnde humaan.
 7. Wat ik probeerde aan te halen is dat er van bepaalde dierengroepen niet is bewezen dat ze empathie voelen. Dat dit niet bewezen is kan voor mensen géén reden zijn om deze dieren wél te eten terwijl diersoorten waarbij het wél bewezen is niét worden gegeten. Uitgangspunt, vanuit mijn optiek, moet ten alle tijden zijn dat een dier gevoel heeft in welke vorm dan ook. Dus of iets is bewezen/aangetoond of niet, het dier heeft bewustzijn, empathie en intelligentie. Pas met deze verstande kan men er voor kiezen elke vorm van dierlijke producten te weigeren of men kiest ervoor om de lijdensweg van dieren zo humaan mogelijk te houden en eet het wel. Mede hierom is een vegetariër die geen vlees/gevogelte eet, maar wel bijvoorbeeld vis of insecten, in mijn ogen niets meer dan een omnivoor. Alleen proberen deze vegetariërs het voor zichzelf goed te praten dat ze op deze wijze geen diertjes pijn doen. Zal toch wat zijn als blijkt dat krekeltjes opeens toch empathie hebben, dan kunnen deze mensen zich verschuilen achter het befaamde : "Ich habe es nicht gewüst". En dat terwijl ze het gewoon redelijkerwijs konden weten. Ik ben een omnivoor. Ik ga er vanuit dat elk dier, ongeacht klasse en soort, gevoel heeft in meer of mindere mate. Ik weet dat. En juist daarom eis ik humanitaire behandeling voor de dieren. Stoppen met vlees eten doe ik niet, dat zou voor mijn gevoel net zoiets geks zijn om alle omnivore en carnivore diersoorten ter wereld om te zetten naar herbivoor. Dat kan ook niet. Ze ruiken het aan de omgeving. Het ruikt naar angsthormonen van dieren die hen voorgingen. Mede hierom ben ik geen voorstander van de massieve slachthuizen van tegenwoordig.
 8. Is er dan al onomstotelijk vastgesteld dat insecten geen empathie hebben? Ik vind dit een moeilijk onderwerp daar bijvoorbeeld Octopussen een aangetoonde intelligentie bezitten ondanks dat ze onder ander kannibalisme uitvoeren. Conform wat jij aangeeft zou een Octopus zodoende geen voedsel voor de mens kunnen zijn maar zijn directe neefje, de Slak, zou dan weer wel als voedsel kunnen dienen. Dit terwijl dezelfde slak een overeenkomstig zenuwstelsel en bloedsomloop heeft maar bij de slak niet is aangetoond of deze een ontwikkelde intelligentie heeft. Hetzelfde geld voor meer insectensoorten. Van een aantal is namelijk een leervermogen vastgesteld. Dit kan niet zonder enig vorm van ontwikkelde intelligentie. Zoals ik al zei, ik vind dit een moeilijk onderwerp en zal iedereen in zijn keuze respecteren. Voor mijzelf blijf ik erbij dat ik een omnivoor ben en dat ik eis dat mijn vlees van een zo duurzaam mogelijk bron komt en zo humaan als mogelijk word geslacht. Het is dan weliswaar een contradictie, maar dat is in mijn optiek vegetarisme die bepaalde groepen dieren eten ook. Of alles, of niets. Er bestaat in mijn ogen hierover geen middenweg. Dat zou net zoiets raars zijn als een beetje zwanger. Je bent zwanger, of je bent het niet. Ik ben er overigens niet op uit om hier vlees ja/nee topic van te maken. Ik ben uitsluitend een voorstander van vleesconsumptie en dit moet op een zo'n diervriendelijk mogelijke wijze worden verkregen in elke schakel van de keten.
 9. Alsof het massale hokjestransport van tegenwoordig niet stressvol is. Diervriendelijkheid begint bij de bron. De eigenaar (boer) behoort de dieren een goede verzorging te geven met kwaliteitsvoer (zonder troep) en veel natuurlijke bewegingsruimte. Daarna gaan ze naar een ambachtelijke slager waar ze met eenzelfde goede verzorging een aantal dagen verblijven (ja, dit gebeurd) en dan pas worden ze relaxed op een zo humaan mogelijke manier geslacht. Kwaliteit van dit vlees is super en het dier heeft een relatief lang en zeer mooi leven gehad. @carismo : Geen dieren met een zelfbewustzijn te doden? Elk levend wezen heeft in meer of mindere mate een zelfbewustzijn. Bewijs hiervan is dat elk levend organisme de drang heeft zich voort te planten (zelfs microben en planten hebben dit). Zonder enig vorm van zelfbewustzijn zal dit er ook niet zijn. Kortom vegetariër worden? Dit is ieders eigen keuze. Ik ben van mening dat de mens een omnivoor is en eet dan ook gewoon vlees, mits het van goede, diervriendelijke kwaliteit afkomstig is.
