Ga naar inhoud

Bla Bla

Lid
 • Aantal items

  260
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bla Bla

 1. En jij weet dat mensen hier al afgebekt worden binnen 3 berichtjes door mensen die zelfverklaard heiligen zijn? Denk je dan werkelijk dat mensen het nog echt serieus nemen en niet lopen te prikken? Doe eens wat aan die zelfverklaarde ontastbare mafketels hier. Dan was het hier wél leuk geweest.
 2. Ach, als het uit jouw mond komt vat ik het maar op als een compliment Hoog tijd voor de onttroning van de zelf uitgeroepen trollenkoning. Als dat eerder was gebeurd was het hier gezelliger geweest en waren er meer mensen gebleven.
 3. Jij mag het van mij best een kansloze opmerking vinden. Vind ik helemaal niet erg. Feit blijft wel dat de site zonder blikken of blozen op slot word gegooid zonder enig noemenswaardige reden. De reden die word genoemd is dat er teveel strubbelingen zijn. Maar dat kan het reëlerwijs niet zijn. Want is een forum niet per definitie een plaats waar je alles kan bespreken, eventueel op het scherpst van de snede? Zolang je anderen maar niet direct uitmaakt voor pannenkoek of wat anders moet dat kunnen. Als er uitsluitend vanuit 1 perspectief meningen worden getolereerd moet men dus ook niet raar opkijken als leden geïrriteerd raken en zelfs opstappen. Enigste reden die overblijft wat ik mij dan kan bedenken is dat het verdienmodel tegenviel. Niemand steekt geld in iets zonder er wat voor terug te krijgen. Waren de reclame inkomsten dus te laag? Leverde de prepshop te weinig omzet? Of ben ik werkelijk de enigste die weet dat er verdienmodellen hangen aan websites? Vooral bij websites die gericht zijn op een kleine community-niche? Betreffende de zilveren daalder was het alleen maar een vraag. Ik hoef hem niet eens te winnen en of de contest nog doorgaat zou mij de anus oxideren.
 4. Ik had toch wel verwacht dat een beetje prepper zich niet uit het veld zou laten slaan als het een beetje tegenzit. Maar afijn, een prepping-community is dus leuk zolang het goed gaat en anders sluit je het gewoon. Wat is de echte oorzaak? Waren de inkomsten niet hoog genoeg? Viel het verdienmodel tegen? Gelukkig zijn er andere fora waar kennis gedeeld kan worden. Fora niet opgericht door personen maar door de community zelve. Hoe zit het nu eigenlijk met de silver-contest? Valt die zilveren daalder nog wel te winnen?
 5. Bron: CNN televisiezender. Geen idee hoe ik dat in een linkje moet plakken. Beter? Inmiddels algemeen bekend en op meerdere media verspreid. Alstublieft: http://edition.cnn.com/
 6. Franse media: Op 1 van de aanvallers is een Syrisch paspoort gevonden. Hoe kan dit nou? Ons is verteld dat dit allemaal vriendelijke hoogopgeleide mensen waren. Zal dus wel een hoax zijn... [Mod] Gelieve bij dit soort posts/reacties een link bij te voegen.
 7. Hoewel ik met mijn zwartgallige humor de lol hiervan inzie, denk ik dat de timing toch niet helemaal goed gekozen is.
 8. Was ook niet tegen jouw persoon gericht. Ik krijg op mijn falie omdat ik zogenaamd off-topic was terwijl eenzelfde soort bericht van jou wel werd getolereerd. Dat kan overkomen als vriendjespolitiek en dat is iets wat toch absoluut vermeden moet worden lijkt mij. Modden moet eerlijk en objectief gebeuren. Of zie ik dit fout?
