Ga naar inhoud

caroline

Lid niveau 2
 • Aantal items

  670
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door caroline

 1. Tuurlijk, dat deed ik vroeger ook altijd maar wat nou als je in een sneeuwstorm, hagel, regen andere storm zit? Die arme billetjes vriezen er af, kind nat en koud, jij nat en koud, terug in de auto, veel vocht in de auto etc. Tenslotte hebben we het over een probleem situatie waarin je vast komt te zitten. Toch? And no offence taken hoor;)
 2. Voor de hoge nood: http://www.kinderveiligheidswinkel.nl/contents/nl/d18.html Het Potty Flip wergwerppotje Biologisch afbreekbaar! En voor de volwassenen: de Travel John http://www.outdorado.com/Care_Plus_TravelJohn.jsp (kan helaas ineens geen afbeeldingen meer plaatsen?)
 3. @prepass super! Dank voor je duidelijke review. Fijn ook de foto's erbij. Kudo voor jou.
 4. Mijn huisarts werkt helaas nergens aan mee.
 5. Goed te weten, ook voor andere dingen. Thanks:D
 6. Maar als dit zou kunnen lukken, waarom doet dan niet iedereen dat? Ben ik nu heel onnozel?
 7. @Miss Jade Ja die epi pen lijkt mij wel wat. Lijkt me alleen niet echt te preppen. @Heksenboot Best heftig ja, zal kijken naar de tip van blikvoer Weet iemand misschien ook of je je voor zoiets immuun kunt laten maken door bijvoorbeeld iedere keer een klein beetje te laten inspuiten om zo weer te wennen? Ik roep maar iets hoor, weet niet of het uberhaubt mogelijk is hier iets tegen te beginnen behalve een epi pen??? @Keyser Suze?
 8. Persoonlijk rampje. Had ik het helemaal gevonden, blijk ik vreselijk allergisch. Zoals al eens eerder verteld, mijn buurman is fruitteler en ik mag zijn restfruit plukken zoveel ik maar aan kan. Bessen, kersen, pruimen, perziken, peren, appels you name it! Dat is behoorlijk veel. Glazen potjes, weckpan, weckflessen aangeschaft. Flink geoefend. Moestuintje begonnen op grond tussen de hoog en laagstam, echt prachtige heerlijke omgeving. Wordt ik in mijn vinger gestoken door een wesp. Ik kon hem zien en moest de angel er uit halen. Was een heel lief klein exemplaar. Ben wel 20 keer gestoken in mijn leven en nooit echt last van gehad. Binnen 1 minuut een verdubbelde hartslag, heeeeel warm en al licht benauwd. Riep mijn kind, sprong in mijn auto en scheurde de helling af naar verharde weg. Kind belde de ambulance en ben naar ziekenhuis gebracht. Injecties en weer naar huis gestuurd na een uur. Maar toen begon het pas. De zwelling kroop steeds meer omhoog, arm en hand gloeiend en onvoorstelbaar dik. Weer naar de dokter. Prednison, diclofenac, antihistimine en antibiotica. In de avond belde de arts mij op dat ik terug moest komen. Ik weer naar het ziekenhuis. De druk was bijna niet meer te hebben en mijn huid stond hier en daar op scheuren. Ik moest naar de chirurg en deze liet mij opnemen ivm een compartimentsyndroom. 48 uur heeft het er om gespannen of ik geopereerd zou moeten worden! Dit om mijn bloedvaten, weefsel en zenuwen te redden van verdrukking en afsterven. Het zou dan een flinke operatie gaan worden, want ik zou van schouder tot vinger opengesneden moeten worden. En dat allemaal vanwege zo'n heel klein wespje??!! Na een paar dagen gelukkig weer naar huis, met intacte maar zeer beurse arm. Al mijn botjes doen nu nog pijn, hier en daar tintelt het en is het nog warm. Jeuken! Kan alles wel kapot krabben. Maar dat is allemaal niet zo erg. Wat ik veel erger vind is de boodschap dat een volgende keer wel eens fataal zou kunnen zijn!! Ik durf de boomgaard niet meer in! Over een paar weken moet ik naar de immunoloog en dan gaan we verder kijken. Nou ja, ik voel mij nu natuurlijk heel zielig met mijn nieuwe moestuintje en weckpan. Wie heeft er goede raad voor mij? Groetjes van Caroline
