Ga naar inhoud
GENEGEERD

30 jaar oude rijst ...


Aanbevolen berichten

Beste preppers, dit is toch iets moois dat ik met jullie wil delen. Mijn schoonmoeder belde me vandaag dat ze bij het opruimen van de schuur een la open trok met daarin een aantal grote zakken rijst, die volgens haar al 30+ jaar oud is. Met de vraag: "Kan ik dit nog eten?" Ze is in de 70 niet te oud om mij een paar minuten later wat foto's te whappen op haar iphone :) Krasse knar, is ze. (Met haar kan ik ook stukken beter discussieren over prepdingen als de rampzalige koers van de EU, dan met haar dochter, mijn vrouw haha. Maar dat terzijde.)

 

Hier de foto's die ze stuurde. Er staat alleen geen THT datum op (dat deden ze nog niet in die tijd, denk ik?) dus ik vroeg haar hoe ze wist dat ze zou oud waren. Waarop ze antwoord "Er staat inderdaad nergens een datum op, maar ik weet dat die pakken er al lagen en er oud uitzagen toen ik 28 jaar geleden hier in huis kwam" Haar wijlen man, die ze gekocht had, woonde daar toen namelijk al. Geweldig toch? Vind het bijna categorie Collectors Item voor een prepper ...

 

Binnenkort krijg ik een zak van haar ... zal ik het aandurven er een lekker nasi'tje van in elkaar te wokken? :p

 

30plusrijst.jpg.89bf1c3b393662ffd8514571c3c1b7a6.jpg

  • Leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ok mensen dit vraagt om een poll 'Hoelang gaat Dr.Prepper op het toilet?'! U kunt allen uw inzet met de verwachtte tijd bij Foxxie kwijt. De datum van het DiarrDrama volgt nog...

 

Maar zonder gekheid, ik ben benieuwd of het nog een beetje smaakt/voedingswaarde heeft. Wellicht kan 1 van onze huis-tuin-keuken specialisten hier op het forum een testje doen? :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Maar zonder gekheid, ik ben benieuwd of het nog een beetje smaakt/voedingswaarde heeft. Wellicht kan 1 van onze huis-tuin-keuken specialisten hier op het forum een testje doen? :)

@Mr. Gold pm't me net een verzoekje of ik er een lekkere sushi van wil rollen voor hem ... nu nog op zoek naar 30 jaar oude zalm om daarin te doen :) Zal er veel wasabi bij doen om de bacterieën te doden ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Mr. Gold pm't me net een verzoekje of ik er een lekkere sushi van wil rollen voor hem ... nu nog op zoek naar 30 jaar oude zalm om daarin te doen :) Zal er veel wasabi bij doen om de bacterieën te doden ...

 

Ik heb wel iets wat ruikt als zalm die dertig jaar in een luchtdicht afgesloten bakje heeft gezeten:p Is dat ook goed?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben ook zeer benieuwd of de rijst nog goed is, als er geen schimmel of beesjes in zitten kun je het volgens mij proberen.

heb zelf balen verpakt in een aantal tonnen die gevuld zijn met CO2 gas en zuurstof vangers in de hoop dat ze goed blijven, maar als het in een la in de schuur goed blijft?

ben zeer benieuwd Deerhunter

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien is het wel de allereerste Monsanto oogst en groeit er morgen een extra arm uit het exacte midden van je voorhoofd, iets naar links of rechts is natuurlijk ook mogelijk.

 

Maar zonder dollen, als die rijst werkelijk 30+ jaar oud is en nog eetbaar, gaat het zeker de moeite lonen om te investeren in een vacuumsealer die daar 20 jaar of meer aan toevoegd, ik vrees met groten vreze dat op niet al te lange termijn de hele boel in elkaar zal lazeren, en dat voedsel de beste oude dagsvoorziening is waar je in kan investeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wauw, echt een gave vondst! 30 jaar oude rijst, opgeslagen zonder verdere maatregelen.

 

Eetbaar, hoogst waarschijnlijk wel. Hoe 't smaakt? Daar ben ik erg benieuwd naar. Je hebt kans dat de korrels bij het koken snel uit elkaar vallen.

 

Benieuwd, benieuwd, benieuwd! :cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon proberen heb zelf laatst rijst gemaakt die was 15 jaar oud en daar mankeerde niks aan en smaakte goed.

En gewoon bewaard in de originele verpakking wel donker opgeslagen.

 

Niet eens muf? Dat zou echt een meevaller zijn.

Als ik binnenkort de rijst hier heb, zal ik wat mooie closeups maken en ..... misschien .... zelfs ..... een maaltijd ... ermee .... maken ... Ik beloof nog niks ;)

 

Wat me zo op de foto wel opvalt, is dat het lijkt of het lekker dik plastic is waarvan de verpakking is gemaakt. Ik koop zelf meestal zakken Euroshopper surinaamse long grain rijst, want die is net iets minder dan een euro per kilo. Die is dus enorm goedkoop. Echter, de plastic verpakking is ook wel ontzettend dun. Vraag me daar wel bij af of dat materiaal ook wel enigzins de tand des tijds doorstaat ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik binnenkort de rijst hier heb, zal ik wat mooie closeups maken en ..... misschien .... zelfs ..... een maaltijd ... ermee .... maken ... Ik beloof nog niks ;)

 

Misschien?! Dat kun je niet maken! Doen! :mad:

 

En anders gewoon een ander slachtoffer zoeken. ;) Wellicht nog familiedineetje binnenkort?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmmm daar zeg je wat .... als ik nou eens schoonmoe zelf (het is haar rijst, per slot van rekening) ;) als proefpersoon inzet gna gna gna

 

Ik had vroeger een tante van ruim in de negentig. Altijd als er wat moest gebeuren, afwas of zo, sprong ze in de benen en was haar opmerking: "Oud vlees moet eerst op".

M'n opa had een bloedhekel aan die opmerking, maar ik kon er wel om lachen. :p

 

Ben benieuwd wat je schoonmoe ervan vindt. ;)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het rustig eens testen met een handje. Eerst goed ruiken, bekijken, voelen. Klein beetje koken, opeten en afwachten. Gebeurt er niks... dan familie dineetje geen slecht plan. Gelijk familie overtuigd om nooit meer naar houdbaarheids datum te kijken maar zintuigen te gebruiken.

 

Durf de proef wel aan hoor:rolleyes:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rijst. Eindeloos houdbaar mits goed bewaard zonder vocht en liefst zonder licht.

 

Weet niet of mijn methode ook goed werkt, maar ik heb van die grote potten, op de bodem doe ik gedroogde ui, daarop de rijst en beetje ruimte overlaten voor de deksel, daar ook gedroogde ui op en dan deksel er stevig op drukken. Maar vergeleken met verleden experimenten, de normale rijstzakken gingen na 5 jaar verpoederen (vast nog wel eetbaar, maar lekker is anders) en die potten heb ik nu 2 jaar. Ben beniewd of die ook gaan verpoederen of niet na 3 jaar... (hoewel ik een vermoeden heb dat die rijst ook snel opgegeten zal worden binnen de komende maanden) hahaha

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...