 9. Facebook had deze mogelijkheid al. Dit was echter de eerste keer dat het bij een niet-natuurramp werd geactiveerd.
 10. @AWOL : Dat personen (ook al is dit een administrator) direct zegt off-topic te zijn kan natuurlijk ook geen reden zijn om dit wél te tolereren. Nederlandse politiek heeft helemaal niets te maken met Parijs, en al helemaal niet als er een eigen interpretatie door persoon aan word gegeven. Gaarne rechtlijnig zijn. Ps: Gefeliciteerd met je aanstelling als moderator
 11. Zoals gezegd gaf ik een antwoord op een vraag. Dat ik hiermee meteen negatief gerated word en de vraag krijg of concentratiekampen dan ook maar weer geopend moeten worden zie ik als dom schapengedrag van personen die overduidelijk de koran niet hebben gelezen en er dus maar lul-argumenten bijhalen. Er kan namelijk veel worden besproken/bediscussieerd, maar als partijen niet weten waar ze over praten valt er simpelweg geen inhoudelijk gesprek te voeren met deze lieden. Echter mogen deze lieden wel ongefundamenteerde argumenten hier aandragen omtrent tolerantie, maar mag iemand die de koran wél gelezen heeft geen gegronde argumenten aanleveren. Ter vergeduidelijking: Ik heb niets tegen de bevolkingsgroep der moslims. Ik heb wel wat tegen de ideologie die zich Islam noemt. Dat deze vaak hand in hand gaan staat buiten mijn macht om en mag geen reden zijn om mijn gegronde argumentatie monddood te maken.
 12. De aanslagen in Parijs zijn Islam geinspireerd. Over de Islam praten is daarmee per definitie on-topic blijven. Tevens was mijn reactie alleen maar een reactie op een post van Ronin die om verdere vergeduidelijking vroeg in zijn post.
 13. Heb jij überhaupt de koran gelezen? Ik weet zeker van niet! Lees de koran! In de koran staat letterlijk dat de koran zelf letterlijk opgenomen moet worden ZONDER enig ruimte voor interpretatie. Het is dus niet afhankelijk wat mensen met die teksten doen, want er is geen andere mogelijkheid om deze teksten te interpreteren. Dit zal mij waarschijnlijk op strafpunten of en ban komen te staan. Maar indien dat gebeurt is dat meteen het bewijs van mijn gelijk!
 14. Er zitten op dit blok 5 duivenmelkers. Die vliegende ratten zorgen voor veel voedsel overal waar die krengen op af komen. De kat vangt de meeste muizen. Niet uitsluitend in ons huis, maar her en der in de tuinen. Maar zij legt ze wel voor mijn voeten neer. Ik zie het maar positief. Weer een muis minder die bij mijn voorraad kan komen De hond vangt in onze tuin nog zo nu en dan. Een enkele keer is een val zelf gevuld. Muizenkeutels vind ik niet. Wij hebben wel konijnen maar mijn man houd dit goed schoon. Zowel hij als ikzelf hebben daar nog nooit muizensporen waargenomen. Kwestie van hygiëne.
 15. Bij ons gaan de muizen uitsluitend dood weer weg. Er ligt hier veel voedsel voor ons en voor de dieren. Onhoudbaar om muisjes maar lief te vangen. Kat & hond doen hun best om de meesten te vangen (ze eten ze niet op want ze krijgen genoeg te eten) en de rest word met ouderwetse vallen gepakt. Alle muizenlijkjes worden op een veldje verderop gedumpt waar genoeg kraaien ed zijn om ze netjes op te eten. Zo krijgen de vogels toch zeker 5 keer per week een gratis maaltje toegeworpen.
 16. Het is helemaal niet mogelijk om op een onbewoond eiland te vertoeven. Je kan de reis erheen maken, en je kan weer terug. Maar zodra je ook maar 1 stap aan land zet is het al niet meer onbewoond.
 17. @startmotortje Voor een beetje prepper mogen de onderhoudskosten of incidentele reparatie geen probleem zijn. Daar houd hij rekening mee. Liever een oude in eigendom, dan een nieuwe van de bank (of wie dan ook).
 18. Is het niet veel effectieve om gewoon zelf een auto te kopen dan altijd maar dat gelease met schimmige constructies waarbij je zelf niets in te brengen hebt over je eigen wagen? Het is een gebruiksvoorwerp, geen luxe middel. Enige waar ik een lening voor aan wens te gaan is een hypotheek. Voor de rest koop ik het, of ik koop het niet en bezit het dus ook niet. Heb je ook nergens gezeik over.