 9. Ik heb het boekje ook. Goed boekje. Goede man. Goede prepper.
 10. @Amazing Dree Super! Mijn zoon en ik hebben de hele dag peren gesorteerd bij buurman boer voor de veiling. Veel gelachen en geleerd. Maar ook 6 kisten mee naar huis gekregen, dus je begrijpt wel wat ik morgen ga doen:D
 11. Geweldige actie! Ben meteen in actie gekomen, voor elke BOB een paar .Kan niet wachten op de veldkeukens:D
 12. En hij heeft het weer voor elkaar hè! Hartstikke mooi @vheeswijk , heel erg bedankt voor je inzet en het delen daarvan.
 13. @vheeswijk, Echt fantastisch werk! Hartstikke bedankt, mijn kudo heb je!
 14. @Geert klinkt heerlijk:) Ik ga het ook proberen. Heb nu 2 emmers aalbessen en twee emmers rabarber, dus ik moet aan de slag. Weet alleen nog niet hoe? Dit zal mijn eerste keer worden. Ik ben onder de gezegende omstandigheden dat ik het rest fruit, dat blijft hangen en zo, van mijn buurman mag plukken. De pruimen komen nu ook gauw en de morellen hangen al op me te wachten. Kan je dus helaas niet vertellen hoe, maar ik heb er zin in
 15. Ik heb vandaag 3 boeken van Hesperian binnen gekregen. Na ongeveer een week. When there is no Doctor When there is no Dentist When there is no Animal doctor Prachtige naslagwerken, zeer uitgebreide infomatie over alle mogelijke ziekten en situaties, welke tools te gebruiken (met soms zelfs info over hoe je die tools zelf kunt maken) Uitgebreide apart hoofdstuk over medicatie, heel veel duidelijke situatie tekeningen, stap voor stap. Als je geen arts bij de hand hebt, kun je hiermee ECHT uit de voeten. Iedereen. 500, 240 en 400 blz Ben er zeer tevreden over. Ook het boek over dieren. Over kippen, konijnen, varkens, schapen, runderen, paarden, geiten zelfs lama's:D Ik had al Het Handboek Survival Medicine, wat ook goed is, als ook een boek voor een leger arts, maar de boeken van Hesperian vind ik veel uitgebreider en praktischer. Aanrader dus. Het hele pakket koste mij $ 116,54 incl. vrijwillige donatie en verzendkosten. @Heksenboot
 16. En daar toast ik op @Geert!!
 17. @Nonkel Jones, hartstikke goede tip! Met speciale dank van mijn billen, die het toch een stuk beter volhouden op de normale wc bril dan op de rand van een emmer of klein bakje omdat andere zakjes te klein of hele grote te duur zijn.
 18. Mijn twee kinderen en de vriendin van de oudste(wonen samen), mijn moeder, een goede vriend en mijn buren. Mijn buren omdat ik ze bij mijn prepplannen wil gaan betrekken. Het is een familie van drie gezinnen die in een soort burcht formaat woning wonen maar dan in u vorm. Kleine Hobby Boeren met een gewone baan en een schat aan gereedschap, landbouwgrond, fruitteelt, paarden etc. Zonder dat ze het weten al een beetje preppers. Maar van mijn skills hebben ze geen kaas gegeten. Ik heb al wat los gelaten en ze staan volledig voor mij open, maar hebben geen tijd om te preppen en laten dat aan mij. Het vertrouwen in wat ik zeg en kan is groot zeg maar. We vullen elkaar op vele vlakken aan zodra dat nodig mocht zijn. Ik mag nu al een moestuin in de fruitvelden hebben en daar ook oefenen met pijl en boog en zo..... NIET OP DIEREN!!! Of mee plukken, snoeien, dunnen in hoog en laagstam bomen.De tractor besturen, hartstikke leuk. Houtkachel, zonnepanelen, oude kleine tractoren, techniek, een schat aan gereedschap, oude grote koele kelders, een stroompje met watermolen langs het huis, mankracht, (want ik ben toch maar een moeder alleen). En ik heb voedsel en prepspullen, boeken en knowhow. Dit leek mij de beste manier voor Bugging in, onder mijn omstandigheden.
 19. Gefeliciteerd @ancestral-viking ! Klinkt hartstikke goed allemaal. Fijn om naar uit te kunnen kijken:D
×
×
 • Nieuwe aanmaken...