 10. Kort door de bocht gezegd ben ik van mening dat elk dier, groot of klein, zo humaan mogelijk geslacht moet worden als maar mogelijk is. In onze huidige maatschappij betekend dat dus dat er verdooft behoord te worden wanneer er verdooft kan worden.
 11. @Greener : Ik heb er nog nooit van gehoord zelfs Kom ik er toch ooit 1 tegen zal ik aan je denken, als ik het mij dan nog herinner uiteraard. Wat is er zo speciaal aan dit plantje?
 12. Welke planten zijn dit dan? Je weet maar nooit wat een ander ergens tegen kan komen.
 13. Is er ook een specifiek plantje waar je nog naar op zoek bent?
 14. @Advivo : Juist om diezelfde belangrijke informatie kaart ik aan dat konijnen een geweldige bron van proteïnes zijn. Mits konijn, net als met elk ander voedingsmiddel, in een gevarieerd voedingspatroon word geïmplementeerd. Het fenomeen konijnenuithongering BESTAAT. Ik ontken dat niet eens. Maar dan moet men wel weten wat er echt voor nodig is wil dit gebeuren. Je moet veel proteïnes tot je nemen gecombineerd met weinig veten koolhydraten en dan nog eens een vitaminetekort hebben ook. Oftewel, je moet dagelijks een konijn roosteren boven vuur zonder iets anders erbij om het te kunnen oplopen. Niemand die dat doet. ten eerste omdat je dan een hele grote productie moet hebben of ten 2de wel héél erg veel konijnen moet vangen (en ik durf te betwijfelen of de gemiddelde persoon hier überhaupt konijnen kan vangen. -enter nog meer commentaar-). Ja. Wij hebben een riante konijnenproductie (wegens verhuizing momenteel wat minder, maar gaat weer terug komen) en eten ca 1 x per week een lekker pluizenbolletje weg (sorry Loreen) en zou de productie (oneerbiedig woord maar dekt de lading wel) verdrievoudigd kunnen worden zonder uitbreiding. Wij hebben daarnaast ook nog een kippenproductie en zijn zelfs in onderhandeling tbv een stukje grond om zo eigen schapen, geiten en misschien zelfs wel een varkentje te kunnen houden. Vissen en insecten staan hier ook gewoon op het menu. Waar het mij echter om gaat is dat de pijlen echt worden gericht op de konijnen. Ter vergelijking, wild zwijn, wilde eend, haas, ree en hert hebben allemaal eenzelfde of slechtere vetgehaltes en toch zou iedereen hier direct een zwijn afschieten in geval van SHTF. Dit terwijl tam konijn meer vet bevat. Als eten van konijn daadwerkelijk dermate slecht is als menigeen hier wil laten geloven zou de familie van mijn man al generaties terug uitgestorven behoren te zijn. Zij zijn allemaal te vergelijken met regelrechte rednecks en mijn man is een regelrechte Daryl (nu nog kijken hoe hij die looks kan krijgen ), maar konijnen zijn bij elk huishouden van de familie aanwezig. De konijnen vreten de moestuin niet leeg hoor. Zodra je speciaal voor hen gaat kweken ben je al dom bezig. De moestuin is gewoon voor onszelf, hoewel het snijafval grotendeels doorgaat naar de dieren. @jacobus : Een gedeelte word door onszelf gelooid om er zo leuke dingetjes van te maken of word gelooid bewaard. Het meeste word echter gewoon verkocht via een oom van mijn man. De gehele familie brengt de overtollige vachtjes naar hem toe. Wij hebben overigens wel Franse Langoren, en die hebben hele mooie huidjes. Veel andere konijnen hebben minder mooie vachten om wat van te maken omdat ze daar ook niet voor gefokt zijn. Veelvoorkomende voorbeelden hiervan zijn het Rexkonijn, Nieuw-Zeelander, Hollander en het Angora. Laatstgenoemde is wel geschikt om te scheren (dus niet plukken, stelletje dierenbeulen) tbv de wol.
 15. Wie eet 35% van zijn voeding konijn? Dan heb je toch geen gevarieerd dieet meer? Hier 1 x per week een konijn in de pan. Vaker zal saai worden. Elke dag biefstuk is ook niet alles. SHTF? Dan kan de fok worden opgeschaald tot ca 3x per week. Dan nog kom je niet aan de 35% van het totaal voedselinname. Off-Topic: Wedden dat bij een daadwerkelijk SHTF iedereen direct een wild zwijn neerschiet nu ze weten dat konijn zo mager is
×
×
 • Nieuwe aanmaken...