 19. Als eerste een mooi stuk. Proficiat. Echter zou ik ik niet zijn als ik er toch iets op aan te merken had. Hiermee leg je dus uit dat mensen voor links of rechts "Kiezen" omdat de argumenten van de andere kant geen hout meer snijden. Hier ben ik het niet helemaal mee eens. Soms worden mensen door bepaalde personen naar een bepaalde kant weggezet omdat zij het niet eens zijn met de "weggezette" persoon. Om hier jouw voorbeeld van het vluchtelingendebat mee aan te halen. Ja, er zijn de personen die vinden dat iedereen welkom is. Deze mensen noemen we voor het gemak even de Linkse groep. En er zijn mensen die vinden dat deze mensen niet welkom zijn. Voor het gemak even de Rechtse groep genaamd. Hoe is het dan mogelijk dat iemand die letterlijk in het midden staat en die vind dat: A) Echte vluchtelingen conform de Conventie van Geneve Art. 1A aanvullend protocol van NewYork welkom zijn B)Vind dat de regeringen in kwestie zich niet houden aan de geldende gemaakte afspraken conform beschreven bij punt A C)Eenzelfde regeringen het democratisch recht van de inzaten volledig negeert conform punt B D)Vreest voor de economische gevolgen door toedoen van deze regeringen voor de inzaten conform punt C Toch door de bovenstaande Linkse groep word weggezet als zijnde een Rechtse mentaliteit, ondanks dat ze vinden dat vluchtelingen gewoon geholpen moeten worden met alle voor handen zijnde middelen. Sterker nog, de beschreven Linkse groep zet deze zelfs weg met beschuldigingen die ingaan tegen Art. 1 van de Nederlandse grondwet als zijnde dat deze personen racistisch en discriminerend zou zijn. Kortom, soms kies je niet zelf voor een groep omdat je dat zelf wilt of omdat de "tegenstander" geen duidelijke argumenten meer aandraagt. Maar word je door een groep zelf weggezet in een ander kamp omdat zij vinden dat je niet bij hen hoort.
 20. Dit ben ik met je eens. Als je iets vegetarisch aanbied moet het ook aan alle kanten vegetarisch zijn. Persoonlijk maak ik mij niet zo druk over wat ik wel of niet ergens van kan krijgen. Graan schijnt slecht te zijn. Alles wat gebakken is ,zoals brood, is kankerverwekkend, veel groentes hebben kleine hoeveelheden gifstoffen die eerst geneutraliseerd dienen te worden, fruitzuren zijn slecht voor de calciumopname. Oftewel, van leven ga je dood. Of ik nu doodga met 80, 90 of zelfs met 70 jaar. Het zal mij bommen. Ik leef liever gelukkig en met plezier dan dat ik mij overal druk om moet maken. Stress is momenteel doodsoorzaak nummer 1. Zie punt hier boven. Zie een paar punten naar boven. Als je iets aanbied ten bate voor een groep moet je het ook aanbieden voor een andere groep. En als je het aanbied, bied je het goed aan. Simpel. Menswaardig is wat wij mensen er aan willen geven. Een dier kan niet menswaardig worden geslacht (hoewel het wel humaan word genoemd) om het simpele feit dat een dier nu eenmaal geen mens is maar een dier. Ja, ik weet. Wij zijn ook maar iets verder ontwikkelde apen (hoewel verder...). Wij mensen geven dieren menselijke emoties. Je hoort een Gazelle ook niet zeggen dat een Leeuw niet Gazellevriendelijk dood. Wij mensen hebben onze "prooien" en "jacht" gewoonweg veel beter onder controle daar wij te lui zijn om te rennen. Dat betekend niet dat wij geen verantwoordelijkheid hebben voor onze "prooien" en deze goed moeten verzorgen en zo pijnloos mogelijk moeten slachten. Dit refereren wij aan onszelf als zijnde humaan.
 21. Wat ik probeerde aan te halen is dat er van bepaalde dierengroepen niet is bewezen dat ze empathie voelen. Dat dit niet bewezen is kan voor mensen géén reden zijn om deze dieren wél te eten terwijl diersoorten waarbij het wél bewezen is niét worden gegeten. Uitgangspunt, vanuit mijn optiek, moet ten alle tijden zijn dat een dier gevoel heeft in welke vorm dan ook. Dus of iets is bewezen/aangetoond of niet, het dier heeft bewustzijn, empathie en intelligentie. Pas met deze verstande kan men er voor kiezen elke vorm van dierlijke producten te weigeren of men kiest ervoor om de lijdensweg van dieren zo humaan mogelijk te houden en eet het wel. Mede hierom is een vegetariër die geen vlees/gevogelte eet, maar wel bijvoorbeeld vis of insecten, in mijn ogen niets meer dan een omnivoor. Alleen proberen deze vegetariërs het voor zichzelf goed te praten dat ze op deze wijze geen diertjes pijn doen. Zal toch wat zijn als blijkt dat krekeltjes opeens toch empathie hebben, dan kunnen deze mensen zich verschuilen achter het befaamde : "Ich habe es nicht gewüst". En dat terwijl ze het gewoon redelijkerwijs konden weten. Ik ben een omnivoor. Ik ga er vanuit dat elk dier, ongeacht klasse en soort, gevoel heeft in meer of mindere mate. Ik weet dat. En juist daarom eis ik humanitaire behandeling voor de dieren. Stoppen met vlees eten doe ik niet, dat zou voor mijn gevoel net zoiets geks zijn om alle omnivore en carnivore diersoorten ter wereld om te zetten naar herbivoor. Dat kan ook niet. Ze ruiken het aan de omgeving. Het ruikt naar angsthormonen van dieren die hen voorgingen. Mede hierom ben ik geen voorstander van de massieve slachthuizen van tegenwoordig.
 22. Is er dan al onomstotelijk vastgesteld dat insecten geen empathie hebben? Ik vind dit een moeilijk onderwerp daar bijvoorbeeld Octopussen een aangetoonde intelligentie bezitten ondanks dat ze onder ander kannibalisme uitvoeren. Conform wat jij aangeeft zou een Octopus zodoende geen voedsel voor de mens kunnen zijn maar zijn directe neefje, de Slak, zou dan weer wel als voedsel kunnen dienen. Dit terwijl dezelfde slak een overeenkomstig zenuwstelsel en bloedsomloop heeft maar bij de slak niet is aangetoond of deze een ontwikkelde intelligentie heeft. Hetzelfde geld voor meer insectensoorten. Van een aantal is namelijk een leervermogen vastgesteld. Dit kan niet zonder enig vorm van ontwikkelde intelligentie. Zoals ik al zei, ik vind dit een moeilijk onderwerp en zal iedereen in zijn keuze respecteren. Voor mijzelf blijf ik erbij dat ik een omnivoor ben en dat ik eis dat mijn vlees van een zo duurzaam mogelijk bron komt en zo humaan als mogelijk word geslacht. Het is dan weliswaar een contradictie, maar dat is in mijn optiek vegetarisme die bepaalde groepen dieren eten ook. Of alles, of niets. Er bestaat in mijn ogen hierover geen middenweg. Dat zou net zoiets raars zijn als een beetje zwanger. Je bent zwanger, of je bent het niet. Ik ben er overigens niet op uit om hier vlees ja/nee topic van te maken. Ik ben uitsluitend een voorstander van vleesconsumptie en dit moet op een zo'n diervriendelijk mogelijke wijze worden verkregen in elke schakel van de keten.
 23. Alsof het massale hokjestransport van tegenwoordig niet stressvol is. Diervriendelijkheid begint bij de bron. De eigenaar (boer) behoort de dieren een goede verzorging te geven met kwaliteitsvoer (zonder troep) en veel natuurlijke bewegingsruimte. Daarna gaan ze naar een ambachtelijke slager waar ze met eenzelfde goede verzorging een aantal dagen verblijven (ja, dit gebeurd) en dan pas worden ze relaxed op een zo humaan mogelijke manier geslacht. Kwaliteit van dit vlees is super en het dier heeft een relatief lang en zeer mooi leven gehad. @carismo : Geen dieren met een zelfbewustzijn te doden? Elk levend wezen heeft in meer of mindere mate een zelfbewustzijn. Bewijs hiervan is dat elk levend organisme de drang heeft zich voort te planten (zelfs microben en planten hebben dit). Zonder enig vorm van zelfbewustzijn zal dit er ook niet zijn. Kortom vegetariër worden? Dit is ieders eigen keuze. Ik ben van mening dat de mens een omnivoor is en eet dan ook gewoon vlees, mits het van goede, diervriendelijke kwaliteit afkomstig is.
 24. Kort door de bocht gezegd ben ik van mening dat elk dier, groot of klein, zo humaan mogelijk geslacht moet worden als maar mogelijk is. In onze huidige maatschappij betekend dat dus dat er verdooft behoord te worden wanneer er verdooft kan worden.
 25. @Greener : Ik heb er nog nooit van gehoord zelfs Kom ik er toch ooit 1 tegen zal ik aan je denken, als ik het mij dan nog herinner uiteraard. Wat is er zo speciaal aan dit plantje?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...